Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πώς μπορούν να εφαρμοστούν τα πλεονεκτήματα των σταθερών νομισμάτων στην Ασία;

Πώς μπορούν να εφαρμοστούν τα πλεονεκτήματα των σταθερών νομισμάτων στην Ασία?

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των σταθερών νομισμάτων τόσο στους λάτρεις της κρυπτογράφησης όσο και στις εταιρείες συχνά χαιρετίστηκε ως ένδειξη της αυξανόμενης υιοθέτησης της τεχνολογίας blockchain. Αυτό τονίζεται ιδιαίτερα από την ανακοίνωση του Project Libra του Facebook και του JPMCoin του JPMorgan, τα οποία είναι παραδείγματα μεγάλων εταιρειών από την κοινότητα blockchain που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στην αυξανόμενη τάση. 

Αλλά τι ακριβώς είναι τα σταθερά νομίσματα; Ουσιαστικά, είναι μια μορφή κρυπτογράφησης που συχνά εξασφαλίζεται από την αξία ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, όπως ένα σημαντικό νόμισμα fiat όπως το δολάριο ΗΠΑ, τα εμπορεύματα όπως ο χρυσός ή το πετρέλαιο ή από άλλα κρυπτονομίσματα. Υπάρχουν επίσης τύποι σταθερών νομισμάτων που ελέγχονται από ένα συνδυασμό αλγορίθμων και έξυπνων συμβολαίων που διαχειρίζονται την προσφορά τους προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία των τιμών. Τα Stablecoins, ως επί το πλείστον, έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που μαστίζουν τα κρυπτονομίσματα, ιδίως την αστάθεια των τιμών.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης σταθερών νομισμάτων έχουν συζητηθεί πολλές φορές μεταξύ διαφορετικών σημείων πώλησης και σχολιαστών που ανέφεραν βασικά στοιχεία όπως η σχετική σταθερότητα των τιμών, οι ταχύτερες ταχύτητες επεξεργασίας και το χαμηλότερο κόστος συναλλαγής. Στην Ασία, τα σταθερά νομίσματα αποτελούν μια εκκολαπτόμενη ευκαιρία για μια περιοχή όπου ο τουρισμός, τα εμβάσματα των διακινούμενων εργαζομένων και η χρηματοδότηση των συναλλαγών στα σύνορα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία των περιφερειών, εξ ου και η άνοδος αρκετών εγχώριων σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζονται από ορισμένα από τα σημαντικότερα νομίσματα της Ασίας. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • THBEX, ένα stablecoin που αναπτύχθηκε από τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών χρημάτων και κρυπτογράφησης Everex που υποστηρίζεται από το Thai Baht

  • Το Κινέζικο Γιουάν bit.CNY η οποία αναπτύχθηκε από την πλατφόρμα ανάπτυξης επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικής διαχείρισης Bitshares.

  • Sparked.SGD, Sparked.HKD και PHP stablecoin που αναπτύχθηκε από τον πάροχο συστήματος μεταφοράς χρημάτων Bitspark.

  • Άλλοι περιλαμβάνουν KRWb και HKDT, αν και οι δύο έχουν κερδίσει λίγη έλξη.

Ενώ έχουν αναπτυχθεί αρκετά σταθερά νομίσματα στην Ασία, δεν έχουν ακόμη αποκτήσει σημαντική έλξη μεταξύ των χρηστών. Αν και αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς οι χρήστες και οι επιχειρήσεις   

Χρησιμοποιήστε θήκες για σταθερά νομίσματα στην Ασία

Λοιπόν, πώς μπορούν τα stablecoin να προσθέσουν αξία στις οικονομίες της Ασίας; Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η περιοχή προσελκύει συλλογικά εκατοντάδες εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, έχοντας σημειώσει αύξηση 7% στους διεθνείς επισκέπτες το 2018. Μεταξύ άλλων, αυτό απαιτεί τρόπους για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες έχουν εύκολη και προσιτή πρόσβαση σε κεφάλαια ενώ ταξιδεύουν η περιοχή που, σε ορισμένες περιοχές, δεν ισχύει απαραίτητα. Οι υπηρεσίες Crypto money, μέσω σταθερών νομισμάτων όπως bit.CNY, Sparked.SGD και THBEX, επιδιώκουν να παρέχουν στους επισκέπτες που ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία την ευκολία να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους χωρίς να υπόκεινται σε υπερβολικά τέλη και δυσμενείς τιμές.

Οι τουρίστες, ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη των stablecoin. Μόνο η Ταϊλάνδη φιλοξενεί τέσσερα έως πέντε εκατομμύρια μετανάστες εργαζόμενους από γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Μιανμάρ, οι οποίοι έχουν αποστείλει 389 εκατομμύρια δολάρια το 2017 σε μέλη της οικογένειας και τους αγαπημένους τους στο σπίτι. Λόγω των υψηλών τελών που επιβάλλονται από τις κύριες υπηρεσίες εμβασμάτων και την έλλειψη γραφειοκρατίας, πολλοί μετανάστες καταφεύγουν συχνά σε υπόγειες υπηρεσίες που μπορεί να είναι αναξιόπιστες και συχνά χρεώνουν εκμεταλλευτικά τέλη. Τα σταθερά νομίσματα που εξυπηρετούν αυτήν την αγορά, όπως το THBEX που εκδίδεται από τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών κρυπτογράφησης Everex, μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα εμβάσματα δεν θα φτάνουν μόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά μπορούν επίσης να σώσουν τους μετανάστες εργαζόμενους από την καταβολή εκβιαστικών τελών. 

Η χρήση σταθερών νομισμάτων για εμβάσματα στην Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ είναι μόνο δύο παραδείγματα των πολλών περιπτώσεων χρήσης τους. Έχοντας λάβει συνολικά 33 εκατομμύρια δολάρια εμβάσματα το 2018, οι Φιλιππίνες συγκαταλέγονται στους κορυφαίους αποδέκτες εμβασμάτων στον κόσμο, με τα σταθερά νομίσματα να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας κεφαλαίων εντός και εκτός της χώρας. Στις Φιλιππίνες, ο πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων, η Bitspark, ανέπτυξε επίσης το PHP stablecoin, το οποίο υποστηρίζεται από το πέσο Φιλιππίνων, προκειμένου να διευκολύνει πιο αποτελεσματικές και προσιτές μεθόδους πληρωμής τόσο για εμπόρους όσο και για χρήστες. 

Ακόμη και οι λάτρεις που συναλλάσσονται συχνά σε κρυπτονομίσματα μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη των stablecoin καθώς κάνουν τις ανταλλαγές μεταξύ κρυπτονομισμάτων και fiat πιο εύκολα προσβάσιμες και πολύ φθηνότερες. 

Τα σταθερά νομίσματα είναι πράγματι ένα σημαντικό βήμα για τον χώρο κρυπτογράφησης. και καθώς αποκτά υιοθέτηση, οι δυνατότητες για τις περιπτώσεις χρήσης τους μπορεί να είναι ατελείωτες. Αυτό συμπίπτει με την άνοδο της Ασίας ως σημαντικής οικονομικής δύναμης που βλέπει δυναμική ανάπτυξη στις εμπορικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες. Τούτου λεχθέντος, είναι χωρίς αμφιβολία ότι τα stablecoins μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την ανάπτυξη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me