Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το WTI Bullish Bias συνεχίζεται εν μέσω αναφοράς API – Εστίαση στην έκθεση ΕΠΕ!

Κατά τη διάρκεια της Ασιατικής συνεδρίασης της Τετάρτης, WTI Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο για άλλη μια φορά, επεκτείνοντας το ράλι του για περισσότερο από μία εβδομάδα, μετά την ανοδική εβδομαδιαία έκθεση ιδιωτικού αποθέματος API, η οποία παρουσίασε ισοπαλία 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών. Εν τω μεταξύ, οι επικίνδυνες συνθήκες της αγοράς και οι ελπίδες της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης από το COVID-19 έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη των τιμών του αργού πετρελαίου. Η ανοδική μεροληψία που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στις ελπίδες του πολυαναμενόμενου πακέτου ερεθίσματος για την ανακούφιση COVID των ΗΠΑ και της αισιοδοξίας σχετικά με τα εμβόλια coronavirus (COVID-19), τα οποία άσκησαν επίσης μια επιπλέον θετική επίδραση στις τιμές του αργού πετρελαίου. Κάτι άλλο που θα μπορούσε επίσης να υποστηρίζει το συναίσθημα του πετρελαίου είναι οι τελευταίες αναφορές που υποδηλώνουν ότι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, μειώνει την προσφορά πετρελαίου τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο..

 

Εν τω μεταξύ, οι πρόσφατα συμφωνημένες περικοπές παραγωγής από άλλα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους υποστηρίζουν επίσης τις τιμές του αργού πετρελαίου. Σε ολόκληρο τον ωκεανό, η αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ ευρείας βάσης, που προκλήθηκε από τη χαμηλή ζήτηση ασφαλών καταφυγίων, άσκησε επίσης θετικό αντίκτυπο στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του greenback. Σε αντίθεση με αυτό, ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζει να πιέζει περισσότερες χώρες σε βαθύτερα μέτρα κλειδώματος, τα οποία θα μπορούσαν να περιορίσουν περαιτέρω ανοδική δυναμική για τις τιμές του αργού πετρελαίου.

 

WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στις 58.20 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 58.11 και 58.45. Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι έμποροι φαίνονται προσεκτικοί για να τοποθετήσουν ισχυρές θέσεις, μπροστά από τα δεδομένα από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας, η οποία αναμένεται αργότερα την ίδια ημέρα. Η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε να αποδοθεί στα πιο πρόσφατα αισιόδοξα δεδομένα API, τα οποία έδειξαν μια έκπληξη έλξης στις προμήθειες αργού πετρελαίου των ΗΠΑ. Στο μέτωπο των δεδομένων, τα δεδομένα προμήθειας των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφεραν έλξη 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών έναντι πρόβλεψης κατασκευής 1,340 εκατομμυρίων βαρελιών και κλήρωσης 4,261 εκατομμυρίων βαρελιών, η οποία καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

 

Το συναίσθημα διαπραγμάτευσης της αγοράς επέκτεινε τη θετική του απόδοση τις τελευταίες εβδομάδες, εξακολουθούσε να αναβοσβήνει πράσινο την ημέρα, πιθανώς λόγω της προόδου προς τη μετάβαση του πακέτου τόνωσης του 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden. Εν τω μεταξύ, οι αυξήσεις ενισχύθηκαν περαιτέρω από την αισιοδοξία σχετικά με τα εμβόλια κοροναϊού (COVID-19). Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, το Αμερικανικό Κογκρέσο συζητά το πολυαναμενόμενο κίνητρο, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και αναμένεται πολύ σύντομη διάθεση. Ταυτόχρονα, οι κατασκευαστές των εμβολίων κορανοϊού (COVID-19) έχουν αρχίσει να κατευθύνουν την έρευνα για την αντιμετώπιση των παραλλαγών.

 

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει το συναίσθημα της αγοράς είναι ο χαμηλός δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) της Κίνας και ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) για τον Ιανουάριο, που υποδηλώνουν την πρόσφατη αδυναμία του παγκόσμιου ηγέτη εμπορευμάτων και την ανάγκη για περισσότερη φορολογική-νομισματική βοήθεια. Έτσι, το αισιόδοξο εμπορικό κλίμα θεωρήθηκε ως ένας από τους κρίσιμους παράγοντες που στηρίζουν τις τιμές του αργού πετρελαίου.

 

Σε όλη τη λίμνη, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, μειώνει την προσφορά κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Αυτό θεωρείται ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοηθούν τις τιμές του αργού πετρελαίου να παραμείνουν σε προσφορά. Εν τω μεταξύ, οι πρόσφατα συμφωνημένες περικοπές παραγωγής από άλλα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους υποστηρίζουν επίσης τις τιμές του αργού πετρελαίου.

 

Στο μέτωπο του δολαρίου, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να σταματήσει το χαμένο σερί της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας σε ύφεση, καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου είναι χαμηλή, εν μέσω ελπίδων του πολυαναμενόμενου πακέτου τόνωσης και αισιοδοξίας των ΗΠΑ για την ανακούφιση του COVID σχετικά με τα εμβόλια κοροναϊού (COVID-19). Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ βοήθησαν το αργό πετρέλαιο να παραμείνει προσφορά, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, έως τις 10:54 μ.μ. ET (3:54 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,05%, σε 90,370.

 

Από την πτωτική πλευρά, μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξετάζει την πιθανή προέλευση του COVID-19 στην Κίνα. Λόγω των πικρών σχέσεων του έθνους του δράκου με τη Δύση και με ορισμένες άλλες ασιατικές χώρες, οι παγκόσμιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής περιμένουν έντονα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να θεωρήσουν την Κίνα υπεύθυνη για το παγκόσμιο χάος που προκαλείται από τον ιό. Ωστόσο, τα αρνητικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να βάλουν τα φρένα στην αισιόδοξη διάθεση στην αγορά. Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε επίσης να αμφισβητήσει το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς είναι η επανεμφάνιση των περιπτώσεων COVID-19 σε πολλές χώρες, η οποία παρότρυνε τις αρχές να επιβάλουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, όπως η κλειδαριά, η οποία δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τις ελπίδες για ανάκαμψη η ζήτηση καυσίμων. Αυτό θεωρείται ως βασικός παράγοντας που έχει διατηρήσει το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου.

 

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα δεδομένα προμήθειας από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, η οποία αναμένεται αργότερα σήμερα. Εν τω μεταξύ, οι έμποροι θα παρακολουθήσουν επίσης τα δεδομένα CPI των ΗΠΑ, για να επιβεβαιώσουν τη συνομιλία επαναφοράς. Η ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, η οποία αναμένεται στις 19:00 GMT, θα παρακολουθείται επίσης προσεκτικά. Εκτός από αυτό, οι ενημερώσεις σχετικά με τα εμβόλια κοροναϊού και το πακέτο οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα κατεύθυνση για το εμπόρευμα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me