Τι είναι το μισό Bitcoin;

Το bitcoin εξήγησε το εξώφυλλο

Όποιος έχει ακόμη και το ενδιαφέρον για εξόρυξη ή διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων έχει πιθανώς ακούσει για τη φράση «Bitcoin μισή». Καταλαβαίνετε ακριβώς τι σημαίνει και τις επιπτώσεις που έχει στην αγορά Bitcoin και στο εμπόριο κρυπτογράφησης γενικά; Αυτή είναι μια άλλη ιστορία εντελώς, μια που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το άρθρο.

Βασικά Bitcoin

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση των τιμών του Bitcoin, την αυξανόμενη δυσκολία στην εξόρυξή του και το σκεπτικό πίσω από τα μισά γεγονότα του BTC, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα υποκείμενα συστήματα που τροφοδοτούν την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Όπως ίσως γνωρίζετε, ο βασικός παράγοντας που διαφοροποιεί το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα από τα παραδοσιακά χρήματα είναι ότι δεν έχουν φυσικά στοιχεία. Υπάρχουν καθαρά στον ψηφιακό κόσμο και χρησιμοποιούν ένα σύνθετο σύστημα peer-to-peer για επαλήθευση.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Λοιπόν, το σύστημα του Bitcoin βασίζεται σε μια τεχνολογία γνωστή ως blockchain, η οποία είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη λίστα εγγραφών. Αυτές οι εγγραφές είναι γνωστές ως μπλοκ και συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας προηγμένη κρυπτογραφία. Εάν σας χάσαμε εκεί και αναρωτιέστε τι έχει να κάνει με αυτό το Bitcoin, μην ανησυχείτε – θα φτάσουμε σε αυτό.

Προς το παρόν, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το σύστημα δεν μπορεί να παραβιαστεί, καθώς κάθε μπλοκ περιέχει κρυπτογραφικό κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης μιας χρονικής σήμανσης και όλων των προηγούμενων δεδομένων συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα είναι πρακτικά αδιάσπαστο. Αυτό συμβαίνει επειδή μόλις καταγραφεί μια συναλλαγή, τα δεδομένα οποιουδήποτε επιλεγμένου μπλοκ δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς να αλλάξουν και άλλα μπλοκ. Όλα αυτά τα μπλοκ είναι δημόσια ορατά σε όλους όσοι έχουν συμμετάσχει ποτέ σε μια συναλλαγή, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την αλλαγή οποιουδήποτε μπλοκ.

Δημιουργία, εξόρυξη και συναλλαγή Bitcoin

Το κλειδί για την κατανόηση της εκδήλωσης στο μισό του Bitcoin έγκειται στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ της δημιουργίας του Bitcoin και του πολλαπλασιασμού του. Ενώ ένα συμβατικό νόμισμα είτε κόβεται είτε εκτυπώνεται από τις αρμόδιες αρχές, το Bitcoin και παρόμοια κρυπτονομίσματα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν στο σύστημα ή να «εξορύσσονται». Αυτό είναι ένα αυτοσυντηρούμενο σύστημα, καθώς οι ανθρακωρύχοι Bitcoin ανταμείβονται για την παροχή της υπολογιστικής ισχύος που απαιτείται για την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση blockchains κατά τη διαδικασία δημιουργίας νέων μπλοκ, τα οποία προστίθενται σε κάθε συναλλαγή blockchain.

Επομένως, η ίδια η συναλλαγή του Bitcoin συνδέεται εγγενώς με την εξόρυξη Bitcoin, η οποία σχεδιάστηκε για να παρέχει μειωμένες αποδόσεις. Το μισό Bitcoin είναι μια άμεση συνέπεια του σχεδιασμού του συστήματος: υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός Bitcoin που πρέπει να εξορύσσεται και σχεδόν το 90% αυτής της συνολικής δεξαμενής έχει ήδη δημιουργηθεί.

Καθώς πραγματοποιείται κάθε νέα συναλλαγή, η προσθήκη νέων τυχαιοποιημένων μπλοκ στην αλυσίδα γίνεται μια πιο περίπλοκη διαδικασία και η εξόρυξη Bitcoin παρέχει συνεχώς μειωμένες αποδόσεις. Ενώ μια φορά η εξέδρα εξόρυξης θα μπορούσε να δημιουργήσει δεκάδες ή και εκατοντάδες bitcoin σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτές τις μέρες ολόκληρες μονάδες εξόρυξης μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να ελπίσουν να λάβουν μερικά BTC για μήνες επεξεργασίας αξίας αφιερωμένη στην κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση blockchain.

Τι είναι το μισό Bitcoin?

Εντάξει, αρκετή αναστολή: τώρα που σας έχουμε δώσει μια βασική επισκόπηση του συστήματος, ήρθε η ώρα να εξηγήσετε την πραγματική μισή διαδικασία. Η συνολική μέγιστη προσφορά BTC είναι 21 εκατομμύρια, από τα οποία έχουν ήδη εξορυχθεί περισσότερα από 18 εκατομμύρια Bitcoin. Η διαδικασία της νέας δημιουργίας και πολλαπλασιασμού Bitcoin έχει σχεδιαστεί για να συνεχιστεί με έναν συνεχώς μειωμένο ρυθμό έως το 2140, οπότε οι ανθρακωρύχοι θα συνεχίσουν να διαδίδουν το σύστημα ανταμείβοντας με τέλη συναλλαγής που θα πληρώσουν οι χρήστες του δικτύου.

Το Bitcoin κατά το ήμισυ του 2020 είναι ένας μόνο σύνδεσμος σε μια αλυσίδα που αποτελεί μέρος ενός συνθετικού συστήματος πληθωρισμού. Αυτό το μισό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τις ανταμοιβές εξόρυξης Bitcoin στα μισά περίπου κάθε τέσσερα χρόνια έως ότου εξορυχθούν όλα τα διαθέσιμα Bitcoin. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι κάθε τέσσερα χρόνια οι αποδόσεις για την εξόρυξη Bitcoin μειώνονται και η δημιουργία νέων Bitcoin γίνεται διπλάσια.

Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί έλλειψη στην αγορά, η οποία συνήθως αυξάνει την τιμή του Bitcoin. Αυτή είναι η ουσία της διαδικασίας κατά το ήμισυ – καθώς η αγορά γίνεται όλο και πιο κορεσμένη με το Bitcoin, η δημιουργία νέων γίνεται πιο δύσκολη. Για κάθε 210.000 μπλοκ που εξορύσσονται, συμβαίνει ένα μισό συμβάν.


Πότε θα συμβεί?

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η πρόβλεψη των ημερομηνιών κατά το ήμισυ του Bitcoin δεν είναι ακριβής επιστήμη, επομένως είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιορίσετε την ακριβή ώρα που θα συμβεί η επόμενη. Μέχρι στιγμής η εκδήλωση ακολουθεί ένα αρκετά σταθερό πρόγραμμα ενός κύκλου κατά το ήμισυ περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά παρά τους πολλούς ιστότοπους όπως το CoinMarketCap που έχουν πολύ ακριβείς μετρήσεις για την παρακολούθηση των μπλοκ που εξορύσσονται επί του παρόντος, οι προβλέψεις τους είναι στην πραγματικότητα δοκιμαστικές. Αυτές οι προβλέψεις δίνουν απλώς στους ανθρώπους μια γενική ιδέα για το πότε να περιμένουν τα επόμενα μεγάλα κρούσματα στο

Δίκτυο Bitcoin.

Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι το ρολόι μισού Bitcoin μας δίνει μόνο μια πρόβλεψη σχετικά με την ημερομηνία του επόμενου συμβάντος. Η τιμή της αγοράς του Bitcoin επηρεάζεται σήμερα από πολλούς περισσότερους εξωτερικούς οικονομικούς παράγοντες, εκ των οποίων η πανδημία COVID-19, των οποίων οι επιπτώσεις τόσο στο παραδοσιακό όσο και στο ψηφιακό νόμισμα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως..

Ποια είναι τα αποτελέσματά της;?

Σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή ολόκληρης της διαδικασίας κατά το ήμισυ είναι οι προβλέψεις σχετικά με το πώς αυτό το γεγονός θα επηρεάσει την τιμή του Bitcoin, την αγορά και τη σκηνή εξόρυξης κρυπτογράφησης γενικά. Κοιτάζοντας το ιστορικό διάγραμμα στο μισό του Bitcoin, το πρώτο γεγονός το 2012 έχασε τις ανταμοιβές των ανθρακωρύχων από τα επιβλητικά 50 bitcoin ανά μπλοκ εξόρυξης σε 25, ενώ το επόμενο το 2016 το μείωσε σε 12,5. Από τις 11 Μαΐου 2020, ο αριθμός ήταν 6.25 και θα παραμείνει εκεί πιθανώς μέχρι το 2024.

Δεν είναι η μόνη πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη, αλλά αυτά τα μισά γεγονότα έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν καθοριστικής σημασίας για τον καθορισμό της αξίας των συναλλαγών Bitcoin και, αντίθετα, για την αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος. Αγνοώντας τους άλλους παράγοντες για μια στιγμή, ο πληθωρισμός του Bitcoin μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τη διαδικασία κατά το ήμισυ: καθώς τα Bitcoins γίνονται δυσκολότερα στη δημιουργία, η αγοραία αξία του κρυπτονομίσματος αυξάνεται.

Ο πρωταρχικός λόγος για αυτό είναι ότι κάθε μισό αυξάνει την αναλογία αποθεμάτων προς ροή του Bitcoin, πράγμα που σημαίνει ότι ο λόγος του αποθέματος που διατίθεται επί του παρόντος στην κυκλοφορία της αγοράς σε σχέση με το νέο χρηματιστήριο. Το πρώτο μισό είδε το Bitcoin να ανεβαίνει από περίπου 12 $ σε σχεδόν 1.150 $ σε διάστημα μόλις ενός έτους.

Αυτό στη συνέχεια μειώθηκε σταθερά σε «μόλις» περίπου 650 $ τη στιγμή του επόμενου Bitcoin κατά το ήμισυ του 2016, μόνο για να φτάσει στα ρεκόρ στα 20.000 $ μέχρι το τέλος του 2017. Λόγω πολλών εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων, αυτή η τιμή μειώθηκε σε χαμηλά 3.200 δολαρίων σε ένα σημείο, αλλά στο σύντομο χρονικό διάστημα από το μισό του Μαΐου 2020, κατάφερε να συντρίψει ακόμη και το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, ανεβαίνοντας πολύ πάνω από τα 20.000 $.

Παγκόσμια οικονομικά ζητήματα

Νωρίτερα είπαμε ότι θα αγνοήσουμε τους εξωτερικούς παράγοντες, αλλά ας επιστρέψουμε σε αυτούς για ένα δευτερόλεπτο. Ο χρυσός και άλλα πολύτιμα υλικά ήταν πάντα πολύτιμα λόγω της έλλειψής τους και της ικανότητάς τους να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκη αξίας. Από την άλλη πλευρά, από τότε που εγκαταλείφθηκε το πρότυπο χρυσού, η τεράστια ποσότητα δολαρίων ΗΠΑ και άλλων φυσικών νομισμάτων σε κυκλοφορία αυξάνεται σταθερά.

Από την τελευταία ημερομηνία κατά το ήμισυ του Bitcoin, και το πιο σημαντικό είναι το ξέσπασμα του COVID-19, η συνολική προσφορά χρήματος σε δολάρια ΗΠΑ αυξήθηκε από περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η πραγματική αγοραστική δύναμη και η εμπιστοσύνη που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να τοποθετήσουν στο νόμισμα μειώνονται γρήγορα. Και αυτό είναι χωρίς καν να ληφθούν υπόψη οι φόβοι πλαστογράφησης, οι οποίοι είναι νόμιμοι όταν ασχολείστε με οποιοδήποτε νόμισμα.

Σε αντίθεση με αυτό με το Bitcoin και παρόμοια ψηφιακά νομίσματα: δεν ασχολείστε μόνο με μια σταθερή πλατφόρμα που είναι αυτοβιώσιμη και βασίζεται σε P2P, αλλά δίνει επίσης στους χρήστες μια σαφή ένδειξη του συνολικού αριθμού των διαθέσιμων στοιχείων και τρόπων πρόβλεψης και ελέγχου του ρυθμός πληθωρισμού.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη δυσπιστία που έχουν οι άνθρωποι παγκοσμίως στις τράπεζες και τις κυβερνήσεις τους, εξηγούν την παγκόσμια δημοτικότητα του Bitcoin και τη σημασία που θα έχει η διαδικασία κατά το ήμισυ του Bitcoin για την παγκόσμια οικονομία στο μέλλον. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο κατάφερε να ρίξει λίγο φως στη διαδικασία και να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα γιατί και πώς θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία τα επόμενα χρόνια..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map