Η μεταβλητότητα της βρετανικής λίρας πολλαπλασιάζεται δραματικά. Το USD / CAD γίνεται το επόμενο σημαντικό ζεύγος που ξεσπά

Πριν από την καταπληκτική «λάμψη φλας» της Παρασκευής το πρωί κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιόδου, η λιανική θέση στο GBP / USD ήταν πολύ ακραία. Για κάθε έμπορο που είχε μικρή έκθεση σε αυτό το ζεύγος, δεν υπήρχαν τουλάχιστον έξι έμποροι που ασχολήθηκαν με θέσεις long. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα των εμπόρων λιανικής που διαπραγματεύονται ενάντια σε μια μεγάλη τάση και χάνουν χρήματα από πιο έμπειρους εμπόρους. Εάν κάνετε τον υπολογισμό, θα παρατηρήσετε ότι περισσότερο από το 85% των εμπόρων λιανικής ήταν πολύ αυτό το ζευγάρι πριν συμβεί το σφάλμα. Η συντριβή μείωσε σημαντικά αυτόν τον αριθμό σε 2,3 θέσεις θέσης για κάθε σύντομο. Αυτό σημαίνει ότι το 69,7% των εμπόρων λιανικής κατέχουν τώρα θέσεις long, η οποία εξακολουθεί να θεωρείται ακραία, αλλά όχι τόσο ακραία όσο πριν από τη συντριβή του flash. Ίσως δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά «πριν και μετά», αλλά σίγουρα είναι. Τι μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε από αυτά τα στοιχεία; Οι έμποροι λιανικής επλήγησαν σκληρά από τη συντριβή φλας που πήρε πολλές θετικές θέσεις. Ενεργοποιήθηκαν ορισμένες απώλειες ορισμένων εμπόρων, ενώ άλλοι έλαβαν κλήσεις περιθωρίου και οι θέσεις τους έκλεισαν.

 

Αυτό που προκάλεσε ακριβώς το σφάλμα δεν είναι σαφές, αλλά μερικοί λένε ότι η αλγοριθμική συναλλαγή θα μπορούσε να είχε παίξει κάποιο ρόλο. Φυσικά, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που περιβάλλουν το θέμα Brexit, αλλά δεν υπήρχε συγκεκριμένος θεμελιώδης καταλύτης το πρωί της Παρασκευής που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια πτώση αυτού του μεγέθους. Το να βλέπεις μια τέτοια συντριβή ρευστού νομίσματος όπως αυτό είναι αξιοσημείωτο. Σίγουρα οι λεπτές συνθήκες της αγοράς επιδείνωσαν το σοκ – ήταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ασίας, καθώς και σε μια Παρασκευή του NFP – οι τέλειες συνθήκες της αγοράς για μια συντριβή flash. Ας δούμε μερικά γραφήματα:

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

 

Προς το παρόν, η τρέχουσα τιμή αγοράς απέχει πολύ από το εύρος τιμών από το σημείο όπου ξεκίνησε τη Δευτέρα την περασμένη εβδομάδα. Θα ήθελα να δω μια δοκιμή αυτού του επιπέδου ξεμπλοκαρίσματος, αλλά ίσως η τιμή δεν θα το επισκεφθεί σύντομα. Εάν η τιμή καταφέρει να φτάσει ξανά σε αυτό το επίπεδο, μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρετε σύντομα. Είχα τρέξει μερικές θέσεις σε λίρες λίρες όταν συνέβη το flash flash, αλλά όλες έκλεισαν όταν τους κέρδισα. Τα νομίσματα που πούλησα τη λίρα είναι το δολάριο ΗΠΑ, γεν Ιαπωνίας και το ευρώ. Προς το παρόν, αναζητώ καλές ευκαιρίες για να εισέλθω ξανά σε σύντομες συναλλαγές στη λίρα. Απλώς δεν μου αρέσει να κυνηγάω την τιμή σε αυτό το στάδιο. Όπως σε αυτό το ημερήσιο γράφημα του GBP / USD, είναι προφανές ότι η τιμή είναι πραγματικά υπερπωλημένη αυτή τη στιγμή. Για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο να το δείτε εδώ είναι το ίδιο γράφημα με τον ταλαντωτή RSI τοποθετημένο πάνω του:

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

 

Εδώ μπορείτε να δείτε ότι ο δείκτης RSI μας δίνει μια υπερβολική ανάγνωση. Κάτω των 30 θεωρείται υπερπώληση. Τώρα, όταν ένα όργανο διαπραγματεύεται σε επίπεδα υπερπροσφοράς, δεν σημαίνει ότι πρόκειται να αυξηθεί υψηλότερα ανά πάσα στιγμή, αλλά μια διόρθωση είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν οι αγορές είναι υπερβολικές ή υπερβολικές. Τα ζεύγη νομισμάτων μπορούν να παραμείνουν σε κατάσταση υπερπώλησης ή υπεραγοράς για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Κοιτάξτε το ακόλουθο παράδειγμα:

 


Ημερήσιο διάγραμμα GBP / USD (2012/2013)

 

Σίγουρα, η τιμή θα μπορούσε να συνεχίσει να διαπραγματεύεται νότια χωρίς σημαντική υποχώρηση για αρκετό καιρό. Ίσως θα μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα εάν εισαγάγατε σύντομα στην τρέχουσα τιμή, αλλά ίσως θα μπορούσατε να πάρετε μια καλύτερη ευκαιρία εάν περιμένατε για πρώτη φορά μια αναδρομή. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για αυτό που μιλάω:

 

Ημερήσιο διάγραμμα GBP / USD (2014)

 

Ας μιλήσουμε για το κερί με την ένδειξη «Ας προσποιηθούμε ότι ήταν το Κερί της Παρασκευής». Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το παράδειγμα, υπήρξε κάποια πολύ ισχυρή πώληση που θα μπορούσε εύκολα να δελεάσει τους εμπόρους να κυνηγήσουν την πτωτική δυναμική. Αυτό το μεγάλο κόκκινο κερί έκλεισε ουσιαστικά το χαμηλό της ημέρας, το οποίο μας λέει ότι οι πωλητές παρέμειναν στον έλεγχο μέχρι το κλείσιμο του. Το ονομάζουμε ξυρισμένη ράβδο (δεν έχει φυτίλι στο κάτω άκρο της). Πολλές φορές αυτός ο τύπος κεριού υποδεικνύει ότι ενδέχεται να προκύψουν περαιτέρω απώλειες. Αν κοιτάξετε το πέμπτο κερί πριν από αυτό που σημείωσα στο γράφημα, θα δείτε ότι είναι επίσης μια πτωτική ξυρισμένη γραμμή. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι θα έχετε κάνει καλό κέρδος εάν μπήκατε σύντομα στο κλείσιμο αυτού του κεριού, καθώς η τιμή συνέχισε να μειώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο κεριών Το πρώτο σχηματίστηκε μετά από μια πρόσφατη αναδρομή στο 20-EMA και είναι σχετικά κοντά στο 20-EMA, αλλά το δεύτερο απέχει πολύ από αυτό. Η πρώτη ξυρισμένη μπάρα δεν έκλεισε με το RSI να βρίσκεται σε υπερφόρτωση ενώ το δεύτερο κλείνει. Εάν είχατε εισέλθει σύντομα στο κλείσιμο της δεύτερης ξυρισμένης ράβδου, η αγορά θα είχε κινηθεί έναντι της συναλλαγής σας κατά 260 pips πριν γυρίσετε ξανά. Πιθανότατα θα είχατε σταματήσει πριν από την επανάληψη της πτωτικής τάσης.

 

Τώρα κοιτάξτε τις επιθετικές και συντηρητικές καταχωρήσεις που σημειώνονται από τον κόκκινο κύκλο. Θα παρατηρήσετε ότι η αγορά κινήθηκε υπέρ και των δύο σύντομων συναλλαγών πριν προκύψουν οπισθοδρομήσεις. Αυτά είναι τα είδη των ρυθμίσεων που αναζητούμε. Εδώ θα μπορούσαμε να έχουμε εισέλθει σε υψηλές πιθανότητες συναλλαγών και χρησιμοποιήσαμε πολύ πιο αυστηρές απώλειες διακοπής.

 

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να παίξετε αυτό το ζευγάρι την επόμενη εβδομάδα. Δεν αρέσουν σε όλους τους εμπόρους καθημερινά διαγράμματα. Θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες πολύ μεγάλες ευκαιρίες scalping στο GBP / USD αυτήν την εβδομάδα. Ακολουθεί ένα παράδειγμα τρόπου ανταλλαγής καλωδίων από ένα γράφημα 5 λεπτών:

 

Διάγραμμα 5 λεπτών GBP / USD

 

Εδώ μπορείτε να δείτε μια σειρά παρορμητικών και διορθωτικών κυμάτων. Θυμηθείτε ότι θέλουμε να κάνουμε συναλλαγές μόνο προς την επικρατούσα τάση. Θα δείτε ότι σε αυτό το γράφημα η τιμή είναι κάτω από τα 4-ωριαία και ωριαία 20-EMA (οι πράσινοι και κόκκινοι εκθετικοί κινούμενοι μέσοι όροι). Μπορούμε επίσης να δούμε ότι υπήρχε αποφασιστική πώληση και ότι η τιμή διαπραγματεύτηκε κυρίως κάτω από το 20-EMA (ο μπλε εκθετικός κινητός μέσος όρος). Στους τρεις κόκκινους κύκλους, θα παρατηρήσετε κεριά με ανοδικά φυτίλια που μας δείχνουν ότι οι πωλητές επανήλθαν στην αγορά. Παρατηρήστε ότι αυτά τα κεριά συνέβησαν είτε στο 20-EMA, είτε πολύ κοντά σε αυτό. Η ιδέα είναι να περιμένετε ένα κερί σαν αυτά και να μπείτε σε μια μικρή θέση όταν η τιμή παραβιάζει το χαμηλό του συγκεκριμένου κεριού. Αυτό σημαίνει ότι κάνετε συναλλαγές με επιβεβαίωση ότι υπάρχει τουλάχιστον κάποιο είδος πώλησης στην αγορά. Έτσι, εάν η τιμή συνεχίσει να αυξάνεται και δεν παραβιάσει το χαμηλό κερί σήματος, η παραγγελία σας δεν θα ενεργοποιηθεί. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την προσέγγιση, μπορείτε να τοποθετήσετε το stop loss μερικά pips (π.χ. 3 pips) πάνω από το υψηλό του κεριού σήματος και να κερδίσετε κέρδος τουλάχιστον διπλάσιο του μεγέθους της απόστασης stop loss. Μπορείτε επίσης να κάνετε συναλλαγές χωρίς κέρδος και να ακολουθήσετε την απώλεια στάσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλιμακώσετε τη μισή θέση, όταν η συναλλαγή φτάσει το διπλάσιο της στάσης απώλειας απώλειας και αφήστε το άλλο μισό να πάει για εντός έδρας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να εισάγετε και να διαχειρίζεστε συναλλαγές όπως αυτές και ο τρόπος που το κάνετε εξαρτάται από το στυλ και την προσωπικότητά σας.

 

USD / CAD

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

 

Επιτέλους, έχουμε ξεφύγει από αυτό το τρίγωνο! Αν και το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε χαμηλή απόδοση την Παρασκευή, το καναδικό δολάριο ήταν ακόμη πιο αδύναμο την ημέρα. Αυτό που κάνει αυτό το ξεμπλοκάρισμα τόσο ελκυστικό, είναι ότι έχει ξεπεράσει τη συμβολή δύο σημαντικών στοιχείων αντίστασης, δηλαδή του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών, και της κορυφής αυτού του τριγώνου. Την Παρασκευή το ζευγάρι έκλεισε σταθερά πάνω από τα δύο. Αυτό είναι το πρώτο κλείσιμο πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών σε 148 ημέρες διαπραγμάτευσης. Θυμηθείτε ότι αυτός ο κινητός μέσος όρος χρησιμοποιείται ευρέως ως φίλτρο τάσεων από επενδυτές και κερδοσκόπους. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το ισχυρό κλείσιμο της Παρασκευής δεν θα γίνει απαρατήρητο από τους μεγάλους θεσμικούς παράγοντες της αγοράς. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στο ίδιο γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

 

Παρατηρήστε πώς η τιμή απορρίφθηκε από την αντίσταση του τριγώνου και τον μέσο όρο κίνησης των 200 ημερών αρκετές φορές. Η τιμή αναπηδά συχνά από ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης (ή στήριξης) πριν το ξεπεράσει.

 

Δεν θα συμβούλευα τους εμπόρους να εισάγουν θέσεις θέσης σε αυτό το ζεύγος αυτήν τη στιγμή. Είναι πάντα ασφαλέστερο να περιμένετε μια αναδρομή των τιμών και έναν ευνοϊκό σχηματισμό κηροπηγίων πριν ξεκινήσετε νέες συναλλαγές. Ας δούμε ένα εβδομαδιαίο γράφημα:

 

Εβδομαδιαίο διάγραμμα USD / CAD

Η μακροπρόθεσμη τάση είναι σαφώς ανοδική, και ίσως σύντομα θα μπορούσαμε να συναντήσουμε κάποια παρορμητική αγορά.

 

Προς το παρόν, το λιανικό κλίμα στο USD / CAD είναι πτωτικό, πράγμα που δείχνει ότι το ζεύγος είναι πιθανό να συνεχίσει την άνοδο του. Να θυμάστε ότι το συναίσθημα λιανικής χρησιμοποιείται ως αντίθετος δείκτης. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 1.888 έμποροι που είναι μικρές για κάθε έμπορο που είναι μακρύς.

 

Η αδυναμία του καναδικού δολαρίου την Παρασκευή συνδέεται πιθανώς με την πτώση που είδαμε στην τιμή του πετρελαίου. Οι καναδοί αριθμοί αλλαγής απασχόλησης που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή (ταυτόχρονα με τους αδύναμους αριθμούς NFP των ΗΠΑ) βγήκαν πολύ καλύτεροι από το αναμενόμενο. Παρ ‘όλα αυτά, το δολάριο του Καναδά υπερέβη το δολάριο ΗΠΑ, παρόλο που οι αριθμοί NFP ήταν αρκετά απογοητευτικοί. Το καναδικό δολάριο δείχνει σίγουρα σαφή σημάδια αδυναμίας, και εάν έχουμε μια βαθύτερη απόσυρση των τιμών του πετρελαίου την επόμενη ή δύο εβδομάδες, το USD / CAD μπορεί να προσφέρει μερικές ζουμερές ρυθμίσεις για μεγάλες συναλλαγές.

 

Προς το παρόν, το GBP / USD και το USD / CAD είναι τα μόνα μεγάλα ζεύγη που με ενδιαφέρουν πραγματικά. Τα άλλα μεγάλα ζεύγη δεν έχουν σαφή κατεύθυνση.

 

Οικονομικά νέα και άλλα γεγονότα

 

Η πιο σημαντική εκδήλωση ειδήσεων που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα είναι τα τελευταία πρακτικά συσκέψεων της FOMC που κυκλοφορούν την Τετάρτη στις 18:00 GMT. Εκτός από αυτό, έχουμε αριθμούς λιανικής πώλησης, PPI και λιανικής πώλησης US Core για παρακολούθηση την Παρασκευή στις 12:30 GMT.

 

Αύριο έχουμε διακοπές στο Χονγκ Κονγκ, τον Καναδά και την Ιαπωνία που μπορεί να προκαλέσουν τις συνθήκες της αγοράς να είναι πιο λεπτές από ό, τι συνήθως.

Καλή τύχη με τις συναλλαγές σας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map