Το αργό πετρέλαιο WTI επεκτείνει την πτωτική του προκατάληψη, εν μέσω πανδημιών και ανησυχιών για τον εφοδιασμό!

Κατά τη διάρκεια της εμπορικής συνεδρίασης της Τρίτης στην Ασία, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου δεν κατάφεραν να σταματήσουν την απώλεια της προηγούμενης ημέρας, παρέμειναν σε ύφεση γύρω από το επίπεδο των 45,50 δολαρίων, καθώς ο αντίκτυπος των ανανεωμένων κλειδαριών και της αβεβαιότητας σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές περικοπών παραγωγής από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ +), τροφοδοτεί τους φόβους για υπερπροσφορά και συμβάλλει στις απώλειες αργού πετρελαίου. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου ανέκαμψαν την περασμένη εβδομάδα, μετά από θετικές εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια για τον κοροναϊό (COVID-19), αλλά τα κέρδη ήταν βραχύβια ή προσωρινά, καθώς η είδηση ​​των υψηλών ρεκόρ στις περιπτώσεις COVID-19 στις Οι ΗΠΑ αύξησαν τους φόβους ότι η ζήτηση θα μπορούσε να μειωθεί βραχυπρόθεσμα.

Εκτός από αυτό, οι μεγάλες απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να αποδοθούν στις τελευταίες εκθέσεις που υποδηλώνουν ότι το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή εντός 3 μηνών. Επιπλέον, οι απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά από μια νέα αποτυχία στις συνομιλίες Brexit μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε όλη τη λίμνη, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν νέες κυρώσεις σε περισσότερους από δώδεκα Κινέζους αξιωματούχους, λόγω των ενεργειών τους στο Χονγκ Κονγκ, και αυτό θα μπορούσε να βλάψει την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό, με τη σειρά του, άσκησε καθοδική πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου. Προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 45,45 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 45,27 και 45,73. Προχωρώντας, οι έμποροι φαίνεται προσεκτικοί να τοποθετήσουν ισχυρές θέσεις μπροστά από τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα οποία αναμένεται αργότερα την ημέρα.

Όπως ήδη αναφέραμε, οι συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με το δεύτερο κύμα του coronavirus, που οδήγησαν σε νέα μέτρα κλειδώματος παγκοσμίως, εξακολουθούν να απειλούν την ανάκαμψη της ζήτησης αργού πετρελαίου. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο κοροναϊός (COVID-19) έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η επανεμφάνιση του κοροναϊού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ εξακολουθεί να μην δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, γεγονός που συνεχίζει να προκαλεί αμφιβολίες σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ανακοινώνουν συνεχώς περιορισμούς στις δραστηριότητες , σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού. Αυτό, με τη σειρά του, άσκησε καθοδική πίεση στον τόνο κινδύνου της αγοράς και συνέβαλε στις απώλειες του αργού πετρελαίου.

Ο λόγος για τις πτωτικές τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με τη μακροχρόνια ανατροπή ΗΠΑ-Κίνας, η οποία αυξήθηκε για άλλη μια φορά μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τους ΗΠΑ σε διπλωμάτες από το Πεκίνο. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε περισσότερα μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης, τα οποία τροφοδότησαν περαιτέρω την ήδη έντονη αναστάτωση και επιβάρυναν τον τόνο κινδύνου.

Αλλού, το ζήτημα του Brexit παραμένει στα χαρτιά, εν μέσω μιας νέας βλάβης στις συνομιλίες για το Brexit μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωζώνης, η οποία έχει κρατήσει τους παίκτες της αγοράς σε άκρη. Ωστόσο, αυτοί οι αρνητικοί τίτλοι έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση των τιμών του αργού πετρελαίου. Σε όλη τη θάλασσα, οι μειώσεις του αργού ενισχύθηκαν περαιτέρω από αναφορές που δείχνουν ότι το Ιράν πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή εντός 3 μηνών.

Ωστόσο, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς αναβοσβήνει κόκκινα σήματα από την ημέρα που ξεκίνησε. Ως αποτέλεσμα, ο λόγος για τη μικτή διαπραγμάτευση θα μπορούσε να αποδοθεί στα μικτά σήματα σχετικά με τον κοραναϊό (COVID-19) και την τελευταία συζήτηση σχετικά με την αναμέτρηση ΗΠΑ-Κίνας. Ως εκ τούτου, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης κατάφερε να κερδίσει κάποια θετική έλξη, άνοδο υψηλότερα την ημέρα. Η ανοδική τάση στο δολάριο ΗΠΑ δεν επηρεάστηκε μάλλον από την επιδείνωση των συνθηκών ιού κορανοϊού (COVID-19) στις ΗΠΑ και από την πρόοδο όσον αφορά τις συνομιλίες τόνωσης, και οι δύο που τείνουν να υπονομεύουν το νόμισμα των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα κέρδη του νομίσματος γίνονταν ένα βασικό παράγοντα που κράτησε τις τιμές του αργού πετρελαίου υπό πίεση, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίων ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, έχει αυξηθεί σε 90.838.

Αντίθετα, οι απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου ενδέχεται να καλυφθούν από την ταχεία ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα, όπως μαρτυρείται μετά την αύξηση των εξαγωγών της Κίνας για το Νοέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2018. Αυτό τελικά ενίσχυσε τις ελπίδες για ισχυρή παγκόσμια ζήτηση. Σε όλη τη λίμνη, η αισιοδοξία έναντι των δυνατοτήτων θεραπείας για τον εξαιρετικά επικίνδυνο κοροναϊό έχει γίνει βασικός παράγοντας που βοήθησε στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Ελλείψει οποιωνδήποτε βασικών δεδομένων / γεγονότων την ημέρα, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα δεδομένα προμήθειας αργού πετρελαίου από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα οποία αναμένεται αργότερα σήμερα. Εκτός από αυτό, οι ενημερώσεις σχετικά με το πακέτο stimulus των ΗΠΑ θα είναι επίσης σημαντικές για παρακολούθηση. Εν τω μεταξύ, οι καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και ο ιός που προκαλούν προβλήματα, να μην ξεχνάμε το Brexit, δεν θα χάσουν καμία σημασία. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map