Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Επεξήγηση δανείου Flash DeFi – Δάνεια Crypto χωρίς ασφάλεια

Μία από τις νεότερες λύσεις του DeFi και ως εκ τούτου η υιοθέτηση του Blockchain και του κρυπτονομίσματος είναι το δάνειο DeFi. Δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ένα δάνειο χωρίς τρίτο μέρος πριν από την εφεύρεση του DeFi. Ως εκ τούτου, το DeFi το καθιστά δυνατό για εσάς. Κατά συνέπεια, η DeFi δεν παρέχει μόνο ένα αποκεντρωμένο δάνειο με ασφάλεια, αλλά και μια προσφορά χωρίς εγγύηση που ονομάζεται δάνειο flash.

Με τον τρόπο της διάκρισης, αυτό το άρθρο θα σας γνωρίσει τις διάφορες προσφορές δανείου DeFi. εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα δάνεια (δάνεια flash). Θα πρέπει να είναι σε θέση να σας πει τα πλεονεκτήματα και, φυσικά, τα μειονεκτήματα, εάν υπάρχουν, αναφέροντας μερικές περιπτώσεις χρήσης του δανείου flash DeFi.

Δάνεια με εξασφάλιση και χωρίς εξασφάλιση

Έχετε δει ότι τα δάνεια δεν είναι παράξενα για την παραδοσιακή τραπεζική. Ταυτόχρονα, μπορείτε να λάβετε δάνεια για την επιχείρηση ή το έργο σας μέσω μιας αποκεντρωμένης εφαρμογής. Ωστόσο, μην αποθαρρύνεστε εάν δεν έχετε εξασφαλίσεις ή μερίδιο για δανεισμό, επειδή η DeFi παρέχει εναλλακτικές λύσεις με μηδενικά εξασφαλίσεις.

Εν τω μεταξύ, εάν είχατε την ανάγκη να δανειστείτε και απαιτείται να κάνετε κάποιες καταθέσεις είτε φυσικού είτε ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, τότε αυτές είναι οι εξασφαλίσεις. Τούτου λεχθέντος, οι εξασφαλίσεις είναι αυτές οι καταθέσεις ή το μερίδιο που πραγματοποιήσατε για να δανειστείτε. Αντίθετα, όταν μπορεί να μην χρειαστεί να κάνετε οποιοδήποτε ποσό ή κατάθεση, αναζητάτε μη εξασφαλισμένα ή μη εξασφαλισμένα δάνεια.

Παρ ‘όλα αυτά, δεν θα ήταν δυνατό εκτός από την επιτυχία του Αάβ στις 20 Ιουλίου, που εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Credit Delegation. Σε ένα τιτίβισμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο Stan ανακοίνωσε τη νέα δυνατότητα, Credit Delegation.

@AaveAave ξεκινά το εγγενές Credit Delegation (CD). Οι καταθέτες Aave μπορούν να μεταβιβάσουν τα πιστωτικά τους όρια. Για παράδειγμα, η Karen καταθέτει ένα περιουσιακό στοιχείο όπως το USDT στο @AaveAave και μεταβιβάζει το πιστωτικό της όριο στο Τσαντ, ο οποίος αντλεί κεφάλαια όπως το ETH από το Πρωτόκολλο Aave. pic.twitter.com/MwU1faThIi

– stani.eth &# 128123; (@StaniKulechov) 7 Ιουλίου 2020

Το χαρακτηριστικό παρέχει δάνεια peer-to-peer χωρίς επίσημες απαιτήσεις ασφάλειας χρησιμοποιώντας αποκεντρωμένη εφαρμογή. Επομένως, σήμερα, οι χρήστες κρυπτονομισμάτων μπορούν να ζητήσουν μη εξασφαλισμένα δάνεια.

Τα δάνεια Flash σάς επιτρέπουν να δανείζεστε χωρίς να παραλείπετε οποιαδήποτε εγγύηση.

Ωστόσο, με τον ίδιο τρόπο που είναι μια σημαντική ανακάλυψη, θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες για τη λήψη δανείων, ανεξάρτητα από το.

Πώς λειτουργεί το δάνειο flash

Τα δάνεια flash μπορεί να φαίνονται μαγικά. Ωστόσο, είναι μια συνάρτηση της εκμετάλλευσης του έξυπνου συμβολαίου για τη λήψη δανείου, τη δαπάνη του ίδιου μπλοκ και την αποπληρωμή όταν η συναλλαγή πετύχει. Εν τω μεταξύ, η έξυπνη σύμβαση ανακαλεί τη συναλλαγή όταν δεν ήταν επιτυχής.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεστε εξασφάλιση, καθώς βρίσκεται στο ίδιο μπλοκ και αυτο-εκτελείται. Κατά συνέπεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υπολογίσετε την επόμενη απαίτηση δανείου, τη χρήση του δανείου και να συνεχίσετε να υπογράφετε ένα έξυπνο συμβόλαιο που θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ένα δάνειο flash.

Σε αντίθεση με τα εξασφαλισμένα δάνεια που ενδέχεται να μην έχουν συγκεκριμένους όρους, τα δάνεια flash εξαρτώνται από τη χρήση, το χρονοδιάγραμμα και άλλους παράγοντες. Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν:

  • Τα δάνεια πρέπει να εξοφλούνται με μία μόνο συναλλαγή.
  • Τα δάνεια πρέπει να επιστραφούν συν επιπλέον es
  • Η συναλλαγή πρέπει να είναι επιτυχής για να είναι επιτυχής το δάνειο. Διαφορετικά, η έξυπνη σύμβαση θα την επαναφέρει.
  • Τα δάνεια είναι σύντομοι όροι λένε λίγα λεπτά.
  • Τα δάνεια δανείζονται για τον συγκεκριμένο σκοπό που περιγράφεται στο έξυπνο συμβόλαιο. Ως εκ τούτου είναι μια χρήση κλειδωμένη.

Πώς να πάρετε ένα δάνειο flash

Επειδή τα flash δάνεια είναι ακριβή κλειδωμένη χρήση, σε αντίθεση με τα εξασφαλισμένα δάνεια που είναι κλειδωμένα στην αξία, ο ορισμός της χρήσης της πίστωσης είναι ένα από τα πρώτα βήματα για τη λήψη μηδενικού εξασφαλισμένου δανείου. Αφού προσδιορίσετε γιατί χρειάζεστε το δάνειο, η επόμενη προσέγγισή σας είναι να εντοπίσετε έναν δανειστή μέσω μιας πλατφόρμας peer to peer.

Κατά συνέπεια, μια προσφορά δανείου συμβαίνει όταν ένας δανειολήπτης συμφωνεί με τις κωδικοποιημένες συμφωνίες που ονομάζονται έξυπνες συμβάσεις μεταξύ του δανειστή. Στιγμιαία, ο οφειλέτης προχωρά στην εκτέλεση της συναλλαγής που απαιτούσε τον οφειλέτη. Ωστόσο, ο οφειλέτης πρέπει να είναι ένας έξυπνος διαιτητής για να κερδίσει σε λίγα δευτερόλεπτα συναλλαγών.

Εν τω μεταξύ, για την ασφάλεια του ταμείου του δανειστή, εάν η συναλλαγή δεν ήταν επιτυχής, η έξυπνη σύμβαση επαναφέρει αυτόματα τα δανεισμένα κεφάλαια.

Πλατφόρμες που προσφέρουν δάνεια flash (Δάνεια Crypto χωρίς ασφάλεια)

  • Αάβ

Η πρώτη υλοποίηση ενός flash δανείου γίνεται από Αάβ, ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα και μη στερητικό της ελευθερίας που επιτρέπει τη δημιουργία μιας χρηματαγοράς. Η πλατφόρμα εκτελεί δάνεια flash μέσω ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται Credit Delegation. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι πριν από όχι, δεν υπάρχει τίποτα που ονομάζεται δάνειο flash και από την ανακάλυψη του Aave, άλλοι μπορεί να εργάζονται για την επίτευξη του ίδιου.

Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη επίθεση flash δανείου θα μπορούσε να είναι εμπόδιο για άλλους που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν. Επομένως, όπως και κατά τη στιγμή της σύνταξης, η Aave είναι η μόνη πλατφόρμα ενεργοποίησης δανείου DeFi flash.

Χρησιμοποιήστε θήκες

Παρόλο που τα δάνεια flash είναι μια σχετικά νέα ιδέα, η χρήση του αυξάνεται ραγδαία. Ωστόσο, οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης πρέπει να είναι προκαθορισμένη και κωδικοποιημένη στο έξυπνο συμβόλαιο πριν από τη λήψη δανείου. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικές ευρείες περιπτώσεις χρήσης δανείων flash DeFi.

  • Πλύσιμο συναλλαγών

Υποθέτοντας ότι ένας έμπορος είδε την ανάγκη χειραγώγησης της αγοράς, αυτό που το άτομο θέλει να κάνει είναι να τα πλένει. Παρόλο που οι συγκεντρωτικές ανταλλαγές σάς επιτρέπουν λίγο ή καθόλου περιουσιακό στοιχείο να ξεπλύνετε την αγορά, πρέπει να έχετε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία για να το κάνετε αυτό. Ωστόσο, ένας έξυπνος έμπορος μπορεί να χειραγωγεί την αγορά με ένα γρήγορο δάνειο.

Για παράδειγμα, ένας έμπορος μπορεί να θέλει να χειριστεί το XRP στην τιμή των 0,2 USD. Θα έχει ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο που θα αντλήσει και θα ρίξει την τιμή. Ωστόσο, δεν μπορεί να συμβεί γρήγορα σε ένα DEX. Επομένως, το άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μη εξασφαλισμένο δάνειο για να ολοκληρώσει την αποστολή.

Ταυτόχρονα, εάν έλαβε ένα δάνειο κρυπτογράφησης χωρίς εγγύηση, π.χ. 50 ETH, το άτομο μπορεί να χειριστεί με επιτυχία την τιμή και να εξακολουθήσει να πληρώνει το δάνειο παίρνοντας το κέρδος της αντλημένης αγοράς.

  • Διαιτησία

Οι έμποροι συχνά χάνουν ευκαιρίες να επωφεληθούν από τις διαφορές τιμών σε όλες τις πλατφόρμες. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι έλλειψη χρηματοδότησης. Ενώ ορισμένοι εξελιγμένοι έμποροι ζητούν εξασφαλισμένα δάνεια, άλλοι μπορεί να μην το σκέφτονται επειδή δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που διακυβεύονται. Ως εκ τούτου, το flash δάνειο γίνεται μια επιλογή.

Το δάνειο Flash επιτρέπει σε έναν έμπορο να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς χωρίς να ποντάρει.

Για παράδειγμα, ένας έμπορος που ανακαλύπτει ότι ένα άστ σε αντάλλαγμα Ο Α λέει 10.000 USD και το ίδιο περιουσιακό στοιχείο είναι 10.700 USD σε ανταλλαγή Β. Αυτό που κάνουν οι έξυπνοι έμποροι είναι να λάβουν δάνειο για να παρατείνουν τη διαφήμιση στα χρηματιστήρια αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, εάν ο έμπορος δεν είχε τέτοια χρήματα, θα μπορούσαν να πάνε ή ένα δάνειο με μηδενική εξασφάλιση για να κερδίσουν κέρδος 700 USD με απλή αγορά και πώληση από την ανταλλαγή A ad B, αντίστοιχα.

Αναχρηματοδότηση δανείων

Ίσως έχετε δανειστεί χρήματα από μια από τις πλατφόρμες δανεισμού DeFi, λένε ο KittieFight και ανακάλυψε ότι η Aave προσφέρει ένα δάνειο flash. Αυτό που έρχεται στο μυαλό σας είναι να λάβετε το δάνειο από την Aave για να εξοφλήσετε το δάνειο KittieFight.

Κατά συνέπεια, μετά τον υπολογισμό των δανείων σας, κατευθυνθείτε στην πλατφόρμα δανεισμού Aave για να υπογράψετε το έξυπνο συμβόλαιο. Επομένως, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα μπορούσατε να αντισταθμίσετε το δάνειο που έχετε εξασφαλίσει στο KittieFight επιστρέφοντας στο Aave για να εξοφλήσετε το δάνειο flash σας. Ωστόσο, όταν αποτύχει η πληρωμή του δανείου, το έξυπνο συμβόλαιο που είχατε με την Aave αποτυγχάνει. Ως εκ τούτου, το δάνειο θα παρακρατηθεί.

Περιορισμοί και προοπτικές

Εκτός από τη σύντομη χρονική στιγμή της συναλλαγής, περιορίζεστε στη συναλλαγή μέσα σε ένα μόνο κλείδωμα εάν λάβετε ένα δάνειο flash, υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί του flash loan. Ωστόσο, καθώς υπάρχουν μειονεκτήματα, υπάρχουν και προοπτικές.

Κατά συνέπεια, εδώ είναι τα μειονεκτήματα ενός δανείου flash.

  • Πληθωρισμός

Συνήθως, ένας κανονικός δανειστής μπορεί να μην εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης δανείου flash. Ωστόσο, ένας τέτοιος δανειστής διατηρεί τις τιμές των δανεισμένων περιουσιακών στοιχείων, με τον ίδιο τρόπο κεντρικές τράπεζες συνδεδεμένο ποσοστό σε κυκλοφορούν περιουσιακά στοιχεία. Κατά συνέπεια, ο Τζόζεφ Ντελόνγκ σε ένα tweet αντέδρασε ότι οι πλούσιοι χειραγωγούν την αγορά:

Επίσης, κάθε φορά που συμβαίνουν δάνεια, το κέρδος λαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες από την αλυσίδα συναλλαγών, επομένως, προσαρμόζοντας τα επιτόκια της αγοράς για να αποδώσει κέρδη.

Παρ ‘όλα αυτά, θα μπορούσε να υπάρξει τυποποίηση των επιτοκίων για τον περιορισμό του πιθανού πληθωρισμού και του αποπληθωρισμού μεταξύ των δανειστών και των μερών.

  • Πιθανή ευπάθεια

Όπως θα μπορούσατε να δείτε, ένα εμπόριο arbitrage μπορεί να μην χρειάζεται ασφάλεια για να λάβει τα πλεονεκτήματα της αγοράς. Ως εκ τούτου, είναι συνηθισμένο για τους εμπόρους να επιφυλάσσουν τρωτά σημεία να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα δάνεια flash. Το πολύ πρόσφατο επίθεση φλας δικαιολογεί τον ισχυρισμό.

Στις 14 και 18 Φεβρουαρίου, δύο συνεχόμενα επιθέσεις συνέβη που έστειλε ένα μικτό σήμα σε ολόκληρο τον χώρο του DeFi. Κατά τη διάρκεια του flash δανείου, ο Bzx είδε 954.000 δολάρια. Ωστόσο, οι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν είναι επίθεση, αλλά σκόπιμη εκτελέσιμη συναλλαγή. Με οποιονδήποτε τρόπο, η διαδικασία έδειξε ότι υπάρχει ένα σφάλμα που, μόλις αξιοποιηθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια χρημάτων.

Παρ ‘όλα αυτά, ανοίγει τρόπους για τους προγραμματιστές να ελέγχουν για σφάλματα και να δημιουργούν πιο ασφαλείς εφαρμογές.

συμπέρασμα

Η παραδοσιακή ιδεολογία είναι ότι παίρνει χρήματα για να βγάλει χρήματα. Ωστόσο, το δάνειο flash DeFi το έχει αποδείξει λάθος. Επομένως, οι έμποροι και οι διαμορφωτές της αγοράς μπορούν να διαρκέσουν και να κλείσουν χωρίς την ανάγκη εξασφάλισης. Εν τω μεταξύ, τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να παίξουν στη στροφή της σύμβασης. Και από την άλλη πλευρά, οι προγραμματιστές θα πρέπει να αναζητούν ένα σφάλμα και να δημιουργούν ασφαλείς εφαρμογές για την προστασία των πλατφορμών.

Αποποίηση ευθυνών Το παρουσιαζόμενο περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει την προσωπική γνώμη του συγγραφέα και υπόκειται σε συνθήκες αγοράς. Κάντε την έρευνα αγοράς σας προτού επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα. Ο συγγραφέας ή η έκδοση δεν φέρει καμία ευθύνη για την προσωπική σας οικονομική απώλεια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me