Θα δώσει η Kava νέα ώθηση στη φούσκα DeFi;

Η φούσκα DeFi είναι τεράστια και είναι μεγαλώνω γρήγορα. Στην αρχή του 2020, τα έργα DeFi προσελκύθηκαν 850 εκατομμύρια δολάρια. Έξι μήνες αργότερα, η συνολική αξία των κεφαλαίων που επενδύθηκαν σε έργα DeFi – που ονομάζεται επίσης συνολική αξία κλειδωμένη (TVL) – είναι 2,08 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση περίπου 145%. 

defiprime

Πηγή: DEFI PULSE

Βεβαίως, το DeFi είναι ακόμη στα σπάργανα, αλλά το οικοσύστημα διαμορφώνεται ήδη. Μέχρι στιγμής, το οικοσύστημα περιστρέφεται επτά τομείς με αποκεντρωμένο δανεισμό, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. 

defi

Πηγή: DeFi.review

Από τη συνολική αξία που κλειδώθηκε, περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ανήκουν σε αποκεντρωμένα προγράμματα δανεισμού. Είναι ενδιαφέρον ότι περίπου το 40,5% του TVL σχετίζεται με το Compound. Εκτός από την Compound, το MakerDAO είναι ένα άλλο έργο DeFi που τροφοδοτεί την ανάπτυξη του αποκεντρωμένου τομέα δανεισμού.

Η ένωση και ο κατασκευαστής είναι καταλύτες της υιοθεσίας DeFi

Σε κάθε περίπτωση ανάπτυξης, υπάρχει πάντα μια δύναμη που συνεχίζει να πιέζει σε υψηλότερα επίπεδα. Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, το DeFi ήταν άγνωστο και λίγα έργα έδειξαν μεγάλη αξία. Στην πραγματικότητα, το DeFi Pulse δεδομένα δείχνει ότι το TVL σε ολόκληρο το οικοσύστημα DeFi ήταν αμελητέο. Στη συνέχεια, ο Maker ξεσπά στη σκηνή.

Κατασκευαστής το κατέστη δυνατό να δανείζεται με έξυπνα συμβόλαια και, ταυτόχρονα, επιτρέπει στην κοινότητα DAO να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Ωστόσο, το πρωτόκολλο MakerDAO είναι υπεύθυνο για την πραγματική έκδοση δανείου. Οι δανειολήπτες έχουν επίσης σαφή ρόλο στην κοινότητα MakerDAO. Παρέχουν ασφάλεια, η οποία είναι κρίσιμη για τη δημιουργία νέου ψηφιακού νομίσματος DAI. Ως εκ τούτου, αυτή είναι μια τεράστια και αυτοδύναμη κοινότητα που, τελικά, θα επεκτείνει την κυκλοφορία του DAI.

Λόγω του πρώτου πλεονεκτήματος του Maker, η εφαρμογή δανεισμού DeFi διεκδικεί το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο της αποκεντρωμένης θέσης δανεισμού. Τη στιγμή της γραφής, ο Maker είχε 626,2 εκατομμύρια δολάρια σε TVL. Μέχρι πρόσφατα, κατείχε το ρεκόρ για την πλατφόρμα με το υψηλότερο TVL, μόνο για την αύξηση της ζήτησης για Χημική ένωση πρωτόκολλο δανεισμού και COMP, η διακυβέρνησή του αποτελεί υποβιβασμό σε δεύτερη θέση. 

 Οι σύνθετοι χρήστες μπορούν να δανειστούν έως και εννέα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία μπορούν επίσης να είναι εξασφαλισμένα. Μέχρι στιγμής, το πρωτόκολλο Compound έχει δώσει σχετικά 908 εκατομμύρια δολάρια ενώ παίρνετε περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλεια. Οι Dai, USDC και ETH είναι τα πιο απαιτητικά διακριτικά για τους δανειολήπτες αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά της προσφοράς.

Το Compound είναι το νέο παιδί στο μπλοκ

Πριν ξεκινήσει η Compound, ο Maker ήταν το μεγαλύτερο αποκεντρωμένο πρόγραμμα δανεισμού. Είναι ενδιαφέρον ότι η τιμή της COMP αυξήθηκε κατά 150%, σε μια μέρα, επειδή η Coinbase ανακοίνωσε την καταχώρισή της. Στις 18 Ιουνίου, η Coinbase αποκάλυψε επίσημο ιστολόγιο ότι το COMP θα ήταν διαθέσιμο στο Coinbase Pro από τις 22 Ιουνίου.


Τη στιγμή της γραφής, η COMP είχε 679,8 εκατομμύρια δολάρια σε TVL, σύμφωνα με την DeFi Pulse δεδομένα. Το ράλι της Compound δείχνει πόσες δυνατότητες υπάρχει στο DeFi. Το ερώτημα είναι, μπορούν άλλα έργα να μιμηθούν ή ακόμα καλύτερα τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της Compound?

Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, το φαινόμενο DeFi μόλις ξεκινά. Για παράδειγμα, η συνολική τιμή που κλειδώθηκε στο DeFi αυξήθηκε κατά περίπου 198% μεταξύ 12 Απριλίου και 9 Ιουλίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι το οικοσύστημα έχει ευκαιρίες για ευημερία νεότερων έργων όπως το KAVA. Και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο δανειστικός τομέας της DeFi έχει τη μεγαλύτερη έλξη.

Kava, ένα κρυμμένο στολίδι του The DeFi Bubble

Ακριβώς όπως οι ιστορίες επιτυχίας του Maker και του Compound επικεντρώνονται στην αποκεντρωμένη υποδομή δανεισμού που βασίζεται στην κοινότητα, Κάβα έχει επίσης προσυπογράψει ένα προοδευτικό αποκεντρωμένο πλαίσιο θέτοντας τους χρήστες στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Ωστόσο, σε αντίθεση με την πλειονότητα των νέων έργων DeFi που συχνά αναπαράγουν πρωτόκολλα και δεν έχουν το είδος της καινοτόμου τεχνολογίας που απαιτείται για την επίτευξη μακροπρόθεσμων επιτυχιών, η Kava έχει εισαγάγει νέα πρότυπα αρκετά ισχυρά για να δώσει νέα ώθηση στην αφήγηση του DeFi. 

Πρώτον, είναι η απόφασή του να εφαρμόσει μια διευκόλυνση δανεισμού πολλαπλών αλυσίδων, χάρη στη δυναμική του Cosmos SDK. Η επιλογή ενός αρθρωτού πλαισίου σχεδίασης blockchain με προηγμένες δυνατότητες διαλειτουργικότητας επιτρέπει στην Kava να αποφύγει τους περιορισμούς ανάπτυξης και να υποστηρίξει περισσότερα από ένα ψηφιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των BTC, BNB, ATOM και XRP.

Χωρίς αμφιβολία, η διασταυρούμενη λειτουργικότητα της Kava επιτρέπει ένα μοναδικό πλεονέκτημα που του επιτρέπει να υποστηρίζει δίκτυα blockchain με κοινότητες που είναι αναμφισβήτητα μεγαλύτερες και πιο ζωτικές από εκείνες του Ethereum. Για παράδειγμα, η Kava έχει την ευκαιρία να προσελκύσει περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια TVL εάν καταφέρει να συλλάβει το 2% του bitcoin αξίας 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μπορεί ενδεχομένως να εισέλθει στην αγορά DeFi. Άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια είναι διαθέσιμα για λήψη όταν τα μερίδιά της στην αγορά XRP και BNB DeFi φτάνουν το 5% και το 10% αντίστοιχα. Δεν έχουν πολλά έργα DeFi αυτό το εντυπωσιακό επίπεδο δυναμικού ανάπτυξης – ούτε καν το Maker and Compound, των οποίων η ανάπτυξη βασίζεται αποκλειστικά στο οικοσύστημα Ethereum.

Δεν αποτελεί έκπληξη, ειδικοί και κορυφαίοι οίκοι μέσων, όπως Cointelegraph, έχουν αρχίσει να παρατηρούν το αναπτυξιακό δυναμικό του Κάβα. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε για τον επιχειρηματία, η Jennifer Spencer, Διευθύνων Σύμβουλος της Energent Media, το ονόμασε «Uber του Bitcoin». Αλλο δημοσίευση, Συντάχθηκε από τον Andrew Rossow και βρέθηκε στο Cointelegraph, επαίνεσε το μοναδικό προς το χρήστη μοντέλο που θέτει την Kava στην επιτυχία. 

Ανεξάρτητα από αυτά τα διαφημιστικά μέσα, δεν υπάρχουν συστήματα κατάταξης κρυπτογράφησης που να περιγράφουν με ακρίβεια την πραγματική αξία του οικοσυστήματος Kava και το διακριτικό του, KAVA. Στοιχεία στις CoinMarketCap μην αντικατοπτρίζετε το KAVA αξίας άνω των 111 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα και το DeFi Pulse αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη λήψη του διακριτικού, επειδή το πρωτόκολλό του λειτουργεί μόνο με μάρκες που βασίζονται στο Ethereum. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό, Kevin Davis, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει δυνατότητα Kava στο DeFi Pulse. Το εξήγησε αυτό «Η καταχώριση του Kava στο παλμό DeFi είναι πολύ παρόμοια με την προσθήκη ενός έργου Ethereum. Κάθε πλήρης κόμβος kava εκθέτει τα απαραίτητα τελικά σημεία για να εμφανίσει τα δεδομένα που χρειάζεται ο παλμός DeFi, παρόμοιο με το πώς μπορούν να ερωτηθούν οι κόμβοι Ethereum (όπως το Infura) για την εμφάνιση στατιστικών για έργα που βασίζονται στο Ethereum. “

Επομένως, τα δεδομένα εκεί έξω αντιπροσωπεύουν ένα μικρό κλάσμα της εκκολαπτόμενης οικονομίας του Kava, και γι ‘αυτό παραμένει ένας από τους κρυμμένους πολύτιμους λίθους του τοπίου DeFi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map