Οι φάλαινες Bitcoin εξήγησαν: Ποιοι είναι και γιατί είναι σημαντικοί

Φάλαινα Bitcoin

Τι είναι ένα Φάλαινα Bitcoin?

Υπάρχουν πολλές θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ του κόσμου του Bitcoin και του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού συστήματος. Το πιο σημαντικό σημείο απόκλισης είναι ότι το Bitcoin δεν ρυθμίζεται από κεντρικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αλλά το κοινό πράγμα που έχουν οι δύο είναι το ένα-εκατοστιαίο. Στον κόσμο του ψηφιακού νομίσματος, αυτοί οι επενδυτές αναφέρονται ως φάλαινες Bitcoin.

Συνήθως έχουν μεταξύ 1.000 και 1 εκατομμυρίου BTC. Η φιλοσοφία πίσω από το όνομα είναι απλή – αντιπροσωπεύουν τους μεγαλύτερους παίκτες στο δίκτυο Bitcoin.

Μεγάλα ψάρια σε μια μικρή λίμνη

Οι φάλαινες Crypto τείνουν να έχουν περισσότερη επιρροή στην εξειδικευμένη αγορά τους από τις φάλαινες σε άλλες βιομηχανίες. Αυτό συμβαίνει επειδή η αγορά Bitcoin είναι μικρότερη και πιο ερμητική από τις αγορές που χρησιμοποιούν παραδοσιακά νομίσματα. 

Για αρχάριους, υπάρχει ένα όριο για το πόσα Bitcoin μπορούν να συλλεχθούν. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση όπου εκείνοι με μεγάλα αποθέματα Bitcoin έχουν τεράστια επίδραση στην οικονομία κρυπτογράφησης. Το οικοσύστημα Bitcoin είναι ήδη ασταθές και οι αλλαγές στον όγκο συναλλαγών Bitcoin έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές του Bitcoin.

Ένα άλλο πράγμα που κάνει τις φάλαινες στην αγορά Bitcoin πιο ισχυρή είναι η διαδικασία της κατά το ήμισυ του Bitcoin. Το μισό μειώνει τις ανταμοιβές μπλοκ και τον αριθμό των Bitcoin που κυκλοφορούν. Ως εκ τούτου, υπάρχει μικρότερο περιθώριο για άλλους χρήστες να συσσωρεύουν μεγαλύτερα αποθεματικά Bitcoin.

Οι φάλαινες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αγορά με την πώληση μεγάλου μέρους του Bitcoin τους ταυτόχρονα. Κάθε τέτοια κίνηση θα αναγκάσει την πτώση της αξίας του Bitcoin. Είναι αυτονόητο ότι οι δισεκατομμυριούχοι παραδοσιακού νομίσματος διαθέτουν τη δύναμη να κατευθύνουν την οικονομία σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αλλά οι φάλαινες Bitcoin έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά κρυπτογράφησης.

Το πεδίο διευρύνεται

Ενώ το σύστημα bitcoin δυσκολεύει να σφετεριστεί φάλαινες λόγω της φύσης αυτής της οικονομίας, αυτό δεν σημαίνει ότι οι νέες φάλαινες δεν συμμετέχουν τακτικά στο κλαμπ.

Για παράδειγμα, ο συνολικός αριθμός φαλαινών έφτασε στο υψηλό δύο ετών λίγο πριν από το μισό του Μαρτίου. Ο τρέχων αριθμός φαλαινών είναι περίπου 1.850. Αλλά το μέγεθος της τύχης τους ποικίλλει. Όποιος έχει πάνω από 1.000 BTC, επί του παρόντος ισοδύναμο με 7,7 εκατομμύρια δολάρια, θεωρείται φάλαινα και κάποιοι έχουν δισεκατομμύρια σε bitcoin. 

Το Halving είναι πάντα ένα ταραχώδες γεγονός στον κόσμο του bitcoin και αν ο αριθμός των φαλαινών κρυπτογράφησης αυξάνεται, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν υψηλές προσδοκίες σχετικά με τις μελλοντικές τιμές Bitcoin.

Ωστόσο, όσοι βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια της κοινότητας Bitcoin σπάνια ανταλλάσσουν με όλα τα αποθέματά τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Για παράδειγμα, ο μυστηριώδης εφευρέτης του Bitcoin, ο Satoshi Nakamoto, δεν διαπραγματεύεται ποτέ με την περιουσία του, πιθανώς για να μην διαταραχθεί η ισορροπία της αγοράς. Άλλες φάλαινες που είναι γενικά οι μεγαλύτεροι επενδυτές bitcoin, αντιμετωπίζουν το ψηφιακό νόμισμα σαν χρηματιστήριο, αλλά ποτέ δεν διαπραγματεύονται με ολόκληρο το υπόλοιπό τους.

Ο αυξανόμενος αριθμός φαλαινών προκαλεί επίσης ανησυχία. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι απέκτησαν τεράστια αποθέματα Bitcoin εκθέτουν την αγορά σε πιθανούς κινδύνους. Εάν κάποιος από αυτούς αποφάσισε να ανταλλάξει ένα μεγάλο ποσό Bitcoin, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες στις τιμές του Bitcoin.


Στατιστικά για τις φάλαινες Bitcoin

Λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι φάλαινες Bitcoin και πόσο μεγάλες είναι οι περιουσίες τους; Οι φάλαινες κατέχουν το 42% των άνω των 18 εκατομμυρίων Bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Όταν εξετάζουμε τα πορτοφόλια του Bitcoin και των φαλαινών, το πιο παχύ πορτοφόλι έχει σήμερα 255.502 BTC ή 1,94 δισεκατομμύρια δολάρια. Το δεύτερο και το τρίτο μεγαλύτερο πορτοφόλι έχουν 125.500 BTC (953,8 εκατομμύρια $) και 101,857 BTC (774,1 εκατομμύρια $) αντίστοιχα. 

Ακολουθεί μια περαιτέρω ανάλυση των περιουσιών του Bitcoin:

  • Υπάρχουν επί του παρόντος διευθύνσεις φαλαινών Bitcoin 1998. Αυτό είναι το 0,01% όλων των υπαρχουσών διευθύνσεων Bitcoin.
  • Οι φάλαινες έχουν αθροιστικό πλούτο 4,88 εκατομμυρίων BTC.
  • 108 διευθύνσεις έχουν περισσότερα από 10.000 BTC.
  • Τρεις διευθύνσεις έχουν πάνω από 100.000 BTC.

Αν και οι δημόσιες διευθύνσεις Bitcoin μπορούν να τις δουν όλοι, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε σε ποιον ανήκουν. Οι συναλλαγές Bitcoin μπορούν να παρακολουθούνται επειδή οποιαδήποτε κίνηση του ψηφιακού νομίσματος μέσω του δικτύου πρέπει να επαληθευτεί και να προστεθεί στο μπλοκ. Όταν μια φάλαινα κρυπτογράφησης μετακινεί ένα μεγαλύτερο ποσό νομίσματος, οι άνθρωποι τείνουν να παρατηρούν. Ωστόσο, δεν μπορούμε να συνδέσουμε τις δημόσιες διευθύνσεις με τα πραγματικά άτομα. 

Εκτός από το όφελος της ανωνυμίας, η κατοχή ή η μεταφορά Bitcoin είναι πολύ φθηνότερη από τα παραδοσιακά νομίσματα. Ενώ η αγορά και η πώληση του Bitcoin φορολογούνται σε πολλές χώρες, δεν εμπλέκονται τραπεζικές χρεώσεις. Τον Ιανουάριο του 2020, μία από τις φάλαινες Bitcoin μετακίνησε το Bitcoin αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλήρωσε μόνο ένα τέλος δικτύου 83 $.

Φάλαινες BitcoinΔιάσημες φάλαινες Bitcoin

Αναρωτιέστε ποιος μπόρεσε να συγκεντρώσει όλα αυτά τα κρυπτονομίσματα; Έχουμε καταρτίσει μια λίστα με μερικά από τα πιο διάσημα άτομα (και κυβερνήσεις!) Που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Satoshi Nakamoto 

Αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιείται από το άτομο ή τα άτομα που ανέπτυξαν το Bitcoin. Η πραγματική ταυτότητα του ατόμου δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ, αλλά εκτιμάται ότι έχει περίπου 980.000 BTC. 

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει καμία διεύθυνση που να διαθέτει αυτό το Bitcoin. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φάλαινα Bitcoin, συμπεριλαμβανομένου του Satoshi, διατηρεί το υπόλοιπό τους σε πολλές διευθύνσεις. Στην περίπτωση του Satoshi, υπάρχουν πιθανώς χιλιάδες από αυτούς.

Λοιπόν, ποιος είναι ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης Bitcoin; Η απάντηση είναι σίγουρα ο Satoshi Nakamoto. Ο Satoshi δεν ανταλλάσσει ποτέ την περιουσία του Bitcoin, το οποίο συγκέντρωσε εξορύσσοντας το νόμισμα αμέσως μετά την έναρξή του.

Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλεφ

Τα δίδυμα Winklevoss ήταν από τα πρώτα άτομα που πλουτίστηκαν με το Bitcoin. Η αρχική επένδυσή τους πραγματοποιήθηκε μετά από μια διευθέτηση με τον Mark Zuckerberg, τον οποίο κατηγόρησαν ότι έκλεψαν την ιδέα τους για το Facebook. Πληρώθηκαν 65 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία συνήθιζαν να αγοράζουν 1,5 εκατομμύρια BTC. Έγιναν τελικά οι πιο γνωστές φάλαινες Bitcoin. 

Λίγο μετά την αγορά του Bitcoin, η αξία του ψηφιακού νομίσματος αυξήθηκε κατά 20.000%. Η δραματική ακίδα τους έκανε δισεκατομμυριούχους. Σήμερα, τα δίδυμα επενδύουν τακτικά σε Bitcoin και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις.

Κυβερνήσεις

Αρκετές κυβερνήσεις έχουν ένα τεράστιο απόθεμα Bitcoin. Ωστόσο, αυτές οι πολιτείες δεν ειδικεύονται στο εμπόριο Bitcoin. Οι περισσότερες από αυτές τις κρατικές περιουσίες αποκτήθηκαν μέσω κατασχέσεων παράνομα προμηθευμένων Bitcoin. Η κρυπτογράφηση είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ εγκληματικών στοιχείων λόγω της ανωνυμίας που προσφέρει.

Ο θείος Σαμ και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συσσωρεύουν Bitcoin εδώ και χρόνια και τώρα έχουν μία από τις μεγαλύτερες κρυπτογραφικές κρυφές μνήμες στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του Bitcoin προήλθε από το κλείσιμο του διαβόητου Silk Road – ένα διαδικτυακό φόρουμ που χρησιμοποιείται κυρίως για τη διανομή παράνομων ναρκωτικών. 

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει επίσης μια περιουσία Bitcoin, την οποία συγκέντρωσε με την κατάσχεση του νομίσματος από τους φοροδιαφυγείς. Ενώ τα κράτη δεν θεωρούνται τυπικές φάλαινες στον κόσμο της κρυπτογράφησης, εξακολουθούν να ασκούν τεράστια επιρροή λόγω της ποσότητας Bitcoin που έχουν.

Tim Draper

Το Tim Draper είναι ένα από τα λίγα γνωστά στο κοινό βαρέων βαρών Bitcoin. Είναι επίσης ένας από τους πιο φωνητικούς υποστηρικτές του Bitcoin και διάφορα μέρη βασίζονται στις προβλέψεις του για το τι ισχύει το μέλλον για το ψηφιακό νόμισμα. Ήρθε στην αρχική του περιουσία Bitcoin όταν ξόδεψε 18 εκατομμύρια δολάρια σε 30.000 BTC σε δημοπρασία το 2014.

Μπάρι Σίλμπερτ

Ο Barry Silbert, όπως και ο Tim Draper, είναι ένας καπιταλιστής επιχειρηματικών συμμετοχών που φέρεται να εισήλθε στην αγορά Bitcoin μέσω δημοπρασίας το 2014. Πιστεύεται ότι η Silbert αγόρασε 48.000 BTC που δημοπρατούσε το FBI. Όπως μπορείτε να δείτε από αυτά τα δύο παραδείγματα, οι φάλαινες στο Bitcoin είναι συχνά άνθρωποι που ήταν εξαιρετικά πλούσιοι. Η Silbert είναι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος του Digital Currency Group.

Ρότζερ Ver

Ο Ver είναι επίσης γνωστός ως “Bitcoin Jesus” για έναν από τους πρώτους επενδυτές σε startups και έργα που σχετίζονται με το Bitcoin. Πριν βαφτίσει τον εαυτό του στο Bitcoin, ήταν πιο γνωστός για την πώληση εκρηκτικών στο Ebay, το οποίο του έδωσε ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Αργότερα απέκτησε ένα διαβατήριο Saint Kitts και Nevis πριν αποκηρύξει την αμερικανική του υπηκοότητα. Προς το παρόν ορίζεται ως ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη του κλαμπ των φαλαινών Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map