Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τι είναι το Ethereum;

Τι είναι το Ethereum

Τι είναι το Ethereum; Συχνά θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή ψηφιακά νομίσματα, όμοια με νομίσματα όπως το Bitcoin. Ωστόσο, το Ethereum δεν είναι απλώς ένα κρυπτογράφηση, αλλά είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εξυπνότερες, αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Ethereum, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας του, πώς λειτουργεί, πώς να το εξορύξω, ποιες είναι οι έξυπνες συμβάσεις και τις πολλές χρήσεις του.

Η ιστορία του Ethereum

Η κρυπτογράφηση Ethereum ιδρύθηκε από τον Vitalik Buterin μαζί με πολλούς άλλους προγραμματιστές που πίστευαν ότι το Bitcoin ήταν περιορισμένο όσον αφορά τις πιθανές χρήσεις του, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο ως κρυπτογράφηση. Ως προγραμματιστής, ο Buterin πρωτοεμφανίστηκε με την τεχνολογία blockchain όταν ήταν μόλις 17 ετών. Σύντομα συνειδητοποίησε τις δυνατότητες που διαθέτει η τεχνολογία blockchain και πώς δεν περιοριζόταν στην επεξεργασία χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αλλά θα μπορούσε να χειριστεί όλους τους τύπους συναλλαγών βάσει δεδομένων.

Σύντομα άρχισε να εργάζεται σε μια λευκή βίβλο, η οποία αργότερα κυκλοφόρησε το 2013. Μετά τη δημοσίευσή της, το έγγραφο κατάφερε να δημιουργήσει φήμη στην κοινότητα κρυπτογράφησης, η οποία ενθάρρυνε τον ιδρυτή του Ethereum και τους συναδέλφους προγραμματιστές του να συνεχίσουν το έργο..

Το 2014, οι προγραμματιστές ξεκίνησαν μια καμπάνια crowdfunding, η οποία ήταν πολύ επιτυχημένη, δεδομένου ότι κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια. Σε αντάλλαγμα για τις επενδύσεις τους, δόθηκε στους υποστηρικτές ο Ether, που είναι το διακριτικό της πλατφόρμας, ή το Ethereum. Το 2015, ο Buterin ξεκίνησε το Ethereum με το όνομα Frontier.

Τους επόμενους δύο μήνες, το Ethereum άρχισε να κερδίζει και, ως εκ τούτου, έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ψηφιακού νομίσματος και blockchain στον κόσμο. Φυσικά, το νόμισμα Ethereum είχε πολλά σκαμπανεβάσματα από το 2015. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα περιλαμβάνουν την αύξηση της τιμής του 13.000% το 2017, φθάνοντας σε μια υψηλή αξία όλων των εποχών άνω των 1.300 $ ανά κέρμα, ή αντίθετα, υπάρχει το hack DAO , όταν ένας χάκερ κατάφερε να κλέψει τον Ether αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, οδηγώντας έτσι στην πρώτη κρίση της πλατφόρμας, από την οποία ευτυχώς έχει ανακάμψει.

Αυτή τη στιγμή, έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές μέσω του Ethereum blockchain, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για τον χειρισμό της μεταφοράς και αποθήκευσης πολλών κρυπτογραφικών μαρκών. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε το γεγονός ότι το πρωτόκολλο της Ethereum βελτιώνεται συνεχώς από τους βασικούς προγραμματιστές του σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ασφάλεια, τη χρηστικότητα και τα χαρακτηριστικά του.

Η επανάσταση έξυπνων συμβάσεων

Η ιδέα των έξυπνων συμβολαίων ήταν το πνευματικό τέκνο του Nick Szabo, ενός κρυπτογράφου που διαπίστωσε ότι οι blockchain μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία και την εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων. Αλλά τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο, ακριβώς; Πρόκειται για προγράμματα αυτο-εκτέλεσης που αναπτύσσονται στο blockchain που βοηθούν τα μέρη να ανταλλάξουν οτιδήποτε αξίας, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών νομισμάτων, μετοχών, ακινήτων και εγγράφων.

Κατά κάποιο τρόπο, τα έξυπνα συμβόλαια είναι παρόμοια με τα παραδοσιακά συμβόλαια ως προς τη χρήση τους, οπότε οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός κανονικού συμβολαίου μπορεί επίσης να γίνει μέσω έξυπνων συμβάσεων. Ωστόσο, καθιστούν τους μεσάζοντες ξεπερασμένους, επειδή οι συμβάσεις επιβάλλονται αυτόματα από το blockchain, εφόσον συμφωνούν τα εμπλεκόμενα μέρη και πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης.

τι είναι το αιθέριο

Προς το παρόν, υπάρχουν πολλοί τύποι έξυπνων συμβάσεων που αναπτύσσονται στο blockchain Ethereum. Ωστόσο, η αγορά απέχει πολύ από το να επιτύχει το πραγματικό της δυναμικό, καθώς αρκετοί τύποι έξυπνων συμβάσεων χρειάζονται νομική υποστήριξη για να είναι έγκυροι και το blockchain δεν έχει εγκριθεί μαζικά μέχρι στιγμής. Αργότερα, θα καλύψουμε τις πιθανές χρήσεις για έξυπνα συμβόλαια στην πλατφόρμα Ethereum, για να θέσουμε καλύτερα σε προοπτική πώς αυτή η τεχνολογία θα αλλάξει πιθανώς τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

Πώς λειτουργεί το Ethereum?

 Το Ethereum Blockchain

Για αρχάριους, οι blockchains είναι κοινόχρηστες βάσεις δεδομένων που είναι αποθηκευμένες σε πολλούς υπολογιστές, υπεύθυνες για την καταγραφή συναλλαγών. Το Ethereum blockchain είναι αρκετά παρόμοιο με το Bitcoin blockchain, αλλά υπάρχουν αρκετές διαφορές που αξίζει να επισημάνουμε. Ως εκ τούτου, το blockchain του Bitcoin μπορεί να καταγράφει μόνο οικονομικές συναλλαγές βάσει σχεδιασμού. Αυτό το κάνει με τον υπολογισμό των εξόδων συναλλαγής που δεν έχουν δαπανηθεί, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσό του Bitcoin που αποθηκεύεται από κάθε χρήστη του δικτύου.

Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, δεν αποθηκεύει μόνο λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές, αλλά την πιο πρόσφατη κατάσταση που σχετίζεται με τις έξυπνες συμβάσεις που αναπτύσσονται στο δίκτυο. Προσδιορίζει επίσης τα υπόλοιπα χρηστών μέσω υποδομής τύπου λογαριασμού, όπου διατίθενται διακριτικά στους χρήστες στο πορτοφόλι Ethereum. Κάθε πορτοφόλι έχει έναν αριθμό διευθύνσεων που σχετίζονται με αυτό, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλα μέρη για την αποστολή τόσο του Ether όσο και άλλων τύπων διακριτικών που υποστηρίζονται από το δίκτυο.

Η εικονική μηχανή Ethereum (EVM)

Τι είναι το EVM στο Ethereum; Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των έξυπνων συμβάσεων μπορεί να φαίνεται περίπλοκη στην αρχή, αλλά οι αρχές είναι αρκετά απλές. Έχοντας αυτό υπόψη, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού Solidity και Serpent για να δημιουργήσουν συμβόλαια αυτο-εκτέλεσης που επεξεργάζονται και εκτελούνται από την εικονική μηχανή Ethereum. Στη συνέχεια ο κώδικας μεταγλωττίζεται στη γλώσσα bytecode και αναπτύσσεται στο δίκτυο blockchain.

Η EVM είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της τήρησης των όρων ανάπτυξης έξυπνων συμβολαίων. Μόλις είναι, το δίκτυο κόμβων θα επεξεργαστεί την αλλαγή και θα καταλήξει σε συναίνεση για την ολοκλήρωση της σύμβασης. Ταυτόχρονα, το EVM θα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ενέργεια είχε κωδικοποιηθεί στο έξυπνο συμβόλαιο.

Ως μέρος του οδηγού Ethereum for dummies, πρέπει να αναφέρουμε ότι το σεμινάριο προγραμματιστών της Ethereum δηλώνει ότι το EVM μπορεί να επεξεργαστεί μόνο τα ίδια προγράμματα που μπορεί να κάνει ένα smartphone από το 1999, οπότε λάβετε υπόψη ότι τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο.

Μέσω του EVM, το Ethereum έχει φέρει επανάσταση σε έξυπνα συμβόλαια, τα οποία δεν χρειάζεται πλέον να αναπτυχθούν από την αρχή με ένα ξεχωριστό δίκτυο blockchain. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιώντας το EVM, χιλιάδες διαφορετικές αποκεντρωμένες εφαρμογές και έξυπνα συμβόλαια Ethereum μπορούν να αναπτυχθούν ταυτόχρονα στην ίδια πλατφόρμα, οδηγώντας έτσι σε μαζική τυποποίηση αυτής της αγοράς.

Εξόρυξη

Ακριβώς όπως το Bitcoin, το Ethereum απαιτεί την εξόρυξη να λειτουργεί ανάλογα. Με βάση αυτό, ο σκοπός της εξόρυξης είναι η επεξεργασία συναλλαγών στο δίκτυο Ethereum και η προσθήκη τους στο blockchain. Ως εκ τούτου, μόλις πραγματοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος συναλλαγής, θα παραληφθεί από ανθρακωρύχους οι οποίοι στη συνέχεια θα επαληθεύσουν εάν είναι αυθεντικό. Μόλις γίνει αυτό, η συναλλαγή προστίθεται σε ένα μπλοκ και στη συνέχεια δημοσιεύεται για πάντα στο blockchain. Το Ethereum χρησιμοποιεί επί του παρόντος την απόδειξη της εργασίας ως μηχανισμό συναίνεσης, ο οποίος απαιτεί από τους ανθρακωρύχους να λύσουν πολύπλοκους μαθηματικούς γρίφους σε αντάλλαγμα για μια ανταμοιβή μπλοκ.

Τι είναι το Ethereum για το μέλλον της εξόρυξης στο blockchain; Λοιπόν, συνήθως χρειάζονται περίπου 12 δευτερόλεπτα για τους ανθρακωρύχους να σπάσουν το πρόβλημα απόδειξης της εργασίας και να βρουν ένα μπλοκ. Ο αλγόριθμος εξόρυξης εξασφαλίζει μια συγκεκριμένη δυσκολία, οπότε αν οι ανθρακωρύχοι αρχίσουν να βρίσκουν μπλοκ σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα ή σε περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα, η δυσκολία εξόρυξης προσαρμόζεται.

Η Vitalik Buterin ανακοίνωσε ότι στο μέλλον, το Ethereum πιθανότατα θα στραφεί σε απόδειξη συμμετοχής (PoS), που είναι ένας πιο περίπλοκος μηχανισμός συναίνεσης που θα καθιστούσε την εξόρυξη Ethereum ξεπερασμένη. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο αλγορίθμων είναι ότι το proof-of-work (PoW) βασίζεται σε ανθρακωρύχους για να προσδιορίσει εάν οι συναλλαγές είναι έγκυρες, ενώ η απόδειξη-πονταρίσματος παρέχει ασφάλεια δικτύου αξιοποιώντας τα διακριτικά που κατέχουν οι χρήστες, σε περίπτωση δόλιων συναλλαγών.

Πιστεύεται ότι το PoS είναι μια πιο έξυπνη στρατηγική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη κατανεμημένης συναίνεσης, καθώς η χρήση των πόρων της είναι σημαντικά χαμηλότερη. Ωστόσο, εξαλείφει επίσης το κέρδος που σχετίζεται με την εξόρυξη.

Χρήσεις για Ethereum

Για μια πιο αποτελεσματική διάλεξη, χωρίσαμε τις χρήσεις του Ethereum σε τέσσερις κύριες κατηγορίες. Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι κάθε κατηγορία μπορεί, με τον δικό της τρόπο, να φέρει επανάσταση σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανιών. Ποια είναι λοιπόν η χρήση του Ethereum?

Αποκεντρωμένες Εφαρμογές

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Ethereum μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών. Πρόκειται για εφαρμογές που δεν διαθέτουν κεντρική οντότητα που τους διέπει και μπορούν επομένως να ελεγχθούν ή να τροποποιηθούν από τους χρήστες, εάν χρειαστεί, αρκεί να επιτευχθεί συναίνεση.

Έχοντας αυτό υπόψη, χιλιάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές, καθεμία με το δικό της σκοπό, είναι ήδη διαθέσιμες στο blockchain Ethereum. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν ευκολότερη ανάπτυξη (καθώς δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο blockchain), παράλληλα με την αντίσταση στη διαφθορά και την παραβίαση, το αμετάβλητο δίκτυο και την ασφάλεια. Οι Dapps μπορούν να διευκολύνουν πολλές υπηρεσίες, όπως ψηφοφορία, διακυβέρνηση, δάνεια, συμμόρφωση, διαχείριση ταυτότητας, ψηφιακά νομίσματα και άλλα.

Το Token Economy

Ανεξάρτητα από τη χαμηλότερη τιμή Ethereum κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού, οι Προσφορές Αρχικών Κερμάτων (ICO) ήταν μια σημαντική τάση καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018, καθώς επιτρέπουν στις νεοσύστατες εταιρείες να παράγουν κεφάλαια με πολύ πιο εύκολο τρόπο σε σύγκριση με τα παραδοσιακά επενδυτικά μέσα. Αυτό οδήγησε στην εμφάνιση μιας τεράστιας οικονομίας, η πλειοψηφία της οποίας έχει χτιστεί απευθείας στο blockchain Ethereum. Ενώ οι περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις σε αυτήν τη σκηνή προσφέρουν αποκεντρωμένες εφαρμογές, πολλές άλλες επιχειρηματικές επιχειρήσεις έχουν δοκιμάσει να κρατήσουν τα δικά τους ICO.

τι είναι το αιθέριο

Τι είναι λοιπόν το Ethereum σε άμεση σχέση με την οικονομία των συμβόλων; Η οικονομία token προσφέρει στους κατόχους token δύο χαρακτηριστικά: δυναμικό κερδοφορίας και χρηστικότητα token. Ως τέτοια, αυτά τα διακριτικά μπορούν να κρατηθούν και να μεταπωληθούν για ένα κέρδος όταν οι τιμές τους αυξηθούν ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς χρησιμότητας, όπως η πρόσβαση σε υπηρεσίες που προσφέρονται από μια εκκίνηση ή ψηφοφορία σε αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς. Οι επενδυτές μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν Ethereum, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε μια ποικιλία από ενδιαφέροντα μάρκες.

Αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί (DAO)

Οι DAO αντιπροσωπεύουν αυτόνομους οργανισμούς που βασίζονται στο blockchain του Ethereum και δεν έχουν κεντρικό ηγέτη. Ως εκ τούτου, αυτές οι εταιρείες δημιουργούνται μέσω κώδικα, ο οποίος μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τη δομή και τους κανόνες που σχετίζονται με τους παραδοσιακούς οργανισμούς. Ο έλεγχος ασκείται από οποιονδήποτε κατέχει μάρκες που εκδίδονται από το DAO, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να ψηφίσουν για αποφάσεις της εταιρείας, δημιουργώντας έτσι μια αποκεντρωμένη μορφή ελέγχου.

Βιομηχανικές χρήσεις

  • Ακίνητα: Φανταστείτε την αγορά ακινήτου σε άλλη χώρα μέσω του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώντας το blockchain Ethereum και τις έξυπνες συμβάσεις, μόλις πραγματοποιήσετε την πληρωμή μέσω ψηφιακού νομίσματος, το έξυπνο συμβόλαιο εκτελείται αυτόματα, μεταφέροντας έτσι την ιδιοκτησία σε εσάς.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Μέσω έξυπνων συμβολαίων, μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να καθορίσει ποιος βλάβη μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή να καθορίσει τα σωστά ποσοστά ασφάλισης με βάση τον τρόπο ή το πού οδηγείται ένα όχημα. Για την ασφάλιση υγείας, τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν αυτόματα να χρεώνουν ασφαλιστικές εταιρείες και να πραγματοποιούν πληρωμές σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σύμφωνα με την πολιτική του ασθενούς.
  • Μοναδικά περιουσιακά στοιχεία: Μέσω του προτύπου διακριτικών ERC721, το Ethereum μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση διαφόρων μοναδικών ψηφιακών στοιχείων. Για παράδειγμα, σκεφτείτε συλλεκτικά παιχνίδια, τα οποία μπορούν να πουλήσουν για χιλιάδες δολάρια.

Ποιος κερδίζει: Ethereum vs Bitcoin?

Δεν πρόκειται πραγματικά για μάχη, καθώς είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι και οι δύο πλατφόρμες οδηγούνται από διαφορετικούς σκοπούς. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της Λευκής Βίβλου, το Bitcoin σχεδιάστηκε για να είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικών μετρητών peer-to-peer. Ενώ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, ο κύριος σκοπός του είναι να μεταφέρει ψηφιακό νόμισμα από έναν χρήστη στον άλλο.

Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να κάνει περισσότερα. Ενώ ο Ether μπορεί σίγουρα να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα πληρωμών και πολλοί ήδη το χρησιμοποιούν ήδη με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα Ethereum προορίζεται κυρίως να διευκολύνει την οικονομία των συμβόλων, τις έξυπνες συμβάσεις και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Έτσι, από επενδυτική σκοπιά, ποια είναι η διαφορά μεταξύ Bitcoin και Ethereum; Τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum είναι βιώσιμες επιλογές, ωστόσο είναι απίθανο ο Ether να ανέβει πάνω από το BTC όσον αφορά την τιμή του, καθώς δεν είναι ψηφιακό σύστημα μετρητών και δεν έχει φιλοδοξίες για περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, και τα δύο συστήματα έχουν ασταθείς τιμές, οι οποίες τις καθιστούν μια διασκεδαστική και επικερδή, αλλά επικίνδυνη, επιλογή συναλλαγών. Η διαπραγμάτευση Bitcoin είναι, ωστόσο, πιο ευαίσθητη σε ξαφνικές αλλαγές, οπότε μερικές φορές το εμπόριο μπορεί να μοιάζει να παίζει ένα παιχνίδι σε ένα από αυτά τα καζίνο Bitcoin.

συμπέρασμα

Με βάση όλα όσα έχουν περιγραφεί μέχρι στιγμής στον οδηγό μας “What Is Ethereum”, πιστεύεται ότι το Ethereum θα συνεχίσει να είναι ένας πολύτιμος παίκτης στις αγορές blockchain και cryptocurrency. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το Ethereum θα διευκολύνει την ανάπτυξη πολλών Dapps, έξυπνων συμβάσεων και DAO, οδηγώντας έτσι σε μια αξιόπιστη, ασφαλή και προσανατολισμένη στην καινοτομία οικονομία. Τέλος, η Ethereum ασχολείται με ένα ζήτημα κλιμάκωσης, αλλά αναπτύσσονται ενεργά λύσεις για να καταστεί η πλατφόρμα επεκτάσιμη για μαζική υιοθέτηση. Συνολικά, το μέλλον του Ethereum πιθανότατα θα φέρει πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, καθώς η πλατφόρμα βελτιώνεται συνεχώς από τους βασικούς προγραμματιστές της.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me