Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τράβηγμα Pips από Αγορές Range-Bound

Αυτό που λατρεύω τόσο πολύ για την εμπορία της αγοράς συναλλάγματος (και άλλων αγορών), είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι να τους προσεγγίσετε εάν γνωρίζετε ακριβώς πώς να προσαρμόσετε τις διαφορετικές συνθήκες της αγοράς. Φυσικά, όλοι θέλουμε να ανταλλάσσουμε έντονες τάσεις που φαίνεται να τρέχουν προς μια κατεύθυνση για πάντα. Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση στην αγορά, επειδή μπορείτε να πιάσετε μερικά πολύ μεγάλα ψάρια με ένα μικρό κομμάτι δολώματος, που σημαίνει ότι μπορείτε να πετύχετε έναν μεγάλο στόχο διακινδυνεύοντας μόνο ένα μικρό μέρος των ιδίων κεφαλαίων σας. Ωστόσο, όταν οι αγορές κινούνται πλαγίως, θα βρείτε επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες συναλλαγών εάν ξέρετε τι να ψάξετε και πότε να τραβήξετε τη σκανδάλη. Προσθέστε κάποια καλή διαχείριση χρημάτων σε αυτό, και το επόμενο άτομο που χτυπά την πόρτα σας θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο κ. Handsome Profit. Ας δούμε πώς να νικήσουμε τις αγορές!

 

Προσδιορισμός κατάλληλων σειρών

Ο εντοπισμός εύρους με καλό δυναμικό κέρδους δεν είναι πολύ δύσκολος, ειδικά εάν έχετε κάποια εμπειρία συναλλαγών. Και αν είστε νέοι στο εμπόριο, μην ανησυχείτε, έχετε φτάσει στο σωστό μέρος για να μάθετε μερικές εύχρηστες συμβουλές συναλλαγών! Ας δούμε μερικά γραφήματα.

Τράβηγμα Pips AΕβδομαδιαίο διάγραμμα AUD / USD (2017/02/20)

Χρησιμοποίησα αυτό το γράφημα σε ένα από τα προηγούμενα άρθρα μου, το RBA Minutes to Kick Off This Week’s Action. Μέχρι τη στιγμή που η τιμή επισκέφθηκε την κορυφή του εύρους σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση, είχε ήδη αγγίξει τόσο το κατώτατο όριο όσο και το εύρος κορυφής μερικές φορές. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ότι η τιμή σέβεται επανειλημμένα ορισμένα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης προτού μπορέσουμε να επισημάνουμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση γραφήματος ως εύρος. Μόνο όταν έχουμε δει τουλάχιστον δύο αντιστροφές τιμών τόσο στην υποστήριξη όσο και στην αντίσταση, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο χρήσης στρατηγικών διαπραγμάτευσης εύρους.  

Σε αυτήν την περίπτωση, το doji (το δεύτερο τελευταίο κερί σε αυτό το γράφημα) και το κερί που μοιάζει με doji που προηγείται, υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα η τιμή να σεβαστεί την αντίσταση σε αυτό το κορυφαίο εύρος.

Μια εβδομάδα μετά από αυτό το άρθρο, έγραψα ξανά για το AUD / USD σε ένα άλλο άρθρο, με τίτλο The Aussie is Coming Down! Το εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα στοιχειώνει το AUD / USD. Ακολουθούν τα διαγράμματα που χρησιμοποίησα σε αυτό το άρθρο:

Τραβήγματα Pips Β

Εβδομαδιαίο διάγραμμα AUD / USD (2017/02/28)

Τραβήγματα Pips ΓΕβδομαδιαίο διάγραμμα AUD / USD (2017/02/28)

Σε αυτά τα δύο διαγράμματα, μπορούμε να δούμε πώς το ζευγάρι συνέχισε να αγωνίζεται στην κορυφή αντίστασης. Ακολουθεί το τελευταίο εβδομαδιαίο γράφημα του AUD / USD:

Τράβηγμα Pips 1Εβδομαδιαίο διάγραμμα AUD / USD

Προς το παρόν το ζεύγος βρίσκεται ακόμα σε αυτό το καλά καθορισμένο εύρος. Αυτά τα τελευταία δύο κεριά απόρριψης που σχηματίστηκαν στην κορυφή της σειράς προσφέρουν μερικές πολύ καλές ευκαιρίες πώλησης, όπως μπορείτε να δείτε.

 

Πότε και πώς να εισάγετε μια συναλλαγή εύρους

Ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος εισαγωγής συναλλαγών σε ποικίλες συνθήκες της αγοράς είναι η χρήση ενεργοποιητών κηροπηγίων. Ο λόγος για τον οποίο αυτή η προσέγγιση είναι τόσο αποτελεσματική είναι επειδή προσθέτει το μπόνους επιβεβαίωσης. Στις συναλλαγές forex, η επιβεβαίωση παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές διαφορετικές στρατηγικές συναλλαγών.

Βλέπετε, όταν ένα συγκεκριμένο όργανο περιορίζεται σε ένα καλά καθορισμένο εύρος και η τιμή πλησιάζει το ανώτατο όριο ή το κατώτατο όριο εύρους, δεν υπάρχει απολύτως καμία εγγύηση ότι η ενέργεια τιμής θα σέβεται αυτήν τη ζώνη στήριξης ή αντίστασης. Αυτό μπορεί να είναι ακριβώς εκεί που η τιμή τελικά ξεσπάσει από το εύρος… και πυροβολεί αμέσως μέσω του stop loss σας σε χρόνο μηδέν. Ας δούμε ένα παράδειγμα εύρους 400 pip στο USD / CHF:

Τράβηγμα Pips 2Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF (2016)

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα ενός καλά καθορισμένου εύρους. Υπήρξαν αρκετές αντιστροφές στο κατώτατο όριο και στο κατώτατο όριο που προσέφεραν εξαιρετικές ευκαιρίες συναλλαγών. Φυσικά, ο συντηρητικός έμπορος εύρους πιθανότατα δεν θα είχε ανταλλάξει τις κινήσεις στους αριθμούς ένα, δύο και τρία, επειδή θα περίμενε αρκετά στοιχεία για να είναι σίγουρος ότι ο τεχνικός σχηματισμός ήταν πράγματι ένα κατάλληλο εύρος. Προσωπικά θα είχα ανταλλάξει το νούμερο δύο λόγω του εξαιρετικού κεριού απόρριψης που σχηματίστηκε σε ένα καλό εβδομαδιαίο επίπεδο (το οποίο δεν μπορείτε να δείτε σε αυτό το γράφημα χωρίς να σμικρύνετε). Θα εξετάσουμε επίσης το νούμερο δύο, διότι εάν συναντήσετε ένα παρόμοιο κερί σε ένα όροφο, θα μπορούσε να σας κάνει ένα αξιοπρεπές κέρδος αν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Ας κάνουμε μεγέθυνση για να εξετάσουμε τους διαφορετικούς κανόνες ενεργοποίησης κεριών:

 

Αριθμός ταλάντευσης 2:

Τράβηγμα Pips 3Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF (2016)

Αυτό το pinbar ή dragonfly doji, είναι ένα ισχυρό ανοδικό κερί απόρριψης που αξίζει να διαπραγματευτεί αν βρίσκεται στη σωστή τοποθεσία, φυσικά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανταλλαγής κεριών σήματος όπως αυτό. Σε αυτό το παράδειγμα, μια εκκρεμή εντολή αγοράς θα τοποθετηθεί στο υψηλό του κεριού σήματος, το οποίο ονομάζεται επίσης μύτη της ράβδου. Η τοποθέτηση stop loss θα ήταν μερικά pips κάτω από το χαμηλό της ράβδου. Θυμηθείτε, αυτή η καταχώρηση λαμβάνεται σε καθημερινό γράφημα, επομένως δεν θέλουμε να τοποθετήσουμε το stop loss ένα ή δύο κουκούτσια κάτω από το χαμηλό του κεριού σήματος. Είναι καλύτερο να δώσετε στο εμπόριο λίγο χώρο αναπνοής. Σε αυτήν την περίπτωση, το stop loss είναι περίπου 28 pips κάτω από το χαμηλό της ράβδου.

Σε αυτό το παράδειγμα, υπάρχει μια σημαντική ταλάντευση ψηλή (σημειωμένη σε μωβ) που προηγείται της ταλάντευσης χαμηλά όπου σχηματίστηκε το κερί σήματος. Αυτός ήταν ένας λογικός στόχος, και όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το γράφημα, απέδωσε αξιοπρεπή 230 pips. Ο κίνδυνος ήταν μόνο 140 pips, οπότε η ανταμοιβή ήταν 1,64 φορές περισσότερο. Εάν έχετε διακινδυνεύσει το ένα τοις εκατό των ιδίων κεφαλαίων σας σε αυτήν την συναλλαγή, θα έχετε κερδίσει 1,64%. Σε αυτήν την περίπτωση, η τιμή δεν πλησίασε ποτέ το stop loss. Τι μεγάλο εμπόριο θα ήταν αυτό!

Ίσως αναρωτιέστε γιατί ο στόχος δεν ήταν πιο επιθετικός. Λοιπόν, θα μπορούσατε να έχετε πετύχει έναν πολύ μεγαλύτερο στόχο σε αυτήν την περίπτωση, αλλά θυμηθείτε, εξετάζουμε αυτήν τη ρύθμιση εκ των υστέρων. Όταν δημιουργείτε ένα εύρος συναλλαγών, πρέπει να έχετε κατά νου ότι το δυναμικό κέρδους σας από την άποψη της σχέσης ανταμοιβής προς κίνδυνο, θα είναι συνήθως μικρότερο από ό, τι όταν κάνετε συναλλαγές swing ή συναλλαγές θέσης είναι ένα μακροπρόθεσμο εμπόριο με στόχο την εκμετάλλευση σημαντικών τάσεων). Είναι σημαντικό, ωστόσο, να μην χρησιμοποιείτε στόχο κέρδους που είναι μικρότερος από την απόσταση στάσης. Θέλουμε να χρησιμοποιούμε θετική διαχείριση χρημάτων ανά πάσα στιγμή. Είναι εξίσου σημαντικό να σημειωθεί, ότι δεν χρειάζεστε τεράστιους δείκτες ανταμοιβής προς κίνδυνο για να είστε κερδοφόρος έμπορος. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ακόμα και χρησιμοποιώντας αναλογία ανταμοιβής προς κίνδυνο 1: 1. Εάν η στρατηγική σας έχει θετική αναλογία νίκης, για παράδειγμα, εάν κερδίσετε το 60% του χρόνου, θα κερδίσετε χρήματα.

Αν και η εντολή εισόδου τοποθετείται στη μύτη της ράβδου pin σε αυτό το παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε εισέλθει στο εμπόριο όταν το κερί σήματος έκλεισε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιούσατε μια εντολή αγοράς. Θα είχατε λίγο λιγότερη επιβεβαίωση ότι η αγορά θα κινήθηκε υπέρ του εμπορίου σας, αλλά θα έχετε εισέλθει σε καλύτερη τιμή. Ο τύπος της μεθόδου εισαγωγής που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από τον τύπο της σκανδάλης κηροπηγίων που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, εάν το κερί σήματος κλείσει πολύ κοντά στο υψηλό του (ή στο υψηλό), κανονικά θα εισέλθετε στο εμπόριο με εντολή αγοράς μόλις κλείσει το κερί. Υπάρχουν άλλες μέθοδοι εισόδου στην αγορά όταν εμφανίζονται κεριά απόρριψης, αλλά εξετάζουμε μόνο αυτές τις δύο τεχνικές σήμερα.

 

Αριθμός Swing 4

Τράβηγμα Pips 4Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF (2016)

Σε αυτήν την περίπτωση, το κερί απόρριψης bullish δεν είναι τόσο ισχυρό κερί σήματος όπως αυτό του swing number 2. Το κερί ράβδου που σημειώθηκε στον αριθμό swing 2 έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος. Επίσης έκλεισε ως μπλε κερί και το κλείσιμο του είναι κοντά στο υψηλό του. Αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί κατά τη μέτρηση της ποιότητας των διαφορετικών κεριών απόρριψης.

Αν και το κερί σήματος στον αριθμό ταλάντευσης 4 είναι ένα ασθενέστερο σήμα από αυτό του αριθμού ταλάντευσης 2, εξακολουθεί να είναι ένα καλό σήμα λόγω της θέσης του. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσα να ανταλλάξω αυτόν τον τύπο σήματος, ωστόσο, θα ήταν να ανταλλάξω μια έξοδο του υψηλού κεριού σήματος, όπως και στο πρώτο παράδειγμα (του αριθμού swing 2).

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω διάγραμμα, αυτή η ρύθμιση συναλλαγών θα απέφερε μια ελκυστική αναλογία ανταμοιβής προς κίνδυνο 2: 1. Επειδή το εύρος αυτού του κεριού σήματος είναι μικρότερο από το εύρος του κεριού σήματος αριθμού ταλάντευσης δύο, ήταν λίγο πιο εύκολο να επιτευχθεί καλύτερη αναλογία ανταμοιβής προς κίνδυνο σε αυτήν την περίπτωση.

 

Αριθμός ταλάντευσης 7

Τράβηγμα Pips 5Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF (2016)

Εδώ μπορείτε να δείτε ότι η αναλογία ανταμοιβής προς κίνδυνο 2: 1 επιτεύχθηκε με στόχο κοντά στο μέσο της περιοχής, ο οποίος είναι πραγματικά καλός. Για άλλη μια φορά, το κερί σήματος δεν είναι πολύ μεγάλο, γεγονός που διευκολύνει την επίτευξη καλής αναλογίας ανταμοιβής προς κίνδυνο.

 

Αριθμός 9 – Το ξεμπλοκάρισμα!  

Τράβηγμα Pips 6Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF (2016)

Εδώ θα είχατε αποφύγει μια απώλεια εάν περιμένατε να σχηματιστεί ένα κατάλληλο σήμα αναστροφής στην κορυφή του εύρους. Το bullish κερί που έσπασε το κορυφαίο εύρος σε αυτήν την περίπτωση ήταν πάρα πολύ ισχυρό για να εξετάσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης.

Σε αυτό το γράφημα, θα δείτε ένα πολύ μεγάλο, επιθετικό μπλε κερί με την ένδειξη “This Candle Spelled Trouble”. Αυτό είναι το κερί που σχηματίστηκε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη ως νέος Αμερικανός πρόεδρος. Εάν παίζατε αυτό το εύρος, αυτό το κερί και μόνο θα σας εμπόδιζε να εισάγετε θέσεις κλεισίματος στην κορυφή του εύρους. Αυτό το κερί από μόνο του προέβλεψε το δυνατό ράλι που ακολούθησε. Δεν θα αναφερθώ σε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι κάνει αυτό το κερί τόσο επικίνδυνο για τους bearish συμμετέχοντες, αλλά για να αναφέρω μόνο μια πτυχή του – το προς τα κάτω φυτίλι αυτού του κεριού μας λέει ότι υπήρξε ισχυρή πώληση την ημέρα, ακολουθούμενη από μια έντονη ανοδική αντιστροφή. Αυτή η ισχυρή ώθηση υψηλότερη από τους ταύρους άσκησε τεράστια πίεση στις αρκούδες, οι οποίες άρχισαν να τις συμπιέζουν από τις σύντομες συναλλαγές τους. Θυμηθείτε, οι πωλητές μπορούν να βγουν από τις συναλλαγές τους μόνο μέσω αγοράς. Έτσι, όταν οι πωλητές έκλεισαν τις συναλλαγές τους εκείνη την ημέρα, και τις ημέρες που ακολούθησαν, αύξησε μόνο την αγοραστική πίεση σε αυτό το ζεύγος. Προσέξτε να μην καταπολεμήσετε εξαιρετικά ισχυρά κεριά όπως αυτό. Πρέπει να χρησιμοποιούμε μεγάλη διακριτικότητα κατά τη διαπραγμάτευση των αγορών.

 

Συμπερασματικά

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανταλλαγής σειρών χωρίς να βασίζεστε στους κανόνες ενεργοποίησης των κηροπηγίων, αλλά για να «υποστηρίξετε» τις συναλλαγές σας με επιβεβαίωση της τιμής μπορεί πραγματικά να κάνει μεγάλη διαφορά. Τα κεριά απόρριψης, που περιλαμβάνουν καρφίτσες, είναι πραγματικά αποτελεσματικά εργαλεία με τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τις καταχωρίσεις σας.    

Οι δείκτες ταλαντώσεων μπορεί να είναι βολικοί όταν διαπραγματεύονται εύρη, αλλά είναι προτιμότερο να τα χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με ενεργοποιητές κηροπηγίων και φυσικά επίπεδα στήριξης και αντίστασης.

Όταν πραγματοποιείται διαπραγμάτευση, το χρονικό πλαίσιο που χρησιμοποιείτε έχει μεγάλη σημασία. Ένα πραγματικά αξιόπιστο χρονικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε είναι το καθημερινό χρονοδιάγραμμα. Υπάρχουν επίσης χρήματα που πρέπει να γίνουν στα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια, αλλά είναι γενικά πιο δύσκολο να είναι σταθερά επικερδές σε αυτά.

Μιλώντας για την κερδοφορία, εάν δυσκολεύεστε να κερδίσετε χρήματα στις αγορές, γιατί να μην δοκιμάσετε τα υπέροχα σήματα συναλλαγών συναλλάγματος. Είτε σας αρέσουν τα δωρεάν σήματα είτε προτιμάτε τα premium σήματα, έχουμε ό, τι χρειάζεται για να βάλουμε δολάρια στις τσέπες σας.

Εάν είστε ένας από αυτούς τους πρακτικούς εμπόρους που τους αρέσει να κατακτά τις αγορές μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις στρατηγικές μας για το forex, το blog forex, τους μεσίτες forex και τις ενημερώσεις ζωντανής αγοράς. Μην πηγαίνετε στη μάχη χωρίς τα σωστά όπλα.

Καλές συναλλαγές!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me