Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τα Stablecoins μπορούν να είναι πιο κερδοφόρα από τα στοιχήματα Altcoin;

Το στοίχημα κρυπτονομισμάτων έχει εξελιχθεί σε δημοτικότητα τον τελευταίο χρόνο, καθώς περισσότερα κρυπτονομίσματα από ποτέ επιτρέπουν στους χρήστες να ποντάρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αντάλλαγμα για ανταμοιβές που πληρώνει το δίκτυο.

Παρόλο που το στοίχημα altcoin μπορεί να είναι επικερδές σε πολλές περιπτώσεις, ένα αρκετά μεγάλο μέρος των στοιχημάτων υφίστανται σήμερα καταστροφικές απώλειες, λόγω της υποκείμενης αστάθειας του περιουσιακού στοιχείου που διακυβεύουν ή / και των επικρατούμενων συνθηκών της αγοράς. Για όσους έχουν λιγότερη όρεξη για κίνδυνο, οι επενδύσεις stablecoin έχουν αναδειχθεί ως ασφαλέστερη εναλλακτική λύση έναντι του στοιχήματος altcoin, καθώς οι κάτοχοι stablecoin μπορούν τώρα να αποφέρουν μια εντυπωσιακή απόδοση, ενώ αναλαμβάνουν λίγο ή καθόλου κίνδυνο ενώ το κάνουν.

Πολλά νομίσματα στοιχήματος έχουν αρνητικό ΣΕΠΕ

Αν και πολλά κρυπτονομίσματα διαθέτουν υψηλά APR, φαινομενικά επιτρέπουν στους κατόχους να κερδίσουν εντυπωσιακή απόδοση στα περιουσιακά τους στοιχεία, χωρίς ελάχιστο ή κανένα κίνδυνο. Η αλήθεια είναι ότι λίγα κρυπτονομίσματα παράγουν πραγματικά μια θετική απόδοση όταν λαμβάνετε επίσης υπόψη τη δράση τιμών του υποκείμενου στοιχείου. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι η χρήση του 50% ΣΕΠΕ ετησίως, όταν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο έχει μειωθεί σημαντικά περισσότερο?

Επειδή αυτό το APR μετριέται στο υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, όχι σε σχέση με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ (USD), πολλοί στοιχητές πιστεύουν λανθασμένα ότι κερδίζουν κέρδος με το στοίχημα των περιουσιακών τους στοιχείων – όταν στην πραγματικότητα, είναι στην πραγματικότητα στο κόκκινο. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν εξετάζετε τη διάρκεια ζωής ενός περιουσιακού στοιχείου, αντί να εστιάζετε σε τυχόν βραχυπρόθεσμες αλλαγές στην αξία.

coinmarketcapΔιάγραμμα Algorand (ALGO): Αύγουστος 2019 έως Αύγουστος 2020. (Εικόνα: CoinMarketCap)

Πάρτε το Algorand (ALGO) ως παράδειγμα. Οι κάτοχοι ALGO μπορούν επί του παρόντος να κερδίσουν περίπου 5,1% ΣΕΠΕ για το στοίχημά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα από CoinMarketCap, Η Algorand έχει δει την πτώση των τιμών της κατά σχεδόν 90% από τότε που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019 – τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων ALGO απέκτησε για πρώτη φορά τα κουπόνια τους.

Συνολικά, αν έχετε κρατήσει το ALGO από την ημερομηνία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα βραβεία στοιχηματισμού (Αύγουστος 2019) και κρατήσατε μέχρι ένα χρόνο αργότερα (Αύγουστος 2020), θα χάνατε σχεδόν το ήμισυ των χρημάτων σας σε αξία USD – αλλά θα έχετε 5 % περισσότερο ALGO από ό, τι ξεκινήσατε – όχι ιδανικό.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την απόδοση του στοιχημένου περιουσιακού στοιχείου για να υπολογίσετε την πραγματική αναμενόμενη απόδοση.

Μπορείτε να κερδίσετε αποδόσεις χωρίς κεντρικές πλατφόρμες

Ο απώτερος στόχος της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) είναι να βοηθήσει τα άτομα να αναλάβουν τον έλεγχο των οικονομικών τους μειώνοντας ή εξαλείφοντας την εξάρτηση από κεντρικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως τράπεζες, χρηματιστήρια και ακόμη και κυβερνήσεις.

Ωστόσο, ενώ πολλά έργα DeFi έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες – πολλά από τα οποία έχουν τον μοναδικό στόχο να παράγουν γρήγορες αποδόσεις για τους επενδυτές – λίγα στην πραγματικότητα έχουν παραμείνει δύναμη, επειδή το στοιχείο πίσω από πολλά από αυτά τα έργα στερείται πραγματικής χρησιμότητας. Επιπλέον, πολλά πρωτόκολλα DeFi έχουν αξιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας δανεισμού DeFi Bzx που έχει παραβιαστεί τρεις φορές φέτος και Balancer – το οποίο χάκαρε δύο φορές σε διάστημα 24 ωρών.

Ομοίως, παρόλο που υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πλατφορμών που υπόσχονται γενναιόδωρες αποδόσεις σε καταθέσεις κρυπτογράφησης, αυτές οι πλατφόρμες είναι σχεδόν πάντα ευάλωτες σε εισβολές και συμβάντα μαύρου κύκνου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συνολικές απώλειες στους χρήστες. Αυτό έχει κάνει πολλές εταιρείες να είναι προσεκτικοί για να ξεκινήσουν τις πλατφόρμες DeFi ή να αποδεχθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην πλατφόρμα τους.

Για να ξεπεράσουμε τους τρέχοντες περιορισμούς της DeFi και να παρέχουμε ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο δημιουργίας αποδόσεων στους συμμετέχοντες στην αγορά, BXTB ξεκίνησε μια εντελώς νέα λύση – την πρώτη λύση stablecoin που παράγει απόδοση, γνωστή ως CHIP. Σε αντίθεση με άλλα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από νομίσματα fiat, το CHIP υποστηρίζεται από άλλα σταθερά νομίσματα, όπως το DAI και το Tether (USDT).

Εικόνα: BXTB

Για να δημιουργήσουν CHIP, οι χρήστες πρέπει να συνδυάσουν ένα δεύτερο διακριτικό γνωστό ως BXTB με ένα υποστηριζόμενο stablecoin, για να δημιουργήσουν ισοδύναμο αριθμό διακριτικών CHIP εκτός από το ενεργοποιημένο BXTB (yBXTB) – αυτή είναι μια αναστρέψιμη διαδικασία, επιτρέποντας στους χρήστες να λάβουν τα αρχικά τους σταθερά νομίσματα.

Τα μάρκες CHIP έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν συνδεδεμένα στο υποκείμενο stablecoin, ενώ το ενεργοποιημένο BXTB είναι το περιουσιακό στοιχείο που παράγει απόδοση. Διατηρώντας το yBXTB, οι χρήστες κερδίζουν ένα μερίδιο των εσόδων από συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν στο BXTB sidechain.

Οι κίνδυνοι των δεξαμενών ρευστότητας

Οι ομάδες ρευστότητας αυξάνονται ταχέως σε δημοτικότητα μεταξύ των εμπόρων κρυπτογράφησης, καθώς επιτρέπουν στους εμπόρους να συνεισφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ένα σύνολο και να κερδίζουν ένα μέρος των τελών που δημιουργούνται όταν οι έμποροι ανταλλάσσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Παρόλο που υπάρχει μια μεγάλη γκάμα αποκεντρωμένων πλατφορμών ανταλλαγής (DEX) που επιτρέπουν στους χρήστες να συνεισφέρουν ρευστότητα, Απενεργοποίηση έχει αναδειχθεί ως η πιο επιτυχημένη, λόγω της ευκολίας χρήσης, της ευελιξίας και της φαινομενικής κερδοφορίας των ομάδων ρευστότητας. Ωστόσο, οι πάροχοι λιγότερης εμπειρίας πρέπει να προσέχουν για μη μόνιμες απώλειες (IL) – οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν δραματικά την αξία των περιουσιακών στοιχείων που είναι αποθηκευμένα στο απόθεμα ρευστότητας.

Η ομάδα ETH-RARI χάνει σήμερα περισσότερο από μόνιμες απώλειες (-7,83%) από ό, τι κέρδισε σε προμήθειες ανά μήνα (+ 1,93%). (Εικόνα: UniswapROI)

Αυτές οι μόνιμες απώλειες συμβαίνουν όταν η μία πλευρά της δεξαμενής ρευστότητας χάνει γρήγορα αξία σε σύγκριση με την άλλη πλευρά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες που έχουν μερίδιο στο απόθεμα να χάσουν σημαντικά ποσά – τα οποία δεν καλύπτονται από τα τέλη που κερδίζουν για τη συμβολή ρευστότητας. Εξαιτίας αυτού, το Uniswap μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν παρέχει ρευστότητα για πτητικά περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν μακροχρόνια ανοδική πορεία.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό συμβάλλοντας σε λιγότερο ασταθή περιουσιακά στοιχεία ή συμβάλλοντας σε καθαρά σταθερές ομάδες ρευστότητας σε πλατφόρμες όπως Καμπύλη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me