Πώς να αγοράσετε Bitcoin: Όλα όσα χρειάζεστε

πώς να αγοράσετε εικόνα εξωφύλλου ιστολογίου bitcoin

Το Bitcoin είναι ένα διχαστικό θέμα και ήταν πάντα. Μερικοί αγαπούν το επενδυτικό του δυναμικό και την έλλειψη κανονισμών, ενώ άλλοι μπορεί να μισούν τα ελευθεριακά του θεμέλια και τη γύρω τεχνολογία, ή να μην εμπιστεύονται την αστάθεια του.

Μισώ ή αρέσει, το Bitcoin έχει γίνει τόσο δημοφιλές όσο και κερδοφόρο. Όταν μπήκε για πρώτη φορά στην αγορά, η αξία του ήταν 0,0008 $. Τη στιγμή της γραφής, μια ενιαία μονάδα αξίζει πάνω από 37.390 $, τα οποία πιθανώς γνωρίζετε εάν αναρωτιέστε πώς να αγοράσετε Bitcoin. Ευτυχώς, έχετε φτάσει στο σωστό μέρος: Αυτός είναι ένας αναλυτικός, αναλυτικός οδηγός για όλα όσα χρειάζεστε για να αγοράσετε Bitcoin με ασφάλεια και γρήγορα.

Βήματα για την αγορά Bitcoin

  1. Δημιουργήστε ένα προσωπικό πορτοφόλι.
  2. Βρείτε μια αξιόπιστη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.
  3. Επιλέξτε έναν τρόπο πληρωμής.
  4. Αγορά Bitcoin.

Μια επένδυση Bitcoin

Είναι έξυπνο να βάλετε τα χρήματά σας σε Bitcoin; Όπως συνήθως, δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση. Το Bitcoin είναι δυσάρεστα ασταθές για πολλούς λόγους, οπότε πόσο είστε διατεθειμένοι να χάσετε εάν ξαφνικά μειωθεί η τιμή θα πρέπει να είναι βασικός παράγοντας όταν αποφασίζετε εάν θα επενδύσετε σε Bitcoin. Εξακολουθεί επίσης να βρίσκεται στη διαδικασία για να κερδίσει: Σε αντίθεση με τα νομίσματα fiat, το Bitcoin δεν διαθέτει κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να το ρυθμίσει και εξακολουθεί να δημιουργεί υιοθέτηση – μια βασική μέτρηση για νομίσματα οποιουδήποτε είδους. Ως εκ τούτου, λόγω ενός μικρότερου αριθμού ατόμων που χρησιμοποιούν το νόμισμα που έχει πεπερασμένη προσφορά, συχνά παρατηρούνται πτώσεις ή άλματα στην τιμή. Αυτό το πρόβλημα υποδηλώνεται στις φάλαινες Bitcoin – ιδιοκτήτες τεράστιων προμηθειών Bitcoin που απειλούν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω το νόμισμα. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε Bitcoin θεωρείται γενικά επικίνδυνη.

Για παράδειγμα, η πώληση ενός σημαντικού ποσού Bitcoin μπορεί να μειώσει γρήγορα την αξία του. Επιπλέον, το Bitcoin έχει ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα ρευστότητας. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα από τα βασικά ζητήματα της συναλλαγής Bitcoin είναι ότι έχει γίνει περισσότερο μια επενδυτική ευκαιρία από ένα νόμισμα – διαπραγματεύεται για να αποκομίσει κέρδος και σπάνια χρησιμοποιείται για να κάνει συναλλαγές.

Ωστόσο, λόγω της ταχέως αυξανόμενης υιοθέτησης και της αξίας του, το Bitcoin γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για τους επενδυτές. Η επένδυση Bitcoin έρχεται με τους δικούς της κινδύνους, αλλά είναι πολύ πιο ασφαλής τώρα από ό, τι πριν από μερικά χρόνια. Και αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin για να κάνετε συναλλαγές τζόγου, έχει απίστευτες δυνατότητες. Όλες οι συναλλαγές Bitcoin είναι εμπιστευτικές και ασφαλείς, χάρη στην κρυπτογράφηση και συνήθως διαρκούν λιγότερο από 10 λεπτά. Επιπλέον, δεν υπάρχουν τραπεζικά τέλη, αλλά πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος εξόρυξης Bitcoin. Οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης μπορούν επίσης να χρεώσουν ένα ποσοστό όταν αγοράζετε Bitcoin – περισσότερα σε αυτό αργότερα.

Είναι ασφαλές το Bitcoin?

Το απόρρητο και η ασφάλεια των συναλλαγών αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα του Bitcoin. Μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια Bitcoin χωρίς να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας. Αν και εμπιστευτικές, οι συναλλαγές δεν είναι εντελώς ανώνυμες. Το Bitcoin blockchain, το οποίο είναι βασικά ένα κατανεμημένο καθολικό, εμφανίζει δημόσια όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται. Το blockchain εμφανίζει μόνο το δημόσιο κλειδί σας δίπλα στη συναλλαγή, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αποκάλυψη της ταυτότητας του κατόχου. Τόσο εσείς όσο και όλοι οι άλλοι μπορείτε να δείτε όλες τις συναλλαγές, αλλά δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τα εμπλεκόμενα μέρη.

Εντάξει, αλλά μπορεί κάποιος εξειδικευμένος εγκληματίας στον κυβερνοχώρο να κλέψει με κάποιον τρόπο το Bitcoin σας, καθώς όλα είναι διαδικτυακά, ακόμη και αν αγοράσετε Bitcoin ανώνυμα; Ευτυχώς όχι, καθώς το Bitcoin είναι βασικά ένα σύστημα προστασίας από παραβίαση: Όλες οι συναλλαγές επαληθεύονται από κάθε κόμβο στο δίκτυο blockchain, καθιστώντας αδύνατες τις εξωτερικές αλλαγές. Εάν αναζητάτε έναν ανώνυμο, γρήγορο και ασφαλή τρόπο για να πραγματοποιήσετε συναλλαγές, το Bitcoin είναι ο καλύτερος τρόπος.

Οδηγός βήμα προς βήμα

Το πρώτο βήμα – Δημιουργήστε ένα προσωπικό πορτοφόλι

Τα πορτοφόλια Crypto είναι κομμάτια λογισμικού που διατηρούν αρχείο όλων των συναλλαγών σας και όλες οι συναλλαγές Bitcoin πραγματοποιούνται μεταξύ των πορτοφολιών. Επομένως, το πρώτο βήμα για όσους θέλουν να αγοράσουν και να αποθηκεύσουν το Bitcoin θα πρέπει να είναι να δημιουργήσουν ένα προσωπικό πορτοφόλι. Λέμε προσωπικά επειδή οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων προσφέρουν επίσης ένα πορτοφόλι Bitcoin για εσάς. Ωστόσο, θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε μόνο ως μεσάζοντες, καθώς η ασφάλειά τους συνδέεται με τη συνολική ασφάλεια της ανταλλαγής κρυπτογράφησης. Σε περίπτωση που ο ιστότοπος ανταλλαγής παραβιαστεί, θα μπορούσατε ενδεχομένως να χάσετε την πρόσβαση στο Bitcoin σας, επομένως θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να μεταφέρετε το μεγαλύτερο μέρος στο προσωπικό σας πορτοφόλι.

Προτού ερευνήσουμε βαθύτερα την επιλογή πορτοφολιών κρυπτογράφησης και σας δείξουμε πώς να αγοράσετε Bitcoin, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τη διάκριση μεταξύ καυτού πορτοφολιού Bitcoin και κρύων πορτοφολιών.

Τα ζεστά πορτοφόλια λειτουργούν σε συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο, όπως υπολογιστές, smartphone ή tablet. Ο κύριος λόγος για να διατηρήσετε το Bitcoin σας σε ένα ζεστό πορτοφόλι είναι να εκτελέσετε διαδικτυακές συναλλαγές, οπότε σίγουρα θα χρειαστείτε έναν για συναλλαγές. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, υπάρχει κάποιος κίνδυνος: Τα καυτά πορτοφόλια δημιουργούν τα ιδιωτικά κλειδιά που απαιτούνται για την πρόσβαση στο Bitcoin, οπότε αν η συσκευή σας παραβιαστεί, κάποιος μπορεί να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα χρήματά σας. Εάν αναρωτιέστε πώς να αγοράσετε Bitcoin online, η πρώτη προϋπόθεση είναι να αποκτήσετε ένα καυτό πορτοφόλι, αλλά είναι καλύτερο να διατηρήσετε μόνο ένα μέρος της προσφοράς Bitcoin σε αυτό, ειδικά τα χρήματα που σκοπεύετε να μετακινήσετε ή να χρησιμοποιήσετε στο εγγύς μέλλον . Το μεγαλύτερο μέρος της κρυπτογράφησής σας πρέπει να διατηρείται σε κρύα πορτοφόλια.

Όταν χρησιμοποιείτε ζεστά πορτοφόλια, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, παρόμοια με αυτά που λαμβάνετε όταν προστατεύετε τους άλλους σημαντικούς λογαριασμούς σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρείτε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας κατά την αγορά Bitcoin. Αυτές είναι μερικές υποχρεωτικές προφυλάξεις:


  • Ποτέ μην έχετε πρόσβαση στο πορτοφόλι σας από μη ασφαλή δίκτυα και συσκευές, όπως δημόσια δίκτυα Wi-Fi και κοινόχρηστους υπολογιστές.
  • Ποτέ μην μοιράζεστε τα διαπιστευτήρια του πορτοφολιού σας με κανέναν.
  • Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια διαπιστευτήρια που χρησιμοποιείτε για άλλους λογαριασμούς.
  • Προσθέστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Τα κρύα πορτοφόλια, από την άλλη πλευρά, δεν είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, αποθηκεύοντας το ιδιωτικό σας κλειδί σε περιβάλλον εκτός σύνδεσης. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης του Bitcoin, καθώς η φύση τους εκτός σύνδεσης τους καθιστά ανοσοποιημένους από τις περισσότερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε το Bitcoin περιλαμβάνει την απόκτηση κάποιου ψυχρού χώρου αποθήκευσης, και υπάρχουν δύο κύριοι τύποι – υλικό και χαρτο πορτοφόλια.

Τα πορτοφόλια υλικού είναι συνήθως εξειδικευμένες μονάδες USB που χρησιμοποιούν μέτρα ασφαλείας υψηλού επιπέδου για την προστασία του ιδιωτικού κλειδιού σας. Περιλαμβάνουν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να αγοράσετε ή να πουλήσετε Bitcoin.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες για τη δημιουργία δημόσιων και ιδιωτικών κλειδιών σας θα σας επιτρέψουν να τα εκτυπώσετε, δημιουργώντας έτσι ένα πορτοφόλι. Εάν το κρύο πορτοφόλι σας είναι ένα κομμάτι χαρτί με διαπιστευτήρια, κάθε ανταλλαγή που ισχυρίζεται ότι είναι το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε bitcoin θα σας επιτρέψει να αντλήσετε χρήματα «σαρώνοντας» το ιδιωτικό σας πορτοφόλι χαρτιού χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο το απόρρητό του.

Ενώ τα κρύα πορτοφόλια είναι η βέλτιστη επιλογή για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε παράλληλα με ζεστά πορτοφόλια, τα οποία είναι υποχρεωτικά για διαδικτυακές συναλλαγές. Εάν μπαίνετε στο Bitcoin, πιθανότατα μπορείτε να το κάνετε χωρίς κρύο πορτοφόλι για κάποιο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν ασχολείστε με μικρά ποσά. Ωστόσο, η προσκόλληση αποκλειστικά σε ψηφιακό πορτοφόλι σάς κάνει έναν ευκολότερο στόχο για κλοπή, οπότε βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την ασφάλειά σας στο μέγιστο.

Αυτός ο οδηγός κρυπτογράφησης συνιστά να ξεκινήσετε με ένα προσωπικό ζεστό πορτοφόλι. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές είναι το Mycelium, Exodus και το SoFi. Τα περισσότερα από αυτά τα πορτοφόλια είναι δωρεάν, αλλά ενδέχεται να έχουν κλειδωμένες λειτουργίες premium. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πορτοφόλια για συναλλαγές σε νομίσματα διαφορετικά από το Bitcoin, βεβαιωθείτε ότι το πορτοφόλι που λαμβάνετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το αποθηκεύσετε.

Δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά

Τώρα θα ήταν μια εξαιρετική στιγμή για να μιλήσετε λίγο για δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά. Σκεφτείτε τα ως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του πορτοφολιού σας: Το δημόσιο κλειδί σας Bitcoin είναι ουσιαστικά η διεύθυνση blockchain σας. Όταν αγοράζετε Bitcoin με μετρητά ή αποστέλλετε κάποια, αυτή η συμβολοσειρά 34 χαρακτήρων λειτουργεί ως διεύθυνση παραλήπτη και είναι ορατή σε κάθε χρήστη blockchain.

Το ιδιωτικό κλειδί σας Bitcoin αποτελείται από 64 χαρακτήρες και αυτός είναι ο κωδικός που πρέπει να διατηρήσετε ασφαλείς και γνωστός σε εσάς αποκλειστικά, καθώς αποτελούν τη διαδρομή για τα χρήματα Bitcoin στο πορτοφόλι σας. Δεν είναι δυνατή η αλλαγή των ιδιωτικών κλειδιών – δεν υπάρχει επιλογή “Ξεχάσατε το ιδιωτικό κλειδί;”. Εάν κατά κάποιο τρόπο το τοποθετήσατε εσφαλμένα, κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει να το ανακτήσετε. Επομένως, η διατήρηση της πρόσβασης στο ιδιωτικό σας κλειδί είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κρυπτογράφησης. Μπορείτε να βρείτε πολλές ιστορίες τρόμου σχετικά με τους ανθρώπους που χάνουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά και κλειδώνουν από μια περιουσία Bitcoin – όπως αυτός ο προγραμματιστής του Σαν Φρανσίσκο που έχασε την πρόσβαση σε 7,002 BTC, αξίας 267,8 εκατομμυρίων $.

Το δεύτερο βήμα – Βρείτε μια αξιόπιστη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων

Οι ανταλλαγές Crypto είναι διαδικτυακές πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να αποθηκεύουν Bitcoin. Στο δρόμο σας προς τον πλούτο του Bitcoin, οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης αποτελούν απαραίτητη στάση για γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές. Με άλλα λόγια, είναι η απάντηση στην ερώτηση «Πού να αγοράσετε Bitcoin;». Και πάλι, υπάρχουν δύο τύποι – ανώνυμες ανταλλαγές και αυτές που απαιτούν αναγνώριση.

Η νομοθεσία “Γνωρίζετε τον πελάτη σας” (KYC) απαιτεί πολλούς ιστότοπους ανταλλαγής – ειδικά εκείνους που απευθύνονται σε πελάτες των ΗΠΑ – να απαιτούν ταυτοποίηση από τους χρήστες από την κυβέρνηση. Πολλοί χρήστες που ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μια ανταλλαγή Bitcoin KYC, κυρίως επειδή πολλοί από αυτούς είχαν παραβιάσει την ασφάλεια στο παρελθόν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ανταλλαγές KYC με άψογα αρχεία ασφαλείας. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι Coinbase, Kraken και Gemini.

Από την άλλη πλευρά, εάν επιθυμείτε να αγοράσετε BTC ανώνυμα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αξιόπιστων ανταλλαγών εκτός KYC στη διάθεσή σας. Το Binance είναι μακράν το πιο δημοφιλές, αλλά οι Nominex και Bybit είναι επίσης κοινές επιλογές. Σε ιστότοπους σαν αυτούς, μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε Bitcoin χωρίς να αφήσετε αναγνωρίσιμα δεδομένα – ένα θεό για τους χρήστες που δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητο. Ωστόσο, ιστότοποι όπως αυτοί προσφέρονται για σκιερά άτομα και χρησιμοποιούνται συχνά για κακόβουλες συναλλαγές. Αν δεν είστε ένας από αυτούς, ωστόσο, αυτό δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την εμπειρία ανταλλαγής σας, καθώς εξακολουθείτε να είστε απολύτως ασφαλείς χάρη στο blockchain.

Ίσως να βιάζεστε να αγοράσετε Bitcoin τώρα, αλλά απλά επιλέγοντας το πιο δημοφιλές χρηματιστήριο Bitcoin θα μπορούσε να είναι λάθος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν αποφασίζετε για μια πλατφόρμα συναλλαγών. Αρχικά, ελέγξτε εάν το ανταλλακτικό αποδέχεται τον τρόπο πληρωμής που έχετε επιλέξει. Δεύτερον, εξετάστε τις χρεώσεις Bitcoin που ενδέχεται να χρεωθείτε κατά την αγορά αυτού του κρυπτονομίσματος, καθώς αυτές διαφέρουν μεταξύ τρόπων πληρωμής και ανταλλαγών. Τέλος, ελέγξτε αν η ανταλλαγή δέχεται altcoin ή άλλα νομίσματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Το τρίτο βήμα – Επιλέξτε έναν τρόπο πληρωμής

Εντάξει, βρήκατε τον φθηνότερο τρόπο αγοράς Bitcoin σε ανταλλαγή που ταιριάζει στις ανάγκες σας, αλλά πώς πρέπει να πληρώσετε για αυτό; Η επιλογή τρόπου πληρωμής είναι επίσης μέρος του δεύτερου βήματος, σε περίπτωση που έχετε μόνο μία λεωφόρο στη διάθεσή σας και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η ανταλλαγή επιλογών κρυπτογράφησης την αποδέχεται. Οι τραπεζικές μεταφορές, οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Από την άλλη πλευρά, οι μέθοδοι συναλλαγών που βασίζονται στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια είναι σπάνιες και συχνά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ανάληψη χρημάτων. Ευτυχώς, μπορείτε τώρα να αγοράσετε Bitcoin με PayPal απευθείας: Η εταιρεία είναι η πρώτη του είδους της που λαμβάνει ένα Bitlicense υπό όρους στις ΗΠΑ, επιτρέποντας στους χρήστες της να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoin μέσω PayPal νόμιμα..

Δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερος τρόπος να πληρώσετε για το Bitcoin, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι ανταλλαγές Bitcoin μπορούν να χρεώνουν διαφορετικά τέλη συναλλαγής για διαφορετικούς τρόπους πληρωμής και μερικές φορές μπορεί να εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία ζείτε. Οι ανταλλαγές ενδέχεται να έχουν επίσης διαφορετικές πολιτικές χρέωσης από ανθρακωρύχους: Μπορεί να το αφαιρέσουν από τη συναλλαγή σας ή προσθέστε τα στην κορυφή και ούτω καθεξής.

Θα ήταν καλό να εξετάσετε τη στάση της τράπεζάς σας έναντι συναλλαγών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Θα ήταν ενοχλητικό να αγοράζετε Bitcoin με χρεωστική κάρτα μόνο για την τράπεζά σας να απορρίψει τη συναλλαγή ή να δημιουργήσει προβλήματα στη γραμμή. Ευτυχώς, όλο και περισσότερες τράπεζες αρχίζουν να αγκαλιάζουν κρυπτονομίσματα.

Μόλις επιλέξετε πώς θα πληρώσετε για το Bitcoin, θα πρέπει να το συνδέσετε στον λογαριασμό ανταλλαγής κρυπτογράφησης, όπως και στις περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών μετοχών / επενδύσεων. Επιλέξτε τη μέθοδο που προτιμάτε, προσθέστε τα στοιχεία σας, επαληθεύστε και είστε έτοιμοι.

Θα πρέπει να ανεβάσετε σάρωση εγγράφων προτού σας επιτραπεί να πραγματοποιήσετε συναλλαγή σε ιστότοπους που δεν θα σας επιτρέψουν να αγοράσετε Bitcoin με πιστωτική κάρτα ανώνυμα. Τα έγγραφα που θα πρέπει να παρέχετε εξαρτώνται από την ανταλλαγή που χρησιμοποιείτε και την κατάσταση στην οποία ζείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή σάρωση ταυτότητας που εκδίδεται από το κράτος και ούτω καθεξής. Μόλις ανεβάσετε ό, τι απαιτείται, θα είστε έτοιμοι να αγοράσετε το πρώτο σας Bitcoin.

Το τέταρτο βήμα – Αγορά Bitcoin

Μέχρι στιγμής, έχετε δημιουργήσει ένα προσωπικό πορτοφόλι, έχετε βρει μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης που σας ταιριάζει και έχετε αποφασίσει για τη βέλτιστη μέθοδο πληρωμής. Τώρα, φτάσαμε στο τελικό βήμα στον οδηγό “Πώς να αγοράσετε Bitcoin” – πραγματοποιώντας μια πραγματική αγορά. Οι περισσότερες ανταλλαγές σάς επιτρέπουν να συνδέσετε πολλά πορτοφόλια και στον λογαριασμό σας.

Ένα έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν κάνετε μια παραγγελία είναι να ελέγξετε την τρέχουσα αξία του Bitcoin. Ευτυχώς, σχεδόν όλες οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτογράφησης παρέχουν μια λεπτομερή επισκόπηση των πρόσφατων διακυμάνσεων της αγοράς. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα συγκεκριμένο ποσό Bitcoin είτε να προσθέσετε το ποσό fiat που θέλετε να ξοδέψετε και η πλατφόρμα θα αγοράσει όσο το δυνατόν περισσότερα bitcoin για αυτό το ποσό. Μόλις αποφασίσετε, υποβάλετε την παραγγελία και τελειώσετε.

Συγχαρητήρια, μόλις μάθατε πώς να αγοράσετε BTC! Εκτός από τις μη αυτόματες αγορές, ανταλλαγές όπως το Coinbase σάς επιτρέπουν να κάνετε παραγγελίες διακοπής και να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες αγορές, με συγκεκριμένες παραμέτρους τιμών και ποσών Bitcoin. Με αυτές τις επιλογές, τόσο οι εμπειρογνώμονες του Bitcoin-trade όσο και οι νέοι επενδυτές μπορούν να κάνουν συναλλαγές αποτελεσματικά.

Εναλλακτικοί τρόποι αγοράς BTC

Ανταλλαγές Peer-to-Peer

Η ανταλλαγή Bitcoin P2P είναι παρόμοια με μια ανταλλαγή εκτός KYC, αλλά επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους απευθείας. Μια ανταλλαγή KYC όπως το Coinbase ή το Kraken θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε πότε θα αγοράσετε Bitcoin για εσάς ή θα αγοράσετε BTC αυτόματα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Οι ανταλλαγές P2P, από την άλλη πλευρά, απαιτούν χειροκίνητα αιτήματα πώλησης ή αγοράς, αλλά μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στις προσφορές άλλων ατόμων στον ιστότοπο και να κάνετε συναλλαγές χωρίς μεσάζοντες.

Bitcoin ATM

Τα ATM ATM είναι μηχανήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin με μετρητά και να το μεταφέρετε στο ιδιωτικό σας πορτοφόλι. Σήμερα, ορισμένα περίπτερα ATM Bitcoin σάς επιτρέπουν να πουλάτε BTC με μετρητά. Απλώς μην περιμένετε να πέσουν χρυσά bitcoin από το μηχάνημα, ανεξάρτητα από το τι έχετε δει στο διαδίκτυο.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να αγοράσω bitcoin?

Απλώς ακολουθήστε τον οδηγό μετατροπής μετρητών σε Bitcoin – λάβετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, βρείτε μια ανταλλαγή, επιλέξτε έναν τρόπο πληρωμής και υποβάλετε μια παραγγελία αγοράς.

Πώς οι αρχάριοι αγοράζουν bitcoin?

Οι αρχάριοι αγοράζουν το πρώτο τους Bitcoin αγοράζοντας το με νομίσματα fiat μέσω ιστότοπων ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων όπως το Coinbase ή το Kraken.

Μπορώ να αγοράσω Bitcoin για $ 1?

Ναι, τα περισσότερα ανταλλακτικά κρυπτογράφησης (και PayPal) σάς επιτρέπουν να αγοράσετε Bitcoin αξίας ενός δολαρίου.

Αξίζει να αγοράσετε το Bitcoin τώρα?

Ενώ μπορεί να είναι πολύ αργά για να ξεκινήσει η εξόρυξη, το Bitcoin αξίζει σίγουρα να επενδύσει ή να πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Είναι το Bitcoin ασφαλές και νόμιμο?

Όπως θα σας πει ο οδηγός «Πώς να αγοράσετε Bitcoin», το Bitcoin είναι εξαιρετικά ασφαλές και απόλυτα νόμιμο στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Απλά φροντίστε να μην τοποθετήσετε εσφαλμένα το ιδιωτικό σας κλειδί.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map