Κορυφαίες ανταλλαγές Bitcoin Peer-to-Peer (P2P) στην Ινδία

Το οικοσύστημα κρυπτογράφησης της Ινδίας αυξάνεται στον αριθμό των κατόχων κρυπτογράφησης, στους όγκους συναλλαγών, στις διαθέσιμες ανταλλαγές και στις εξελίξεις στον τομέα. Ειδικότερα, το Bitcoin (BTC) παρατηρεί αύξηση της ζήτησης στην Ινδία με την άνοδο της νέας ανταλλαγής peer to peer (P2P) τους τελευταίους μήνες. 

Τα τελευταία χρόνια, οι ανταλλαγές P2P ζωντανεύουν, προκαλώντας κεντρικές ανταλλαγές, προσφέροντας στους χρήστες μια άμεση αγορά για να αγοράσουν BTC με λίγες απαιτήσεις KYC και μη-στερητικές υπηρεσίες. Σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία, η βιομηχανία P2P κερδίζει τόσο πολύ ώστε οι συγκεντρωτικές ανταλλαγές όπως το OKEX άρχισαν να προσφέρουν μια αγορά ομότιμων. 

Αύξηση των ανταλλαγών P2P στην Ινδία

Από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ανέτρεψε την κεντρική τράπεζα – Reserve Bank of India (RBI) – γενική απαγόρευση κρυπτογράφησης, η αγορά Bitcoin P2P έχει ανέβει στα νέα υψηλά όλων των εποχών στη χώρα. Σύμφωνα με το UsefulTulips, οι εβδομαδιαίες συναλλαγές σε δύο από τα κορυφαία χρηματιστήρια P2P Bitcoin, LocalBitcoins και Paxful, ανήλθαν σε ρεκόρ ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 4 Αυγούστου. 

Το Localbitcoin PaxfulΣυνδυασμένα γραφήματα συναλλαγών Bitcoin P2P που ολοκληρώθηκαν σε Paxful (μωβ) και LocalBitcoins (Blue) στην Ινδία (Εικόνα: Usefultuips)

Πριν εξετάσουμε μερικές από τις κορυφαίες ανταλλαγές P2P BTC στην Ινδία, ας πάμε πίσω και εστιάζουμε στον τρόπο λειτουργίας των ανταλλαγών P2P και γιατί είναι σημαντικές. 

Οι ανταλλαγές Bitcoin Peer-to-peer διαφέρουν από τις κανονικές συγκεντρωτικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης, καθώς αγοράζετε BTC απευθείας από ένα άτομο που καθορίζει την τιμή αντί ενός βιβλίου παραγγελιών. Οι ανταλλαγές P2P επιτρέπουν στους χρήστες να βρουν την καλύτερη τιμή για το Bitcoin και να προσφέρουν μια λίστα επιλογών πληρωμής. 

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των ανταλλαγών Bitcoin P2P περιλαμβάνουν χαμηλά τέλη συναλλαγών, προστασία προσωπικών δεδομένων και πορτοφόλια για την ελάττωση των επιθέσεων ενός σημείου αποτυχίας. Για να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των εισβολών και των απάτων, οι υπηρεσίες Bitcoin P2P προσφέρουν υπηρεσίες escrow κατά τη διάρκεια συναλλαγών.

Πίνακας 1: Σύγκριση των κορυφαίων ανταλλαγών Bitcoin P2P στην Ινδία

  Ανταλλαγή Τέλη κατάθεσης Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων Επιλογές πληρωμής Ασφάλεια KYC / AML
Τοπικά Bitcoin Οχι Οχι Πολλαπλούς Υψηλός Υψηλός
OKEX P2P Οχι Ναί Πολλαπλούς Εξοχος Μέτριος
Ευχάριστο Οχι Οχι Πολλαπλούς Υψηλός Χαμηλός
Βαζιράχ Οχι Οχι Πολλαπλούς Εξοχος Υψηλός
Binance P2P Οχι Ναί Πολλαπλούς Εξοχος Πολύ ψηλά

Λοιπόν, ποια είναι μερικά από τα καλύτερα ανταλλακτικά P2P Bitcoin στην Ινδία?

1. Ευχάριστο 

Ιδρύθηκε το 2015 από τους Ray Youssef και Artur Schaback, Ευχάριστο, ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο P2P μόνο για Bitcoin, έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο P2P σε όγκους συναλλαγών σε ολόκληρη την Ινδία. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τον αυξανόμενο όγκο συναλλαγών στο Paxful το 2020. 

ΕυχάριστοΕυχάριστο


Το P2P exchange προσφέρει πάνω από 300 επιλογές πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών εμβασμάτων, πιστωτικών / χρεωστικών καρτών, διαδικτυακών πορτοφολιών και κρυπτονομισμάτων. Από τις 337 επιλογές, 26 είναι πορτοφόλια με δυνατότητα κρυπτογράφησης συμπεριλαμβανομένων των USDt, DOGE, ETH, XRP, LTC, NEM κ.λπ.. 

ΕυχάριστοΜπαλόνι: Ευχάριστοι ημερήσιοι όγκοι συναλλαγών για το 2020 (Εικόνα: Usefultulips)

Οι ευνοϊκές χρεώσεις χρεώνονται από 0,5% έως 5% ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που επιλέχθηκε χωρίς χρεώσεις στους αγοραστές. Οι αναλήψεις σε εξωτερικά πορτοφόλια από το πορτοφόλι Paxful χρεώνονται στα 0,0005 BTC. 

Οι μη επαληθευμένοι χρήστες στο Paxful περιορίζονται σε όριο συναλλαγών και ανάληψης 1.500 $ κάθε χρόνο. Για να ανταλλάξουν υψηλότερα ποσά, οι χρήστες πρέπει να εισαγάγουν επιπλέον επίπεδα πληροφοριών επαλήθευσης KYC.

επισκεφτείτε το Paxful

2. ΟΚΕΧ

ΟΚΕΧ, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο, ξεκίνησε την ανταλλαγή Bitcoin peer to peer στην Ινδία νωρίτερα τον Αύγουστο με βαθιά ρευστότητα, μηδενικά τέλη συναλλαγών στο P2P και γρήγορη διαδικασία KYC. Η ανταλλαγή επιτρέπει στους Ινδούς πολίτες να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoin και Tether’s stablecoin, USDt, χρησιμοποιώντας Ινδικές ρουπίες με μεγάλες πύλες τραπεζικής μεταφοράς όπως UPI, IMPS, Neft και RTGS.

OKEx P2pBitcoin και USDt peer to peer trading platform (εικόνα: OKEX)

Μοναδικό από άλλα ανταλλακτικά P2P, το OKEx επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εναλλαγή μεταξύ του βιβλίου παραγγελιών και της αγοράς P2P για να βρουν τις καλύτερες τιμές για BTC και USDt. Η πλατφόρμα προσφέρει 0% χρεώσεις συναλλαγής ενώ συνδέει απευθείας τα πορτοφόλια των χρηστών με την κύρια πλατφόρμα συναλλαγών. Η ανταλλαγή επιτρέπει έως και 500 BTC όριο ανάληψης για μη επαληθευμένους χρήστες καθημερινά με VIP χρήστες που μπορούν να κάνουν ανάληψη μεταξύ 600 BTC και 2000 BTC σε επτά επίπεδα. Εδώ είναι η διαδικασία βήμα προς βήμα για την εκτέλεση της διαπραγμάτευσης P2P στο OKEx.

Πλεονεκτήματα: 

  • Γρήγορα,
  •  Ασφαλής, 
  • Υγρό, 
  • Εύκολη εγγραφή 
  • Μηδενικές αμοιβές για συναλλαγές. 
  • Πρόσβαση σε έναν λογαριασμό σε όλες τις ανάγκες συναλλαγών. Ο ίδιος λογαριασμός που χρησιμοποιείτε για μετατροπή INR σε κρυπτογράφηση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε spot spot, υψηλό ποσοστό αποταμίευσης USDt μέσω του ok piggy bank και τα πολύ δημοφιλή IEO τους.

Μειονεκτήματα: 

  • Ακόμα σχετικά νέος στην αγορά

επισκεφτείτε το OKEx

3. Τοπικά Bitcoin

Τοπικά Bitcoin μπορεί να υπερηφανεύεται ως το πρώτο P2P Bitcoin exchange για να αποκτήσει την κύρια υιοθέτηση στην Ινδία. Από τις αρχές Αυγούστου, το χρηματιστήριο P2P κατέγραψε 3,7 εκατομμύρια δολάρια στην Ινδία – βελτιώθηκε μόνο από την Paxful – τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών δύο εβδομάδων το 2020 ακόμη. 

Τοπικά bitcoin

Το LocalBitcoins επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν τοπικό νόμισμα, δηλαδή Ινδικές ρουπίες, μόνο σε BTC. Η πλατφόρμα παρέχει ένα χρηματικό ποσό για τη διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ των χρηστών που δεν χρεώνουν τέλη για καταθέσεις. Οι αναλήψεις χρεώνονται στα 0,0001 BTC και οι συναλλαγές στο 0,5% τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές. Το χρηματιστήριο έχει όριο συναλλαγής 1000 $ ετησίως για μη επαληθευμένους χρήστες με υψηλότερα ποσά που προσφέρονται στους πελάτες Tier 1, Tier 2 και Tier 3. 

Τοπικά bitcoinΔιάγραμμα που δείχνει την ανάπτυξη των LocalBitcoins στην Ινδία (Εικόνα: Coin.dance)

Το LocalBitcoins προσφέρει μια τεράστια γκάμα άνω των 200+ επιλογών πληρωμής σε INR, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών εμβασμάτων, PayPal, PayTM, Google Pay και PhonePE κ.λπ. Η ανταλλαγή στερείται επιλογής από άτομο σε άτομο (μετρητά) για λόγους ασφαλείας.

Πλεονεκτήματα: Υψηλότερες επιλογές ρευστότητας και αγοράς από τις ανταλλαγές από ομοτίμους

Μειονεκτήματα: Έχει ένα αυστηρό σύστημα συμμόρφωσης KYC για τους χρήστες.

Επισκεφτείτε το LocalBitcoins

4. WazirX, τροφοδοτείται από ανταλλαγή Binance

Ινδική ανταλλαγή κρυπτογράφησης, Βαζιράχ προσφέρει μια αυτόματη ανταλλαγή P2P που ταιριάζει άμεσα με την παραγγελία αγοράς σας με έναν πωλητή. Η πλατφόρμα WazirX P2P προσφέρει προς το παρόν μόνο ένα crypto, USDt, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για πάνω από 100+ cryptos στη σελίδα αγοράς του χρηματιστηρίου. Το χρηματιστήριο έχει μηδενικά τέλη κατάθεσης και συναλλαγής, καθιστώντας το φθηνότερο από τα ανταλλακτικά P2P σε ολόκληρη την Ινδία.

ΒαζιράχWazirX P2P

Η ανταλλαγή P2P επιτρέπει ελάχιστη αγορά 5 USDt (~ 77 INR) και μέγιστο όριο ανάληψης 10.000 USDt. Το WazirX χρησιμοποιεί μοναδικές ελάχιστες απαιτήσεις ανάληψης για κάθε κρυπτογράφηση όπως φαίνεται εδώ. Προς το παρόν, οι χρήστες του KYC μπορούν να αποσύρουν τουλάχιστον 0,001 BTC και το μέγιστο 3 BTC κάθε 24 ώρες.  

Πλεονεκτήματα: Αυτόματη αντιστοίχιση αγοραστών και πωλητών 

Μειονεκτήματα: Προσφέρει μόνο αγορές USDT στην πλατφόρμα P2P

Επισκεφτείτε το WazirX

5. Hodlhodl.com

Hodlhodl.com είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα πολλαπλών ψηφίων Bitcoin P2P που προσφέρει μη στερητικές υπηρεσίες για την αγορά και πώληση BTC μέσω ενός ομότιμου δικτύου. Η ανταλλαγή χρεώνει μέγιστη χρέωση 0,3% για καθένα από τα μέρη στο εμπόριο, που ανέρχεται σε 0,6% για κάθε συναλλαγή. Η ανταλλαγή διασφαλίζει την ασφάλεια μέσω ενός ειδικά δημιουργημένου χρηματιστηρίου μέσω συμβάσεων Multisig (P2SH). Αυτό δίνει ειδική πρόσβαση στα κεφάλαια του χρηματικού ποσού σε περίπτωση αποτυχημένης συναλλαγής. 

Χοντλ ΧοντλΠηγή: hodlhodl.com

Προς το παρόν διαθέσιμο σε περισσότερες από 150 χώρες, το Hodlhodl.com προσφέρει μια μεγάλη λίστα επιλογών πληρωμής όπως PayPal, συναλλαγές μετρητών, Western Union, τραπεζικές μεταφορές, SWIFT και μια σειρά από κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των ETH, USDt και TUSD.

Πλεονεκτήματα: Έλλειψη συμμόρφωσης KYC / AML

Μειονεκτήματα: Οι έμποροι αυξάνουν τις τιμές BTC άνω του 30% της τιμής αγοράς

Επισκεφθείτε το HodlHodl

συμπέρασμα 

Καθώς το Bitcoin συνεχίζει να διαπερνά νέα επίπεδα αντίστασης, οι ανταλλαγές peer-to-peer παρέχουν μια σαφή πορεία προς τους χρήστες των αναπτυσσόμενων χωρών να ενσωματώσουν ψηφιακά στοιχεία. Η ανάπτυξη των OKEX, PaXful και Localbitcoins δείχνει ότι υπάρχει ζήτηση για Bitcoin στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου. Αυτές οι ανταλλαγές προσφέρουν επί του παρόντος τη βαθύτερη ρευστότητα για χρήστες στην Ινδία, παρέχοντας παράλληλα μια ασφαλή πλατφόρμα για την ολοκλήρωση συναλλαγών Bitcoin P2P.

Αποποίηση ευθυνών Το παρουσιαζόμενο περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει την προσωπική γνώμη του συγγραφέα και υπόκειται σε συνθήκες αγοράς. Κάντε την έρευνα αγοράς σας προτού επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα. Ο συγγραφέας ή η έκδοση δεν φέρει καμία ευθύνη για την προσωπική σας οικονομική απώλεια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map