Το WTI αποτυγχάνει να διατηρήσει τα κέρδη μιας νύχτας εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση της ζήτησης – Όλα τα μάτια στα δεδομένα API!

Κατά τις ασιατικές ώρες συναλλαγών της Τρίτης, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου απέτυχαν να επεκτείνουν τα κέρδη τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, μειωμένα κάτω από τα 40,50 δολάρια από τα 40,79 δολάρια, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των υποθέσεων COVID-19, οι οποίες συνεχίζουν να ενισχύουν τις ανησυχίες της ζήτησης και να επισκιάζουν τις ελπίδες για ένα νέο πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ. Εκτός από αυτό, οι μειώσεις του πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω αφού η Κίνα αύξησε περαιτέρω δυσκολίες για την εμπορική συμφωνία Κίνας-Αμερικής, η οποία επίσης επηρέασε τη ζήτηση ενέργειας.

Επιπλέον, οι ανησυχίες της ζήτησης αυξήθηκαν περαιτέρω, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εισαγωγές πετρελαίου της Ιαπωνίας για τον Αύγουστο, που έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου του νησιωτικού έθνους μειώθηκαν κατά 26%, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιοι φόβοι για την υπερπροσφορά τροφοδοτήθηκαν μετά την αύξηση της παραγωγής αργού στη Λιβύη αυτή την εβδομάδα, από 100.000 βαρέλια ημερησίως (BPD) σε 250.000 BPD. Αυτό, με τη σειρά του, άσκησε περαιτέρω καθοδική πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Αντιθέτως, η αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ ευρείας βάσης, που προκλήθηκε από συνδυασμό άλλων παραγόντων, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα βασικά ζητήματα που βοηθούν στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών στις τιμές του αργού πετρελαίου. Εκτός από αυτό, το Κογκρέσο των ΗΠΑ φαίνεται να πλησιάζει περισσότερο στη συμφωνία για ένα πακέτο τόνωσης, το οποίο διατηρεί επίσης καμιά κάλυψη για τυχόν πρόσθετες απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου. Προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 40,22 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 40,14 και 40,70.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου ανέφεραν κέρδη στο εμπόριο μιας νύχτας, καθώς οι επενδύσεις ενισχύθηκαν από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Αυτές οι ελπίδες προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του ομιλητή της Βουλής Νάνσυ Πελόσι, ενός νέου πακέτου ανακούφισης κοραναϊού 2,2 τρισ. Δολαρίων που ενίσχυσε την αγορά. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν βραχύβια, καθώς η συνεχιζόμενη ζήτηση αφορά, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, υπερέβη τις ελπίδες για ένα νέο πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από το COVID-19 από την Τρίτη, ενώ οι θάνατοι και οι λοιμώξεις συνεχίζουν να αυξάνονται σε αρκετές χώρες.

Σε όλη τη λίμνη, η χαμηλή τιμή του αργού πετρελαίου αμφισβητήθηκε περαιτέρω από την είδηση ​​ότι το Λιβυκό πετρέλαιο επανήλθε τώρα στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή αργού στη Λιβύη αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα, από 100.000 βαρέλια ημερησίως (BPD) σε 250.000 BPD. Όπως γνωρίζουμε, η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη υπέστη αποκλεισμό για πολλούς μήνες, γεγονός που μείωσε την παγκόσμια προσφορά και αύξησε τις τιμές. Εκτός από αυτό, οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν αυξήθηκαν επίσης, με 1,5 εκατομμύριο BPD να αποχωρούν από τη χώρα.

Επιπλέον, οι απώλειες στο αργό πετρέλαιο θα μπορούσαν επίσης να αποδοθούν στην εντατικοποίηση των ΗΠΑ-Κίνας. Η South China Morning Post (SCMP) δημοσίευσε τις ειδήσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Ασίας, υποδηλώνοντας περαιτέρω δυσκολίες για την εμπορική συμφωνία Σινο-Αμερικής. Ο λόγος για αυτό είναι η αδυναμία της Κίνας να αγοράσει ακόμη και το ένα τρίτο των αμερικανικών αγαθών που συμφωνήθηκαν, μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Επιπλέον, τα σχόλια της China Daily ότι «Οι Sinophobic πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλούν απώλειες στην Κίνα βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα, η Κίνα θα μπορούσε να ωφεληθεί από αυτές» επίσης, συνεχίζουν να αμφισβητούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Αντίθετα, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς αναβοσβήνει από τότε που ξεκίνησε η ασιατική συνεδρία, πιθανώς λόγω των τελευταίων πρωτοσέλιδων που υποδηλώνουν ισχυρή ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο κοροναϊού, με ένα μόνο πλάνο, στα πρώτα στάδια της δοκιμής. Εκτός από αυτό, το συναίσθημα της αγοράς ενισχύθηκε περαιτέρω από τις ελπίδες του κινήτρου των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων του κοροναϊού (COVID-19). Εκτός από αυτό, η αισιοδοξία γύρω από το Brexit άσκησε επίσης θετικό αντίκτυπο στο συναίσθημα της αγοράς. Έτσι, το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοήθησαν στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Παρά τις ελπίδες για περαιτέρω τόνωση, το δολάριο ευρείας βάσης παραμένει σε ύφεση, παίρνοντας προσφορές την ημέρα εν μέσω ενός συναισθήματος που κινδυνεύει από την αγορά. Από την άλλη πλευρά, η προσεκτική διάθεση των εμπόρων, ενόψει της συζήτησης για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την Τρίτη μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, επηρέασε επίσης το δολάριο ΗΠΑ. Ωστόσο, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ συνέβαλαν στον περιορισμό τυχόν βαθύτερων απωλειών στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, έως τις 10:23 μ.μ. ET (2:23 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,03% σε 94,278, μειώνοντας από το υψηλό των δύο μηνών που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του προηγούμενη εβδομάδα.

Κοιτώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στα πρωτοσέλιδα που αφορούν το Brexit, την πανδημία και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τα οποία μπορεί να προσφέρουν σημαντικές ενδείξεις. Εκτός από αυτό, τα εβδομαδιαία δεδομένα αποθέματος από έναν ιδιωτικό πάροχο, το American Petroleum Institute (API), θα είναι το κλειδί για παρακολούθηση. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map