Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ο χρυσός έχει αντοχή στην πίεση, οι S&P και Dax είναι σταθεροί

Γεια σας, έμποροι! Ελπίζω να είστε ακόμα στην κορυφή των αγορών. Οι συναλλαγές μπορεί μερικές φορές να σας βγάλουν πολλά, ειδικά αν είστε υπερβολικά απασχολημένοι, δεν κοιμάστε πολύ, έχετε μικρά παιδιά να σας κρατούν τη νύχτα, να αντιμετωπίζετε το άγχος, να επιλύετε όλα τα είδη προβλημάτων κ.λπ. Το εμπόριο μπορεί να φαίνεται σαν ένα εύκολο έργο, αλλά οι ψυχικές και συναισθηματικές πιέσεις αγοράς και πώλησης σε μια αγορά που μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτες μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση.  

Προσωπικά είχα μια υπέροχη μέρα στις αγορές, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πολλές συναλλαγές δεν λειτούργησαν, έκανα ένα μικρό λάθος με μία από τις συναλλαγές και ούτω καθεξής. Αυτό που πραγματικά είχε σημασία ήταν η σταθερή διαχείριση χρημάτων, ένας καλός δείκτης κινδύνου προς ανταμοιβή, η διαπραγμάτευση με την τάση, αλλά κυρίως η επιμονή. Οι επιτυχημένες συναλλαγές που ήρθαν στο τέλος αντιστάθμισαν τους χαμένους και πολλά άλλα.

Η διαπραγμάτευση είναι σαν την πυγμαχία – πρέπει να είσαι ικανός και αρκετά σκληρός για να τραβήξεις μερικές στιγμές, και να μείνεις στον αγώνα μέχρι να αποκτήσεις την κυριαρχία πάνω από τον αντίπαλό σου.

Εντάξει, λοιπόν, αυτό είναι αρκετό για την ανταλλαγή ψυχολογίας για σήμερα, ας δούμε μερικούς δείκτες, χρυσά και ζεύγη FX.

 

μικρό&P 500 – Κρατώντας σταθερό κοντά σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών

Το S&Το P 500 διαπραγματεύεται στο πλάι για μερικές ημέρες ήδη. Αυτός ο αμερικανικός δείκτης μετοχών σημείωσε υψηλό όλων των εποχών μόνο πριν από λίγες ημέρες. Ας δούμε ένα καθημερινό γράφημα:

μικρό&Ημερήσιο γράφημα P 500

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτός ο δείκτης έχει εισέλθει σε μια περιοχή ενοποίησης που διήρκεσε ήδη μερικές ημέρες. Αυτές οι ενοποιήσεις συχνά οδηγούν σε ισχυρά breakouts όταν αποφέρουν καρπούς. Ωστόσο, μπορούν επίσης να προσελκύσουν πολλούς εμπόρους μέσω ψευδών ξεμπλοκαρίσματος ή «ψεύτικων» όπως το αποκαλούν ορισμένοι.

Παρά το αδύναμο κλείσιμο του σήμερα, ο ανοδικός σχηματισμός σε αυτόν τον δείκτη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Θα παρατηρήσετε μια ανοδική τάση σε αυτό το ευρετήριο, ανεξάρτητα από το αν κοιτάζετε ένα εβδομαδιαίο, καθημερινό ή ακόμη και ένα γράφημα 4 ωρών. Αυτό ψάχνουμε – ένα όργανο που μας δίνει το ίδιο σήμα σε όλα τα σημαντικά χρονοδιαγράμματα.

Λοιπόν, πώς μπορούμε να ανταλλάξουμε αυτήν την ενοποίηση στο S&Π? Περιμένοντας μια εταιρεία καθημερινά κοντά έξω από αυτό το εύρος ενοποίησης, ακολουθούμενη από μια αναδρομή πίσω σε αυτήν. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

μικρό&Ημερήσιο γράφημα P 500

Είναι σημαντικό να περιμένετε για επιβεβαίωση ότι η τάση είναι έτοιμη να συνεχίσει στην ανοδική πορεία της.

 

Dax – Οι Ταύροι είναι ακόμα δυνατοί

Ημερήσιο γράφημα Dax

Αυτός ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης βρίσκεται επίσης σε φάση ενοποίησης αυτή τη στιγμή. Αυτή η ενοποίηση ήταν πολύ λιγότερο έντονη από το S&Π 500, ωστόσο. Το Dax φαίνεται επίσης να είναι πιο bullish από το S&P αυτή τη στιγμή. Αν και το Dax δεν είναι κοντά σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών όπως το S&P, ο σχηματισμός του φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξος από το S&P σε αυτό το στάδιο. Μπορούμε να αναζητούμε ευκαιρίες αγοράς στις επόμενες μέρες, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξουμε την άλλη πλευρά της αγοράς προς το παρόν.

 

Nikkei – Σκοπεύοντας κάτω από το 20-EMA

Αυτός ο ιαπωνικός δείκτης μετοχών φαίνεται πολύ βαρύς αυτή τη στιγμή. Σήμερα είναι το τέταρτο συνεχές καθημερινό κλείσιμο κάτω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών. Εδώ είναι ένα καθημερινό γράφημα:

Ημερήσιο γράφημα Nikkei 225

Εδώ μπορούμε να δούμε ότι το σημερινό κερί αντιμετωπίζει αντίσταση στο 20-EMA, από όπου διαπραγματεύτηκε ξανά χαμηλότερα. Θα ήταν ιδανικό εάν αυτό το κερί είχε ένα πολύ μεγαλύτερο άνω φυτίλι για να μας δώσει ένα ισχυρότερο σήμα πώλησης. Ωστόσο, αυτό το κερί απόρριψης είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί. Δεν θα εκπλαγώ αν ο δείκτης διαπραγματευόταν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας ή δύο.

 

Gold – Πρώην υποστήριξη που παρέχει νέα αντίσταση.

Χρυσό ημερήσιο γράφημα

Έγραψα για αυτήν την τεχνική εξέλιξη πριν από λίγες ημέρες. Μόλις σκέφτηκα ότι θα σας έδινα μια γρήγορη ενημέρωση. Φαίνεται ότι ο χρυσός επιτέλους αντιμετώπισε κάποια αντίσταση στην πορεία, και αυτό συμβαίνει σε σημαντικό τεχνικό επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε ένα κύμα αμέσως, αν και είναι σίγουρα δυνατό.

Προσωπικά, θα ήθελα να δω ένα σταθερό σήμα δράσης για την αντιστροφή της τιμής στον χρυσό πριν κλείσω αυτό το εμπόρευμα. Ας δούμε τι μας προσφέρει η αγορά τις επόμενες μέρες.

 

NZD / JPY – Το Bull εκτοξεύεται ξανά

Αναρωτιέστε πιθανώς γιατί γράφω για ένα μικρό ζευγάρι σήμερα. Λοιπόν, τα περισσότερα από τα μεγάλα ζευγάρια είναι λίγο ασταθής αυτή τη στιγμή και είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Από την άλλη πλευρά, το NZD / JPY έχει κάνει μια ισχυρή κίνηση προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ανοδικής τάσης του σήμερα. Κοιτάξτε αυτό το καθημερινό γράφημα:

Ημερήσιο γράφημα NZD / JPY

Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ξέσπασε αυτό το ζευγάρι από αυτήν τη ζώνη ενοποίησης με ένα χτύπημα σήμερα. Τεχνικά, είναι πολύ λογικό να παίζεις τη μεγάλη πλευρά σε αυτό το ζευγάρι. Αυτό θα σας έβαζε στη δεξιά πλευρά της τάσης, όπου βρίσκεται η υψηλότερη πιθανότητα επιτυχίας.

Το σημερινό bullish κερί είναι πραγματικά επιθετικό και περιμένω κάποια αξιοπρεπή παρακολούθηση τις επόμενες μέρες.

 

USD / CHF – Μερικά περισσότερα μειονεκτήματα στο δρόμο?

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF

Αυτό είναι το σημαντικότερο ζευγάρι που μου αρέσει περισσότερο αυτή τη στιγμή. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο κερί απόρριψης ποτέ, η σημερινή μπάρα υποδηλώνει μια περαιτέρω μείωση αυτής της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Αν δούμε τη συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ τις επόμενες μέρες, το USD / CHF θα μπορούσε να είναι θύμα αυτής της αδυναμίας.

Καθώς προχωράμε το Σαββατοκύριακο, θα έχουμε αύριο κάποια σημαντικά οικονομικά δεδομένα. Από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε αριθμούς λιανικών πωλήσεων στις 09:30 GMT και στις 13:30 GMT έχουμε καναδικούς Core CPI και Core Retail Sales αριθμούς.

Επιπλέον, έχουμε αύριο δύο σημαντικές ομιλίες. Ο πρόεδρος της FED Janet Yellen μιλά στις 01:00 GMT και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump στις 17:00 GMT.

Καλή τύχη διαπραγμάτευσης, και περάστε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me