Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ανάλυση λύσεων για προγραμματιστές για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών (Dapps)

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι τεχνικές δυσκολίες αποκέντρωσης υπερτερούν των οφελών της. Οι προγραμματιστές αναζητούν συνεχώς τρόπους βελτιστοποίησης της εμπειρίας των χρηστών χωρίς να μειώνουν τη διανομή και την αυτόνομη ακμή που παρέχουν οι αποκεντρωμένες εφαρμογές. Ενώ η κορυφαία εμπειρία χρήστη είναι το χρυσό πρότυπο για πλατφόρμες που επιθυμούν να προσελκύσουν κοινό mainstream, οι τεχνικοί περιορισμοί των dapps καθιστούν δύσκολο για τους προγραμματιστές να ξεκλειδώσουν ένα τέτοιο επίπεδο λειτουργικότητας.

Αυτή η αφήγηση είναι μόνο μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές όταν εργάζονται με τεχνολογία blockchain. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε φως σε αυτούς τους περιορισμούς και τις πιθανές λύσεις.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της δημιουργίας Dapps?

Με απλά 4.000 dapps δημιουργήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, Είναι ασφαλές να πούμε ότι η φάση ανάπτυξης αποκεντρωμένων υποδομών δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Το γεγονός ότι έχουν εγκαταλειφθεί πάνω από 1.000 dapps στο ίδιο χρονικό πλαίσιο δείχνει μια σαφέστερη εικόνα του πόσο δύσκολη είναι η διατήρηση εφαρμογών που βασίζονται σε blockchain. Υπάρχουν πάρα πολλά κινούμενα μέρη και όχι αρκετά υποδομή και εργαλεία κατασκευής που είναι αρκετά αποτελεσματικά για τη διαχείριση και επίλυση των μοναδικών εμποδίων του blockchain.

Ο διανεμητικός χαρακτήρας αυτών των αποκεντρωμένων εφαρμογών συνεπάγεται ειδικούς μηχανισμούς συναίνεσης για ακόμη και τις πιο ασήμαντες ενημερώσεις. Αυτό μπορεί να γίνει μια πρόκληση όταν η ασφάλεια του dapp είναι στη γραμμή, καθώς κάθε κόμβος πρέπει να συμφωνήσει για την καλύτερη γραμμή δράσης και να ενημερώσει αναλόγως το λογισμικό τους. Επίσης, η αθόρυβη φύση των παλαιών δικτύων blockchain περιορίζει συχνά το εύρος των λειτουργιών των dapps.

Η ταχύτητα είναι ένα άλλο επαναλαμβανόμενο ζήτημα που φαίνεται να μειώνει την αποτελεσματικότητα των υποδομών blockchain. Για το σκοπό αυτό, οι λύσεις έχουν αρχίσει να καινοτομούν εργαλεία και πλατφόρμες που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας που απαιτείται για τη δημιουργία ή τη συντήρηση dapps για πιο ελκυστικά τελικά προϊόντα. Μία από αυτές τις πλατφόρμες που σημειώνουν πρόοδο σε αυτό το θέμα είναι Bifrost.

Bifrost: Μια πλατφόρμα Blockchain Middleware

Έχοντας κατανοήσει τα βασικά σημεία των αποκεντρωμένων εφαρμογών, η Bifrost ξεκίνησε να αποτελεί την πύλη καινοτόμων λύσεων ειδικά προσαρμοσμένων για προγραμματιστές blockchain. Ίσως η πιο συναρπαστική πτυχή των προσφορών της Bifrost είναι ότι το κιτ ανάπτυξης υποστηρίζει πολλαπλά πρωτόκολλα. Στην ουσία, οι προγραμματιστές μπορούν να τροποποιήσουν τις εφαρμογές τους σε ένα ευρύ φάσμα blockchain και να δημιουργήσουν βελτιωμένα έξυπνα συμβόλαια που είναι συμβατά με το καθένα. Επομένως, η Bifrost παρέχει διαλειτουργικές υποδομές blockchain και επιλύει ένα από τα βασικά περιοριστικά αποτελέσματα των σιγασμένων παλαιών δικτύων. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Bifrost εμφανίστηκε ως ένα από τα λύσεις έτοιμες να σπάσουν το δίλημμα του Bitcoin DeFi.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι προγραμματιστές είναι να επιλέξουν στόχους αποκλεισμού για κάθε ενότητα των κωδικών τους και η τεχνολογία πολλαπλών αλυσίδων Bifrost μεταφράζει αυτόματα, μεταγλωττίζει και αναπτύσσει τους στα κατάλληλα blockchain. Με αυτό, γίνεται πιο εύκολο για τους προγραμματιστές να κάνουν εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών αλυσίδων.

Μακριά από τη διαλειτουργικότητα, το Bifrost βελτιώνεται επίσης στην ταχύτητα. Η πλατφόρμα ισχυρίζεται ότι ένα από τα dapp που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία Bifrost κατέγραψε ταχύτητα 3.000 TPS με 75% λιγότερο αέριο κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Συγκεκριμένα, η λύση παρέχει ένα IDE, λειτουργίες παρακολούθησης και υπηρεσίες πελατών για πρόσθετες δυνατότητες δοκιμών και διαχείρισης για αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Ήδη, η ομάδα Bifrost έχει αρχίσει να αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της στο τοπίο DeFi. Η Bifrost τροφοδοτεί το BiFi, μια εφαρμογή δανεισμού και δανεισμού DeFi με σκοπό να προσφέρει προηγμένες δυνατότητες και τα καλύτερα επιτόκια στην αγορά. Το BiFi επιδιώκει να επιδείξει την καινοτόμο δύναμη του Bifrost και να επιλύσει τα ζητήματα – όπως ταχύτητα, επεκτασιμότητα, κόστος, διαλειτουργικότητα και εμπειρία χρήστη – που αποδίδονται στο οικοσύστημα Ethereum.

Μετά την κυκλοφορία του BiFi, η πλατφόρμα σχεδιάζει να παρουσιάσει το Bifrost Suite. Αυτό το προϊόν επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη εφαρμογών DeFi. Το πιο σημαντικό, Bifrost πρόσφατα συνεργάστηκε με την Chainlink ως μέρος της συνεχιζόμενης παγκόσμιας εκστρατείας συνεργασίας για να σταθεροποιήσει τη θέση της στην καρδιά του οικοσυστήματος DeFi.

Άλλες αξιοσημείωτες αναφορές

Το Cosmos είναι ένα άλλο έργο που εστιάζει στην ενεργοποίηση βελτιωμένων εργαλείων και υπηρεσιών ανάπτυξης για προγραμματιστές blockchain. Η υπηρεσία προσφέρει επεκτάσιμα διαλειτουργικά αρθρωτά σχέδια που επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία μεταξύ πολλαπλών blockchain στο οικοσύστημα Cosmos. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το Bifrost, το Cosmos δεν λειτουργεί ως βελτιωτής έξυπνης σύμβασης ούτε επιτρέπει στους προγραμματιστές να συνδυάζουν τις δυνατότητες των καθιερωμένων blockchains.

Υπάρχει επίσης το Polkadot, το οποίο έχει μια μοναδική αρχιτεκτονική για την κατασκευή διαλειτουργικών blockchains. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πλαίσιο υποστρώματος για να συνδέσουν τις αλυσίδες τους στο δίκτυο Polkadot. Αν και το Polkadot παρουσιάζει ένα μέσο δημιουργίας προσαρμόσιμων blockchains, ο περιορισμός των αλυσίδων που βασίζονται σε εφαρμογές στο δίκτυο Polkadot είναι ένα κρίσιμο μειονέκτημα. Και πάλι, οι προγραμματιστές προτιμούν να φέρουν όλες τις βελτιωμένες λειτουργίες σε blockchain με μεγάλα δίκτυα χρηστών.

Τελικές σκέψεις

Ενώ οι οπαδοί του Bifrost και του Cosmos κάνουν βήματα στην σκηνή ανάπτυξης του blockchain, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του blockchain ως back end για εφαρμογές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία αυτών των λύσεων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me