Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το αργό πετρέλαιο WTI αυξάνεται πάνω από 48 $ – Μια γρήγορη θεμελιώδης προοπτική

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Πέμπτης, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατάφεραν να σταματήσουν την πτωτική πορεία της προηγούμενης ημέρας, αναζωογονώντας το υψηλό εννέα μηνών γύρω στα $ 48,00, κυρίως μετά από κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν πτώση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που μείωσε τους φόβους της υπερπροσφοράς και συνέβαλε στην κέρδη σε αργό πετρέλαιο.

Εκτός από αυτό, η πρόοδος προς μια συμφωνία δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ και η ισχυρή ασιατική ζήτηση έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη των τιμών του αργού πετρελαίου. Επιπλέον, οι τιμές του μαύρου χρυσού ενισχύθηκαν επίσης από την αισιοδοξία για τη διάθεση εμβολίων για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό. Εν τω μεταξύ, η πτωτική μεροληψία του δολαρίου ΗΠΑ ευρείας βάσης θεωρήθηκε επίσης ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που κράτησαν τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Αντίθετα, οι εντεινόμενες ανησυχίες για την κλιμάκωση της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν καταστεί βασικός παράγοντας που διατηρεί το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Αυτή τη στιγμή, WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 48,36 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 47,81 και 48,43.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα δεδομένα αποθέματος αργού πετρελαίου που κυκλοφόρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ) έδειξαν ισοπαλία 3,135 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου. Αυτό ήταν μεγαλύτερο από την προβλεπόμενη κλήρωση 1,937 εκατομμυρίων βαρελιών και το 15.189 -καθάριση εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκτός από τα δεδομένα, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς συνέχισε να αναβοσβήνει πράσινο, καθώς έλαβε υποστήριξη λόγω της επικρατούσας αισιοδοξίας για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μεταδοτικό κοροναϊό, το οποίο τελικά ενίσχυσε το συναίσθημα της ζήτησης γύρω από το αργό πετρέλαιο. Όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, στις 11 Δεκεμβρίου, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε άδεια για επείγουσα χρήση του BNT162b2, του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer (NYSE: PFE) και την BioNTech SE (F: 22UA. Εκτός από αυτό, οι ΗΠΑ επέκτειναν επίσης την εκστρατεία τους για την παροχή εμβολίων COVID-19 για γιατρούς και νοσηλευτές στις πρώτες γραμμές μιας πανδημίας. Ένας άλλος λόγος για το συναίσθημα της αγοράς με κίνδυνο μπορεί επίσης να αποδοθεί στις νέες αναφορές που υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ Το Κογκρέσο πλησιάζει πλησιάζοντας στην έγκριση ενός λογαριασμού τόνωσης COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο φέρεται να «πλησιάζουν» εγκρίνοντας ένα νομοσχέδιο 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, το οποίο είναι το πιο θετικό σημάδι που έχουμε δει τους μήνες. Επιπλέον, εργάζονται επίσης για την έγκριση λογαριασμού δαπανών ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι την Παρασκευή, για το οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο της κυβέρνησης..

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να κερδίσει θετική έλξη, άνοδο χαμηλότερα την ημέρα καθώς οι αμφιβολίες εξακολούθησαν για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19. Εκτός από αυτό, το συναίσθημα κινδύνου στην αγορά έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση του δολαρίου ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες στο αμερικανικό δολάριο έχουν γίνει βασικός παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τις πρόσθετες απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Μέχρι τις 9:12 μ.μ. ET (2:12 πμ GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,04%, σε 90,102.

Επιπλέον, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις τελευταίες εκθέσεις του Edward Moya, ανώτερου αναλυτή της αγοράς, που υποδηλώνουν ότι η τελευταία πλήρης εβδομάδα διαπραγμάτευσης του έτους ήταν πολύ ανοδική για τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς οι έμποροι ενέργειας επικεντρώνονται περισσότερο στην φως στο τέλος της σήραγγας COVID, και καθώς η ασιατική ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Από την πτωτική πλευρά, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου περιορίστηκαν ελαφρώς από τις εντεινόμενες αμφιβολίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, μετά την εντατικοποίηση των ανησυχιών του κορανοϊού (COVID-19) στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 εξακολουθεί να μην δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης, ειδικά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η οποία έχει προκαλέσει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα, όπως κλείδωμα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα δεδομένα της Αυστραλιανής Αλλαγής Απασχόλησης και τη Σύνοψη Νομισματικής Πολιτικής του ΗΒ. Εν τω μεταξύ, οι καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και τα δεινά του ιού, για να μην ξεχνάμε το Brexit, θα είναι επίσης το κλειδί για να προσέξουμε μια νέα κατεύθυνση. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me