“Πρέπει να πληρώνομαι σε Bitcoin ή Ethereum;”

Είναι κοινή γνώση ότι το Bitcoin είναι ο βασικός πρωταθλητής στο χώρο της κρυπτογράφησης, έχοντας το πρώτο αξιοσημείωτο ψηφιακό νόμισμα και επηρεάζει τον κόσμο των χρηματοοικονομικών, όπως το γνωρίζουμε. Αυτό που γίνεται πιο κατανοητό είναι ότι το Ethereum παίρνει τη δεύτερη θέση, είναι εξίσου δημοφιλές αλλά όχι τόσο κυρίαρχο. Και οι δύο έχουν ισχυρή παρουσία στο Ανταλλαγή Bitcoin ιστότοπους και άλλες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης, καθώς και περιζήτητοι από πολλούς επενδυτές, αρχάριους και ειδικούς.

Κατά κάποιο τρόπο, το Bitcoin είναι το Coke και το Ethereum είναι το Pepsi του κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, όπως και αυτές οι μάρκες ποπ, μερικοί άνθρωποι θα κλίνουν περισσότερο προς το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό οδηγεί σε πολλούς να ρωτούν με ποια κρυπτογράφηση είναι καλύτερα να πληρώνονται. Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι τελικά υποκειμενική, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί έρευνα για να αποκτήσει σωστή προοπτική. Οι δύο έχουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, και το πιο σημαντικό, εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Οι βασικές διαφορές

Όπως συμβαίνει όταν επιλέγετε μια επιλογή έναντι μιας άλλης, πρέπει να αναλύσετε τις ιδιότητες του καθενός, τόσο καλό όσο και κακό. Η ίδια ιδέα ισχύει για την επιλογή μεταξύ Bitcoin και Ethereum. Για να κάνει αυτήν την επιλογή, το άτομο πρέπει να κατανοήσει τα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τα κρυπτονομίσματα μεταξύ τους.

Πρώτα απ ‘όλα, η έναρξη του Bitcoin πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2009. Με αυτόν τον τρόπο, εισήγαγε μια μοναδική ιδέα μέσω μιας Λευκής Βίβλου που γράφτηκε από τη μυστηριώδη φιγούρα, Satoshi Nakamoto. Το Bitcoin υπόσχεται ένα ηλεκτρονικό νόμισμα που είναι εξασφαλισμένο και στερείται κεντρικής αρχής στο τιμόνι, σε αντίθεση με τα νομίσματα που εκδίδονται από την κυβέρνηση.

Το Ethereum είναι διαφορετικό από το Bitcoin, καθώς είναι κάτι περισσότερο από ένα κρυπτογράφηση. Από τεχνικής απόψεως, το Ethereum δεν είναι καν κρυπτογράφηση. Ο αιθέρας (ETH) είναι. Το ίδιο το Ethereum είναι απλώς η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται ο Ether. Το Ethereum επιτρέπει την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων και την κατασκευή αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps) χωρίς κανένα τρίτο μέρος να ελέγχει ή να παρεμβαίνει στη λειτουργία. Το Ethereum συνοδεύεται από τη δική του γλώσσα προγραμματισμού που λειτουργεί σε blockchain, επιτρέποντας έτσι στους προγραμματιστές να αναπτύξουν και να εκτελέσουν κατανεμημένες εφαρμογές. 

Με απλά λόγια, το Bitcoin είναι ένα κρυπτογράφηση και το Ethereum είναι μια πλατφόρμα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν τα δύο εντελώς διαφορετικά.

Οι συναλλαγές Bitcoin είναι κυρίως νομισματικές, ενώ Συναλλαγές Ethereum είναι πιο πιθανό να είναι εκτελέσιμος κώδικας. Όσον αφορά την ταχύτητα των συναλλαγών, αυτές στο δίκτυο Ethereum είναι πολύ πιο γρήγορες από αυτές στο Bitcoin. Ενώ ο χρόνος αποκλεισμού του Ethereum διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα, το Bitcoin διαρκεί λίγα λεπτά.

Το Bitcoin λειτουργεί ως αποθήκη αξίας και παρέχει έναν τρόπο στους ανθρώπους να στέλνουν χρήματα. Το Ethereum, ενώ αποτελεί επίσης τρόπο αποστολής χρημάτων, το κάνει μόνο όταν συμβαίνουν ορισμένα πράγματα. Τέλος, το Ethereum διαφέρει από το Bitcoin ενεργώντας ως πλατφόρμα δημιουργίας για DApps και έξυπνα συμβόλαια, κάτι που του επιτρέπει να στέλνει μάρκες που αντιπροσωπεύουν τιμές. Αυτές οι τιμές μπορεί να είναι ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων πέρα ​​από τα ψηφιακά νομίσματα, και ως εκ τούτου είναι διαφορετική οντότητα από το Bitcoin. 

Ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας του Ethereum ήταν να γίνει ένα κομπλιμέντο για το Bitcoin, αλλά σε μια ειρωνική συστροφή, έγινε αντίπαλος.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή?

Το Bitcoin είναι περίπου δέκα φορές μεγαλύτερο από το Ether με βάση το όριο αγοράς, με ένα bitcoin να αξίζει πολύ περισσότερο. Παρά τη διαφορά στις αντίστοιχες τιμές τους, έρευνα που διεξήχθη από το δημοφιλές χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων, Binance, δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των τιμών των δύο.

Τελικά, υπάρχει μια γενική συναίνεση μεταξύ των πιο έμπειρων επενδυτών κρυπτογράφησης, επιχειρηματιών και γνώσεων του θέματος. Όταν λαμβάνονται υπόψη τα πάντα, το Bitcoin είναι συγκριτικά καλύτερη επιλογή για αγορά και πληρωμή. Με αυτό είπε, η εξέταση του Bitcoin και του Ethereum θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω συζήτηση με επίκεντρο το τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία blockchain για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και το Bitcoin και το Ethereum θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στις μελλοντικές προσπάθειές τους, από χρηματοοικονομικά θέματα έως δικαστές έως τελική ανάπτυξη.

Στον πυρήνα τους, το Bitcoin και το Ethereum είναι διαφορετικές ιδέες. Το Ethereum είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα για αποκεντρωμένες ιδέες και το Bitcoin είναι ένα κατάστημα αξίας. Το ETH είναι η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Ethereum. Ενώ και οι δύο είναι σημαντικές, το blockchain που τα καθιστά δυνατό είναι επίσης μια ουσιαστική ιδέα να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε. Σήμερα, υπάρχει λιγότερη εξάρτηση από την αποκάλυψη πολύτιμων δεδομένων σε άλλους προκειμένου να πραγματοποιούνται συναλλαγές.


Στο τέλος, όπως με τις περισσότερες επιλογές, η απόφαση για Bitcoin ή Ethereum (τεχνικά ETH) είναι υποκειμενική. Η δημοφιλής άποψη είναι ότι το Bitcoin είναι το καλύτερο από τα δύο, αλλά το Ethereum έχει οφέλη που το ενισχύουν στο επίπεδο του Bitcoin. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map