Το αργό πετρέλαιο WTI φτάνει το επίπεδο των 50 $ – Η Σαουδική Αραβία δεσμεύεται για περικοπές παραγωγής!

Κατά τις ασιατικές ώρες συναλλαγών της Τετάρτης, WTI Το αργό πετρέλαιο κατάφερε να επεκτείνει τη νυχτερινή νίκη του, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν δέκα μήνες, πολύ πάνω από το επίπεδο των 50,00 δολαρίων, κυρίως μετά την απροσδόκητη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή αργού, κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο. Αυτό στηρίχθηκε αμέσως στις τιμές του αργού πετρελαίου. Εκτός από αυτό, ένας άλλος λόγος για τα κέρδη αργού πετρελαίου θα μπορούσε να αποδοθεί στα αισιόδοξα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα οποία έδειξαν ισοπαλία 1,663 εκατομμύρια βαρέλια.

Επιπλέον, η αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο κοροναϊού και η πιθανότητα ενός πρόσθετου πακέτου οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη των τιμών του αργού πετρελαίου. Από την πτωτική πλευρά, ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων COVID-19 ανάγκασε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, τα οποία εγείρουν ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων και έγιναν βασικός παράγοντας που κράτησε το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου . Εκτός από αυτό, η νέα ευρεία ανοδική τάση του δολαρίου ΗΠΑ, υποστηριζόμενη από πολλούς παράγοντες, αποδείχθηκε ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανοδική δυναμική των τιμών του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως στην τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου περιορίστηκαν επίσης από τη μακροχρόνια αναμέτρηση Σινο-ΗΠΑ. WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται σήμερα στα 50,05 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 49,72 και 50,25. Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς φαίνονται προσεκτικοί για την τοποθέτηση ισχυρών θέσεων πριν από την κυκλοφορία των δεδομένων εφοδιασμού αργού πετρελαίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, η οποία αναμένεται αργότερα την ημέρα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου παρουσίασαν ισοπαλία 1,663 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτή η κλήρωση ήταν μεγαλύτερη από την κλήρωση των 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών στην πρόβλεψη, αλλά μικρότερη από την κλήρωση των 4,785 εκατομμυρίων βαρελιών της προηγούμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν επιπλέον άνοδο μετά την εκπληκτική δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή αργού το Φεβρουάριο, κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας έγινε όταν ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων του, ή ο ΟΠΕΚ +, έκλεισε τη δεύτερη ημέρα της μεικτής υπουργικής επιτροπής παρακολούθησης και της 13ης υπουργικής συνάντησης του ΟΠΕΚ και του ΟΠΕΚ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι συναντήσεις παρατάθηκαν μία ημέρα μετά την αποτυχία των μελών να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την έξοδο του Φεβρουαρίου τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, ο Alexander Novak (Αντιπρόεδρος της Ρωσίας) χαρακτήρισε τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας ως «ένα μεγάλο δώρο της Πρωτοχρονιάς για ολόκληρη τη βιομηχανία πετρελαίου», η οποία έδωσε στους εμπόρους περισσότερη εμπιστοσύνη.

Σε ολόκληρο τον ωκεανό, οι αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να σχετίζονται με την ανανεωμένη αισιοδοξία έναντι πιθανών εμβολίων για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσε ότι εκατομμύρια φάρμακα βρίσκονται στο δρόμο προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό συνέβη αφότου η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδειξε ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 95% για τα κορυφαία εμβόλια κοροναϊού, μετά από δύο δόσεις.

Εναλλακτικά, το συναίσθημα διαπραγμάτευσης στην αγορά αντιπροσωπεύει μια αρνητική απόδοση την ημέρα, καθώς η πτωτική εμφάνιση των ΗΠΑ Stocks Futures τείνει να τονίζει τη διάθεση κινδύνου. Ωστόσο, ο λόγος πίσω από το συναίσθημα της αγοράς κινδύνου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στις ειδήσεις ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε πρόσφατα εκτελεστική εντολή για διακοπή των δραστηριοτήτων με περίπου 8 κινεζικές αιτήσεις. Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επανεξετάζει την απόφασή του να σταματήσει την κατάργηση 3 μεγάλων κινεζικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Εν τω μεταξύ, οι φόβοι για εντατικοποίηση του αριθμού των περιπτώσεων κοροναϊών παγκοσμίως ασκούν περαιτέρω πίεση στην αγορά μετοχών. Ωστόσο, αυτά τα αρνητικά πρωτοσέλιδα θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που κράτησαν το ενδεχόμενο επιπρόσθετης αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου.

Στο μέτωπο του δολαρίου, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης κατόρθωσε να σταματήσει το χαμένο σερί της προηγούμενης ημέρας, αντλώντας μερικές νέες προσφορές την ημέρα, καθώς οι ελπίδες για μεγαλύτερο κρατικό δανεισμό ώθησαν το δείκτη αναφοράς των 10ετών αποδόσεων των ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, η οποία μείωσε την πτωτική πίεση γύρω από το δολάριο ΗΠΑ. Εκτός από αυτό, το προσεκτικό συναίσθημα πριν από τα εκλογικά αποτελέσματα της Γεωργίας, σε συνδυασμό με τις σινο-αμερικανικές εντάσεις, υποστηρίζει επίσης το δολάριο ΗΠΑ του ασφαλούς καταφυγίου. Ωστόσο, τα κέρδη στο greenback έχουν γίνει βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να περιορίσει την ανοδική δυναμική του αργού πετρελαίου, καθώς το ασθενέστερο δολάριο τείνει να το κάνει φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων να αγοράζουν αργό. Μέχρι τις 11:16 μ.μ. ET (4:16 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε αυξηθεί κατά 0,15%, σε 89,547.

Προχωρώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθήσουν την κυκλοφορία δεδομένων εφοδιασμού αργού πετρελαίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, η οποία αναμένεται αργότερα την ίδια ημέρα. Εκτός από αυτό, η κυκλοφορία των τελευταίων πρακτικών συνάντησης της νομισματικής πολιτικής της FOMC θα είναι βασική για να παρακολουθήσετε, καθώς οι προοπτικές πολιτικής της FED θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην επιρροή της βραχυπρόθεσμης δυναμικής των τιμών USD. Εν τω μεταξύ, οι ενημερώσεις που περιβάλλουν την αναμέτρηση Σινο-ΗΠΑ και τα δεινά του ιού δεν έχουν χάσει τη σημασία τους την ημέρα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map