Οι κορυφαίες 10 απάτες Bitcoin και πώς να τις αποφύγετε

εξώφυλλο οδηγού για απάτες bitcoin

Η τιμή του Bitcoin ανέβηκε στα ύψη στο νέο υψηλό όλων των εποχών πολλές φορές μόλις γράφαμε αυτό το άρθρο.

Έχοντας ξεπεράσει τα 40.000 $ στις αρχές του 2021, το Bitcoin ανέρχεται σήμερα στα 35 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, αν και φυσικά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι το όριο του ουρανού για την αξία αυτού του νομίσματος και τη διαφημιστική εκστρατεία που δημιουργεί.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγοράς ταύρων, πολλοί νέοι επενδυτές θέλουν να αποκομίσουν ένα γρήγορο κέρδος, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για καλλιτέχνες απάτης. Σε αυτό το άρθρο, θα εντοπίσουμε τις πιο κοινές απάτες Bitcoin και θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να τις αποφύγετε και να διατηρήσετε την κρυπτογράφηση σας ασφαλή.

Ανταλλαγή απάτες

Οι περισσότεροι επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν το πρώτο τους BTC ή να το πουλήσουν για κέρδος, θα κάνουν λογαριασμό σε ένα από τα πολλά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης εκεί έξω. Δεδομένου ότι η αγορά επεκτείνεται συνεχώς, αυξάνεται επίσης η ανάγκη για πλατφόρμες ανταλλαγής.

Αυτό έχει οδηγήσει σε απατεώνες δημιουργώντας ψεύτικες ανταλλαγές Bitcoin. Συνήθως προσελκύουν τους χρήστες στις πλαστές πλατφόρμες τους προσφέροντας καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες από άλλες αγορές, αντί να αφήνουν την προσφορά και τη ζήτηση να υπαγορεύουν την τιμή.

Η πιο διάσημη απάτη Bitcoin με την εμπλοκή ενός ψεύτικου ανταλλαγής ήταν το BitKRX από τη Νότια Κορέα. Η ανταλλαγή μεταμφιέστηκε ως κλάδος του νόμιμου Korea Exchange (KRX) για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Το 2017, οι χρήστες του BitKRX ανέφεραν ότι είχαν κλαπεί το BTC τους. Η ακριβής αξία του BTC που είχε κλαπεί δεν είναι γνωστή, αλλά χωρίς αμφιβολία αξίζει εκατομμύρια δολάρια.

Για να αποφύγετε αυτόν τον τύπο απάτης Bitcoin, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με το χρηματιστήριο που σας ενδιαφέρει πριν από τη μεταφορά χρημάτων. Χρησιμοποιήστε μόνο ανταλλαγές με καλή φήμη και αυτές που προτείνονται από επίσημες πηγές. Για προτεινόμενες ανταλλαγές και συμβουλές σχετικά με τον ασφαλέστερο τρόπο αγοράς Bitcoin, μπορείτε να ελέγξετε αυτήν τη λίστα στον επίσημο ιστότοπο Bitcoin.

Ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστότοποι

Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και οι ιστότοποι ηλεκτρονικού “ψαρέματος” αντιπροσωπεύουν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Εάν δεν έχετε συναντήσει ποτέ κανένα από αυτά, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό. Για να διατηρήσετε τα πράγματα έτσι, θα πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργούν αυτές οι απάτες.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” προσπαθούν να μοιάζουν με επίσημα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αξιόπιστη πηγή. Για χρήστες Bitcoin, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) θα μπορούσε να μοιάζει με επίσημο email από τράπεζα, ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ή άλλη αξιόπιστη πηγή.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) θα σας ζητούν πάντα κάποια ενέργεια από εσάς. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητήσουν να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο του email. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον λογαριασμό σας και να οδηγήσει σε απατεώνες χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας για να αδειάσετε το πορτοφόλι σας Bitcoin.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει επίσημο email από την εταιρεία που επικοινωνεί μαζί σας είναι να ελέγξετε ξανά τη διεύθυνση του αποστολέα, να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω του επίσημου email που αναφέρεται στην ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε μέσω των κοινωνικών μέσων ή της επίσημης υποστήριξης πελατών της εταιρείας κανάλια.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” συνήθως συνδέονται με ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος που θέλουν να εξαπατήσουν το Bitcoin από εσάς. Αυτές οι ιστοσελίδες έχουν σχεδιαστεί για να κλέψουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης ή να μολύνουν τη συσκευή σας με κακόβουλο λογισμικό. Η διαφορά μεταξύ αυτών των ιστότοπων και των πραγματικών μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί με την πρώτη ματιά, κάτι που βασίζονται στους απατεώνες για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους. Αρκετά συχνά αυτοί οι ιστότοποι εμφανίζονται ακόμη και ως αποτέλεσμα χορηγίας στις μηχανές αναζήτησης.


Εάν δεν είστε 100% σίγουροι ότι βρίσκεστε στην επίσημη σελίδα, μην συνδεθείτε ή εγκαταστήσετε τίποτα. Ελέγξτε ξανά την επίσημη διεύθυνση του ιστότοπου και αν δεν είστε σίγουροι, αναζητήστε την ξανά. Αν δείτε ένα αποτέλεσμα με χορηγία στο επάνω μέρος των αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να επιβεβαιώσετε ότι είναι ο επίσημος ιστότοπος. Προσθήκη σελιδοδείκτη στην επίσημη σελίδα κάθε υπηρεσίας που χρησιμοποιείτε τακτικά.

Δωρεάν απάτες Bitcoin Giveaway

Αυτό θα πρέπει να είναι προφανές, αλλά δεν σας βλάπτει να θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Εάν συναντήσετε ένα “δωρεάν Bitcoin” δώρο, είναι σχεδόν σίγουρα μια απάτη.

Το 2020, μία από τις πιο διάσημες απάτες αυτού του τύπου συνέβη όταν έγινε παραβίαση του Twitter. Οι λογαριασμοί των CoinDesk, Binance, Elon Musk, Bill Gates, ακόμη και Barack Obama και Joe Biden χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση αυτής της απάτης.

Η απάτη προσφέρθηκε να διπλασιάσει τα χρήματα που στείλατε στη διεύθυνση BTC του απατεώνα. Είναι μια υπενθύμιση ότι αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, συνήθως είναι.

Ψεύτικα νομίσματα και ICO

Ανάμεσα στις πιο καταστροφικές απάτες κρυπτογράφησης είναι αυτές που περιλαμβάνουν ψεύτικα νομίσματα και ICO (αρχικές προσφορές νομισμάτων).

Με την άνθηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η εύρεση και η επένδυση στο «επόμενο Bitcoin» είναι εξαιρετικά δελεαστικό για τους επενδυτές. Ωστόσο, δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι ότι το νόμισμα που θα επιλέξετε θα πετύχει. Εάν αποφασίσετε να επενδύσετε σε altcoins, προσέξτε τις πιθανές απάτες.

Τα περισσότερα altcoins απάτης έχουν έναν επιφανή ιστότοπο με τη μεγάλη κοινότητα που υποστηρίζει το έργο. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει το FOMO (φόβος να χάσετε), ένα αποτέλεσμα που μπορεί να σας οδηγήσει να κάνετε μια ακατάλληλη επένδυση ICO και να υποστηρίξετε ένα νόμισμα απάτης. Οι απατεώνες στη συνέχεια εγκαταλείπουν το έργο, τρέχοντας με τα χρήματα, αφήνοντας τους επενδυτές ψηλούς και στεγνούς.

Ορισμένες απάτες altcoins ενδέχεται να εκτελέσουν ένα airdrop – μια διανομή δωρεάν νομισμάτων / κουπονιών. Ένα airdrop μπορεί να δημιουργήσει μια διογκωμένη εικόνα του πραγματικού ενδιαφέροντος της αγοράς για το νόμισμα ή το διακριτικό, το οποίο οδηγεί το FOMO σε επενδυτές, ενώ οι μεγαλύτεροι κάτοχοι καταλήγουν να ρίχνουν το μερίδιό τους για κέρδος.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτούς τους τύπους απάτες; Μείνετε ενημερωμένοι, προσέξτε υπερβολικά φιλόδοξες υποσχέσεις και μην επενδύετε ποτέ περισσότερα χρήματα από όσα μπορείτε να χάσετε.

Σχέδια Bitcoin Ponzi

Τα προγράμματα Ponzi υπόσχονται απόδοση της επένδυσης για προκαταβολή. Κάθε σχέδιο Ponzi παίρνει χρήματα από νέους επενδυτές για να πληρώσει τόκους σε προηγούμενους.

Δυστυχώς, ο χώρος κρυπτογράφησης δεν είναι απαλλαγμένος από τέτοιου είδους κακούς παράγοντες. Πολλά σχήματα έχουν προσφέρει απίστευτες αποδόσεις στις αρχικές επενδύσεις, ενώ υπόσχονται να γίνουν καλύτερα και πιο κερδοφόρα από το Bitcoin.

Το OneCoin ήταν η μεγαλύτερη απάτη στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με κλεμμένα συνολικά πέντε δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Ο ιδρυτής του One Coin, ο Βούλγαρος υπήκοος Ruja Ignatova, δημιούργησε ένα κλασικό σχήμα πυραμίδας όπου οι υποστηρικτές θα κέρδιζαν περισσότερα χρήματα με κάθε νέο επενδυτή. Η ιδρυτής αυτής της απάτης κρυπτογράφησης εξακολουθεί να είναι επιθυμητή από την επιβολή του νόμου, ενώ οι συνεργάτες και οι συνεργάτες της έχουν συλληφθεί.

Το Bitconnect ήταν ένα άλλο σχήμα που προσέφερε μη ρεαλιστικές αποδόσεις. οι επενδυτές υποσχέθηκαν 40% τόκους ανά μήνα. Σύμφωνα με αυτά τα μαθηματικά, κάποιος που είχε επενδύσει 1.000 $ θα κέρδιζε περισσότερα από 50 εκατομμύρια $ σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Για να το κάνετε αυτό, σας ζητήθηκε να αγοράσετε και να κλειδώσετε τα κουπόνια BCC έτσι ώστε να μπορούν να κερδίσουν κέρδος χάρη στο bot συναλλαγών. Ένας από τους πρώτους επικριτές του Bitconnect, ο Vitalik Buterin επεσήμανε ότι αυτό ήταν ένα σχέδιο Ponzi. Ο συνιδρυτής της Ethereum ήταν σωστός και αυτή η απάτη κρυπτογράφησης έληξε με τους περισσότερους επενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους: συνολικά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτοί οι τύποι απάτες εμφανίζονται από καιρό σε καιρό, επομένως είναι χρήσιμο να ενημερώνεστε και να γνωρίζετε πώς να τα αναγνωρίζετε. Οι υποσχέσεις για τεράστια περιθώρια κέρδους είναι η πρώτη κόκκινη σημαία που θα σας δώσει παύση. Λάβετε υπόψη ότι τα συστήματα Ponzi αναπόφευκτα τελειώνουν με τους επενδυτές να χάνουν τα χρήματά τους.

Σχέδια αντλιών και απορρίψεων

Ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης του οποίου η προέλευση μπορεί να εντοπιστεί πίσω στο χρηματιστήριο είναι ένα σύστημα αντλίας και απόρριψης. Αυτό συμβαίνει όταν οι οργανωμένοι απατεώνες αυξάνουν τεχνητά την τιμή μιας μετοχής χαμηλής αξίας, ή σε αυτήν την περίπτωση ένα altcoin. Παρόλο που δεν πρόκειται για απλή απάτη Bitcoin, προκαλεί απώλεια άλλων επενδυτών.

Ένα σχέδιο όπως αυτό συμβαδίζει συχνά με το shilling το στοχευμένο κρυπτογράφηση, το οποίο γίνεται με τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και την εύρεση διασημοτήτων για να το εγκρίνουν.

Αυτό με τη σειρά του προσελκύει νέους επενδυτές και αυξάνει περαιτέρω την τιμή του κρυπτονομίσματος, παρόλο που αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική του αξία. Οι απάτες καλλιτέχνες περιμένουν τη στιγμή που η τιμή είναι αρκετά υψηλή για να ρίξει το μερίδιό τους. Οι τακτικοί επενδυτές αφήνουν κρυπτογράφηση που είναι άχρηστη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Email εκβιασμού

Ένας άλλος γνωστός τύπος απάτης είναι ένα email εκβιασμού Bitcoin. Ο απατεώνας ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει τις ευαίσθητες πληροφορίες σας, συνηθέστερα χάνοντας τον υπολογιστή σας και ελέγχοντάς τον με ένα πρωτόκολλο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Συνήθως ισχυρίζονται ότι έχουν μολύνει τον υπολογιστή σας με προγράμματα καταγραφής κλειδιών και έχουν πραγματοποιήσει εγγραφές βίντεο από εσάς, αναλαμβάνοντας την κάμερα web.

Οι απατεώνες απαιτούν Bitcoin σε αντάλλαγμα για την καταστροφή του υλικού και τη μη διανομή του συμβιβαστικού περιεχομένου σε όλους στις επαφές email σας και στα κοινωνικά σας δίκτυα. Αυτοί οι τύποι απατεώνων χρησιμοποιούν λανθασμένες λίστες email και δεδομένα χρηστών που έχουν διαρρεύσει και προσπαθούν να εξαπατήσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχουν πραγματικά συμβιβαστικό υλικό για να σας εκβιάσουν.

Malware και Ransomware

Εάν οι απάτες κρυπτογράφησης δεν είναι αρκετές, υπάρχουν επίσης ιοί που στοχεύουν τα κλειδιά πορτοφολιού Bitcoin ή το BTC που διατηρείτε εκεί. Το κακόβουλο λογισμικό έχει γίνει σίγουρα ακόμη πιο καινοτόμο και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για διάφορους τύπους κακόβουλου λογισμικού και ransomware.

Οι χάκερ χρησιμοποιούν αυτούς τους τύπους ιών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δίκτυα του υπολογιστή σας και να κλέψουν πληροφορίες. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι αριθμοί της πιστωτικής σας κάρτας ή, στην περίπτωση του Bitcoin, το ιδιωτικό κλειδί σας. Οι πιο προφανείς σύνδεσμοι που περιέχουν αυτόν τον τύπο κακόβουλου λογισμικού ισχυρίζονται ότι θα σας επιτρέψουν να εξορύξετε το Bitcoin δωρεάν. Όταν κατεβάζετε αυτά τα αρχεία, ένας scammer Bitcoin θα έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Λάβετε υπόψη ότι ανεξάρτητα από τις εντυπωσιακές υποσχέσεις που βλέπετε, δεν θα μπορείτε να εξορύξετε αποτελεσματικά το Bitcoin με τον κανονικό επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας. Το Bitcoin απαιτεί αποκλειστικό υλικό που ονομάζεται ανθρακωρύχους ASIC (ολοκληρωμένο κύκλωμα ειδικά για εφαρμογές). Την τελευταία φορά που το Bitcoin εξορύσσεται σοβαρά με CPU ή GPU, μια πίτσα του Papa John κόστισε περίπου 10.000 BTC.

Ένας άλλος τύπος ιού που σχετίζεται με το Bitcoin είναι το ransomware. Αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού κρυπτογραφεί αρχεία στον υπολογιστή σας ή σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε εντελώς τη συσκευή σας. Μετά από αυτό, απαιτεί να πληρώσετε λύτρα σε Bitcoin για να αποκωδικοποιήσετε τα δεδομένα σας ή να ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας. Όπως συμβαίνει με άλλες απάτες Bitcoin, η πληρωμή των λύτρων BTC δεν εγγυάται ότι ο εισβολέας θα ξεμπλοκάρει τον υπολογιστή σας ή θα αποκρυπτογραφήσει τα στοιχεία σας.

Οι πιο χρήσιμες συμβουλές εδώ είναι η εγκατάσταση προστασίας από ιούς και κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας και σε άλλες συσκευές. Ακόμα και τα δωρεάν antivirus μπορούν να βοηθήσουν στον αποκλεισμό αυτού του τύπου ιού και να σας σώσουν τον πονοκέφαλο που ακολουθεί.

Ωστόσο, εάν η ζημιά έχει ήδη γίνει και ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί,

μην πληρώνετε τα λύτρα. Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό πληροφορικής, ο οποίος θα πρέπει να μπορεί να αφαιρέσει το ransomware από την πληγείσα συσκευή.

Cloud Mining απάτες

Εάν έχετε αφιερώσει ακόμη και λίγα λεπτά για να μάθετε για το Bitcoin, θα έχετε ακούσει για εξόρυξη. Η εξόρυξη Bitcoin είναι στην πραγματικότητα η διαδικασία επαλήθευσης συναλλαγών Bitcoin, η οποία απαιτεί τεράστιο ποσό υπολογιστικής ισχύος και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ορισμένες υπηρεσίες θα προσφέρουν για να ορυχείο Bitcoin για εσάς με σταθερό επιτόκιο χρησιμοποιώντας την υποδομή τους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος αυτό καθαυτό, αλλά οι υποτιθέμενες αποδόσεις ενοικίασης κατακερματισμού από μια υπηρεσία εξόρυξης cloud συχνά δεν είναι ρεαλιστικές.

Μια τέτοια πλατφόρμα που προσέφερε υπηρεσίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων ήταν το BitClub Network, το οποίο λειτούργησε από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2019. Τα χρήματα των επενδυτών ζητήθηκαν σε αντάλλαγμα για μερίδια ομίλων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και οι χρήστες ανταμείφθηκαν για την πρόσληψη νέων επενδυτών στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, το BitClub Network λειτουργούσε μια απάτη εξόρυξης cloud. Οι απατεώνες πίσω από την επιχείρηση χειραγωγούνται τους αριθμούς για να δείξουν ότι κερδίζουν περισσότερα από ό, τι ήταν πραγματικά. Στο τέλος, πήραν Bitcoin αξίας 722.000.000 $ από επενδυτές.

Εάν σας ενδιαφέρει να επενδύσετε σε Bitcoin, θα πρέπει να αγοράσετε BTC από ένα αξιόπιστο χρηματιστήριο παρά να επενδύσετε σε μια υπηρεσία εξόρυξης cloud. Ακόμα κι αν η υπηρεσία δεν είναι απάτη, η κερδοφορία εξόρυξης κυμαίνεται ανάλογα με την αγοραία αξία και με τόσες πολλές μεταβλητές να παρακολουθείτε, είναι δύσκολο να γνωρίζετε εάν παίρνετε μια καλή συμφωνία.

Συνάντηση προσωπικά

Μπορεί να πιστεύετε ότι με την πώληση Bitcoin αυτοπροσώπως, θα αποφύγετε τους κινδύνους των διαδικτυακών συναλλαγών. Ωστόσο, οι απάτες συναλλαγών Bitcoin δεν συμβαίνουν πάντα στο διαδίκτυο.

Εάν συναντάτε έναν άγνωστο αγοραστή, ο κίνδυνος ληστείας ή τραυματισμού είναι αρκετά υψηλός. Μια άλλη τακτική που συνήθως χρησιμοποιούν οι άνθρωποι είναι να χρησιμοποιούν πλαστά χρήματα για να αγοράσουν Bitcoin από εσάς.

Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, δοκιμάστε να βρείτε μια πλατφόρμα P2P (peer-to-peer) για την ανταλλαγή χρημάτων αντί να αναλάβετε τον κίνδυνο να συναντήσετε κάποιον κακόβουλο κόμμα. Ένα δίκτυο peer-to-peer σάς παρέχει ασφάλεια και απόρρητο και οι περισσότεροι από αυτούς δεν επιβάλλουν γνώση των πολιτικών πελατών (KYC) ή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML).

Γνωρίζοντας την απάτη κρυπτονομισμάτων όταν το βλέπετε

Τα χρήματα προσελκύουν απατεώνες και το Bitcoin είναι ο τέλειος στόχος για καλλιτέχνες απάτης. Η βασική διαφορά είναι λόγω της μακράς εμπειρίας μας με χρήματα, γνωρίζουμε τι είδους απάτη να περιμένουμε και πώς να το αποφύγουμε.

Εάν η πιστωτική σας κάρτα κλαπεί ή πραγματοποιηθεί δόλια αγορά σε αυτήν, ξέρετε πώς να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας και να την επιλύσετε. Εάν έχετε μαζί σας μετρητά, ξέρετε να μην το αφήσετε να βγαίνει από την πίσω τσέπη σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Bitcoin, πρέπει να μάθετε πώς να το διατηρείτε ασφαλές και να αναγνωρίζετε πότε κάποιος προσπαθεί να σας καλέσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανόηση των πιο συνηθισμένων απάτες Bitcoin θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το crypto τόσο εύκολα όσο και τα νομίσματα fiat.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς λειτουργούν οι απάτες Bitcoin?

Όλες οι απάτες Bitcoin έχουν ένα κοινό κοινό: σας απαλλάσσουν από το σκληρό σας Bitcoin εάν είστε απρόσεκτοι. Τα περισσότερα από αυτά τα σχήματα δεν είναι νέα στην αγορά κρυπτογράφησης, αλλά είναι κλασικές απάτες που έχουν εξελιχθεί με την τεχνολογία.

Μεταξύ αυτών είναι τα σχήματα Ponzi ή πυραμίδων, τα οποία μεταμφιέζονται ως νόμιμες επιχειρήσεις αλλά σας εξαπατούν από το Bitcoin σας. Υπάρχουν επίσης πολλές ψευδείς προσφορές που προσφέρουν δωρεάν Bitcoin αν στείλετε κάποιο από τα δικά σας BTC σε διευθύνσεις απατεώνων. Μπορείτε να τα αποφύγετε αν θυμάστε ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα.

Παρόλο που δεν υπάρχει οριστική λίστα απατεώνων Bitcoin στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μας για να εξοικειωθείτε με τις πιο κοινές απάτες.

Πώς μπορείτε να πείτε σε έναν απατεώνα Bitcoin?

Ένας απίστευτος τρόπος αναγνώρισης κάποιου ως απατεώνα Bitcoin είναι εάν σας προσφέρει δωρεάν Bitcoin. Εάν το θυμάστε αυτό, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να παραπλανηθείτε και να καταλήξετε με τα χέρια.

Το 2020, το Twitter παραβιάστηκε και λογαριασμοί από επαληθευμένους χρήστες – που κυμαίνονται από τον Elon Musk έως τον Joe Biden – προσφέρθηκαν να επιστρέψουν το διπλάσιο ποσό Bitcoin σε οποιονδήποτε το στέλνει. Φαίνεται τρελό που κάποιος θα πέσει για ένα τόσο ξεκάθαρο con, αλλά δυστυχώς λειτουργεί.

Αυτός ο τύπος απάτης Bitcoin είναι ο πιο συνηθισμένος, αλλά ευτυχώς είναι επίσης ο ευκολότερος εντοπισμός.

Υπάρχουν απάτες Bitcoin?

Δυστυχώς, υπάρχουν απατεώνες και καρχαρίες που περιβάλλουν κάθε κερδοφόρα βιομηχανία που αναζητά θύματα και το Bitcoin δεν διαφέρει.

Μπορείτε να πάρετε το Bitcoin πίσω από έναν απατεώνα?

Η ανάκτηση του Bitcoin από έναν απατεώνα είναι ακόμη πιο δύσκολη από την ανάκτηση κλεμμένου νομίσματος. Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακτήσετε το BTC σας:

  1. Εάν χάσετε τα χρήματά σας από μια πλαστή πλατφόρμα επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, η απειλή νομικής δράσης ή η αναφορά της εταιρείας στις χρηματοοικονομικές αρχές είναι το καλύτερο πρώτο βήμα.
  2. Υποβάλετε καταγγελία στις αρμόδιες οικονομικές αρχές.
  3. Δοκιμάστε να βρείτε βοήθεια στο διαδίκτυο και δείτε εάν άλλα άτομα κατάφεραν να επιλύσουν το ίδιο πρόβλημα.
  4. Προσλάβετε εμπειρογνώμονες ανάκτησης BTC. Οι απάτες Bitcoin αφήνουν πληροφορίες συναλλαγών στο blockchain, το οποίο λειτουργεί ως δημόσιο καθολικό. Με αυτές τις πληροφορίες, οι ειδικοί μπορούν ενδεχομένως να εντοπίσουν τον κλέφτη.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map