Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin;

Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin

Πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το Bitcoin – οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν. Το Cryptocurrency και η υποκείμενη τεχνολογία blockchain είναι προκλητικές τεχνικές έννοιες, ακόμη και για άτομα που γράφουν κώδικα υπολογιστή για τα προς το ζην. Εάν βρείτε την έννοια της κρυπτογράφησης σύγχυση, δεν είστε μόνοι. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνολογία και να αποκομίσετε τα οφέλη της κρυπτογράφησης χωρίς να αποκτήσετε γνώση της τεχνολογίας. Θα πρέπει, ωστόσο, να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι συναλλαγές. Έτσι ξεκινάμε: Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin?

Το Rundown

Η μεταφορά χρημάτων Bitcoin από έναν χρήστη σε άλλο ξεκινά με την υποβολή ενός αιτήματος συναλλαγής. Αυτό μπορεί να γίνει στον υπολογιστή σας ή μέσω μιας εφαρμογής για κινητά. Κόμβοι – άλλοι υπολογιστές στο δίκτυο blockchain – επαληθεύστε τα στοιχεία της συναλλαγής. Οι συναλλαγές Bitcoin αποτελούνται από τρία ξεχωριστά στοιχεία – είσοδος (αποστολέας), κεφαλίδα (πληροφορίες συναλλαγών και κεφαλαίων) και έξοδος (πληροφορίες παραλήπτη). 

Μόλις επαληθευτούν αυτά τα στοιχεία, η συναλλαγή εγκριθεί, τα χρήματα μεταφέρονται και η συναλλαγή γίνεται μέρος του δημόσιου βιβλίου του Bitcoin. Κάθε συναλλαγή υποβάλλεται σε 6 επιβεβαιώσεις προτού επαληθευτεί πλήρως. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 10 λεπτά έως 16 ώρες. 

Μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι αυτή η ηλεκτρονική διαδικασία είναι εύκολο να παραβιαστεί. Αλλά η ομορφιά του Bitcoin είναι ότι οι συναλλαγές του είναι ανόητες. Το σύστημα δεν μπορεί να παραπλανηθεί από τρίτους, επειδή η διαδικασία συναλλαγής Bitcoin βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και έχει αυστηρές απαιτήσεις ελέγχου ταυτότητας.

Αυτή η γενική επισκόπηση των συναλλαγών Bitcoin χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τις πιο σύνθετες τεχνικές που εμπλέκονται στη διαδικασία.

Κατάδυση βαθύτερα στη διαδικασία συναλλαγής

Πορτοφόλια και κλειδιά: Όλες οι συναλλαγές BTC είναι μεταφορές μεταξύ πορτοφολιών Bitcoin. Αυτά τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης δεν διαθέτουν στην πραγματικότητα τα Bitcoin σας. Αντ ‘αυτού, αποθηκεύουν τα δημόσια και ιδιωτικά κρυπτογραφικά κλειδιά σας, τα οποία διατηρούν αρχείο όλων των συναλλαγών σας. Το δημόσιο κλειδί σας είναι επίσης γνωστό ως η διεύθυνσή σας στο blockchain Bitcoin – μια σειρά 34 χαρακτήρων που είναι ορατή σε όλους. Το δημόσιο κλειδί δεν υπονομεύει την ασφάλειά σας ούτε απειλεί τα χρήματά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε δημόσιο κλειδί έχει ένα αντίστοιχο ιδιωτικό κλειδί που αποτελείται από 64 χαρακτήρες. Χρειάζεστε τόσο το δημόσιο κλειδί όσο και το ιδιωτικό κλειδί για να αποκωδικοποιήσετε ένα μήνυμα – το οποίο είναι ουσιαστικά τι είναι μια συναλλαγή.

Ο αποστολέας χρειάζεται μόνο το δημόσιο κλειδί για να προσδιορίσει τον παραλήπτη των χρημάτων. Το μήνυμα μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί – τα χρήματα που λαμβάνονται – από το άτομο με το αντίστοιχο ιδιωτικό κλειδί. Επομένως, είναι σημαντικό το ιδιωτικό σας κλειδί να παραμείνει ιδιωτικό. Όποιος έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό κλειδί 64 χαρακτήρων έχει επίσης πρόσβαση στα χρήματά σας Bitcoin.

Η οικονομία του Bitcoin βασίζεται σε πορτοφόλια και κλειδιά για τη συλλογή και την επαλήθευση πληροφοριών συναλλαγής Bitcoin. Τα πορτοφόλια εφαρμόζονται συχνά ως βοηθητικά προγράμματα που αποθηκεύουν πληροφορίες και χειρίζονται τη μεταφορά δεδομένων με το υποκείμενο blockchain του Bitcoin, μια κατανεμημένη βάση δεδομένων με χιλιάδες αντίγραφα. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο πορτοφόλι. Υπάρχουν πολλές ιστορίες τρόμου για άτομα που κατά λάθος ρίχνουν σκληρούς δίσκους που περιέχουν μικρές περιουσίες Bitcoin επειδή βασίστηκαν σε λογισμικό για να αποθηκεύσουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά και δεν είχαν γράψει αντίγραφα αλλού.

Κάθε συναλλαγή BTC πρέπει να υπογράφεται για να είναι έγκυρη. Το λογισμικό Bitcoin δημιουργεί μια ψηφιακή υπογραφή με βάση το ιδιωτικό σας κλειδί και τις λεπτομέρειες της συναλλαγής. Αυτή η υπογραφή λειτουργεί ως απόδειξη ότι κατέχετε το ιδιωτικό κλειδί (χωρίς να το αποκαλύψετε σε κανέναν στο δίκτυο) και σας προστατεύει από πιθανές παραβιάσεις. Τα στοιχεία συναλλαγής Bitcoin σας έχουν επαληθευτεί και όλοι οι κόμβοι στο δίκτυο βεβαιωθείτε ότι έχετε εξουσιοδοτήσει τη συναλλαγή χωρίς κίνδυνο για την ασφάλεια και τα χρήματά σας.

Κόμβοι: Οι συναλλαγές επαληθεύονται από ανθρακωρύχους που εκτελούν πλήρεις κόμβους. Το δίκτυο Bitcoin δεν επιβλέπεται από ένα κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ρυθμίζει τις συναλλαγές – αυτή είναι μια από τις επαναστατικές ιδέες πίσω από το Bitcoin. 

Το δίκτυο είναι ένα σύστημα peer-to-peer όπου οι κόμβοι εκτελούν κρίσιμους ρόλους συντήρησης. Οι πλήρεις κόμβοι εκτελούνται από εθελοντές που χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και το εύρος ζώνης τους για να εκτελούν ζωτικές λειτουργίες. Με τη σάρωση, την επικύρωση και τη διανομή αντιγράφων του λογισμικού blockchain, ενεργούν ως ελεγκτής συναλλαγών Bitcoin.

Λειτουργίες Blockchain και κατακερματισμού: Εκεί γίνεται ενδιαφέρον. Μπορείτε να σκεφτείτε το δίκτυο blockchain ως κατανεμημένη βάση δεδομένων. Είναι ουσιαστικά ένα σύνολο καθολικών συναλλαγών που διανέμονται σε ολόκληρο το δίκτυο. Οι κόμβοι διατηρούν αντίγραφα του καθολικού και επαληθεύουν την εγκυρότητα των συναλλαγών ελέγχοντας προηγούμενες καταχωρήσεις καθολικού.


Κάθε συναλλαγή από το πρώτο μπλοκ γένεσης και μετά καταγράφεται στο blockchain. Όλες οι συναλλαγές τεκμηριώνονται μέσω λειτουργιών κατακερματισμού – αποκρυπτογραφημένων δεικτών στο προηγούμενο μπλοκ της αλυσίδας.

Κάθε νέα συναλλαγή blockchain περιέχει τις κατακερματισμένες λεπτομέρειες από προηγούμενες συναλλαγές. Εάν κάποιος προσπάθησε να παραβιάσει τα στοιχεία της συναλλαγής, θα πρέπει να υπολογίσει νέα κρυπτογραφικά κατακερματισμένα και να τα αλλάξει σε όλες τις προηγούμενες καταχωρήσεις. Ως πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, προστίθεται ένα nonce. Αυτός ο αυθαίρετος αριθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά σε μια κρυπτογραφική επικοινωνία και κάνει όλους τους κατακερματισμούς να τελειώνουν σε δύο μηδενικά. Κάθε κακόβουλος ηθοποιός που προσπαθεί να ξεγελάσει το σύστημα όχι μόνο θα πρέπει να αλλάξει όλους τους προηγούμενους κατακερματισμούς αλλά και να καταλάβει τους αριθμούς nonce.  

Ακόμα κι αν κάποιος κατάφερε πραγματικά να αλλάξει ολόκληρο το blockchain για να ταιριάξει στη συναλλαγή του, δεν θα μπορούσε να ξεγελάσει το σύστημα – χάρη στους κόμβους. 

Με αριθμό περίπου 10.000 παγκοσμίως, οι κόμβοι είναι υπολογιστές στο δίκτυο Blockchain που σαρώνουν όλες τις συναλλαγές και τις συγκρίνουν με τα δικά τους αντίγραφα του blockchain. Η διαδικασία διασφαλίζει την εγκυρότητα όλων των εκκρεμών συναλλαγών Bitcoin. Μόλις ολοκληρωθούν οι κόμβοι με τη σάρωση τους, πραγματοποιείται ψηφιακή ψήφος των ειδών. Εάν η πλειοψηφία είναι ικανοποιημένη ότι η συναλλαγή είναι νόμιμη, εγκρίνεται και τα χρήματα μεταφέρονται.

Ένα φύλλο καθολικού που περιέχει περίπου 3.500 συναλλαγές ονομάζεται μπλοκ. Όλο το σύστημα διασυνδεδεμένων μπλοκ είναι ένα blockchain. Τα μπλοκ ενημερώνονται αυτόματα κάθε 10 λεπτά, μετά από τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αναδρομικά αλλαγές. 

Ξεκινήσαμε ρωτώντας πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin. Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε πολύ καλύτερη κατανόηση αυτής της περίπλοκης διαδικασίας. Η τεχνολογία Blockchain είναι συνήθως το πιο δύσκολο κομμάτι. Εδώ είναι μια γρήγορη ανακεφαλαίωση του τρόπου λειτουργίας των blockchains.

  • Το Bitcoin blockchain είναι ένα κατανεμημένο δίκτυο καθολικών που περιέχει δεδομένα συναλλαγών Bitcoin.
  • Ένα μπλοκ είναι ένα υπολογιστικό φύλλο περίπου 3.600 συναλλαγών.
  • Το σύστημα διασυνδεδεμένων μπλοκ ονομάζεται blockchain.
  • Όλες οι λεπτομέρειες συναλλαγών Bitcoin έχουν τη μορφή κρυπτογραφικά παραγόμενων ακολουθιών 64 χαρακτήρων που δημιουργούνται από μια συνάρτηση κατακερματισμού.
  • Ακόμη και οι παραμικρές προσαρμογές σε οποιοδήποτε κομμάτι δεδομένων παράγουν ένα εντελώς διαφορετικό κατακερματισμό, που χρησιμεύει ως προστασία έναντι παραβίασης.
  • Οι εισόδους στη λειτουργία κατακερματισμού περιλαμβάνουν το κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ στην αλυσίδα, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε απόπειρα τροποποίησης θα ήταν ορατή αμέσως. Προστίθεται ένα nonce για να κάνει τις αναδρομικές αλλαγές ακόμα πιο δύσκολες.
  • Όλες οι συναλλαγές Bitcoin επικυρώνονται από κόμβους που επαληθεύουν την ακεραιότητα της συναλλαγής συγκρίνοντάς την με τα αντίγραφα του blockchain.
  • Οι συναλλαγές Live Bitcoin εγκρίνονται όταν οι κόμβοι συμφωνήσουν ότι είναι νόμιμοι.
  • Το blockchain ενημερώνεται αυτόματα κάθε 10 λεπτά, μετά το οποίο δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές σε προηγούμενες συναλλαγές.

συναλλαγές bitcoin

Στοιχεία κάθε συναλλαγής Bitcoin

Τώρα που έχουμε απομυθοποιημένη τεχνολογία blockchain, μπορούμε να δούμε συγκεκριμένα στοιχεία κάθε συναλλαγής Bitcoin.

Είσοδος και έξοδος: Το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι δεν κρατά τα Bitcoin σας. Αντ ‘αυτού, διατηρεί το ιδιωτικό κλειδί που σας παρέχει πρόσβαση στη διεύθυνση Bitcoin σας. Δεν παίρνετε ποτέ τα χέρια σας στο Bitcoin. Έχετε απλώς απόδειξη συναλλαγών – τραπεζικές καταστάσεις αν θέλετε. Οι εισερχόμενες συναλλαγές αναφέρονται ως εισροές.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος πραγματοποίησε μεταφορά BTC 5 BTC στη διεύθυνσή σας, η διεύθυνση του αποστολέα θα καταχωρηθεί στο δίκτυο ως είσοδος, ενώ η διεύθυνσή σας θα καταχωρηθεί ως έξοδος. Η είσοδος χρησιμεύει ως απόδειξη ότι λάβατε 5 BTC. 

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να στείλετε 4 BTC του ποσού που μόλις λάβατε σε κάποιον άλλο. Πρώτον, η διεύθυνσή σας καταχωρείται ως είσοδος και ο παραλήπτης ως έξοδος. Αλλά πώς μπορείτε να στείλετε 4 BTC όταν έχετε μια ένδειξη που δείχνει ότι έχετε λάβει 5 BTC; Η είσοδος δεν μπορεί να κοπεί σε 4 BTC. Αντ ‘αυτού, 5 BTC θα σταλούν μέσω του συστήματος και τα 1 BTC μείον τα τέλη εξόρυξης θα επιστραφούν στη διεύθυνσή σας μετά τη συναλλαγή.

Αυτή η επιστροφή χρημάτων υποβάλλεται σε επεξεργασία από το δίκτυο και αποστέλλεται σε άλλη από τις διευθύνσεις σας. Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στο πορτοφόλι σας να έχει πολλές διευθύνσεις από τον τεράστιο αριθμό συναλλαγών Bitcoin. Μόλις υποβάλετε μια αίτηση συναλλαγής, το λογισμικό συνδυάζει διαφορετικές διευθύνσεις για να πάρει το απαραίτητο ποσό χρημάτων για τη συναλλαγή. Αν και είναι δυνατόν να χειριστείτε όλα αυτά με μη αυτόματο τρόπο, στην πράξη, όλοι χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Τρόπος αποστολής χρημάτων μέσω λογισμικού πορτοφολιού Bitcoin

Τώρα που έχετε όλες τις θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις συναλλαγές Bitcoin, ας δούμε πώς γίνεται μια συναλλαγή στην πράξη.

Βήμα 1: Ανοίξτε το λογισμικό πορτοφολιού Bitcoin.

Βήμα 2: Λάβετε τη διεύθυνση πορτοφολιού του παραλήπτη. Μπορείτε να το αντιγράψετε ή να σαρώσετε τον κωδικό QR.

Βήμα 3: Εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να στείλετε και το τέλος του ανθρακωρύχου. Το τέλος χρησιμεύει ως κίνητρο για τους ανθρακωρύχους που επιβεβαιώνουν τις πληρωμές Bitcoin και τις προσθέτουν στο blockchain. Τα περισσότερα λογισμικά e-wallet προτείνουν αυτόματα την κατάλληλη αμοιβή ανθρακωρύχου.

Βήμα 4: Η διαδικασία εξόρυξης αρχίζει να υπολογίζει ένα κατακερματισμό.

Βήμα 5:  Οι ανθρακωρύχοι προσθέτουν τη συναλλαγή στο επόμενο μπλοκ που θα κοπεί.

Βήμα 6: Οι συναλλαγές βρίσκονται στο λεγόμενο mempool. Εδώ, οι εκκρεμείς συναλλαγές περιμένουν τους ανθρακωρύχους που εκτελούν πλήρη κόμβους για να τους προσθέσουν στο μπλοκ. Οι ανθρακωρύχοι αποφασίζουν ποιες ζωντανές συναλλαγές Bitcoin θα υποβληθούν σε επεξεργασία πρώτα βάσει των κατανεμημένων χρεώσεων.

Βήμα 7: Η συναλλαγή επικυρώνεται από κόμβους.

Βήμα 8: Το λογισμικό Πορτοφολιού υπογράφει τη συναλλαγή σας χρησιμοποιώντας το προσωπικό σας ιδιωτικό κλειδί.

Βήμα 9: Ο πρώτος ανθρακωρύχος του οποίου η εξέδρα εξόρυξης λύνει το απαραίτητο μαθηματικό παζλ προσθέτει το μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της συναλλαγής σας, στο δίκτυο.

Βήμα 10: Οι κόμβοι επαληθεύουν και διαδίδουν το μπλοκ στο δίκτυο.

Βήμα 11: Ο παραλήπτης βλέπει την πρώτη επιβεβαίωση της συναλλαγής.

Πόσο διαρκούν οι συναλλαγές Bitcoin?

Με την εξήγηση μιας διαδικασίας συναλλαγής Bitcoin, ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσο διαρκεί η διαδικασία. Υπάρχουν δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο επεξεργασίας: ο αριθμός των συναλλαγών και τα τέλη των ανθρακωρύχων. Γιατί λοιπόν οι συναλλαγές Bitcoin χρειάζονται τόσο πολύ?

Οι συναλλαγές Bitcoin μπορούν να διαρκέσουν από 10 λεπτά έως 24 ώρες. Μεγαλύτεροι χρόνοι επεξεργασίας έρχονται σε περιόδους με υψηλούς όγκους συναλλαγών. Αυτό προκαλείται συχνά από αναταραχή στην αγορά Bitcoin ή γενικά στην οικονομία. Δεδομένου ότι ο αριθμός των ανθρακωρύχων είναι πεπερασμένος, ένας μεγάλος αριθμός συναλλαγών οδηγεί σε μεγαλύτερες περιόδους αναμονής.

Τις περισσότερες φορές, οι χρεώσεις ανθρακωρύχου καθορίζουν το χρονικό διάστημα που περιμένετε να υποβληθεί σε επεξεργασία η συναλλαγή σας. Η γνώση του τρόπου λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος Bitcoin είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρεώσεις ανθρακωρύχων επηρεάζουν το χρόνο επιβεβαίωσης του Bitcoin. 

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Bitcoin είναι ότι είναι αποκεντρωμένο. Χωρίς κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εποπτεύει και ρυθμίζει το σύστημα, το δίκτυο Bitcoin βασίζεται στο P2P και σε μια ομάδα εθελοντών για να διατηρήσει το σύστημα σε λειτουργία. Οι κόμβοι λειτουργίας και η εξόρυξη γίνονται από άτομα που δεν διαθέτουν ιεραρχικό σύστημα. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποζημιώνονται για την εργασία τους. Όταν στέλνουμε Bitcoin, πληρώνουμε μια επιπλέον χρέωση που δίνει κίνητρα στους ανθρακωρύχους να προσθέσουν τις συναλλαγές μας σε μπλοκ. Τα υψηλότερα τέλη παρακινούν τους ανθρακωρύχους να δώσουν προτεραιότητα σε μεμονωμένες συναλλαγές.

Τι είναι το Bitcoin Mining?

Λοιπόν: Πώς λειτουργεί το Bitcoin; Μια σημαντική πτυχή ολόκληρης της εξόρυξης Bitcoin του οικοσυστήματος Bitcoin. Αυτή η κρίσιμη πρακτική εισάγει νέο νόμισμα στην αγορά.

Η εξόρυξη αναφέρεται σε μια εθελοντική πρακτική στην οποία οι ανθρακωρύχοι εκτελούν κόμβους στο blockchain μέντα νέα μπλοκ στα οποία προσθέτουν επερχόμενες συναλλαγές Bitcoin. Οι ανθρακωρύχοι αφιερώνουν τη δύναμη επεξεργασίας των υπολογιστών τους στην επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων που είναι πολύ περίπλοκα για να κάνουν οι άνθρωποι χειροκίνητα.

Το σύστημα βασίζεται σε μια μέθοδο που ονομάζεται απόδειξη εργασίας. Διασφαλίζει ότι η διαδικασία εξόρυξης νέων μπλοκ είναι αρκετά δύσκολη για τη διατήρηση της ισορροπίας της αγοράς. Αλλά δεν γίνεται πολύ δύσκολο, ώστε να μην αποθαρρύνονται οι άνθρωποι να συμμετέχουν ή να επιβραδύνουν τις συναλλαγές.

Δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες συναλλαγές Bitcoin ανά ημέρα, οι ανθρακωρύχοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την οικονομία. Η εξόρυξη επαληθεύει την ακεραιότητα των νέων συναλλαγών, προσθέτοντάς τις στο blockchain. Παράγει επίσης νέα Bitcoin που κυκλοφορούν.

Εκτός από τις χρεώσεις των ανθρακωρύχων, οι ανθρακωρύχοι έχουν το δικαίωμα να αποκλείουν ανταμοιβές: ένα τμήμα του Bitcoin που δημιουργήθηκε πρόσφατα και συνοδεύεται από μπλοκ.

Δυσκολία εξόρυξης

Η δυσκολία εξόρυξης αναφέρεται στο πόσο δύσκολο είναι για τους ανθρακωρύχους να επιλύσουν τις απαιτούμενες μαθηματικές εξισώσεις. Το επίπεδο δυσκολίας εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρακωρύχων που δραστηριοποιούνται ανά πάσα στιγμή. Καθώς ο αριθμός των ανθρακωρύχων που ανταγωνίζονται για την παραγωγή ενός κατακερματισμού Bitcoin αυξάνεται, το σύστημα προσαρμόζεται και αυξάνει τα επίπεδα δυσκολίας. 

Όταν ο αριθμός των δημιουργημένων μπλοκ μειώνεται λόγω του επιπέδου δυσκολίας ή λιγότερων ανθρακωρύχων, τα επίπεδα δυσκολίας αναπροσαρμόζονται. Η δυσκολία προσαρμόζεται κάθε 2.016 μπλοκ, που συνήθως ανέρχεται σε περίπου δύο εβδομάδες. 

Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin όταν πρόκειται για εξόρυξη; Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στο θέμα, αλλά η εκπαίδευση σχετικά με την εξόρυξη θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη συνολική διαδικασία και γιατί είναι αξιόπιστη.

Η εξόρυξη είναι βασικά ένας διαγωνισμός. Οι ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να υπολογίσουν το σωστό κατακερματισμό. 

Το Bitcoin εξορύσσεται αρχικά σε CPU. Αλλά οι ανθρακωρύχοι Bitcoin συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν περισσότερη ισχύ κατακερματισμού από GPU σε κάρτες γραφικών προηγμένων συστημάτων. Σήμερα, η αγορά κυριαρχείται από ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές – υπολογιστές που κατασκευάζονται ειδικά για εξόρυξη. Οι ανθρακωρύχοι που εκτελούν ASIC συνήθως σχηματίζουν ορυχεία εξόρυξης, συνδυάζοντας τους πόρους τους για να εξορύξουν μαζί και να μοιράσουν τα οφέλη. 

Η μόνη αποτελεσματική μέθοδος για να αυξήσετε το υπόλοιπό σας στο Bitcoin μέσω της εξόρυξης είναι να επενδύσετε σε ASIC, η οποία μπορεί να κοστίσει έως και αρκετές χιλιάδες δολάρια. Από την άλλη πλευρά, η εξόρυξη απλά δεν αποδίδει χωρίς αυτήν την τεχνολογία.

Καταλήγουμε με το μισό του Bitcoin. Αυτή είναι μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε 210.000 μπλοκ – μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια περίπου. Μειώνει κατά το ήμισυ τις επακόλουθες ανταμοιβές που αποκτήθηκαν από την ολοκλήρωση των μπλοκ και τον αριθμό των Bitcoin που παράγονται. 

Με την πάροδο του χρόνου, η εξόρυξη γίνεται λιγότερο ικανοποιητική και τα Bitcoin αποκτούν δυσκολότερη απόκτηση. Το σύστημα υπάρχει επειδή υπάρχει ένα ανώτατο όριο για το πόσα Bitcoin μπορούν να εξορύσσονται συνολικά – 21.000.000. Αλλά μην ανησυχείτε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το τελευταίο Bitcoin θα εξορύσσεται το 2140.

Ξεκινήσαμε ρωτώντας, πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin; Οι πληροφορίες που παρέχουμε θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε αυτήν την περίφημα περίπλοκη διαδικασία. Με αυτές τις γνώσεις, μπορείτε να μπείτε στο επαναστατικό ψηφιακό νόμισμα του κόσμου. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να γίνετε ανθρακωρύχος, το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τις διαδικτυακές αγορές έως τα τυχερά παιχνίδια – με το πρόσθετο όφελος της ανωνυμίας. Ανεξάρτητα από το μέλλον του ψηφιακού νομίσματος, το Bitcoin έχει αλλάξει για πάντα την άποψή μας για τα νομίσματα και την οικονομία γενικότερα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map