Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Οι λύσεις CrossFi μπορούν να ξεπεράσουν το DeFi Hype στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση

Η Αποκεντρωμένη Χρηματοοικονομική (DeFi) δεν είναι απαραίτητη η κρυπτογράφηση «λέξη-κλειδί» του 2020, αυτός ο χώρος γνώρισε τεράστια ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες. Επί του παρόντος, η συνολική κλειδωμένη αξία της (TVL) ανέρχεται στα 8,35 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον αριθμό των διακριτικών DeFi που εμφανίζονται να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ η άνοδος ήταν αρκετά γρήγορη, η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της είναι υπό αμφισβήτηση όσον αφορά τα υποκείμενα tokenomics. Στην πραγματικότητα, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δει κακόβουλοι ηθοποιοί να εκμεταλλεύονται τέτοιες αδυναμίες για να εκτελέσουν απάτες εξόδου “Rug Pull”.

Από τότε η τάση έχει προσελκύσει απαισιόδοξες αισθήσεις για το μέλλον του DeFi. Ένας ιδιαίτερος σκεπτικιστής είναι ο ιδρυτής της κρυπτογράφησης δεδομένων του Messari, Ryan Selkis. Συχνά γνωστός για τις σωστές προβλέψεις του στην αγορά κρυπτογράφησης, ο Selkis είπε πρόσφατα ότι η «αναμενόμενη» φούσκα DeFi θα εμφανιστεί νωρίτερα από το αναμενόμενο,

“Το DeFi είναι μόνο μια μεγάλη δεξαμενή κεφαλαίων γύρω από μια μικρή ομάδα εμπιστευτικών και μισθοφόρων που σύντομα θα εξαντληθούν από τα θύματα για να φεύγουν.”

Τούτου λεχθέντος, η διαφημιστική εκστρατεία DeFi κινδυνεύει τώρα να ξεπεραστεί από θεμελιώδη αποκεντρωμένα έργα με πρόταση αξίας CrossFi. Πρόκειται ουσιαστικά για καινοτομίες κατασκευασμένες από blockchain με επίκεντρο την ενσωμάτωση των υγρών παραδοσιακών χρηματοοικονομικών αγορών με μια αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική. Κατά συνέπεια, τα έργα CrossFi σταδιακά τοποθετούν τον εαυτό τους ως τους κύριους παράγοντες που οδηγούν σε μια βιώσιμη μετάβαση προς Λύσεις Web 3.0.

CrossFi; Ένα βιώσιμο μέλλον για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση προτείνει αρκετά σημαντική αξία για τον μη τραπεζικό πληθυσμό του κόσμου. θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους χρηματοοικονομικά προϊόντα χωρίς τη βιασύνη να αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό. Οι καινοτομίες CrossFi ενισχύουν περαιτέρω αυτήν την αξία μέσω ενός συνδυασμού των καλύτερων χαρακτηριστικών blockchain και παραδοσιακών χρηματοοικονομικών. Μία τέτοια πρωτοβουλία είναι το τραπεζικό οικοσύστημα Mineplex που προσφέρει μια κινητή τράπεζα κρυπτογράφησης βασισμένη σε τεχνολογίες blockchain και έξυπνες συμβάσεις.

Σε αντίθεση με τα έργα DeFi, το Mineplex το χρηματοοικονομικό οικοσύστημα είναι πιο βιώσιμο από την άποψη της μεταβλητότητας καθώς και της ενσωμάτωσης με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ορισμένες από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτήν την κινητή κρυπτοτραπεζική τράπεζα περιλαμβάνουν διευκολύνσεις πληρωμής μέσω της τραπεζικής χρεωστικής κάρτας. οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν σε κρυπτογράφηση ή fiat ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Οι πελάτες Mineplex μπορούν επίσης να μετατρέψουν το fiat τους σε crypto και αντίστροφα χωρίς να εγκαταλείψουν αυτήν τη διεπαφή CrossFi. Άλλες προηγμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτό το οικοσύστημα περιλαμβάνουν αναχρηματοδότηση δανείων από παραδοσιακές τράπεζες και εγκαταστάσεις αποταμίευσης τόσο για το fiat όσο και για τα κρυπτονομίσματα.

Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, τα έργα CrossFi όπως το Mineplex είναι αποκεντρωμένα και έτσι βασίζονται σε οικοσυστήματα blockchain. Αυτό το συγκεκριμένο έργο βασίζει τη θεμελιώδη αρχιτεκτονική του στο blockchain του Tezos, καθιστώντας δύσκολο για τους κακόβουλους ηθοποιούς να αλλάζουν δίσκους, εκτός εάν πρόκειται για ένα σκληρό πιρούνι. Εκτός από αυτό, η Mineplex αξιοποιεί έξυπνα συμβόλαια για την αυτοματοποίηση των υπηρεσιών κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά αντί για παράδοση 3-5 εργάσιμων ημερών σε κεντρικά παγκόσμια δίκτυα εμβασμάτων. Όπως και οι περισσότερες καινοτομίες κρυπτογράφησης, το οικοσύστημα Mineplex τροφοδοτείται από το εγγενές διακριτικό «MINE» που λειτουργεί ως μονάδα υπολογιστικής ισχύος.

Οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης CeFi εξακολουθούν να είναι πολύτιμες

Με όλη την αναστάτωση, ορισμένοι λάτρεις της κρυπτογράφησης ήταν γρήγοροι να απορρίψουν το μέλλον των κεντρικών ανταλλαγών κρυπτογράφησης. Πριν από λίγες εβδομάδες, το Uniswap, το οποίο είναι τώρα η κορυφαία αποκεντρωμένη ανταλλαγή σε όγκους αγοράς, πέρασε τη δραστηριότητα σε κορυφαία κρυπτονομίσματα. αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 8.000 δεξαμενές ρευστότητας με τον τελευταίο μέσο όρο 24 ωρών προς το παρόν στα 353 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ώρα για τους παρόχους υπηρεσιών εικονικού περιουσιακού στοιχείου (VASPs) σε αυτήν τη θέση να αποσταλούν. Ως έχει, οι πιθανότητες θα μπορούσαν να ευνοήσουν ορισμένες από αυτές τις πλατφόρμες, ειδικά εκείνες με προϊόντα αιχμής όπως Εντάξει που προσφέρει τόσο πλατφόρμα όσο και παράγωγα κρυπτογραφικά μέσα Τέτοια προϊόντα είναι πολύ μικρά στην αγορά κρυπτογράφησης και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να γευτούν σε κεντρικά χρηματιστήρια σε αντίθεση με το DeFi όπου το ποσοστό του πειράματος είναι ακόμα πολύ υψηλό.

Τα Crypto Exchanges απολαμβάνουν επίσης ένα πλεονέκτημα πρώτης κίνησης στην απόκτηση χρηστών, καθώς είναι οι πιο δημοφιλείς λεωφόροι on-ramping στην ύπαρξη του crypto. Αυτή η κορυφαία θέση στην αγορά τους δίνει ένα περιθώριο στον καθορισμό ευνοϊκών τελών συναλλαγών και τεράστιες εκπτώσεις στο ίδιο. Nominex το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία χρηματιστήρια κρυπτογράφησης προσφέρει έως και 50% εκπτώσεις συναλλαγών για χρήστες που αξιοποιούν το εγγενές διακριτικό της πλατφόρμας “NMX” στις συναλλαγές. Τέτοια κίνητρα έχουν προχωρήσει πολύ στην επιβίωση του κύματος DeFi και θα μπορούσαν να είναι βιώσιμα εάν η Ethereum δεν ταξινομήσει τα υψηλά τέλη δικτύου της (gwei).

συμπέρασμα

Η διαφημιστική εκστρατεία DeFi σίγουρα θα αλλάξει τη δυναμική της παραδοσιακής χρηματοδότησης, ανεξάρτητα από το αν η τρέχουσα υποστηρικτική υποδομή της επιβιώνει την εποχή. Αυτό οφείλεται στο ότι μπορεί να επιβιβαστεί σε οποιονδήποτε από όλες τις γωνιές του κόσμου σε ένα αποκεντρωμένο οικονομικό οικοσύστημα που σημαίνει ότι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με επιλεγμένα προϊόντα σε πραγματικό χρόνο. Βασικά, η αποκέντρωση θα εξαλείψει την ανάγκη μακροχρόνιων διαδικασιών KYC για πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, αυξάνοντας παράλληλα την ευελιξία των διαθέσιμων χαρτοφυλακίων.

Ενώ το μέλλον της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης είναι πολλά υποσχόμενο, η ύπαρξή του υπό το «Δημοσίευση DeFiΕίναι τώρα σε απειλή. Η εύρεση ενός νέου σπιτιού στο CrossFi είναι ένας από τους τρόπους που οι καινοτόμοι προσπαθούν τώρα να παρακάμψουν τον κίνδυνο φήμης που σχετίζεται με έργα σε αυτήν τη γραμμή. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται να έχει μια ισχυρή πρόταση αξίας στην ενσωμάτωση της παραδοσιακής χρηματοδότησης με το blockchain. Προχωρώντας, είναι πιθανό ότι το CrossFi τελικά θα ξεπεράσει τη διαφημιστική εκστρατεία DeFi καθώς η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση προωθείται σε πιο βιώσιμα σχέδια υποδομής.

Αποποίηση ευθυνών Το παρουσιαζόμενο περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει την προσωπική γνώμη του συγγραφέα και υπόκειται σε συνθήκες αγοράς. Κάντε την έρευνα αγοράς σας προτού επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα. Ο συγγραφέας ή η έκδοση δεν φέρει καμία ευθύνη για την προσωπική σας οικονομική απώλεια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me