Καθώς οι Ρυθμιστές πλησιάζουν στο Libra, είναι καιρός να διπλασιάσετε το DeFi

Το κίνημα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της κρυπτογράφησης τους τελευταίους 12 μήνες. Κατά τη διάρκεια του 2017 και του 2018, υπήρξε μεγάλη συζήτηση που επικεντρώθηκε στην υιοθέτηση του blockchain από χρηματοοικονομικούς γίγαντες και πώς αυτό μειώνει το ήθος της αποκέντρωσης. Ωστόσο, η εμφάνιση του DeFi κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αναιρέθηκε αυτή η συζήτηση. 

Το DeFi αντιπροσωπεύει τον κόσμο της κρυπτογράφησης που ξεχωρίζει από τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές δομές. Εισάγει νέους τρόπους διαχείρισης χρηματοδότησης για μια ψηφιακή γενιά που έχει από καιρό απογοητευτεί με το συνεχιζόμενες παραβάσεις των μεγάλων τραπεζών

Το Libra Imperative

Τώρα που το Facebook κινείται σε κρυπτογράφηση, οι ρυθμιστικές αρχές κυκλώνουν. Εδώ και τόσο καιρό, διστάζουν να κάνουν συγκεκριμένες δηλώσεις στο crypto. Η ρύθμιση αυτού που είναι αποκεντρωμένη παρουσιάζει ένα αίνιγμα. Χωρίς κεντρικό σημείο ελέγχου, σε ποιον θα κατευθύνουν τον κανονισμό? 

Ωστόσο, τις μέρες που οδήγησαν στη Γερουσία ερωτώντας τον Mark Zuckerberg σχετικά με τις προθέσεις του για το νόμισμα Libra, η τρέχουσα αμερικανική κυβέρνηση άρχισε να κάνει τα συναισθήματά της πολύ ξεκάθαρα. 

Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο ίδιος «Όχι οπαδός» του Bitcoin χρησιμοποιώντας το προτιμώμενο μέσο επικοινωνίας του, το Twitter. Λίγες μέρες αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είχε «πολύ σοβαρές ανησυχίες» για τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για το Libra. 

Υπό το πρίσμα όλων αυτών, είναι μια αρκετά ασφαλής υπόθεση ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ φαίνεται πιθανό να πέσουν σκληρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια της Libra να παρακάμψει την παραδοσιακή χρηματοοικονομική υποδομή. 

Είναι αλήθεια ότι χώρες όπως η Κίνα και το Πακιστάν έχουν απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η αποκέντρωση έχει αποδειχθεί ανθεκτική στη λογοκρισία. Το Geoblocking μπορεί να λειτουργεί για διεπαφές χρήστη, αλλά η ίδια η τεχνολογία δεν μπορεί να είναι τείχος προστασίας. 

Επομένως, εάν το crypto πρόκειται να έχει μέλλον, η αποκέντρωση έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Ωστόσο, για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα η αποκέντρωση, η ιδέα του DeFi πρέπει να εκτείνεται σε ολόκληρο το οικοσύστημα blockchain αντί να περιορίζεται στο Ethereum. Για το λόγο αυτό, η διαλειτουργικότητα είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος. 

Ανταπόκριση στην Πρόκληση Διαλειτουργικότητας

Μέχρι την άφιξη του Μπάνκορ, τα κεντρικά χρηματιστήρια ήταν τα μόνα μέσα ανταλλαγής μαρκών μεταξύ διαφορετικών blockchain. Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές, που αναπτύσσονται σε ένα μόνο blockchain, περιορίζονται πάντοτε στα σύμβολα της εγγενούς πλατφόρμας τους. 

Ωστόσο, το δίκτυο ρευστότητας της Bancor είναι η πρώτη αποκεντρωμένη, blockchain-agnostic πλατφόρμα συναλλαγών που επιτρέπει ανταλλαγές μεταξύ Ethereum και EOS tokens. Σε αντίθεση με μια ανταλλαγή, η Bancor δεν βασίζεται στην ιδέα «ζεύγη συναλλαγών». Αντ ‘αυτού, οποιοδήποτε διακριτικό EOS ή Ethereum μπορεί να ανταλλαχθεί με άλλο. Προς το παρόν, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 140 μάρκες με πάνω από 8500 ζεύγη που μπορούν να διαπραγματευτούν. 

Η Bancor σκοπεύει να προσθέσει περισσότερες μπλοκ στο μέλλον, προκειμένου να εκπληρώσει το όραμά της για εμπορία οποιουδήποτε διακριτικού για οποιοδήποτε άλλο διακριτικό. Αυτή η ικανότητα ανταλλαγής διακριτικών cross-blockchain με τρόπο που είναι πλήρως αποκεντρωμένο ενσωματώνει πραγματικά την έννοια του DeFi.

Σε απάντηση στις κανονιστικές πιέσεις των ΗΠΑ, η Bancor έλαβε επίσης πρόσφατα μέτρα για τον αποκλεισμό των χρηστών των ΗΠΑ από τη διεπαφή χρήστη. Ωστόσο, όπως επισήμανε τότε η εταιρεία, το ίδιο το πρωτόκολλο παραμένει αποκεντρωμένο και, ως εκ τούτου, χωρίς λογοκρισία. 


Πέρα από τις συναλλαγές

Φυσικά, σε έναν πραγματικά αποκεντρωμένο κόσμο, οι blockchain θα μπορούσαν να επικοινωνούν ελεύθερα μεταξύ τους πέρα ​​από την καθαρή λειτουργικότητα ανταλλαγής συμβολών. Εδώ είναι που Wanchain Έρχεται σε. 

Το πρωτόκολλο διακλαδικής επικοινωνίας της Wanchain επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων, καθώς και περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ διαφορετικών blockchain. Το δίκτυο μπορεί επίσης να φιλοξενήσει dApps, επιτρέποντας στις εφαρμογές να λειτουργούν σε άλλες πλατφόρμες blockchain. Βασικά, οποιοδήποτε σενάριο Ethereum dApp ή Bitcoin μπορεί να λειτουργήσει στο Wanchain, με την ενσωμάτωση EOS να είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει σύντομα. 

Η λειτουργικότητα του Wanchain έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ανάπτυξη του DeFi. Εάν οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης που αναπτύχθηκαν στο Ethereum μπορούσαν να επικοινωνήσουν με Bitcoin, EOS και άλλα blockchain, μπορούν να γίνουν εκθετικά πιο ισχυρές. 

Επιπλέον, η Wanchain προσφέρει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να ενσωματώσουν τα δικά τους καθολικά δικαιωμάτων. Μία από τις επικρίσεις επιχειρήσεων όπως η Walmart που αναπτύσσουν τα δικά τους κατανεμημένα καθολικά είναι ότι είναι «περιφραγμένοι κήποι», που δεν καταλαβαίνουν τα οφέλη συνδεσιμότητας του blockchain Η διαλειτουργικότητα που προσφέρει η Wanchain μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια. 

Σε ένα πρόσφατη συνέντευξη με Κρυπτοποτάτο, Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wanchain Jack Lu μίλησε ακόμη και για την υποστήριξή του στη Libra. Είπε ότι δεν βλέπει τα σχέδια του Facebook ως απειλή. Στην πραγματικότητα, πρότεινε ακόμη και ότι η Wanchain θα μπορούσε να χτίσει μια γέφυρα για να επιτρέψει τις άμεσες συναλλαγές μεταξύ Libra και άλλων κρυπτονομισμάτων. 

Παρόλα αυτά, μια συνεργασία Wanchain-Libra, τα σχέδια του Facebook απειλούν επί του παρόντος να εκτροχιάσουν την κρυπτογράφηση όπως το γνωρίζουμε. Ως εκ τούτου, ως χρήστες, έχουμε την ευθύνη να υποστηρίζουμε την αποκέντρωση όπου μπορούμε. Είναι ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος προστασίας του μέλλοντος της κρυπτογράφησης όταν μπαίνουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map