Το αργό πετρέλαιο WTI πέφτει χαμηλότερα, στα 47 $ – Υποστηρίξεις ανοδικής τάσης

Κατά τη διάρκεια της Ασιατικής συνεδρίασης της Τρίτης, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου δεν κατάφεραν να σταματήσουν την απώλεια της προηγούμενης ημέρας, βλέποντας σε ένα ασταθές εύρος μεταξύ 47,50 και 48,00 $, καθώς η ταχεία εξάπλωση ενός νέου στελέχους του μυθιστορήματος coronavirus στο Ηνωμένο Βασίλειο προέτρεψε αρκετές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους σε Βρετανούς ταξιδιώτες και εμπορευματικών μεταφορών, η οποία με τη σειρά της αύξησε τις ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων και συνέβαλε στις απώλειες αργού πετρελαίου. Ο λόγος για τις μεγάλες απώλειες στις τιμές του πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στη χαμηλή διάθεση της αγοράς, η οποία τείνει να υπονομεύσει τις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου.

Ωστόσο, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς ήταν επίσης υπό πίεση λόγω της αβεβαιότητας του Brexit και των φόβων που προκλήθηκαν από τη νέα παραλλαγή coronavirus (COVID-19).

Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης κατάφερε να διατηρήσει την ανοδική του προκατάληψη την προηγούμενη ημέρα, συνεχίζοντας να αναβοσβήνει πράσινο, το οποίο θεωρήθηκε επίσης ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που κράτησαν τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου είναι αντιστρόφως σχετίζεται με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

Προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 47,66 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 47,59 και 47,97. Το συναίσθημα διαπραγμάτευσης της αγοράς απέτυχε να σταματήσει τις πτωτικές του κινήσεις της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Ασίας, καθώς το νέο στέλεχος COVID-19 που εξαπλώνεται ραγδαία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώθησε τις χώρες να επιβάλουν νέα κλείδωμα και περιορισμένα ταξίδια, τα οποία, φυσικά, προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση φρέσκων καυσίμων Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά, το νέο στέλεχος του ιού COVID-19 έχει ήδη αναφερθεί σε Ιταλούς ασθενείς, ενώ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo πιστεύει ότι κυκλοφορεί ήδη στη Νέα Υόρκη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένες ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία, το Πακιστάν, η Ρωσία, η Ιορδανία και το Χονγκ Κονγκ, έχουν επίσης αναστείλει τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που έχει προκαλέσει περαιτέρω ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων. Αυτά τα βήματα ακολούθησαν αφού η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι αυτή η μετάλλαξη του ιού COVID-19 φάνηκε να εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από τα προηγούμενα.

Όταν εξετάζουμε την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς πετρελαίου, ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην υπουργός Ενέργειας, Αλέξανδρος Νόβακ, δήλωσε: «Συναντιόμαστε μηνιαία επειδή πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει ακόμη ανακάμψει και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής. Πρέπει να υιοθετήσουμε μια πρακτική προσέγγιση και να είμαστε σε θέση να αντιδράμε πιο γρήγορα. “

Εκτός από αυτό, οι επικρατούσες φόβοι για το Brexit χωρίς συμφωνία και η μακροχρόνια αντιπαράθεση Σινο-ΗΠΑ επηρέασαν επίσης το κλίμα κινδύνου, το οποίο τελικά υπονόμευσε τις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να προσθέσει δεκάδες κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας chipmaker της χώρας, SMIC, στη μαύρη λίστα του τμήματος εμπορίου..

Με τη σειρά του, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης κατάφερε να διατηρήσει το κέρδος του της προηγούμενης ημέρας, κάνοντας κάποιες περαιτέρω προσφορές κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιόδου, καθώς οι επενδυτές προτιμούν τα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου μετά από ένα συναίσθημα από την αγορά κινδύνου. Ωστόσο, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται να μην επηρεάζονται από την πρόοδο του νομοσχεδίου τόνωσης των ΗΠΑ, το οποίο τείνει να υπονομεύσει το νόμισμα των ΗΠΑ. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η πρόοδος στο πακέτο τόνωσης επιβεβαιώθηκε αφού ο Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι δήλωσε: και τα προς το ζην του αμερικανικού λαού. ” Ως εκ τούτου, τα κέρδη στο δολάριο ΗΠΑ μείωσαν τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, έχει αυξηθεί στα 90,45.

Από την πλευρά του bullish, τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ ψηφίζουν επί του παρόντος το πακέτο βοήθειας 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το νομοσχέδιο ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης, με τους περισσότερους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ευνοούν την ομαλή μετάβαση. Ωστόσο, οι εντεινόμενες ελπίδες ενός πακέτου βοήθειας συμβάλλουν στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών όσον αφορά το κλίμα της αγοράς. Επιπλέον, οι απώλειες καλύφθηκαν επίσης από τα σχόλια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πρόσφατα αναπτυγμένα εμβόλια δεν θα λειτουργούν με τη νέα παραλλαγή κοραναϊού. Εκτός αυτού, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον έδειξε επίσης την προθυμία του να πιέσει για μια προσπάθεια Brexit 11ης ώρας.

Καθημερινή υποστήριξη και αντίσταση

S1 46.68

S2 47.83

S3 48.54

Συγκεντρωτικό σημείο 48,99

R1 49,7

R2 50,14


R3 51,29

Η US Oil διαπραγματεύεται στο επίπεδο 46,75 και κερδίζει υποστήριξη στα 46,25, επεκτείνεται από ανοδική γραμμή τάσης. Στο τετράωρο χρονικό πλαίσιο, το US Oil αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά τη συνέχιση της ανοδικής του τάσης. Ως εκ τούτου, μπορούμε να περιμένουμε μια απότομη πώληση με μια πτωτική διάσπαση της στήριξης 46,30, η οποία θα μπορούσε να την οδηγήσει στα επόμενα επίπεδα στήριξης των 45,80 και 45,11. Αντίθετα, η αντίσταση παραμένει στα 47,95. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map