Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

The Great Contrarian Indicator – Λιανικό συναίσθημα

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι οι περισσότεροι έμποροι συναλλάγματος χάνουν χρήματα. Δυστυχώς, αυτό ισχύει. Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με τις συναλλαγές forex χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση και αυτό τους καθιστά ευάλωτους σε απώλειες. Τα περισσότερα άτομα υποτιμούν την τεράστια πρόκληση της διαπραγμάτευσης των χρηματοπιστωτικών αγορών.

 

Η τάση είναι ο φίλος σας

Η πιο σημαντική αρχή διαπραγμάτευσης είναι το εμπόριο προς την κατεύθυνση των κυρίαρχων τάσεων. Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα και επομένως χάνουν συνεχώς χρήματα.

 

Λιανική τοποθέτηση και ισχυρές τάσεις

Όπως γνωρίζουμε, οι έμποροι λιανικής πώλησης τοποθετούνται ως επί το πλείστον έναντι ισχυρών τάσεων αντί να ευθυγραμμίζονται με αυτές τις τάσεις.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι οι έμποροι λιανικής αρέσουν να επιλέγουν κορυφές και πυθμένα σε ισχυρές τάσεις. Τους αρέσει να «αγοράζουν χαμηλά» και «να πουλάνε ψηλά».

Όταν οι τάσεις της αγοράς μειώνονται και σπάζουν στα χαμηλά, αυτοί οι έμποροι ισχυρίζονται ότι η χαμηλή τιμή είναι μια συμφωνία για αγορά. Αντίθετα, όταν η τιμή σπάει σε υψηλότερα υψηλά σε μια ισχυρή τάση ταύρου, πουλάνε επειδή εκτιμούν ότι η τιμή είναι πολύ ακριβή.

Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το χαμηλό και το υψηλό των πωλήσεων, θα πρέπει να το κάνετε αυτό προς την κατεύθυνση της τάσης και όχι εναντίον της.

Οι έμποροι λιανικής τείνουν επίσης να διαπραγματεύονται σε χαμηλότερα χρονικά πλαίσια, τα οποία είναι συνήθως πολύ λιγότερο αξιόπιστα από τα υψηλότερα χρονικά πλαίσια, όπως τα καθημερινά και εβδομαδιαία.

Για παράδειγμα, ένας άπειρος έμπορος λιανικής πώλησης θα πουλούσε κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής τάσης σε ένα γράφημα 5 λεπτών που κινείται έναντι μιας πραγματικά ισχυρής ανοδικής τάσης στο ημερήσιο γράφημα. Αν είναι τυχερός, θα κάνει λίγα κέρματα, αλλά οι θεσμικοί παίκτες που διαπραγματεύονται «με τάση» σε υψηλότερα χρονικά πλαίσια πιθανότατα θα πάρουν τα χρήματά του.

Η λιανική τοποθέτηση μπορεί να είναι ένα απίστευτο εργαλείο για την επιβεβαίωση ισχυρών τάσεων, την επισήμανση πιθανών αντιστροφών τάσεων και την αποφυγή ενοποιήσεων της αγοράς.

 

Πρακτικά παραδείγματα

Ας δούμε τα τρέχοντα δεδομένα θέσης λιανικής σε μερικά από τα κύρια μέσα:

Ο μεγάλος αντιφατικός δείκτης 1

Ευρετήριο SSI Dailyfx.com

 

Το SSI σημαίνει δείκτη κερδοσκοπικού συναισθήματος. Αυτό το εργαλείο σας λέει πόσους εμπόρους λιανικής είναι μεγάλοι και πόσους είναι σύντομοι σε ένα συγκεκριμένο ζεύγος νομισμάτων (ή άλλο χρηματοοικονομικό μέσο).

Ας πάρουμε για παράδειγμα το EUR / USD. Ο αριθμός που βλέπουμε εδώ είναι -2,4868. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ανοιχτό εμπόριο, υπάρχουν 2.4868 ανοικτές σύντομες συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι το 28,68% της ανοικτής έκθεσης στο EUR / USD βρίσκεται επί του παρόντος από την πλευρά της αγοράς και 71,32% από την πλευρά της πώλησης.

Τώρα ας δούμε τι έκανε το EUR / USD:

Ο μεγάλος αντιφατικός δείκτης 2Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

 

Εδώ μπορείτε να δείτε, ότι για αρκετές εβδομάδες το EUR / USD διαπραγματεύεται υψηλότερα. Η τιμή είναι επί του παρόντος πάνω από τα 200-MA και τα 20-EMA που επιβεβαιώνουν την ανοδική κατεύθυνση.

Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ για το επιτόκιο και η συνέντευξη τύπου ζύγισαν το ευρώ, αλλά η μεγαλύτερη εικόνα παραμένει ανοδική παρά τη διόρθωση της αντίθετης τάσης.

Στο παραπάνω διάγραμμα, θα παρατηρήσετε και άλλα χαρακτηριστικά μιας ανοδικής τάσης – υψηλότερα υψηλά swing και υψηλότερα χαμηλά swing.

Η ανοδική τάση είναι προφανής. Ωστόσο, οι έμποροι λιανικής πωλούν επιθετικά σε αυτήν την ανάβαση και χάνουν χρήματα.

Πιθανότατα θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύπτετε ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν υποχωρήσει από το EUR / USD από τις 18 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Από το κλείσιμο στις 18 Απριλίου, η συναλλαγματική ισοτιμία EUR / USD έχει αυξηθεί 486 pips.

Προφανώς, οι περισσότεροι από αυτούς τους εμπόρους έχουν εξαλειφθεί από τις συναλλαγές τους και εκείνοι που εξακολουθούν να διατηρούν τις κοντές θέσεις τους είναι στο πίσω μέρος, καθισμένοι σε μια μεγάλη απώλεια.

Τώρα ας δούμε το USD / JPY:

Ο μεγάλος αντιφατικός δείκτης 3Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

 

Στο USD / JPY, η τρέχουσα τιμή SSI είναι 1,92. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε θετική θέση υπάρχουν 1,92 θετικές θέσεις. Αυτό μεταφράζεται σε 65,71% θετικές θέσεις και 34,29% αρνητικές θέσεις.

Όπως και με το EUR / USD, οι έμποροι λιανικής εμποδίζουν την πτωτική τάση USD / JPY για αρκετό καιρό, ακόμη και από τις 18 Μαΐου του τρέχοντος έτους. (Εκείνη την ημέρα, οι έμποροι λιανικής μετατράπηκαν σε καθαρό χρόνο).

Προς το παρόν, η ανάγνωση SSI USD / JPY είναι 1,92 που δεν είναι πολύ ακραία, αλλά αν δούμε την επανάληψη της πτωτικής τάσης την επόμενη εβδομάδα, αυτή η ανάγνωση θα μπορούσε γρήγορα να κινηθεί πάνω από 2,0. Παρακολουθήστε αυτό το ζευγάρι!

Ενώ είμαστε απασχολημένοι με το USD / JPY, θυμηθείτε ότι έχουμε κάποιους κινδύνους υψηλού επιπέδου την επόμενη εβδομάδα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτό το ζευγάρι. Η FED (Federal Reserve) και η BOJ (Τράπεζα της Ιαπωνίας) έχουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια την Τετάρτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαπραγμάτευση USD / JPY, απλώς ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο: Συναλλαγή ζεύγους νομισμάτων USD / JPY – Οδηγός για αρχάριους.

 

Τρόπος χρήσης δεδομένων θέσης λιανικής

Παρατηρείτε πώς οι έμποροι λιανικής θέλουν να εξασθενίσουν ισχυρές κινήσεις της αγοράς?

Αυτό που είναι τόσο εκπληκτικό σχετικά με αυτόν τον εξαιρετικό δείκτη, είναι ότι εξαιρετικά ισχυρές τάσεις συχνά συνοδεύουν ακραίες αναγνώσεις SSI.

Αυτό το χαρακτηριστικό μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε στρατηγικές συναλλαγών γύρω από αυτήν την ιδέα. Μερικοί λένε ότι οι μετρήσεις πάνω από 2,0 ή κάτω από -2,0 θα πρέπει να θεωρούνται ακραίες (και χρήσιμες για εμπορικούς σκοπούς). Άλλοι επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές όταν οι μετρήσεις είναι πάνω από 3,0 ή κάτω από -3,0.

 

Στρατηγικές και τεχνικές

Συνήθως, οι μετρήσεις SSI άνω των 2,0 και κάτω από -2,0 αποδίδουν καλά αποτελέσματα.

Παράδειγμα EUR / USD

Όταν έχουμε μια ισχυρή ανοδική τάση, για παράδειγμα, οι μετρήσεις EUR / USD και SSI είναι κάτω από -2,0, μπορούμε να διερευνήσουμε την κατάσταση και να αναζητούμε ευκαιρίες αγοράς.

Γνωρίζουμε από την αρνητική ανάγνωση SSI ότι η πλειοψηφία των εμπόρων λιανικής πωλούνται σε άνοδο. Θέλουμε να ανταγωνιζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους, και με την τάση όπως οι θεσμικοί παράγοντες.

Ο μεγάλος συγκριτικός δείκτης 4

Για να προσγειωθείτε με ασφάλεια ένα αεροπλάνο, πρέπει να πλησιάσετε τον διάδρομο ενάντια στον άνεμο. Για να κερδίσετε χρήματα στις αγορές, χρειάζεστε εμπόριο ενάντια στο λιανικό κλίμα.

 

Προς το παρόν, ωστόσο, η ανοδική τάση EUR / USD πλησιάζει μια σημαντική ζώνη αντίστασης στο εβδομαδιαίο γράφημα. Ωστόσο, εάν έχουμε ένα καλό κερί απόρριψης στην περιοχή του εκθετικού κινητού μέσου όρου των 20 ημερών, θα μπορούσε να προκύψει μια καλή ευκαιρία αγοράς.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ είχε αρνητικό αντίκτυπο στο ευρώ. Προσωπικά, θα ήθελα να δω μια σταθερή επιβεβαίωση ότι η ανοδική τάση συνεχίζει πριν ξεκινήσει μια μακρά συναλλαγή. Ακριβώς σε περίπτωση που αυτή η συνάντηση της ΕΚΤ ήταν ο καταλύτης για μια αντιστροφή τάσεων στο EUR / USD.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαπραγμάτευση EUR / USD, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο: Συναλλαγή ζεύγους νομισμάτων EUR / USD – Οδηγός για αρχάριους.

 

Πώς να ανταλλάξετε εξαιρετικά ισχυρές, μη πτητικές τάσεις

Η διαπραγμάτευση πολύ ισχυρών, μη ευμετάβλητων τάσεων με SSI μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν γνωρίζετε πώς να τις προσεγγίσετε. Συχνά υπάρχουν λίγες σημαντικές αναδρομές στα καθημερινά γραφήματα για να επωφεληθούν από αυτές τις συνθήκες.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί είτε μέσω διαπραγμάτευσης ρηχών υποχωρήσεων σε μικρότερα χρονικά διαστήματα είτε μέσω διαπραγματεύσεων διαπραγμάτευσης σε καθημερινά γραφήματα. Τα breakouts μπορούν επίσης να ανταλλάσσονται σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, φυσικά.

Για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτές τις τεχνικές διαπραγμάτευσης, ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: Πώς να αισθανθείτε διαφορετικές δομές αγοράς.  

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε επίσης πώς να ανταλλάσσετε αποτελεσματικά τις ασταθείς τάσεις.

Φυσικά, είναι κρίσιμο να αναλύσετε το όργανο που θέλετε να ανταλλάξετε, σωστά και όχι μόνο να το ανταλλάξετε, επειδή η ανάγνωση SSI είναι ακραία.

Πρέπει να χειρίζεστε κάθε μέσο ξεχωριστά και να λαμβάνετε υπόψη σημαντικούς θεμελιώδεις και τεχνικούς παράγοντες κατά τη λήψη εμπορικών αποφάσεων.

 

Εξωτικά και Μικρά Ζεύγη / Όργανα

Τα αξιόπιστα δεδομένα τοποθέτησης λιανικής δεν είναι συνήθως διαθέσιμα σε λιγότερο σημαντικά εργαλεία όπως εξωτικά και δευτερεύοντα νομίσματα. Ωστόσο, οι ίδιες αρχές μετρούν κατά την εμπορία αυτών των μέσων.

Όταν επιταχυνθεί μια καθιερωμένη τάση, οι έμποροι λιανικής καταπολεμούν με νέα αποφασιστικότητα. Καθώς η τάση εξελίσσεται, αυτοί οι έμποροι εξαναγκάζονται από τις θέσεις αντίθετης τάσης. Οι στάσεις απώλειας ενεργοποιούνται ή οι θέσεις τους κλείνουν με δύναμη όταν οι λογαριασμοί τους εξαντλούνται από το διαθέσιμο περιθώριο.

Τα μεγάλα αγόρια (ως επί το πλείστον θεσμικοί έμποροι) που κάνουν εμπόριο με την τάση συλλέγουν εύκολα τα χρήματα αυτών των εμπόρων λιανικής.

Έτσι, παρόλο που ενδέχεται να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα θέσης λιανικής σε συγκεκριμένα μέσα, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με τον ίδιο τρόπο όπως τα κύρια ζεύγη νομισμάτων.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε, ωστόσο, είναι ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης βρίσκονται μερικές φορές στη δεξιά πλευρά της αγοράς, ειδικά σε περιβάλλοντα. Ωστόσο, οι έμποροι λιανικής κάνουν λάθος τις περισσότερες φορές και το εμπόριο έναντι του συναισθήματος λιανικής είναι πραγματικά ικανοποιητικό όταν το συνδυάζετε με καλή τεχνική ανάλυση και καλή διαχείριση χρημάτων.

Έχετε δοκιμάσει τα εμπορικά μας σήματα; Όχι μόνο παρέχουμε σήματα διαπραγμάτευσης συναλλάγματος, αλλά και σήματα σε χρυσό, αργό πετρέλαιο και στον δείκτη μετοχών Nikkei 225.

Καλές συναλλαγές!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me