Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Η Tesla ξεπερνά την αξία του Bitcoin: Ποιο είναι το καλύτερο παιχνίδι;

Ηλεκτρονικός κατασκευαστής οχημάτων Tesla Motors είναι επίσημα πιο πολύτιμο από το Bitcoin. Στις 2 Ιουλίου 2020, η τιμή για μία μετοχή στην εταιρεία ήταν 1.208,66 $, δίνοντας στην εταιρεία συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 224,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή είναι μια αστρονομική μορφή για μια εταιρεία που εξακολουθεί να χάνει χρήματα στον ισολογισμό της, σαφώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η μελλοντική υπόσχεση της Tesla θα φέρει επανάσταση στην οδήγηση, καθώς ξέρουμε ότι θα κάνει την εταιρεία αξίζει πολύ περισσότερο από ό, τι σήμερα.

Οι επενδυτές Bitcoin κάνουν το ίδιο πράγμα με την κρυπτογράφηση. Υποθέτοντας ότι η τιμή για ένα Bitcoin είναι 9.000 $, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ανέρχεται σε περίπου 168 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 20.000 $ USD, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin ανέρχεται στα 334 δισεκατομμύρια δολάρια. Με το Bitcoin και το Tesla να προτίθενται να αλλάξουν τον κόσμο μέσω επαναστατικών εφαρμογών της τεχνολογίας, οι επενδυτές και ο ένας πιθανότατα έχουν ρίξει μια ματιά στο άλλο.

Τα αποθέματα τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα υπήρξαν αρκετά καλά στοιχήματα κατά την τελευταία δεκαετία. Είναι φυσικό για τους παίκτες που επενδύουν σε ένα ή το άλλο (ή και τα δύο για αυτό το θέμα) να αναρωτηθούν, ποιο είναι το καλύτερο στοίχημα; Bitcoin ή Tesla?

Γιατί το Tesla είναι πιο πολύτιμο από το Bitcoin αυτή τη στιγμή?

Οι πιο πρόσφατες τριμηνιαίες αναφορές της Tesla ενημερώνουν το κοινό ότι η εταιρεία πούλησε 90.635 αυτοκίνητα το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα υψηλός αριθμός σε σύγκριση με μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, αλλά το θέμα είναι ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street.

Συνολικά, υπό την ηγεσία του Elon Musk, οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι στο Tesla για όσο καιρό, αν όχι περισσότερο από ό, τι ήταν στο Bitcoin. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει η Tesla είναι ότι τα αυτοκίνητα Tesla έχουν άμεση χρησιμότητα στην οποία μπορούν να βασίζονται οι καταναλωτές αυτή τη στιγμή. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα είναι η ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς τη χρήση φυσικού αερίου, η οποία εξοικονομεί χρήματα για τον καταναλωτή. Μιλά επίσης για το γεγονός ότι όλο και περισσότερα αυτοκίνητα Tesla αγοράζονται με δυνατότητες αυτοματισμού, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν την οδήγηση.

Ενώ το Bitcoin έχει σίγουρα χρησιμότητα ως σύστημα πληρωμών peer-to-peer, εξακολουθεί να μην βρίσκεται στο επίπεδο των περισσότερων εθνικών νομισμάτων όσον αφορά την ευκολία χρήσης ή την υιοθέτηση από το κοινό ή από μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Τι θα χρειαστεί για να προχωρήσει το Bitcoin?

Η αύξηση της υιοθέτησης και της χρησιμότητας σε καθημερινή βάση από την πλευρά των καταναλωτών είναι αυτό που χρειάζεται για να ξεπεράσει το Bitcoin το Tesla. Στην ιδανική περίπτωση, ολόκληρα έθνη ανθρώπων θα αποφασίσουν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση, ή ο κόσμος θα πρέπει να δει κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρείες να υιοθετούν Bitcoin σε μεγαλύτερη κλίμακα, προκειμένου η αγοραία αξία να παραμείνει μόνιμα μπροστά από την Tesla.

Η πραγματικότητα είναι ότι το Bitcoin έχει πολλά εμπόδια για να περάσει για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Μπορεί να χρειαστεί ακόμη και για μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων να αποδεχτούν το Bitcoin ως έγκυρη μορφή νομίσματος, ώστε ο ψηφιακός χρυσός να αξίζει περισσότερο από μια εταιρεία όπως η Tesla Motors. Δύο πράγματα που διαχωρίζουν τους κινητήρες Tesla και τον Elon Musk για το Bitcoin είναι ότι ο Musk έχει εξουσία για το μέλλον της εταιρείας και το ευρύ κοινό εμπιστεύεται τις ιδέες του. Το Bitcoin βασίζεται σε μια κοινότητα ανθρώπων για κοινή χρήση και υλοποίηση ιδεών που κλιμακώνουν το blockchain και καθιστούν πιο βιώσιμη τη χρήση κρυπτογράφησης μακροπρόθεσμα.

Bitcoin ή Tesla; Ποιο θα έπρεπε να ποντάρουν οι παίκτες αυτή τη στιγμή?

Αλήθεια, είναι πιθανό ότι ούτε ο Tesla ούτε το Bitcoin είναι ένα καλό στοίχημα βραχυπρόθεσμα. Οι κυβερνήσεις ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα για πακέτα ερεθίσματος για τη φροντίδα του ευρύτερου κοινού και η πανδημία του κορανοϊού εξακολουθεί να τρέχει άγρια ​​σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτι πρέπει να δώσει και όταν η οικονομία τελικά επιδεινωθεί, λίγοι άνθρωποι θα ρίξουν χρήματα στο Bitcoin ή θα αγοράσουν ακριβά Tesla’s. Το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 θεωρείται απόδειξη. Η τιμή του Bitcoin μειώνεται στα 3.100 δολάρια ΗΠΑ καθώς οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν.

Μακροπρόθεσμα, το Bitcoin μπορεί να έχει περισσότερες δυνατότητες σε ό, τι αφορά την έκρηξη, αλλά είναι πιθανό οι επενδυτές που κερδίζουν στοιχήματα σε Bitcoin για την Tesla να έχουν επενδυτικό ορίζοντα άνω των 10 ετών. Κατά την επόμενη δεκαετία, η Tesla είναι πιθανώς το πιο σταθερό στοίχημα που εγγυάται ότι θα κερδίσει στους επενδυτές κέρδος, αλλά το Bitcoin μπορεί να έχει το υψηλότερο ανοδικό. Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση στην τεχνολογία θα πρέπει πάντα να αποτελεί μέρος ενός καλά ισορροπημένου χαρτοφυλακίου. Είτε επιλέγετε Bitcoin είτε Tesla πραγματικά εξαρτάται από τη δική σας ανάλυση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me