Το Winning Streak συνεχίζει για το αργό πετρέλαιο – Όλα τα μάτια για τις φιγούρες API!

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης σήμερα, WTI Το αργό πετρέλαιο κατάφερε να επεκτείνει τη νίκη της προηγούμενης ημέρας, ανανεώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερες από δύο εβδομάδες, πολύ πάνω από 54,00 $, κυρίως λόγω της αισιόδοξης διάθεσης της αγοράς και των ελπίδων για μια παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19. Αυτό ενίσχυσε αμέσως τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, η οποία συνέβαλε στην αύξηση του αργού. Ωστόσο, η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στις τελευταίες αναφορές της Saudi Aramco (SE: 2222), που υποδηλώνουν ότι η ζήτηση καυσίμων θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από το COVID-19 αργότερα μέσα στο έτος. Εκτός από αυτό, οι τιμές του αργού πετρελαίου έλαβαν επίσης κάποια πρόσθετη υποστήριξη αμέσως, αφού οι μεγάλοι παραγωγοί, όπως η Σαουδική Αραβία, εξέφρασαν την προθυμία τους να μειώσουν την παραγωγή αργού σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους. Επιπλέον, οι αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω από την αισιοδοξία έναντι των εμβολίων κοροναϊού και την πιθανότητα ενός πρόσθετου πακέτου οικονομικής βοήθειας στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η πτωτική μεροληψία του δολαρίου ΗΠΑ ευρείας βάσης, που προκλήθηκε από το συναίσθημα στην αγορά κινδύνου, έδωσε επίσης κάποια υποστήριξη στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με αυτό, η επανεμφάνιση των περιπτώσεων COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο ώθησε πολλές χώρες να επιβάλουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, όπως κλειδώματα, τα οποία έχουν γίνει βασικός παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Το WTI Crude Oil διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 54,11 και ενοποιείται σε εύρος μεταξύ 53,47 και 54,32. Προχωρώντας, οι έμποροι φαίνονται προσεκτικοί για την τοποθέτηση ισχυρών θέσεων μπροστά από τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα οποία αναμένεται αργότερα την ημέρα.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς επέκτεινε τη θετική του απόδοση την προηγούμενη ημέρα, παραμένοντας υποστηρικτικό την ημέρα, εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με ένα πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ελπίδες ενισχύθηκαν μετά από μια συνάντηση 2 ωρών μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μιας ομάδας δέκα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, για να συζητηθεί ένα μειωμένο πακέτο τόνωσης COVID-19 που πρότεινε η ομάδα. Ωστόσο, η γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, Susan Collins, δήλωσε πρόσφατα ότι «η ομάδα γερουσιαστών των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ είχε παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν σχετικά με την ανακούφιση του COVID-19, αλλά δεν συμφώνησαν για ένα πακέτο».

Εκτός αυτού, ένας άλλος λόγος πίσω από τη θετική απόδοση της αγοράς θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην αισιοδοξία για τη διάθεση εμβολίων για τον εξαιρετικά μεταδοτικό κοροναϊό. Αυτό θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που στήριξαν τις τιμές του αργού πετρελαίου. Εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν επιπλέον άνοδο αφού σημαντικοί παραγωγοί αργού πετρελαίου, όπως η Σαουδική Αραβία, δήλωσαν ότι ήταν πρόθυμοι να μειώσουν την παραγωγή αργού σύμφωνα με τη δέσμευσή τους

Σε ολόκληρο τον ωκεανό, ένας άλλος λόγος για την ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να είναι οι τελευταίες αναφορές αναλυτών που υποδηλώνουν ότι η χειμερινή ζήτηση αναμένεται να είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο στις ΗΠΑ, εν μέσω μιας από τις χειρότερες χιονοθύελλες που έπληξαν την περιοχή της Βορειοανατολικής σε χρόνια. Στο μέτωπο του δολαρίου, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης απέτυχε να σταματήσει τη φθίνουσα πορεία της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας κατάθλιψη την ημέρα, καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου ήταν ακόμα χαμηλή, εν μέσω προόδου προς την επίτευξη συμφωνίας για το επόμενο δημοσιονομικό κίνητρο των ΗΠΑ πακέτο. Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ βοήθησαν το αργό πετρέλαιο να παραμείνει προσφορά, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Μέχρι τις 11:36 μ.μ. ET (4:36 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,15%, σε 90,890.

Από την πτωτική πλευρά, οι προοπτικές για τα ασιατικά καύσιμα μεταφορών επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, καθώς η επανεμφάνιση των περιπτώσεων COVID-19 παροτρύνει παγκοσμίως τις αρχές να επιβάλουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, όπως κλείδωμα, τα οποία με τη σειρά τους εξασθενίζουν τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων. Αυτό έχει γίνει βασικός παράγοντας που έχει διατηρήσει το καπάκι για τυχόν επιπλέον κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το American Petroleum Institute, τα οποία αναμένεται αργότερα σήμερα. Εκτός από αυτό, οι ενημερώσεις σχετικά με τα εμβόλια κορανοϊού και το πακέτο οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα κατεύθυνση για το προϊόν. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map