Οι Πληρωμές Crypto πλησιάζουν πιο κοντά στο Mainstream καθώς το PayPal ανοίγει πόρτες

Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στις κύριες χρηματοοικονομικές αγορές αυξάνεται με ρυθμό. Αρκετές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης έχουν πλέον αγκαλιάσει την αναστατωτική δύναμη της αγοράς κρυπτογράφησης, αποδεχόμενες μεταξύ άλλων bitcoin, ethereum, ripple και litecoin ως τρόπο πληρωμής. Στο πνεύμα της αναστάτωσης, αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις προσπάθησαν να ξεκινήσουν τη δική τους κρυπτογράφηση.

Ακόμη και παραδοσιακές τράπεζες όπως η JPMorgan Chase, η Goldman Sachs, καθώς και τεχνολογικοί γίγαντες με επικεφαλής το Facebook αποφάσισαν να ξεκινήσουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα. Ως εκ τούτου, πολλές πλατφόρμες που δέχονται πληρωμές κρυπτογράφησης έχουν πλέον δεκάδες κρυπτονομίσματα που αναφέρονται στις πλατφόρμες τους ως αποδεκτοί τρόποι πληρωμής. Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα οικονομικής ασφάλειας, δημιουργεί πιθανές απειλές για την ασφάλεια.

Η ανάγκη για κρυπτογραφικά πορτοφόλια

Αυτό έχει προκαλέσει μια ικανοποιητική ανάγκη για ασφαλείς λύσεις για την αποθήκευση και τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Διάφοροι τεχνολογικοί γίγαντες υπό την ηγεσία των PayPal, Apple, Samsung και Google κατάφεραν να σχεδιάσουν ανόητα πορτοφόλια για κινητά, τα οποία πολλοί καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει με μια σημαντική αίσθηση ασφάλειας. Ωστόσο, η εξειδίκευσή τους δεν καλύπτει τα κρυπτονομίσματα και αυτό αφήνει ένα μεγάλο κενό για την κεφαλαιοποίηση των ενοχλητικών νεοσύστατων επιχειρήσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ταχεία αύξηση του αριθμού των πορτοφολιών κρυπτογράφησης με κάθε ένα να προσπαθεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατότητες σε λογικές τιμές χωρίς να διακυβεύεται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ένας από τους πιο αξιόλογους παίκτες σε αυτό το συναρπαστικό τμήμα της αγοράς κρυπτογράφησης είναι Coin.Space, ένα σύγχρονο πορτοφόλι κρυπτογράφησης που ιδρύθηκε από τον Jonathan Speigner το 2015. Ο δημιουργός αυτού του καινοτόμου πορτοφολιού είναι ένας βαθύς τεχνικός εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας, κρυπτογράφησης, κινητικότητας, υπολογιστικού νέφους και σχετικών τεχνολογιών. Το πορτοφόλι έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη έμφαση σε αρχάριους επενδυτές κρυπτογράφησης και άτομα χωρίς τραπεζικό λογαριασμό.

Το Coin Wallet προσπαθεί να καλύψει ένα κενό στον τραπεζικό κλάδο που έχει αξιοποιηθεί από την εμφάνιση αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών λύσεων. Στην παραδοσιακή τραπεζική, πολλοί άνθρωποι μένουν έξω από το σύστημα επειδή δεν πληρούν διάφορες απαιτήσεις γνώσης-πελάτη (KYC) που έχουν θέσει σε ισχύ οι κεντρικές τράπεζες. Αυτό καθιστά δύσκολη την κατάθεση σημαντικού χρηματικού ποσού στο γενικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Ωστόσο, με την εμφάνιση των κρυπτονομισμάτων, οι χρήστες μπορούν πλέον να μετατρέψουν τα νομίσματα fiat τους επενδύοντας σε bitcoin, κυματισμούς ή άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα. Στη συνέχεια, μπορούν να αποθηκεύσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης και να παρακολουθήσουν την αξία να αυξάνεται, μερικές φορές, περισσότερο από το μέσο επιτόκιο κατάθεσης που προσφέρουν οι παραδοσιακές τράπεζες.

Η αντίσταση είναι μάταιη

Αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν παρατηρήσει την ανικανοποίητη ζήτηση για πορτοφόλια κρυπτογράφησης και τώρα ξεκινούν τις δικές τους εκδόσεις για να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ένα μερίδιο του ταχέως αναπτυσσόμενου αγοραίου χώρου. Η Mastercard και η Bank of America με έδρα τις ΗΠΑ είναι μερικές από τις αξιοσημείωτες εταιρείες που κάνουν αυτήν την κίνηση. Στην Ιαπωνία, ο παγκόσμιος γίγαντας χρηματοπιστωτικών τραπεζών Rakuten έχει επίσης ενταχθεί στην ουρά όσων ξεκινούν ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, το PayPal υπήρξε μέχρι στιγμής το κομμάτι που λείπει στο ταξίδι να πάρει τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Ο γίγαντας των διαδικτυακών πληρωμών διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια διαδικτυακούς χρήστες, καθιστώντας το ιδανικό μέσο για την ενίσχυση της υιοθέτησης κρυπτογραφικών πορτοφολιών. Αρκετά άτομα που πραγματοποιούν πληρωμές στο διαδίκτυο προτιμούν να χρησιμοποιούν το PayPal λόγω των διαδικτυακών τείχη προστασίας σε σύγκριση με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Ως εκ τούτου, όταν ο γίγαντας των διαδικτυακών πληρωμών είπε τον περασμένο μήνα ότι εργαζόταν για να φέρει τις δυνατότητες κρυπτογράφησης στην πλατφόρμα του, αρκετές δημοσιεύσεις μέσων ενημέρωσης έθεσαν ιστορίες που προωθούν την ιδέα ως ένα σημαντικό βήμα προς την ενσωμάτωση των πληρωμών κρυπτογράφησης.

Η εταιρεία ακολουθεί τα βήματα του συναδέλφου τεχνολογικού γίγαντα Alphabet Inc., η οποία ανακοίνωσε επίσης νωρίτερα φέτος ότι το πορτοφόλι πληρωμών της Google θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Πολύ μπροστά


Τα πορτοφόλια Crypto έχουν τεράστιο δυναμικό στην αγορά κρυπτογράφησης. Δεν είναι μόνο ένα υποσύνολο, αλλά ένας βασικός παράγοντας σε αυτό που αποδεικνύεται ότι είναι μια από τις πιο αναστατωτικές δυνάμεις της καινοτομίας από την αρχή της χιλιετίας. Τα πορτοφόλια Crypto συνδέονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες δανεισμού κρυπτογράφησης, πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων CFD, διεθνείς πλατφόρμες μεταφοράς χρημάτων και ακόμη και συστήματα σημείων πώλησης (POS).

Γίνονται πιο δημοφιλείς στην αγορά, επειδή οι άνθρωποι επιλέγουν όλο και περισσότερο να μεταφέρουν χρήματα με τη μορφή κρυπτογράφησης και όχι με νόμισμα. Επίσης, επιλέγουν να χρησιμοποιούν συστήματα πληρωμής κρυπτογράφησης λόγω χαμηλότερων χρεώσεων σε σύγκριση με τις παραδοσιακές υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων. Οι εταιρείες που αντιστάθηκαν αρχικά στον πειρασμό να αγκαλιάσουν την κρυπτογράφηση αρχίζουν πλέον να δείχνουν ενδιαφέρον. Μερικοί από αυτούς όπως το PayPal, αναμφίβολα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη των πληρωμών κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map