Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Η MicroStrategy είναι η νέα αγαπημένη βιομηχανία Crypto

Το 2020 ήταν το έτος της βιομηχανίας κρυπτογράφησης χωρίς αμφιβολία. Το Bitcoin αυξήθηκε εκθετικά, σημειώνοντας κέρδη πάνω από 300 τοις εκατό καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Η δραστηριότητα της αγοράς έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά, δείχνοντας ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης δεν είναι πλέον απλή μόδα που οι άνθρωποι καλούν όταν προσπαθούν να αισθανθούν καλύτερα.

Θεσμική δράση

Η νομιμότητα της αγοράς κρυπτογράφησης έχει ενισχυθεί σημαντικά από θεσμικούς επενδυτές. Πρόκειται ουσιαστικά για άτομα υψηλής αξίας και μεγάλες εταιρείες που παρέχουν τεράστιες επενδύσεις σε ένα περιουσιακό στοιχείο.

Το 2020, αρκετές δημόσιες εταιρείες έκαναν τη μετάβαση στο Bitcoin, μετατρέποντας τα αποθεματικά και τις βάσεις περιουσιακών στοιχείων τους στο νόμισμα και επιτρέποντάς του να αναπτυχθεί ακόμη υψηλότερα, πολλοί πιστεύουν ότι η δράση των θεσμικών επενδυτών στη βιομηχανία ήταν κυρίως αυτό που προκάλεσε την ανάκαμψη της αγοράς κρυπτογράφησης. Κατά μία έννοια, υπάρχει αλήθεια σε αυτό. Παρόλο που δεν θα ήταν συνετό να μειωθεί ο ρόλος των επενδυτών λιανικής, οι θεσμικοί επενδυτές σίγουρα έκαναν τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Η MicroStrategy είναι μια φάλαινα ανάμεσα στις φάλαινες

Ωστόσο, όταν πρόκειται για ιδρύματα, σχεδόν καμία εταιρεία δεν είχε τόσο αντίκτυπο όσο το MicroStrategy. Η εταιρεία είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας με βάση το cloud στον κόσμο και μεταφέρθηκε στην αγορά κρυπτογράφησης με τη δύναμη πέρυσι.

Η αγορά της MicroStrategy ξεκίνησε τον Αύγουστο. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία εξήγησε ότι πίστευε έντονα στην αξία του Bitcon ως αποθήκη πλούτου και αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Έτσι, αγόρασε το περιουσιακό στοιχείο αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων – σε μια εποχή που το Bitcoin διαπραγματεύτηκε κάτω από 10.000 $.

Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, η MicroSTrategy αγόρασε ακόμη περισσότερα, προσθέτοντας άλλα 175 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά της με συνολικά 425 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ιδανική περίπτωση, μια αγορά αυτής της φύσης φαινόταν παράξενη. Ακόμα κι αν μια εταιρεία πίστευε στο crypto, ήταν παράλογο να δούμε πόση MicroStrategy ξεφλουδίζει στο Bitcoin μόνο και μόνο επειδή πιστεύει σε αυτό. Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται να επωφελείται από αυτήν. Όταν το Bitcoin ξεκίνησε το ράλι του τον Οκτώβριο, η MicroStrategy κατάφερε να πολλαπλασιάσει σημαντικά τις συμμετοχές της. Ξαφνικά, η απόφαση για αγορά Bitcoin δεν φαίνεται πλέον τόσο παράξενη.

Ενώ πολλοί θα είχαν σταματήσει, η MicroStrategy δεν το Δεκέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει 650 εκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης μετατρέψιμων ανώτερων χαρτονομισμάτων. Η πώληση ομολόγων σημείωσε περισσότερα από τα προτεινόμενα 400 εκατομμύρια δολάρια που η MicroStrategy εξέτασε και η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα χρησιμοποιούσε τα περισσότερα κεφάλαια για να αγοράσει περισσότερα Bitcoin.

«Η MicroStrategy σκοπεύει να επενδύσει τα καθαρά έσοδα από την πώληση των χαρτονομισμάτων σε bitcoin σύμφωνα με την Πολιτική Διαθεσίμων της Τράπεζας, εν αναμονή του προσδιορισμού των αναγκών κεφαλαίου κίνησης και άλλων γενικών εταιρικών σκοπών»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MicroStrategy δεν ήταν η μόνη εταιρεία που έκανε σημαντικά κύματα στις θεσμικές επενδύσεις. Αρκετές άλλες εταιρείες έχουν ενσωματώσει το Bitcoin στα αποθεματικά τους, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Ruffer Επενδύσεις (750 εκατομμύρια $) και επεξεργαστής πληρωμών τετράγωνο (50 εκατομμύρια δολάρια). Το MassMutuaal, μια ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στη Βοστώνη, επίσης αγοράστηκε Bitcoin αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Η MicroStrategy ανακοινώνει προτεινόμενη ιδιωτική προσφορά 600 εκατομμυρίων δολαρίων για μετατρέψιμο ανώτερο σημείωμα για αγορά περισσότερου Bitcoin

Πιέζοντας για περισσότερη υιοθέτηση

Ωστόσο, κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται αρκετά για το Bitcoin όσο και η MicroStrategy. Ο Michael Saylor, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχει διοχετεύσει την κορυφαία κρυπτογράφηση σε κάθε περίπτωση που μπορεί να πάρει, χαρακτηρίζοντάς την ως επένδυση ασφαλούς καταφυγίου και κάτι στο οποίο όλοι πρέπει να μπουν.

Αυτό οδηγεί στο γιατί η MicroStrategy ήταν τόσο απίστευτη. Ενώ οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν απλώς Bitcoin και hodl, η MicroStrategy υποστηρίζει για περισσότερους ανθρώπους και εταιρείες να το αγοράσουν. Η εταιρεία κυριολεκτικά ευαγγελίζει το νόμισμα. Για παράδειγμα, Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από την Tokpie ανταλλαγή, το ενδιαφέρον για Bitcoin από επενδυτές λιανικής που αγοράζουν κρυπτογράφηση για πρώτη φορά με τις τραπεζικές κάρτες έχει τριπλασιαστεί τον Ιανουάριο-Φεβ 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πάρτε τον περασμένο Δεκέμβριο, για παράδειγμα. Όταν το Bitcoin έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 20.000 δολαρίων για πρώτη φορά, ο Elon Musk έγραψε ένα μήνυμα για την έλξη του στο νόμισμα. Ο Saylor πήρε αμέσως το tweet, ρωτώντας ότι η Musk πρέπει να μετατρέψει τις μετοχές της Tesla σε Bitcoin.

Όταν ο Musk ρώτησε αν ήταν δυνατή μια τόσο μεγάλη συναλλαγή, ο Saylor προσφέρεται να μοιραστεί το «playbook» του με τον δισεκατομμυριούχο. Όπως εξήγησε, η MicroStrategy αγόρασε ήδη Bitcoin αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατάφεραν να το κάνουν χωρίς να μετακινήσουν την αγορά (υπόδειξη: Η Coinbase βοήθησε λίγο με αυτό)

Αυτή η ώθηση για τον Musk φάνηκε να ενέπνευσε τον Saylor, ο οποίος συνέχισε εκτόξευση μια πρωτοβουλία γνωστή ως «Bitcoin για εταιρείες». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 και 4 Φεβρουαρίου και είναι εντελώς δωρεάν. Ουσιαστικά, διδάσκει στις εταιρείες πώς να βρουν καλύτερα τη γραμμή της MicroStrategy και να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στο Bitcoin. Επιπλέον, κοιτάζοντας πώς δισεκατομμυριούχοι ερωτεύονται το Bitcoin, οι απλοί άνθρωποι αρχίζουν να δοκιμάζουν κρυπτογράφηση χωρίς να κάνουν επενδύσεις. Χάρη στις λύσεις όπως το BountyMarketCap bounty-tracker, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να κερδίσει κρυπτονομίσματα δωρεάν κάνοντας απλές εργασίες στο διαδίκτυο. Και αυτό είναι καλό για ολόκληρη τη βιομηχανία blockchain.

Ενώ η MicroStrategy συνεχίζει να πιέζει για υιοθέτηση, η εταιρεία συνέχισε τις αγορές της. Τον περασμένο μήνα, με το Bitcoin να βγαίνει από ένα ράλι που το έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών των 42.000 $, η MicroStrategy αμέσως αγορασμένος η πτώση, επενδύοντας επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια στο περιουσιακό στοιχείο. Αυτό το ποσό μπορεί να είναι χλωμό σε σύγκριση με τα εκατομμύρια που δεσμεύτηκε πριν, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σχέση μεταξύ Bitcoin και MicroStrategy ήταν αμοιβαία επωφελής. Η εταιρεία έχει αυξήσει σημαντικά την αξία των αποθεμάτων της από τον Αύγουστο του 2020 και έχει σημειώσει σημαντική άνοδο στην κορυφαία αύξηση της κρυπτογράφησης.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτή είναι πληρωμένη θέση επισκεπτών. Κάνετε τη δική σας έρευνα σχετικά με την προωθούμενη εταιρεία ή οποιαδήποτε από τις θυγατρικές της ή τις υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο. Το Coingape.com δεν φέρει καμία ευθύνη για τη ζημιά ή την απώλεια σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me