Ripple – Ένα νέο Cryptocurrency που παρουσιάζει ισχυρό δυναμικό ανάπτυξης

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων μπορεί συχνά να εκληφθεί κατά λάθος ως ένας τομέας που κατοικείται από bitcoin και μια χούφτα άλλων ψηφιακών νομισμάτων, με επικεφαλής τη δεύτερη θέση για το μεγαλύτερο όριο αγοράς, το ethereum. Το ίδιο ισχύει, ακόμη περισσότερο, για τα παραδοσιακά μέσα και τον τρόπο παρουσίασης ιστοριών που προέρχονται από αυτόν τον τομέα.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δεκάδες ψηφιακά νομίσματα, τα οποία προσπαθούν ό, τι μπορούν για να επεκτείνουν τα υποστηριζόμενα δίκτυα blockchain σε έναν αυξανόμενο αριθμό χρηστών. Ενώ το bitcoin χρησιμοποιείται για την αγορά υπηρεσιών και αγαθών, τη λήψη δανείων ή ακόμη και για επίσκεψη διαδικτυακά καζίνο και στοιχηματίστε με το BTC, εξακολουθεί να είναι μόνο η μεγαλύτερη οντότητα σε ένα πολύ διαφορετικό πεδίο ανταγωνισμού.

Εξαιτίας αυτού, άλλα κρυπτονομίσματα τείνουν συχνά να παραμένουν απαρατήρητα από το ευρύ κοινό ή ακόμη και εξειδικευμένα μέσα που είναι αφιερωμένα στο ίδιο FinTech. Ένα από τα πολλά υποσχόμενα blockchains που πρόσφατα ανέβασε αργά τις δυνατότητές του είναι ο κυματισμός. Χάρη σε μια πρόσφατη είδηση ​​έχει την ευκαιρία να ανέβει σε μια μικρή χρονική περίοδο στην τρίτη θέση στην περιοχή του ψηφιακού νομίσματος.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την τιμή του νομίσματός του, αλλά και για τη συνολική σταθερότητα και χρηστικότητα της βασικής εγκατάστασης blockchain. Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους το κυματισμό μπορεί σύντομα να γίνει πολύ πιο συναφές νόμισμα στον τομέα FinTech.

Η ιδέα του κυματισμού

Το Ripple αντιπροσωπεύει κάτι που ονομάζεται RTGS, το οποίο σημαίνει σύστημα ακαθάριστου διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο. Αυτό καθιστά το κυματισμό ένα δίκτυο εμβασμάτων και ανταλλαγής νομισμάτων που διευθύνεται από το πρωτόκολλο κυματισμού, το οποίο χρησιμοποιεί ένα κατανεμημένο δίκτυο που χρησιμοποιείται για κάθε τρόπο επικύρωσης συναλλαγών.

Το Ripple κυκλοφόρησε το 2012 και η κύρια αποστολή του ήταν και εξακολουθεί να είναι να παρέχει ένα ασφαλές μέσο παγκόσμιων χρηματοοικονομικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται άμεσα και πρακτικά χωρίς καμία επιβάρυνση. Το πρωτόκολλο κυματισμού και τα νομίσματά του, που ονομάζονται XRPs μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση μιας αξίας οποιουδήποτε είδους, που κυμαίνεται από νομίσματα fiat, εμπορεύματα, κρυπτονομίσματα, αλλά και πράγματα όπως λεπτά κινητού ή μίλια συχνών πτήσεων.

Ουσιαστικά, όπως και άλλα ψηφιακά νομίσματα, χρησιμοποιεί ένα σύστημα επαλήθευσης συναλλαγών εντός ενός κοινόχρηστου δικτύου P2P το οποίο στη συνέχεια εφαρμόζεται για την ανταλλαγή οποιασδήποτε αξίας στα εύκολα μετακινούμενα νομίσματά του. Ωστόσο, σε αντίθεση με το bitcoin για παράδειγμα, το οποίο αγωνίζεται κερδίστε αναγνώριση σε διάφορα έθνη σε όλο τον κόσμο, Το XRP φαίνεται ότι βρήκε έναν κυκλικό δρόμο σε μέρη που μπορούν να επιταχύνουν τη χρήση και την υιοθέτησή του.

Η σύνδεση Alibaba

Πρόσφατα, μια φήμη άρχισε να κυκλοφορεί ότι η Alibaba, ο ασιατικός γίγαντας στον τομέα των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων, σύντομα θα έχει έναν κύκλο επικυρωτή κυματισμού. Αμέσως, πολλοί υποπτεύονταν ότι αυτό ήταν το σημείο εισόδου του blockchain στην κινεζική αγορά.

Ο Ripple έκανε το καλύτερο δυνατό για να απαντήσει σε αυτές τις φήμες, παρέχοντας μια απάντηση τόσο θετική όσο και αρνητική. Οι εκπρόσωποί της αρνήθηκαν οποιαδήποτε σύνδεση Alibaba, αλλά είπαν ότι σκοπεύουν να εισέλθουν στη μεγάλη κινεζική αγορά. Φυσικά, αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν.

Κάθε επιχείρηση κρυπτογράφησης προσπαθεί ενεργά να φτάσει στην κινεζική αγορά ή να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα τους επιτρέψει τελικά να το κάνουν. Η Κίνα είναι τεράστια σε μέγεθος και λειτουργεί χρησιμοποιώντας υψηλό επίπεδο ψηφιακής παρουσίας και επίσης σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, έχει επίσης νόημα για την Alibaba να παραμείνει σιωπηλή σχετικά με τη ρύθμιση του κόμβου, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αύξανε την τιμή των μεμονωμένων μαρκών πριν από κάθε οντότητα έχει ιδέα πώς να κάνει την ίδια διαδικασία να ταλαντεύεται. Επίσης, όπως σημείωσαν πολλοί παρατηρητές και αναλυτές, αυτός ο τύπος συνεργασίας θα ήταν προς το συμφέρον όλων και εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους.

Πράγματα που πρέπει να κερδίσετε

Η Ripple, η οποία έχει ξεκινήσει συγκέντρωσε σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό να διακόψει την τρέχουσα επιλογή για τις ίδιες χρηματοοικονομικές συναλλαγές, η Swift, η Alibaba είναι ένας μεγάλος στόχος. Καθώς αυξάνεται η ώθηση της Κίνας στις οδούς του παγκόσμιου εμπορίου, το ίδιο κάνει και η ανάγκη εύρεσης σταθερών πηγών διασυνοριακών πληρωμών που δεν επιβαρύνονται με τον έλεγχο κεφαλαίου, τη ρύθμιση και το υψηλό κόστος.


Αυτή τη στιγμή, το ηλεκτρονικό εμπόριο της Κίνας είναι σχεδόν το ένα πέμπτο του συνολικού εξωτερικού εμπορίου της και αυτό απαιτεί μόνο όλο και πιο γρήγορα και φθηνά μονοπάτια μέσω των οποίων θα μπορούσε να ρέει το νόμισμα. Το Ripple θα ταιριάζει πολύ όταν πρόκειται για αυτές τις απαιτήσεις, αλλά η εύρεση θέσης στο οικοσύστημα των τραπεζών τομέα της Κίνας θα ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια συμμαχία με έναν από τους γίγαντες του διαδικτύου του έθνους θα ήταν ένας γρήγορος τρόπος με τον οποίο περιλαμβάνονται πολύ λιγότερα πιθανά εμπόδια και κανονιστικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, η Alibaba είναι μια εταιρεία που προωθεί τις παγκόσμιες φιλοδοξίες και μια σχεδόν ακόρεστη όρεξη για όλους τους τύπους ανάπτυξης.

Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τη χρήση του blockchain ως μέσου πληρωμής, αλλά και για την εφαρμογή των άλλων χρήσεών του μέσα στην τεράστια εταιρεία. Όπως δείχνουν πολλά προηγούμενα αποσπάσματα πληροφοριών, η εταιρεία ασχολείται ήδη βαθιά με την προσπάθεια να καταλάβει πώς το blockchain θα μπορούσε να το βοηθήσει να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Από αυτήν την άποψη, το πρόγραμμα Ant Finance της εταιρείας θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός βραχυπρόθεσμος συνεργάτης για κυματισμούς, εάν οι φήμες είναι πράγματι αληθινές. Ως συνασπισμός, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνδυάσουν τις δυνατότητές τους για περαιτέρω ανάπτυξη της Alipay που κυριαρχεί επί του παρόντος στον τομέα πληρωμών 5,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας.

Η ανάπτυξη του κυματισμού

Αν και όλα αυτά είναι συναρπαστικά από την οικονομική προοπτική της ανάπτυξης και της ανάπτυξης μεμονωμένων επιχειρήσεων, οι περισσότεροι επενδυτές αναρωτιούνται τι θα έχει αυτό το αποτέλεσμα στην τιμή XRP. Προς το παρόν, οι φήμες προκάλεσαν αύξηση 40% στην τιμή του διακριτικού, η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως επενδυτική στιγμή.

Όμως, δεδομένου ότι το XRP διαπραγματεύεται επί του παρόντος σε περίπου 0,3 $, έχει πολύ περισσότερο περιθώριο για αύξηση των τιμών εάν και όταν επιβεβαιώνονται ή αρνούνται τα νέα της Alibaba. Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι πολλοί απλώς στοιχηματίζουν στην ίδια φήμη, αλλά δεν έχουν συγκεκριμένα γεγονότα για να επιβεβαιώσουν αυτήν την υπόθεση..

Ωστόσο, εάν αποκαλυφθεί η συμφωνία, το XRP πρόκειται να περάσει από την οροφή. Ταυτόχρονα, αν δεν είναι, υπάρχουν σαφώς πολλές δυνατότητες σε κυματισμό, ώστε η κρυπτογράφηση της θα μπορούσε να είναι πράγματι μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map