Tokenization των ακινήτων: μη ρεαλιστικές προσδοκίες ή το λαμπρό μέλλον;

Τι προκαλεί την επιθυμία για τεχνολογική πρόοδο; Τις περισσότερες φορές, είναι ανάγκη να βελτιωθεί, να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Κάθε επιχειρηματίας με το όνειρο, αργά ή γρήγορα, αρχίζει να αναζητά ευκαιρίες για να χρηματοδοτηθεί καλά και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αρχίζουν να αναζητούν έναν τρόπο για να λάβουν προσοδοφόρες επενδύσεις για τις προοπτικές ιδέες. Το tokenization με επικεφαλής το blockchain έχει γίνει μια τάση που συγκέντρωσε πολλά έργα με έναν ενοποιημένο στόχο. Εκατομμύρια δολάρια που χύθηκαν σε αυτόν τον τομέα τροφοδότησαν τα πιο αμφιλεγόμενα έργα και βοήθησαν στην εφεύρεση μη συμβατικών λύσεων. Έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλα αυτά τα χρόνια; Απίθανος. Αλλά η ιστορία μας λέει ότι όταν μια συγκεκριμένη ιδέα αποτύχει, μπορεί να μην υπάρχει τίποτα λάθος με αυτήν – η προσέγγιση πρέπει να αλλάξει για να επιτευχθεί επιτυχία.

Οι ελπίδες για το καλύτερο αύριο

Ποιες αποκαλύψεις κρύβονται πίσω από τα πιασάρικα λόγια και τα φανταχτερά συνθήματα; Το Tokenization είναι ο τρόπος αλλαγής περιουσιακών στοιχείων πραγματικού κόσμου μέσω μετάβασης στο DLT, επίσης γνωστό ως το blockchain. Αυτή η προσέγγιση συμβάλλει στην αύξηση της ρευστότητας, στην απομάκρυνση διαμεσολαβητών σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, στην ενίσχυση της διαφάνειας και της ταχύτητας στον ψηφιακό τομέα λόγω της αμετάβλητης και αξιόπιστης φύσης αυτής της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια των κρυπτογραφημένων ετών, όταν η ιδέα του crowdfunding για startups που βασίζονται σε blockchain, γνωστή και ως Αρχική προσφορά νομισμάτων, έγιναν ιογενείς, έχουμε παρατηρήσει πολλές προσπάθειες να φέρουμε στην αγορά διάφορα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία με τον πιο προφανή στόχο να επωφεληθούμε από αυτό.

Ωστόσο, η διόρθωση του Bitcoin και η πτώση του altcoin παγώνουν τις καρδιές πολλών ενθουσιωδών κατά τη διάρκεια της σοβαρής και περίφημης χειμώνα κρυπτογράφησης του 2018/2019. Από τότε, ο αριθμός των πρωτοσέλιδων κραυγής μειώθηκε επίσης. Με τη σειρά του, το σταθερό χαρακτηριστικό του blockchain για απόλυτη εμπιστοσύνη βλέπει τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων χρήσης – για παράδειγμα, η περίφημη πρόθεση της Ford και της BMW να υποστηρίξει τα «πιστοποιητικά» DLT είναι στοχεύει στην καταπολέμηση απάτη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Μέχρι το 2021 έγινε προφανές ότι ούτε οι ισχυροί χρηματοοικονομικοί και εταιρικοί φορείς λήψης αποφάσεων ούτε οι χρήστες λιανικής υποστήριξαν ακόμη την ιδέα της μαζικής υιοθέτησης. Μέχρι σήμερα, τα πειράματα συνεχίζονται, κερδίζοντας ακόμη και επιτυχία. Δεν υπάρχει έλλειψη ιδεών και οι πιο αμφιλεγόμενες γίνονται πραγματικότητα: για παράδειγμα, η tokenized single-malt scotch συλλογή που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Μια άλλη περίεργη αποκάλυψη τόνισε τους Rick και Morty κρυπτική τέχνη πουλήθηκε για εκπληκτικό 150.000 $ στην πλατφόρμα που ανήκει στο Gemini.

Γιατί απέτυχε μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες τάσεις ως τώρα; Υπήρξαν πρόοδοι σχεδόν παντού δυνατές – τροφοδοτούμενες από την επιθυμία να βρουν νέες περιπτώσεις χρήσης, οι υιοθετητές blockchanization προσπάθησαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πουλιά με αυτή τη συγκεκριμένη τεχνολογική πέτρα. Από συλλογές έργων τέχνης και αξίες έως και πολύτιμα διαμάντια, εξωτικά πολυτελή αυτοκίνητα, σπορ και ακίνητα: οι υποσχέσεις για βελτιώσεις στον τομέα DLT έχουν καταλάβει το μυαλό πολλών επιχειρηματιών παγκοσμίως. Η αγορά ακινήτων συγκέντρωσε κεφάλαια ιδιαίτερα κερδοφόρα, καθώς πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις κατάφεραν να αποκτήσουν δυναμική, να δημιουργήσουν επιτυχημένες εκστρατείες crowdfunding και να πετύχουν εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση των εξελίξεων.

Ίσως, για να πληρώσετε για την πολυτελή και εξωτική αναψυχή τους; Κατά την τρέλα του ICO, πολλές πλατφόρμες κέρδισαν επενδύσεις που ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ωστόσο, έχει γίνει κοινή γνώση ότι τα περισσότερα πολλά υποσχόμενα έργα Αποδείχθηκε να διευθύνονται από παράνομους παίκτες και απατεώνες, με αποτέλεσμα πλαστές πλατφόρμες, απάτες εξόδου και παραβάσεις με σακούλες γεμάτες χρήματα των επενδυτών. Σε συνθήκες όπου το έργο συνίστατο κυρίως σε ιδέες που αναφέρονται στα καλογραμμένα έγγραφα που είναι γνωστά ως whitepaper, ήταν δύσκολο να εκτιμηθούν τα πιθανά οφέλη της πραγματικής εφαρμογής.

Αλλά τι έσυρε την ιδέα σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως; Η υπόσχεση για επανεφεύρεση, αναστάτωση και αναζωογόνηση ορισμένων αγορών που δεν έχουν δει πρόοδο από την εποχή των δεινοσαύρων είναι αναμφίβολα ένα σπουδαίο πράγμα στον ΧΧΙ αιώνα. Από σήμερα, το blockchain αναπτύσσεται δυναμικό ως τεχνολογία, αποτελεί τον απόλυτο πάροχο εμπιστοσύνης στον ψηφιακό κόσμο.

Η χρήση των υπηρεσιών που βασίζονται στο DLT στην ακίνητη περιουσία πρέπει να υπερισχύει όλων των προηγούμενων εξελίξεων και να παρέχει στους χρήστες αυξημένη ρευστότητα, πιο δίκαιες τιμές, χαμηλότερα τέλη από την εξάλειψη των μεσαζόντων από την εξίσωση, μειωμένη τιμή ιδιοκτησίας χαρτιού, μικρότερο κλείδωμα περίοδο, και φυσικά αύξησε τη διαφάνεια και άλλα εκατομμυρίων τροποποιήσεις. Υποσχέθηκε να επεξεργαστεί τις συμφωνίες πιο γρήγορα, επεκτείνοντας σε ένα παγκόσμιο δίκτυο δυνητικών επενδυτών και χαμηλότερο όριο για οικονομική διαφθορά και χειραγώγηση που συμβαίνει πολύ συχνά.

Αλλά χρειάζεται ο τροχός να ξαναφτιάξει; Όταν τελικά η ιδέα τυλίχτηκε σε μόνο ψηφία και έξυπνα συμβόλαια, είχε νόημα. Αργότερα, όταν έφτασε στις αγορές, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχουν προφανείς αποδείξεις για το μοντέλο tokenization να βελτιώσει τις διαδικασίες που αξίζουν τον κόπο..

Οι συμφωνίες Tokenization έπληξαν αρχικά τους ιδιώτες επενδυτές, αλλά απέτυχαν να το μεταφέρουν στο επόμενο επίπεδο, την κύρια πλευρά. Η διαμόρφωση ακινήτων φάνηκε να είναι επικερδής, αλλά η έλλειψη βάσης χρηστών εμπόδισε την ανάπτυξή της για μια στιγμή. Ο κόσμος δεν ήταν ακόμη έτοιμος για εξαγορά κρυπτογράφησης.

Αύξηση της εμπειρίας χρήστη

Μέχρι πέρυσι, οι πιο επιτυχημένες προσφορές ήταν επικεντρώθηκε σε ιδιώτες επενδυτές και ακόμη διαβεβαίωσε μερικούς ανθρώπους ότι έρχεται η μαζική υιοθέτηση. Βασικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτογράφησης. Αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της μαζικής υιοθέτησης?


Γιατί δεν δημιουργήθηκε το YouTube τη δεκαετία του ’90; Γιατί τα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν μόνο τον ΧΧΙ αιώνα; Η ίδια ιστορία εδώ – η τεχνολογία και οι διεπαφές δεν είναι αρκετά τέλειες και η υποδομή της αγοράς δεν είναι έτοιμη. Πέρα από την ιδέα, υπάρχουν επίσης προβλήματα με την απουσία παγκόσμιων ρυθμιστικών πλαισίων και την έλλειψη δευτερογενούς αγοράς.

Με την εμφάνιση πρωτοκόλλων DeFi, η υιοθέτηση κρυπτογράφησης επιστρέφει στο δρόμο για να ανοίξει το δρόμο για τη μαζική αγορά. Τι είδους υποδομές απαιτείται για να φέρουν τα παραδοσιακά ιδρύματα στην αγορά DeFi; Μια πιθανή λύση εργασίας είναι να επιτρέπεται η διαμόρφωση διαφόρων στοιχείων που χρησιμοποιούν τη δύναμη των αναδυόμενων πρωτοκόλλων DeFi.

Ο αποκεντρωμένος δανεισμός χρηματοδότησης ή P2P μπορεί να προσφέρει έναν πολύ απαραίτητο περαιτέρω κύκλο αποδοχής, λαμβάνοντας υπόψη περισσότερη διαφάνεια που προσφέρεται στους χρήστες. Η νέα δεκαετία θα ανοίξει αναμφίβολα νέες δυνατότητες για να αναζωογονήσει την πολλά υποσχόμενη τάση tokenization, συνδυάζοντάς την με τα πολλά υποσχόμενα πρωτόκολλα DeFi για να επιτύχει επιτέλους το όραμα ενός συμβολισμένου κόσμου που μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει. Η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ συμβατικών χρηματοοικονομικών και κρυπτονομικών αγορών μπορεί να είναι δυνατή λόγω βελτιωμένων διεπαφών και σύγκλισης με άλλες τεχνολογίες.

Πολλές εταιρείες έχουν εργαστεί για την αναγνώριση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, αλλά έγινε προφανές ότι μόνο οι συμπαγείς παίκτες και όχι οι λάτρεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτήν τη θέση. Η τελευταία πρόοδος στην επιχείρηση συμβολισμών ακινήτων με γνώμονα το Συμμετέχων Η εταιρεία αξιοποίησε ό, τι καλύτερο της υπάρχουσας τεχνολογίας της αγοράς για να προσφέρει μια εύκολη και ασφαλή είσοδο σε αυτήν την αγορά και στοχεύει να στρώσει το μέλλον της εμπορικής κοινοπραξίας ακινήτων που βασίζεται στη στιγμή της αποκεντρωμένης χρηματοοικονομικής (DeFi) με βάση τον αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό (DAO).

Το Jointer είναι το πρώτο παγκοσμίως εμπορικό ακίνητο που υποστηρίζεται DeFi, ένα μοντέλο διανομής βασισμένο σε blockchain που λειτουργεί ως εναλλακτική λύση για το εμπορικό πραγματικό crowdfunding και REITs, αξιοποιώντας ένα μοντέλο blockchain που δίνει στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις και ρευστότητα με χαμηλούς κινδύνους.

Το 2021, η πρώτη περίπτωση χρήσης του Jointer θα είναι εμπορικά ακίνητα για την επίλυση του προβλήματος όπου πολλές επιχειρήσεις μισθώνουν ακίνητα για χρόνια και ακόμη και δεκαετίες επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από τις ταμειακές ροές ενοικίου και την ανατίμηση ακινήτων. Χρησιμοποιώντας την οικονομία της κοινοπραξίας, η Jointer το επιλύει προσφέροντας μια κοινοπραξία σε τρέχοντες και πιθανούς εμπορικούς ιδιοκτήτες ακινήτων, επιτρέποντάς τους να συνεισφέρουν 1% της αξίας του ακινήτου και να λάβουν 50% ιδιοκτησία στο ακίνητο. Το Jointer το επιτυγχάνει αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain για να δημιουργήσει ένα μοντέλο διανομής που συγκεντρώνει κεφάλαια από το κοινό προσφέροντας έναν νέο τύπο κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων με διπλάσια απόδοση από ένα REIT.

Πριν από λίγο καιρό, ο Jointer συνεργάστηκε με STEX για να προσφέρει μοναδικές επενδυτικές δυνατότητες. Το STEX είναι μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές για να κερδίσουν, η οποία παρέχει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών για την αύξηση της εμπειρίας χρήστη. Με μια ταχέως αναπτυσσόμενη βάση πελατών και υποστήριξη 400+ ζεύγη συναλλαγών, είναι ένα βολικό σημείο στάσης για την αγορά κρυπτογράφησης με πιστωτικές ή τραπεζικές κάρτες, ανταλλαγή fiat σε crypto ή crypto σε fiat με μερικά swipes στην κινητή συσκευή τους. Ιδρύθηκε στην Εσθονία, το STEX πληροί όλους τους κανονισμούς της ΕΕ για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Jointer’s Δυνατότητα δημοπρασίας θα συνεχίσει την καθημερινή δυναμική προσφορά και οι χρήστες STEX μπορούν να συμμετέχουν απευθείας από τα πορτοφόλια τους. Κάθε μέρα φέρνει έναν στόχο και ένα μέγιστο δυνατό ποσό συνεισφοράς. Οι επενδύσεις στη δημοπρασία περιλαμβάνουν 90% μειονεκτική προστασία, επιτρέποντας στους επενδυτές να ελαχιστοποιήσουν τον κεφαλαιακό τους κίνδυνο, ενώ εξακολουθούν να επωφελούνται από οποιαδήποτε πιθανή ανοδική πορεία. Το Group Bonus επιτρέπει σε όλους να επωφεληθούν από μια πιο σημαντική έκπτωση JNTR μόλις η δημοπρασία φτάσει πάνω από το 100%. Το μεμονωμένο μπόνους βοηθά τους μεγάλους συνεισφέροντες στον γύρο, προσφέροντας έναν πολλαπλασιαστή που ενθαρρύνει τους ημερήσιους επενδυτές. Το μπόνους είναι χωρίς όριο, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί το όριο ημερήσιας συνεισφοράς του 150%, οπότε, με περιορισμένη ημερήσια προσφορά, οι επενδυτές ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν νωρίς. Προς το παρόν, το JNTR μπορεί να αγοραστεί μόνο στη δημοπρασία και δεν υπάρχει δευτερεύουσα αγορά.

«Περιμένω ότι η τελευταία δημοπρασία μπορεί να θεωρηθεί ως παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε στη βιομηχανία μας και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των χρηστών. Η σύγκλιση του DeFi με την παραδοσιακή χρηματοδότηση έχει ξεκινήσει και υπάρχει πολύς χώρος για να καλύψουμε »- σημείωσε ο ιδρυτής του STEX Vadim Kurylovych.

Το πακέτο

Οι αναλυτές επαινούν τις υψηλές ελπίδες για το 2021: ορισμένοι αναμένουν ότι το Bitcoin ανεβάζει τον ουρανό ιδρύματα συσσωρεύονται Το # 1 κρυπτογράφηση σε πρωτοφανή κλίμακα, ενώ άλλοι αναμένουν περισσότερα από την πλευρά της τεχνολογικής ανάπτυξης και την περαιτέρω άνοδο του DeFi.

Το πολυαναμενόμενο Αποδοχή Ethereum 2.0 θα εισαγάγει περισσότερη επεκτασιμότητα, ανεβάζοντας το φράγμα για τις πολλές εξελίξεις. Έτσι, το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα DeFi θα διαφοροποιήσει τις προσφορές, θα φέρει περισσότερα χαρακτηριστικά για να συμβάλει στην ενοποίηση με τις παραδοσιακές ράγες χρηματοδότησης που θα γίνουν ένας από τους κύριους ακρογωνιαίους λίθους της ανάπτυξης σε αυτό το τμήμα.

Όταν θα υπάρξουν λιγότερα επίπεδα τριβής με την εμπειρία ενσωμάτωσης και το ταξίδι του χρήστη θα απλοποιηθεί, μπορούμε να περιμένουμε τεράστια αύξηση στη βάση χρηστών του DeFi και στα έργα που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα. Το Tokenization έχει ακόμα ένα λαμπρό μέλλον και θα διαμορφωθεί από τους παίκτες της αγοράς με εμπειρία.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map