Οι 5 κορυφαίες εταιρείες blockchain στην τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης

Το Blockchain, η τεχνολογία πίσω από το πιο πολύτιμο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, έχει γίνει αποδεκτή ως η επόμενη επανάσταση στην τεχνολογία Διαδικτύου. Το Blockchain παρέχει έναν τρόπο διεξαγωγής συναλλαγών σε αποκεντρωμένο δίκτυο, εξαλείφοντας την ανάγκη για τρίτο μέρος όπως τράπεζα, κυβέρνηση ή ταμείο. Αυτό διασφαλίζει επίσης ότι οι συναλλαγές είναι ταχύτερες, μη αναστρέψιμες και κοστίζουν πολύ χαμηλότερα από ό, τι με τα νομίσματα Fiat. Η τεχνολογία αναμένεται να έχει αντίκτυπο σε πολλές βιομηχανίες και η υγειονομική περίθαλψη δεν διαφέρει.

Στην πραγματικότητα, η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης έχει πολλούς τομείς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για κοινή χρήση δεδομένων σε ολόκληρη τη βιομηχανία, συνεργασίες, αποτροπή κλοπής δεδομένων, διατήρηση απορρήτου και διαφάνειας στη διαχείριση συμβάντων υγειονομικής περίθαλψης παρέχοντας αμετάβλητα και ανιχνεύσιμα αρχεία, παρακολούθηση της αλυσίδας εφοδιασμού φαρμακευτικών προϊόντων για τη μείωση της κλοπής και πειρασμός, βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων για κλινικές δοκιμές και έρευνες και ασφαλής κοινή χρήση δεδομένων με ασφαλιστικές εταιρείες.

Ας δούμε μερικές από τις εταιρείες που εργάζονται σκληρά για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Εδώ είναι οι κορυφαίες 5 εταιρείες blockchain στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης:

Λύστε. Φροντίδα

Λύστε. Φροντίδα είναι ο κορυφαίος διεκδικητής μιας ενοχλητικής εκκίνησης που εφαρμόζει λύσεις blockchain για αυτόν τον κλάδο. Με ένα ιστορικό καινοτόμων λύσεων υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, αυτή η εταιρεία ξεκίνησε τώρα μια εφαρμογή Care.Wallet for Physician στην πλατφόρμα blockchain για το Arizona Care Network (ACN), έναν από τους μεγαλύτερους υπεύθυνους οργανισμούς φροντίδας στις ΗΠΑ. Η εφαρμογή τους καθιστά την υγειονομική περίθαλψη ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική και βελτιστοποιεί τη διαχείριση των οφελών. Εμφανίζει δεδομένα με δυνατότητα δράσης για τους γιατρούς για την καλύτερη φροντίδα και τα οικονομικά οφέλη που κερδίζουν από το ACN για βελτιωμένη παροχή υγειονομικής περίθαλψης και μειωμένο κόστος.

Η Solve.Care είναι η πιο ενδιαφέρουσα εταιρεία, επειδή στην πραγματικότητα έχουν εφαρμόσει μια λύση μεγάλης κλίμακας πληρωμών με βάση την αξία για ένα δίκτυο 5.500 παρόχων ACN χρησιμοποιώντας το Care.Coin, το ψηφιακό τους διακριτικό. Αυτό, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης είναι γνωστή ως συντηρητική, είναι μια τεράστια συμφωνία. Η μία ακόμη εφαρμογή Care. Το Wallet for Familys είναι ήδη διαθέσιμο στο Google Play, καθώς και στο κατάστημα εφαρμογών της Apple για χρήστες από περισσότερες από 80 χώρες για λήψη και χρήση.

Ανθρωπότητα

Η ανθρωπότητα επιλύει ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά προβλήματα αυτής της βιομηχανίας – τη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων. Επί του παρόντος, τα περισσότερα από τα δεδομένα των ασθενών είναι τυχαία διασκορπισμένα και βρίσκονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων σε πολλές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες, υπολογιστές γιατρών, ασφαλιστικές βάσεις δεδομένων και πολλά άλλα μέρη.

Η λύση blockchain της Humanity, που βασίζεται στο Ethereum, είναι μια λύση αλυσίδας αλυσίδων που ονομάζεται Human Data Consent and Authorization. Η πεποίθησή τους είναι ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα νόμιμης κυριότητας των εγγενών ανθρώπινων δεδομένων του ως ιδιοκτησία». Αυτό θα περιλαμβάνει ιατρικά δεδομένα.

Φροντίδα αλυσίδα

Η Care Chain είναι μια άλλη καινοτόμος εταιρεία που εργάζεται για να δημιουργήσει την υποδομή blockchain που απαιτείται για την υποστήριξη τόσο τεράστιων όγκων δεδομένων. Εργάζονται επίσης για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Με επικεφαλής την Ethereum Enterprise Consortium και την HyperLedger, η αλυσίδα Care σκοπεύει να ρίξει ένα ευρύτερο δίχτυ συμπεριλαμβάνοντας κάθε ενδιαφερόμενο μέρος στο οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ασθενής

Το Patientory είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται σε καταναλωτές με το όραμα να σας «εξουσιοδοτήσει να έχετε ασφαλή πρόσβαση, αποθήκευση, παρακολούθηση και ανταλλαγή δεδομένων υγείας με τον επιλεγμένο ιατρό σας». Όπως τα περισσότερα EMR σε εφαρμογές blockchain, επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν, να προβάλλουν, να μοιράζονται και να προστατεύουν τα ιατρικά τους αρχεία στο blockchain. Η εφαρμογή για κινητά τους είναι δωρεάν για χρήση όπου οι χρήστες πληρώνουν μόνο όταν πηγαίνουν για τα αρχεία που αποθηκεύουν. Έχουν επίσης μια ομάδα υποστήριξης που τους επιτρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τους γιατρούς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Ιατρική αλυσίδα


Η ιατρική αλυσίδα διαθέτει πλατφόρμα τηλεϊατρικής που επιτρέπει στους χρήστες να συμβουλεύονται και να μοιράζονται τα δεδομένα τους απευθείας με τους γιατρούς. Οι συναλλαγές και η μεταφορά δεδομένων πραγματοποιούνται σε ένα blockchain όπου οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν με ασφάλεια χρησιμοποιώντας το MedToken. Το MedicalChain έχει ξεκινήσει πιλότους όπου οι επαγγελματίες και οι ασθενείς μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους.

συμπέρασμα

Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία blockchain. Οι περισσότερες λύσεις βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης αυτή τη στιγμή. Όμως, καθώς η βιομηχανία εξελίσσεται, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα δουν οι χρήστες, οι οποίοι θα έχουν τον έλεγχο και την προστασία των δεδομένων τους. Εκτός από αυτό, θα επιφέρει τεράστιες αποδόσεις εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία και μειώνοντας την πολυπλοκότητα, επιτρέποντας παράλληλα καλύτερη συνεργασία. Οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης είναι αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022 και αυτές οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα μεγάλο μέρος αυτού.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map