Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto;

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto

Πολύ λίγα έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα σχετικά με τη διάσημη, ή μάλλον, την περίφημη προσωπικότητα του Satoshi Nakamoto. Το άτομο ή η ομάδα προγραμματιστών κρυπτογράφησης που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της υποδομής του Bitcoin blockchain, καθώς και την αρχική δημιουργία και συναλλαγή του επαναστατικού ψηφιακού νομίσματος, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από αυτό το φαινομενικά ιαπωνικό ψευδώνυμο.

Κατά τη διάρκεια των ετών, όλα τα είδη δημοσιεύσεων και μεγάλων εταιρειών, καθώς και τα επίσημα έγκυρα όργανα πολλών κυβερνήσεων, έχουν συμμετάσχει στην προσπάθεια να αποκαλύψουν το πρόσωπο πίσω από το όνομα. Από αυτήν την άποψη, έχουν θέσει πολλές ώρες για να προσδιορίσουν τις πολλές πτυχές που μπορούν να δώσουν κάποια εικόνα για το θέμα, μερικές από τις οποίες απεικονίζονται με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto?

Υπήρξαν πολλές εικασίες και έντονες συζητήσεις σχετικά με την πραγματική ταυτότητα του εφευρέτη του Bitcoin, γνωστού αποκλειστικά με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Ξεκινώντας με πραγματικά αρχεία, αυτό το άτομο είναι ο αυτοανακηρυγμένος προγραμματιστής του Bitcoin cryptocurrency. Αυτός ή αυτή, ή καλύτερα ακόμη, γνωστοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις μάζες στα τέλη του 2008, όταν το πραγματικό σύστημα και οι βασικοί λειτουργικοί μηχανισμοί του δημοσιοποιήθηκαν μέσω μιας υπηρεσίας αλληλογραφίας.

Ο δημιουργός του Bitcoin, όποιος κι αν είναι, έχει αναλάβει την ευθύνη να αντιτίθεται στα νομίσματα fiat και στα υπάρχοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αναπόφευκτα, αυτό απέστρεψε πολλούς από τους προαναφερθέντες οργανισμούς εναντίον τους, επιβραδύνοντας έτσι την αρχική πρόοδο της πιο μοναδικής ψηφιακής εφεύρεσης μέχρι στιγμής.

Ανεξάρτητα από την έντονη επιμονή τους να παραμείνουν κρυμμένα μακριά από το κοινό, αυτό το πρόσωπο ή ομάδα είναι ένα εικονίδιο στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα. Παρά όλες τις προσπάθειες, πολλές υποθέσεις και έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, συνοδευόμενες από τις κανονικές εκτιμήσεις και υπολογισμούς της καθαρής αξίας Satoshi Nakamoto.

Αυτό το άτομο λέγεται ότι είναι ο μοναδικός κάτοχος της μεγαλύτερης συλλογής των κρυπτονομισμάτων αυτού του νομίσματος, που κατανέμεται σε πολλά ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Με πλούτο σε αυτό το μέγεθος, η προσεκτική παρακολούθηση της αξίας της – και το πιο σημαντικό, οι ενδείξεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση της – είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση αξιόπιστων προβλέψεων σχετικά με τις μεταβολές της αγοράς και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Σε τελική ανάλυση, αυτές είναι μερικές από τις βασικές παραμέτρους που καθορίζουν το επιτυχημένο εμπόριο Bitcoin, τις επενδυτικές επιχειρήσεις και τις πληρωμές.

Ιστορική επισκόπηση

Χρονολογικά, η ζωή και το έργο του Satoshi Nakamoto ήρθε λίγα χρόνια μετά την πρώτη προέλευση της έννοιας της κρυπτογράφησης. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, έχουν γίνει προσπάθειες να εισαχθεί ένα νέο είδος μέσων πληρωμής, οδηγώντας τελικά στο αποκεντρωτικό κίνημα που θέλει να πάρει την εξουσία από τους μεγάλους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων και να το διανείμει στους “μικρούς ανθρώπους”.

Μια δεκαετία πριν από την επίσημη κυκλοφορία του Bitcoin, υπήρχε μια παρόμοια προσπάθεια γνωστή ως Bit Gold, που εφευρέθηκε από τον Nick Szabo. Αυτό θεωρείται συχνά ως η πιο πιθανή έμπνευση για το ενδιαφέρον του ιδρυτή του Bitcoin για το θέμα. Ευτυχώς, δεν έχει σημειωθεί αλληλεπικάλυψη μεταξύ της κρυπτογράφησης που προτείνεται στα τέλη του αιώνα και της σημερινής κορυφαίας πλατφόρμας blockchain peer-to-peer που υποστηρίζει το Bitcoin τόσο ως εμπόρευμα όσο και ως νόμισμα.

Εστιάζοντας στο Nakamoto, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πριν από την κυκλοφορία του χαρτιού Bitcoin το 2008, κανένας προγραμματιστής υπολογιστών δεν είχε εγγραφεί ή γνωστός με το όνομα. Λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες δυνατότητες αυτού του ατόμου, είναι μάλλον ύποπτο πώς ένα τέτοιο ταλέντο κατάφερε να παραμείνει κρυμμένο μέχρι αυτή την καθορισμένη στιγμή.

Μόνο όταν το δοκίμιο «Bitcoin: Ένα σύστημα ηλεκτρονικών μετρητών Peer-to-Peer» στάλθηκε σε μια ομάδα καθιερωμένων και γνωστών ψηφιακών προγραμματιστών μέσω μιας λίστας κρυπτογράφησης, το όνομα άρχισε αρχικά να αυξάνει τα φρύδια. Μιλώντας για αυτό, η εξαφάνιση του ατόμου λίγο αργότερα πυροδότησε περαιτέρω το ενδιαφέρον όλων για την προφανή εκκεντρότητα του θέματος.

Αυτό το σύντομο δοκίμιο 500 λέξεων ήταν η πρώτη προσπάθεια του Satoshi να επικοινωνήσει με άλλους γνωστούς προγραμματιστές και συνέχισε με τον ίδιο ανώνυμο τρόπο τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2009, η Nakamoto αποφάσισε να αναλάβει θέματα πέρα ​​από τη Λευκή Βίβλο Bitcoin και στην πραγματικότητα κυκλοφόρησε την κωδικοποίηση για αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής μετρητών Bitcoin. Ως ίδρυμα ανοιχτού κώδικα, ο ιδρυτής περίμενε συναδέλφους του ίδιου επαγγέλματος να συνεισφέρουν τις δικές τους λύσεις και βελτιώσεις στο σύστημα και τελικά να επιτύχουν τον πλήρη σκοπό της αποκέντρωσης.

Το όνομα Satoshi Nakamoto παρακολούθησε αυτό το πεδίο για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς το πρόσωπο συνέχισε να εργάζεται στο σύστημα Bitcoin. Ο Nakamoto εξόρυξε το πρώτο μπλοκ, το μπλοκ Genesis και ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε μια συναλλαγή με το αρχικό κρυπτογράφηση, Bitcoin, που παράγεται από τη διαδικασία εξόρυξης. Εξάλλου, δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από το άτομο που εφηύρε το Bitcoin από την αρχή για να το μεταφέρει στην αγορά.


Ο Satoshi συνέχισε τη δουλειά του στο σύστημα μέχρι τα τέλη του 2010, όταν στάλθηκε ένα άλλο μη ανιχνεύσιμο email από αυτό το άτομο ή ομάδα ανθρώπων, δηλώνοντας την τελική του υποχώρηση. Ο Gavin Andersen και άλλοι αρχικοί ανθρακωρύχοι Bitcoin έμειναν για να διατηρήσουν και να διορθώσουν σφάλματα στο σύστημα, ενώ ο Nakamoto παρακολούθησε τους «απογόνους» τους να ανθίζουν από απόσταση.

Η ανάπτυξη του Bitcoin

Αν και φαίνεται ότι το Bitcoin ήταν ένα ανίσχυρο εγκαταλελειμμένο ορφανό που έμεινε για να φροντίσει για τον εαυτό του, η σύγχρονη επιτυχία του αποδεικνύει το αντίθετο. Ο Satoshi Nakamoto εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της εφεύρεσης, αν και εξαρτάται αποκλειστικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ότι αυτό το cryptocurrency κατάφερε να προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η πρώτη πλατφόρμα ανταλλαγής με σκοπό την απόκτηση αυτού του κρυπτονομίσματος ήρθε λίγο αργότερα και δεν πέρασε πολύς καιρός πριν από την πρώτη συναλλαγή στο Λονδίνο. Ένας μεμονωμένος ιδιοκτήτης Bitcoin πλήρωσε χιλιάδες Bitcoin για μερικές πίτσες, η οποία είναι σήμερα γνωστή ως μία από τις χειρότερες εμπορικές προσφορές στην ιστορία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι από τη δημοσίευση της Λευκής Βίβλου Satoshi Nakamoto, η μέγιστη αξία του Bitcoin έφτασε τα εκπληκτικά 20.000 $ ανά κέρμα, κάτι που δεν είναι οικονομικό.

satoshi nakamoto

Μιλώντας για τα λιγότερο λαμπερά επιτεύγματα στο παρελθόν της κρυπτογράφησης, η σχέση της με το σκάνδαλο Silk Road υπήρξε μία από τις χειρότερες περιόδους της. Το Silk Road ήταν μια καθιερωμένη πλατφόρμα εμπορίου σκοτεινού ιστού που πούλησε κάθε είδους παράνομες ουσίες, όπλα και παρόμοιο υλικό. Από την άλλη πλευρά, η κρυπτογράφηση που δημιουργήθηκε από τον Satoshi Nakamoto προοριζόταν ως ένα αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών που θα αφαιρούσε οποιαδήποτε κεντρική αρχή και θα επέτρεπε εντελώς ασφαλείς, ανεμπόδιστες, αλλά ασφαλείς και εντελώς ανώνυμες συναλλαγές. Ως εκ τούτου, παρείχε στους εμπόρους της μαύρης αγοράς τον τελικό τρόπο πληρωμής.

Ωστόσο, οι αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν περαιτέρω κατάχρηση, επιτρέποντας την ανάπτυξη της πραγματικής πλατφόρμας συναλλαγών και αποκαθιστώντας την καλή πίστη όλων σε ένα άψογο σύστημα πληρωμών. Επιπλέον, η χρήση του για πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις άνοιξε μια σειρά ευκαιριών για την τότε αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι επενδυτικές ευκαιρίες αναπτύχθηκαν επίσης και το Bitcoin σύντομα αναζητούσε ένα λαμπρό μέλλον. Με τις πολλαπλές νέες χρήσεις του κρυπτονομίσματος που εξελίχθηκαν από τα ενισχυμένα θεμέλιά του, ένα ερώτημα μπερδεύει συνεχώς το μυαλό των ανθρώπων:

Πόσα Bitcoins έχει ο Satoshi Nakamoto?

Καθώς το Bitcoin άρχισε να αυξάνεται σε αξία και ακόμη και μετά το αποπληθωρισμό μετά την κορυφή του το καλοκαίρι του 2017, η απόκτηση Bitcoin παρέμεινε προτεραιότητα. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούσαν αξιόπιστους πωλητές, πλατφόρμες ανταλλαγών, διαδικτυακούς παρόχους υπηρεσιών ή επιλογές απασχόλησης που πληρώθηκαν σε Bitcoin, για να μην αναφέρουμε επενδυτικές ομάδες. Σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να επενδύσουν απευθείας στο κρυπτογράφηση ή σε μια ομάδα εξόρυξης που εξορύσσει νέα Bitcoin.

Από αυτήν την άποψη, κανείς δεν μπορούσε παρά να αναρωτηθεί τι πλούτος έχει αποθηκεύσει ο δημιουργός του. Παρόλο που δεν υπάρχει επιβεβαίωση, το Satoshi Nakamoto εκτιμάται ότι κατέχει λίγο λιγότερο από ένα εκατομμύριο BTC, ή περίπου το 5% της πεπερασμένης προμήθειάς του, κάνοντας τον πλούτο τους να κυμαίνεται εντός του κόσμου των δισεκατομμυρίων δολαρίων.         

Πιθανές ταυτότητες

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto; Από την αρχή του άρθρου, ένα σημείο που συνεχώς επαναλαμβάνεται είναι η έλλειψη σαφούς ορισμού ως προς το άτομο ή τους ανθρώπους πίσω από το γνωστό ψευδώνυμο. Οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων δεν γνωρίζουν καν τη σωστή αντωνυμία, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι άνδρες ή γυναίκες ή ένα ή περισσότερα άτομα.

Παρ ‘όλα αυτά, έχοντας κατά νου την άμεση υπόθεση και την ευρεία δημοτικότητά του, τα ενδιαφέροντα σχετικά με αυτό το ζήτημα έχουν αυξηθεί μόνο από τη στιγμή. Και ο πολιτισμός αναμφίβολα θα συνεχίσει να εικάζεται άγρια ​​σχετικά με την αληθινή ταυτότητα Satoshi Nakamoto.

Νικ Σζάμπο

Πολλοί κερδοσκόποι βασίζουν αυτήν την εικασία στην προσπάθεια του Szabo να δημιουργήσει το ψηφιακό κρυπτογράφηση Bit Gold περίπου μια δεκαετία πριν ακόμη εμφανιστεί το Bitcoin. Λόγω ομοιότητας στο όνομα, η μορφή του νομίσματος και οι αρχές συναλλαγών του – αποκεντρωμένες και εντελώς ανώνυμες – πολλοί υποστήριξαν την ιδέα του Nick Szabo να βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή ανάπτυξης κρυπτογράφησης, θα ήταν μια μάλλον περίφημη κατηγορία, οι νομικές οντότητες της πραγματικής ζωής είχαν διαφορετική άποψη. Λίγο μετά τις αρχικές κατηγορίες, ο Νικ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το όνομα.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Αυτό που φαίνεται σαν μια απίθανη σειρά γεγονότων έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να πιστέψουν ότι ο Dorian Prentice Satoshi Nakamoto ήταν ο διάσημος εφευρέτης του Bitcoin cryptocurrency. Στην πραγματικότητα, αυτό το όνομα ασιατικής καταγωγής ανήκει στην πραγματικότητα σε έναν Ιάπωνα άνδρα που ζει στην Καλιφόρνια με τη μητέρα του, του οποίου το πεδίο σπουδών περιβάλλει κυρίως τη φυσική. Ενώ το όνομα γέννησης του ατόμου έδειχνε απευθείας στο Nakamoto, δεν υπήρχαν περαιτέρω αποδείξεις ότι είχε δημιουργήσει το σύστημα μετρητών Bitcoin.

Χαλ Φίνι

Όσον αφορά την υποστήριξη αξιώσεων καθώς ερευνούμε ποιος εφευρέθηκε το Bitcoin, ο Hal Finney κατέχει σίγουρα το υψηλότερο ποσοστό κερδοσκόπων. Μετά τον εαυτό του Nakamoto, ο Finney ήταν το δεύτερο άτομο που έχει αποκτήσει ποτέ πρόσβαση στο blockchain, στο δικό μου, το απόκτημα και τη συναλλαγή με το Bitcoin, καθώς και διόρθωση σφαλμάτων, προτείνει αλλαγές και εφαρμόζει τις δικές του βελτιώσεις στο σύστημα.

Η αλληλογραφία του Χαλ (πιθανώς σκηνοθετημένη) με το πραγματικό Νακαμότο, καθώς και η εγγύτητά του στην κατοικία με τον προαναφερθέντα Ντόριαν Νακαμότο, υποστηρίζουν αυτήν τη συγκεκριμένη θεωρία. Ωστόσο, ο Finney πέθανε το 2014, και αν όλα αυτά αληθεύουν, το ίδιο έκανε και ο μοναδικός πραγματικός δημιουργός του Bitcoin cryptocurrency.

Κρεγκ Ράιτ

Ενώ η Finney θεωρήθηκε η πιο πιθανή, ο Wright είναι αναμφισβήτητα ο πιο αμφιλεγόμενος από όλους τους υποψήφιους Satoshi Nakamoto. Καρφώθηκε με την ευθύνη να έχει αναπτύξει το δεδομένο σύστημα μετρητών κάπου κοντά στο τέλος του 2015, μόνο για να εμφανιστεί το 2016 με μια ανανεωμένη διαδικτυακή παρουσία προκειμένου να ανακοινώσει την αλήθεια πίσω από τέτοιες εικασίες. Ωστόσο, όταν οι βασικοί αρχικοί ανθρακωρύχοι Bitcoin που συμμετείχαν και βελτίωσαν το σύστημα από τις πρώτες μέρες συνέχισαν να ζητούν μια μορφή απόδειξης, ο ισχυρισμός του Craig Wright δεν είχε καμία ουσιαστική απόδειξη.

Ένας Βρετανός πολίτης

Όταν συγκεκριμένα πρόσωπα από την ευρωπαϊκή ήπειρο, τις ΗΠΑ και τελικά την Αυστραλία δεν είχαν αυτό που χρειάστηκε για να είναι το Satoshi Nakamoto που όλοι αναζητούν, τα ενδιαφερόμενα μέρη έπρεπε να κοιτάξουν αλλού. Αναζητώντας πιο ακριβή αποτελέσματα, τα ενδιαφερόμενα μέρη ανέλυσαν τα τμήματα ομιλίας στη δημοσίευση του Bitcoin whitepaper και εντόπισαν την τέλεια χρήση της αγγλικής γλώσσας, με ορισμένους μικρούς δείκτες προς τη βρετανική έκδοση.

Αυτό άλλαξε την κατεύθυνση των σκέψεων των ανθρώπων, καθώς άρχισαν να επικεντρώνονται στους πολίτες της Κοινοπολιτείας και όχι σε έναν κρυπτο-προγραμματιστή με έδρα την Ασία. Τέλος πάντων, αυτή η προσέγγιση έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής εξίσου μάταιη.                                    

Μεγαλύτερες θεωρίες

Τα άτομα που αναφέρονται μέχρι στιγμής δεν είναι τα μόνα που υποτίθεται ότι σχετίζονται με την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει σταθερή απάντηση στην ερώτηση “Πόσο αξίζει ο Satoshi Nakamoto;” οι άνθρωποι είναι σχεδόν εθελοντές. Αρκετές εταιρείες έχουν επίσης υποψίες, καθώς και ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk. Ορισμένοι χρονολογούνται από τον 20ο αιώνα, καθώς ο εφευρέτης του Liberty Dollars του 1998, Bernard von NotHaus, θεωρήθηκε επίσης πιθανός υποψήφιος.

satoshi nakamoto

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ενώ οι εικασίες αφθονούν και συνυπάρχουν, η απόδειξη της πραγματικής ταυτότητας είναι αντίθετα απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να αποδείξετε ότι είστε το πραγματικό Nakamoto είναι να παρέχετε το κλειδί για τα πρώτα πορτοφόλια σας ή απλά να μεταφέρετε το Bitcoin σας σε διαφορετικό προορισμό.

Η υποκείμενη αιτία

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η τεράστια φήμη και η εκτεταμένη έκθεση της εικόνας Satoshi Nakamoto είναι αυτό που τρομάζει το πραγματικό άτομο. Ωστόσο, αναλυτές που έχουν εμβαθύνει βαθύτερα στον πυρήνα του Bitcoin ανακάλυψαν ότι ο προγραμματιστής ενός τέτοιου ηλεκτρονικού συστήματος μετρητών θα πρέπει να υποστεί σοβαρές συνέπειες για τις ενέργειές τους. Αυτό συμβαίνει ακόμη και παρά την τρέχουσα νομική του κατάσταση σε πολλές δικαιοδοσίες και την ευρεία εφαρμογή του σε όλα τα είδη πλατφορμών.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η αλήθεια είναι διαθέσιμη για όλους θα αναγκάσει αναπόφευκτα έναν τόσο τεράστιο ιδιοκτήτη του Bitcoin να υποστεί κάθε είδους επιθέσεις χάκερ από κακόβουλα άτομα. Υπάρχουν τέτοιες ομάδες σε όλο τον κόσμο, που αναπτύσσουν όλα τα είδη τεχνολογιών αντι-κρυπτογράφησης για να κατεβάσουν την πλατφόρμα ή τουλάχιστον να την υποβάλουν στην κυριαρχία τους.

Τελικά, η αιτία μιας τέτοιας έντονης ανωνυμίας για την προστασία του πραγματικού δημιουργού Bitcoin έγκειται στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για τη σταθεροποίηση του νομίσματος ως έχει. Κατά τη διάρκεια των ετών, έχει βιώσει σίγουρα ένα δίκαιο μερίδιο αναταραχών, προκαλώντας απροθυμία μεταξύ των ιδιοκτητών Bitcoin. Εάν ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες του Bitcoin αποκάλυπτε, ή ακόμη και έκανε να ρίξει το Bitcoin τους στην αγορά, η σημαντική αλλαγή της αξίας θα μπορούσε να προκαλέσει τη συντριβή πολλών πλατφορμών, επιχειρήσεων και ολόκληρων οικονομικών τμημάτων παγκοσμίως. Φανταστείτε το χάος που θα προκαλούσε μεταξύ όλων των διαδικτυακών ακαδημιών, πρακτορείων, καζίνο Bitcoin και άλλων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το Bitcoin.

Ποιοι είναι οι κάτοχοι του Bitcoin?

Τόσο πολλές συζητήσεις σχετικά με τους πλουσιότερους κατόχους Bitcoin έχουν αναπόφευκτα κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν τις άλλες φάλαινες Bitcoin – οι ιδιοκτήτες αξίζουν τον κόπο να το γνωρίζουν. Όπως και οτιδήποτε άλλο περιβάλλει την κρυπτογράφηση, οι κορυφαίοι κύριοι ιδιοκτήτες είναι εξίσου περίπλοκοι.

Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψετε αυτές τις φάλαινες είναι να τα χωρίσετε σε τέσσερις ομάδες. Η προηγούμενη ομάδα αποτελείται από ενεργούς εμπόρους, ανθρακωρύχους και ιδιοκτήτες που θέλουν να δημιουργήσουν νέες επενδύσεις, εμπόριο και κερδοφόρες ευκαιρίες μέσω του νομίσματος. Οι άλλοι τρεις, αποτελούμενοι από το παθητικό τμήμα, αποτελούνται από τους αρχικούς εμπόρους και ανθρακωρύχους που πιθανώς πέθαναν ή έχασαν τα κλειδιά τους, μια ομάδα παθητικών κατόχων Bitcoin που δεν έχουν τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους κρυπτογράφησης και, τελικά, μια μικρή ομάδα εγκληματίες ιδιοκτήτες.

Συνολικά, δεν υπάρχει ρητό ότι ο Satoshi Nakamoto δεν είναι μέρος οποιασδήποτε από αυτές τις ομάδες ή αντιπροσωπεύει μια αυτόνομη οντότητα. Με τόσο λίγα γνωστά για το άτομο και όλα όσα άλλα αποκαλύφθηκαν ανοιχτά για το νόμισμα, οι λάτρεις δεν είναι λιγότερο πρόθυμοι να συνεχίσουν να σκάβουν αναζητώντας μια απάντηση στο θέμα του Satoshi Nakamoto, της εναλλακτικής ταυτότητας του πραγματικού προγραμματιστή Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map