Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Κάποια περισσότερη δύναμη γιεν στο δρόμο; Το USD / JPY θα μπορούσε να μετακινηθεί σύντομα στο Sub 100

Την Τετάρτη την περασμένη εβδομάδα, το USD / JPY έπιασε σύντομα μια προσφορά στο πίσω μέρος της συνάντησης του BOJ και της απόφασης για τα επιτόκια, μόνο για να αποτύχει στην αντίσταση της τάσης και να κλείσει την ημέρα πολύ κάτω από την τιμή ανοίγματος. Η συναλλαγματική ισοτιμία χορεύει γύρω στα 100 επίπεδα εδώ και αρκετό καιρό τώρα, σαν κάποιος να περπατάει ξυπόλητος στα καυτά κάρβουνα. Η τιμή πρόσφατα ανέβηκε από αυτό το μεγάλο επίπεδο ψυχολογικής υποστήριξης αρκετές φορές χωρίς να μπορέσει να το ξεπεράσει. Φαίνεται ότι αυτό το επίπεδο υποστήριξης είναι αργά αλλά σίγουρα όλο και πιο αδύναμο, όπως και οι αρχαίοι στρατοί που έπληξαν τις ξύλινες πύλες της πόλης των εχθρών τους και εξασθένησαν την άμυνα τους σιγά-σιγά. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί θεσμικοί παράγοντες της αγοράς που παρακολουθούν αυτό το επίπεδο 100 και περιμένουν να υποχωρήσει. Μπορείτε να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι πολλές απώλειες διακοπής θα προκληθούν από το ότι είδαμε ένα πειστικό σπάσιμο αυτού του επιπέδου, και ειδικά κάτω από το 98.80. Πολλοί έξυπνοι έμποροι έχουν εισέλθει πολύ καιρό στο επίπεδο των 100 και σίγουρα κατάφεραν να επωφεληθούν από αυτές τις συναλλαγές. Εκείνοι που εξακολουθούν να διατηρούν αυτές τις θέσεις πιθανότατα έχουν τις απώλειες στάσης τους στη ζώνη 98,00 έως 99,00, ή ακόμα και υψηλότερες (για εκείνους που έχουν σταματήσει στο break even). Εάν ενεργοποιηθούν αυτές οι στάσεις και οι μεγάλοι συμμετέχοντες στην αγορά μεταπηδήσουν σε νέες αρνητικές θέσεις, αυτό θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πίεση στη συναλλαγματική ισοτιμία. Θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ελκυστικό εμπόριο ξεμπλοκαρίσματος ή ακόμη και ένα καλό εμπόριο επαναληπτικών δοκιμών. Ας δούμε ένα καθημερινό γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

 

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς οι αρκούδες και οι ταύροι παλεύουν σε αυτό το μεγάλο επίπεδο. Μου αρέσει το φθίνουσα τρίγωνο / σφήνα που έχει σχηματιστεί, ειδικά επειδή έχει σχηματιστεί σε τόσο σημαντικό επίπεδο. Θεωρείται ως μοτίβο συνέχισης, και σαφώς, οι ταύροι σπρώχνουν όλο και λιγότερο σε αυτή τη μάχη πάνω από έδαφος.

 

Οι διαπραγματεύσεις διαπραγμάτευσης μπορεί να είναι δύσκολες εάν δεν ξέρετε τι κάνετε. Πιστεύω ότι ένας καλός τρόπος για να παίξετε αυτό το ζεύγος εάν εμφανιστεί ένα breakout, θα μπορούσε να είναι περιμένοντας να ξαναδοκιμάσει το επίπεδο breakout. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

 

Επομένως, η ιδέα εδώ είναι να ανταλλάξουμε με την επιβεβαίωση ότι το breakout είναι στην πραγματικότητα η πραγματική συμφωνία. Όταν μια μεγάλη ζώνη υποστήριξης όπως αυτή είναι σπασμένη, συχνά υφίσταται αντιστροφή ρόλου και μετατρέπεται σε ζώνη αντίστασης. Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει για προηγούμενη υποστήριξη που μετατρέπεται σε νέα αντίσταση. Πρώτον, μπορούμε να περιμένουμε μια εταιρεία καθημερινά κοντά στο επίπεδο των 100 Τότε θέλουμε να δούμε μια αναδρομή που μας φέρνει πίσω στο επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος, ή τουλάχιστον κοντά σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το επίπεδο 100,00 ως σημείο αναφοράς για να μπείτε στο. Αυτό δεν προορίζεται να είναι ένα βραχυπρόθεσμο, ενδοημερήσιο εμπόριο, αλλά μάλλον ένα μακροπρόθεσμο εμπόριο που θα μπορούσε να διαρκέσει ημέρες ή και εβδομάδες για να επιτύχει τον στόχο κέρδους του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αρκετά μεγάλο stop loss ανάλογα με τον σχηματισμό κηροπηγίων και άλλες μεταβλητές. Ακόμη και μια απώλεια στάσης 200 έως 250 pips είναι αποδεκτή, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μια πιο σφιχτή στάση θα μπορούσε επίσης να κάνει τη δουλειά. Αυτό είναι όπου η διακριτική ευχέρεια πρέπει να χρησιμοποιείται για να μετρήσει την τεχνική ρύθμιση κατά τη στιγμή της εισόδου στο νέο εμπόριο. Ένας καλός στόχος θα ήταν το διπλάσιο της απόστασης της απώλειας διακοπής σας, και εάν διαιρέσετε τη θέση σας, το ήμισυ της θέσης μπορεί να αφαιρεθεί όταν το εμπόριο φτάσει το διπλάσιο της απόστασης απώλειας διακοπής. Το υπόλοιπο της θέσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει σε έναν πολύ μεγαλύτερο στόχο, ανάλογα με το σχέδιο διαπραγμάτευσης του μεμονωμένου εμπόρου. Φυσικά, η απώλεια στάσης της υπολειπόμενης θέσης θα πρέπει να μεταφερθεί ακόμη και όταν η πρώτη θέση φτάσει στο στόχο της, ή ακόμα πιο γρήγορα.

 

GBP / USD

 

Αν και αυτό το ζευγάρι έχει ήδη συλληφθεί για αρκετούς μήνες, σίγουρα έχει τη δυνατότητα να διασπάσει περαιτέρω. Πρόσφατα ακούσαμε για νέες ανησυχίες σχετικά με τις χρηματοοικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου ως αποτέλεσμα του πρόσφατου Brexit. Αυτό ζύγιζε τη λίρα και σίγουρα θα μπορούσε να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη λίρα. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

 

Η ισχυρή ζώνη αντίστασης όπου το ζευγάρι σχημάτισε πρόσφατα ένα διπλό πυθμένα θα μπορούσε ίσως να είναι μια σκληρή ζώνη για να κατακτήσουν οι αρκούδες. Δεν θα εκπλαγώ που βλέπω μια αναπήδηση σε αυτό το επίπεδο, ακόμα κι αν ήταν απλώς μια αδύναμη διόρθωση. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν λέει ότι αυτό το ζευγάρι δεν θα πυροβολήσει αμέσως αυτό το επίπεδο χωρίς καθυστέρηση. Προς το παρόν φαίνεται ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο του διπλού κατώτατου σημείου σύντομα και η τιμή αυτή τη στιγμή είναι μόνο περίπου 173 pips μακριά από το ετήσιο χαμηλό που καθορίστηκε στις 6 Ιουλίου νωρίτερα αυτό το έτος.

 

Νέα και εκδηλώσεις

 

Αύριο έχουμε ομιλίες από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi στις 13:05 GMT, καθώς και από το Nowotny της ΕΚΤ στις 14:00 GMT. Θα γίνουν επίσης ομιλίες από τρία μέλη της FOMC σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν υπάρχουν σημαντικές εκδόσεις οικονομικών δεδομένων αύριο, εκτός από τους νέους αριθμούς πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν στις 14:00 GMT που θα μπορούσαν ίσως να έχουν ήπια επίδραση στην αγορά συναλλάγματος.

Καλή τύχη στο εμπόριο!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me