Τι είναι το Bitcoin Defi;

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (defi) περιγράφει πρωτόκολλα και εφαρμογές βασισμένες σε blockchain που τροφοδοτούν μια σουίτα νομισματικών εργαλείων που είναι ανοιχτά σε όλους. Η Defi λαμβάνει υπηρεσίες που είναι κοινές στο καθιερωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα – δανεισμός. δανεισμός; εμπορία; συνθετικά – και τα αναδημιουργεί σε αλυσίδα. Η διαφορά μεταξύ των δύο σφαιρών – παραδοσιακή και κρυπτογράφηση – οφείλεται λιγότερο στην αρχιτεκτονική που υποστηρίζει εφαρμογές defi – ένα κατανεμημένο καθολικό αντί για μια κεντρική βάση δεδομένων – και περισσότερο στα μέρη που μπορούν να συμμετάσχουν.

Οι εφαρμογές Defi είναι, από τη φύση τους, ανοιχτές πηγές και ανοιχτές σε όλους. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στο αποκεντρωμένο οικοσύστημα χρηματοδότησης, είτε ως κατασκευαστής αγοράς, δανειολήπτης ή έμπορος, χωρίς να χρειάζεται άδεια. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά στον παλιό κόσμο των οικονομικών, όπου η ένταξη βασίζεται στη γεωγραφία, την κοινωνική κατάσταση, την πιστοληπτική ικανότητα και άλλους δείκτες που μπορούν να τροποποιηθούν ή να αφαιρεθούν αυθαίρετα ανά πάσα στιγμή, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε άτομα.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης που έχει συμβεί έως σήμερα έχει περιστραφεί γύρω από το Ethereum, το οποίο φιλοξενεί μια σειρά από dApps, πλατφόρμες δανεισμού και σταθερά πρωτόκολλα έκδοσης νομισμάτων προσαρμοσμένα σε αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, από πολλές απόψεις, το Bitcoin είναι το οικοσύστημα blockchain που ταιριάζει καλύτερα, με μεγαλύτερη ρευστότητα, παγκόσμια υιοθέτηση και εγγυήσεις ασφαλείας. Το Defi μπορεί να έχει αποκτήσει το moniker του στο Ethereum, αλλά τώρα ξεπέρασε αυτό το δίκτυο και βρήκε ένα σπίτι στο Bitcoin, όπου έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από έξυπνες πλατφόρμες συμβόλων και πρωτόκολλα για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες defi του BTC. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε μερικά από αυτά τα προϊόντα και τι προσφέρουν σε προγραμματιστές και τελικούς χρήστες.

Η υπόθεση για το Bitcoin Defi

Το Defi δεν ανήκει σε κανένα blockchain. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το ήθος του defi συνεπάγεται την απαλλαγή από οικονομικούς περιορισμούς που περιορίζουν τα προϊόντα σε μεμονωμένα οικοσυστήματα και σε αθόρυβες βάσεις δεδομένων. Συνθεσιμότητα – η έννοια της δημιουργίας συστατικών defi που συνδυάζονται όπως Lego block για τη δημιουργία νέων χρηματοοικονομικών εφαρμογών – αποτελεί βασικό δόγμα του δόγματος του defi. Επομένως, έχει νόημα για τους προγραμματιστές defi να θέλουν να συνδέσουν το μεγαλύτερο κατανεμημένο δίκτυο υπολογιστών στον κόσμο – Bitcoin – στην καρδιά του κινήματος του defi.

Ένα μεγάλο μέρος της ανύψωσης στον αναπτυσσόμενο τομέα defi του Bitcoin έγινε από την RSK. Η πρώτη πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων επικεντρώθηκε στο Bitcoin και τροφοδοτήθηκε από αυτό, RSK παρέχει εργαλεία για προγραμματιστές που θέλουν να δημιουργήσουν εφαρμογές defi. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Διανεμημένος χώρος αποθήκευσης, πληρωμές, χρησμοί και υπηρεσίες ονοματολογίας με ευγένεια του RIF
  • Έξυπνη ανάπτυξη συμβολαίων που αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της Ethereum στο RSK
  • Μια ομοσπονδιακή γέφυρα διακριτικών στο Ethereum και τα defi dApps της

Η έξυπνη υποδομή συμβολαίων της RSK μπορεί να αναπτυχθεί για τη δημιουργία πορτοφολιών defi, ανταλλαγών, σταθερών νομισμάτων, πλατφορμών δανεισμού και δανεισμού και πολλά άλλα. Γιατί να χτίσετε όλα αυτά στο Bitcoin; Λοιπόν, για ένα πράγμα, το BTC είναι το καλύτερο απόθεμα αξίας της κρυπτονομίας και το πλεονέκτημα που μοιάζουν περισσότερο με τους hodlers. Αλλά το κλείδωμα όλων αυτών των bitcoin δεν παρέχει απόδοση στους ιδιοκτήτες του. Η Defi έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει αυτό το κεφάλαιο, μέσω δανεισμού και παροχής ρευστότητας, δίνοντας στους κατόχους την ευκαιρία να κερδίσουν απόδοση στο BTC τους.

Χρησιμοποιώντας RSK’s defi πλαίσιο, Οι κάτοχοι bitcoin μπορούν:

  • Κερδίστε ενδιαφέρον για το BTC τους
  • Δανείστε σταθερά νομίσματα έτσι ώστε να μπορούν να ξεκλειδώσουν την αξία του BTC τους χωρίς να χρειάζεται να πουλήσουν
  • Αξιοποιήστε το εμπόριο με το BTC για να κερδίσετε περισσότερα
  • Ποντάρετε το BTC για να κερδίσετε άλλα κουπόνια

Το Defi είναι ένα ομαδικό παιχνίδι

Η συνεργασία υποστηρίζει την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Περισσότερο από κάθε άλλο crypto κάθετο, το defi χαρακτηρίζεται από πνεύμα συνεργασίας, συνεργασίας και ολοκλήρωσης μεταξύ έργων defi. Το ίδιο ισχύει και στον τομέα defi του Bitcoin. ενώ η RSK είναι η βάση για πολλές από τις αποκεντρωμένες καινοτομίες χρηματοδότησης που συμβαίνουν, δεν δημιουργείται σε κενό. Για παράδειγμα, το πρώτο bitcoin με εξασφάλιση bitcoin ήρθε ευγενική προσφορά Χρήματα στην αλυσίδα, χτισμένο, φυσικά, στην πλατφόρμα RSK. Μέσω της δημιουργίας εφαρμογών που απευθύνονται στους καταναλωτές, όπως οι σταθεροί νόμοι που βασίζονται σε BTC, οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομία defi.

Η RSK δημιούργησε το πλαίσιο για την άνθηση του Bitcoin defi. Εναπόκειται πλέον σε τρίτους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν αυτά τα εργαλεία για τη δημιουργία εφαρμογών που επιλύουν προβλήματα πραγματικού κόσμου, από αποτελεσματικό χρηματιστήριο έως αποκεντρωμένο εμπόριο περιθωρίων, αγορές προβλέψεων, ασφαλή ανταλλαγή μηνυμάτων και ασφάλιση.

Το Defi καθιστά δυνατές τις πληρωμές Bitcoin

Μία από τις πιο αισιόδοξες περιπτώσεις για να παντρευτεί το Bitcoin με defi είναι ότι κάνει το BTC να ξοδεύεται ξανά. Η αύξηση των τελών δικτύου, σε συνδυασμό με την έλλειψη ιδιωτικής ζωής στην αλυσίδα, έχουν περιορίσει την ικανότητα του bitcoin να χρησιμεύει ως εύχρηστο μετρητά, όπως ταιριάζει στις μικροπληρωμές, καθώς πρόκειται να μεταφέρει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε φορά. Εισαγάγετε το Lightning Network (LN). Εάν το RSK είναι ένα επίπεδο δύο Bitcoin για έξυπνες συμβάσεις, το LN είναι το νομισματικό ανάλογό του. 


Με 9 εκατομμύρια δολάρια του BTC κλειδωμένο στο Lightning Network, η LN έχει αποκτήσει μια ισχυρή βάση για την υποστήριξη ενός παγκόσμιου δικτύου πληρωμών. Πρέπει να γίνουν ακόμη εργασίες για να βελτιώσετε την εμπειρία του χρήστη, έτσι ώστε ο Lightning να μπορεί να γίνει προσιτός στις μάζες και όχι μόνο στους τεχνολογικά πρώιμους υιοθέτες. Ωστόσο, η πρόταση αξίας των άμεσων συναλλαγών με σχεδόν μηδενικό κόστος και με πλήρη ευελιξία είναι συναρπαστική.

Το τελικό παιχνίδι του defi είναι ένα χρηματοοικονομικό σύστημα χωρίς άδεια που λειτουργεί παράλληλα με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, παρέχοντας πρόσβαση σε οποιονδήποτε το απαιτεί – πλήρες με ράμπες από τον παλιό κόσμο. Για να συμβεί αυτό, οι προγραμματιστές defi πρέπει να βελτιώσουν το UX, τη χρηστικότητα και την ενσωμάτωση βασικών επιπέδων, μεσαίου λογισμικού και εξαρτημάτων σε επίπεδο εφαρμογής, για να δημιουργήσουν προϊόντα που προσφέρουν πραγματική χρησιμότητα και που έχουν μια απαλή καμπύλη μάθησης.

Προς το παρόν, τα θεμέλια του defi εξακολουθούν να οστεοποιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές από τις εργασίες ανάπτυξης εξακολουθούν να συμβαίνουν στο βασικό στρώμα και στο δεύτερο επίπεδο. Στην επόμενη φάση θα υπάρξουν στενότερες συνέργειες μεταξύ των οικοσυστημάτων defi όπως το Bitcoin και το Ethereum, και νέες εφαρμογές που διαμορφώθηκαν από τους πρωταρχικούς defi που έχουν διαμορφωθεί μέσω των προσπαθειών έργων όπως το MakerDAO, το Compound, το RSK και το Lightning Labs. Το Bitcoin είναι ήδη το πιο αποκεντρωμένο δίκτυο κρυπτογράφησης στον κόσμο. Εάν οι υποστηρικτές του έχουν τον τρόπο τους, θα γίνει το σπίτι του μεγαλύτερου πειράματος αποκεντρωμένης χρηματοδότησης που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map