Εδώ είναι γιατί οι νέοι έμποροι κρυπτονομισμάτων προσπαθούν συχνά να κερδίσουν χρήματα

Παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες όλων των εποχών, οι εκκολαπτόμενοι έμποροι κρυπτογράφησης συχνά χάνουν χρήματα όταν εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά. Ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται, εκτιμάται ότι έως και το 95% των νέων εμπόρων κρυπτογράφησης χάνουν χρήματα – κυρίως λόγω λαθών που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν με τη σωστή γνώση και προετοιμασία.

Εάν βρεθείτε σε αυτήν τη θέση ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε σύντομα την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε την επόμενη συναλλαγή σας.

Κλωτσήστε τα συναισθήματα και τις δικαιολογίες στο συγκράτημα

«Τελικά, η συνεπής κερδοφορία εξαρτάται από την επιλογή ανάμεσα στις ταλαιπωρίες που αισθάνεστε όταν ακολουθείτε το σχέδιό σας και την επιθυμία να αφήσετε τον εαυτό σας να αιχμαλωτιστεί (και να κυβερνηθεί) από τα συναισθήματά σας», δήλωσε ο Yvan Byeajee στο βιβλίο του «Η ουσία της εμπορικής ψυχολογίας σε ένα επιδεξιότητα’.

Αν και αυτό το απόσπασμα απευθυνόταν σε εμπόρους παραδοσιακών αγορών όπως το forex, οι μετοχές και τα παράγωγά τους, ισχύει επίσης για τους επενδυτές σε κρυπτονομίσματα, οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν τα συναισθήματά τους ως βάση της λήψης αποφάσεων τους, παρά τα κρύα, σκληρά γεγονότα. Δυστυχώς, αυτή η στρατηγική (ή έλλειψη) σπάνια αποδίδει μακροπρόθεσμα και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι λιγότερο έμπειροι έμποροι κρυπτογράφησης μπορούν να καταλήξουν στο κόκκινο.

Ενώ είναι αλήθεια ότι πολλές κινήσεις της αγοράς κρυπτογράφησης οφείλονται σε ξαφνικές αλλαγές στο κλίμα των επενδυτών και ότι αυτές οι αλλαγές μπορούν συχνά να προβλεφθούν πολύ νωρίτερα (σε ορισμένες περιπτώσεις), πολλοί έμποροι συχνά πιάνονται από την ίδια συναισθηματική σφαίρα και αναπτύσσουν παράλογες προσκολλήσεις σε τα περιουσιακά στοιχεία που εμπορεύονται. Αυτό μπορεί να αναγκάσει τους επενδυτές να διατηρήσουν περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν ρεαλιστική πιθανότητα να δουν ανάκαμψη, η οποία και οι δύο κλειδώνει το κεφάλαιό τους, και δυνητικά οδηγεί σε μια σπείρα όπου αρνούνται να πάρουν τις απώλειές τους νωρίς και καταλήγουν να χάνουν πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε.

Αποφύγετε τις πτώσεις από την άκρη του γκρεμού, θέτοντας ένα stop loss. (Εικόνα: CoinGecko)

Συχνά, οι άπειροι επενδυτές θα στραφούν σε μια νοοτροπία «μακροπρόθεσμης παρακράτησης» για να δικαιολογήσουν την κατοχή μέσω δυσμενών ενεργειών ως προς τις τιμές — μετατοπίζοντας την πρόθεση της επένδυσής τους σε αυτήν ενός μακροπρόθεσμου παιχνιδιού για να κάνουν τις απώλειες πιο ανεκτές. Αν και αυτό μπορεί να επιλυθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου μια αρχική στρατηγική και, στη συνέχεια, να τηρήσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ξεπουλήσουν στο πρώτο κόκκινο κερί, αλλά θα πρέπει σίγουρα να κρατήσουν ένα σταματήστε την απώλεια στη θέση του για προστασία από καταστροφική πτώση απότομων βράχων.

Όταν βρίσκεστε στο Doubt, Demo Trade

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εμπόρων κρυπτογράφησης δεν έχει ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία με τις συναλλαγές και οι περισσότεροι δεν έχουν αίσθηση δομής αγοράς, χρήσιμων δεικτών ή τεχνικής ανάλυσης. Ως αποτέλεσμα, πολλοί νέοι έμποροι βουτούν απλώς στην αγορά, χρησιμοποιώντας μόνο τη λογική τους, τη λογική και τη διαίσθησή τους για να λάβουν αποφάσεις, παρόλο που αυτές τεκμηριώνονται από την εμπειρία και τη γνώση της αγοράς.

Ευτυχώς, αρκετές πλατφόρμες προσφέρουν τώρα λύσεις εμπορικής επίδειξης που επιτρέπουν στους εμπόρους κρυπτονομισμάτων να κερδοσκοπούν στην αγορά χωρίς να διακινδυνεύουν χρήματα. Αντ ‘αυτού, αυτές οι πλατφόρμες επιτρέπουν σε αυτούς τους χρήστες να κάνουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας χρήματα παιχνιδιού ή testnet κεφάλαια, σε αγορές που αντικατοπτρίζουν πραγματικά. Χρησιμοποιώντας λογαριασμούς συναλλαγών επίδειξης, οι άπειροι έμποροι κρυπτογράφησης μπορούν να αποκτήσουν μια αίσθηση της αγοράς, να πραγματοποιήσουν τις δικές τους τεχνικές αναλύσεις και να αναπτύξουν το χαρτοφυλάκιο επίδειξης για να δουν πώς θα ακολουθούσαν οι στρατηγικές τους στην πραγματική αγορά.

Το NewsCrypto είναι κοινώς γνωστό για την πλατφόρμα εκπαίδευσης συναλλαγών, αλλά πρόσφατα κυκλοφόρησε τη δική του δωρεάν δοκιμαστική λύση συναλλαγών. (Εικόνα: NewsCrypto)


Για να βοηθήσετε τον καθορισμό εμπόρων κρυπτογράφησης στο σωστό δρόμο, ΝέαCrypto – μια δημοφιλής πλατφόρμα εκπαίδευσης κρυπτογράφησης και πληροφόρησης αγοράς – πρόσφατα κυκλοφόρησε τη δική της εμπορική λύση. Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία συναλλαγών επίδειξης και χαρτιού, η πλατφόρμα συναλλαγών επίδειξης του NewsCrypto έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους απόλυτους αρχάριους και παρέχει εύχρηστες λειτουργίες, γραφήματα και αγορές επίδειξης για τους νέους εμπόρους να αντιμετωπίσουν γρήγορα.

Μόλις ένας έμπορος μπορεί να μεταφέρει άνετα ένα κέρδος σε αγορές επίδειξης, τότε είναι καιρός να μεταβείτε στο πραγματικό πράγμα, κάνοντας χρήση του stop-loss, του take-profit και του περιορισμού των παραγγελιών για τον έλεγχο της έκθεσης σε κίνδυνο όπου είναι δυνατόν.

Ξεχωριστή αλήθεια από τη διαφημιστική εκστρατεία

Ως νέος έμπορος, μπορεί συχνά με δυσκολία να διαχωριστούν οι πραγματικά ελπιδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες από εκείνες που έχουν υποκατασταθεί από πληρωμένα σελλίνια και από αυτούς που έχουν έννομο συμφέρον να τους δουν να πετυχαίνουν. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει τους αρχάριους εμπόρους να επενδύσουν στη μυριάδα σχήματα αντλιών και απορρίψεων αιωρείται, ή σε έργα που θα βιώσουν λίγο περισσότερο από μια διαρκή πτωτική τάση.

Ενδιαφέρον αναζήτησης Bitcoin τις τελευταίες 90 ημέρες (Εικόνα: Google)

Για να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα, οι έμποροι χρειάζονται πρόσβαση σε ακριβείς, μη προκατειλημμένες πληροφορίες αγοράς και αναλυτικά στοιχεία και χρειάζονται έναν τρόπο για να ελέγξουν ποια έργα έχουν γνήσια διαφημιστική εκστρατεία και ποια είναι χαζά. Ευτυχώς, υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες εργαλεία και πλατφόρμες διαθέσιμες για να βοηθήσουν στον εντοπισμό πολλά υποσχόμενων ευκαιριών και την αποφυγή επικίνδυνων επιλογών. Ένα από αυτά είναι Τάσεις Google, έναν ιστότοπο που σας επιτρέπει να ελέγχετε τη δραστηριότητα αναζήτησης οποιουδήποτε όρου θέλετε να δείτε αν είναι πραγματικά δημοφιλής ή όχι.

Ομοίως, το Φόβος Crypto & Δείκτης απληστίας από το alternative.me μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτιμήσει εάν η αγορά είναι γενικά ανοδική ή bearish, ενώ η Shuffleup’sιχνηλάτης μεταβλητότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του φυσιολογικού εύρους μεταβλητότητας για διάφορα κρυπτονομίσματα. Αυτά τα εργαλεία, σε συνδυασμό με τα πολλά άλλα διαθέσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη πιο κερδοφόρων εμπορικών αποφάσεων και για την αποφυγή των πιο επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map