Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Αποθέματα πετρελαίου ΗΠΑ εν μέσω αδύναμου δολαρίου – Μια γρήγορη θεμελιώδης προοπτική

Κατά τις πρώτες ασιατικές συνεδρίες της Τετάρτης, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου έλαβαν αρχικά μέτριες προσφορές πάνω από το επίπεδο των 41, κυρίως μετά την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ) που ανέφερε μια τεράστια αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου. Αλλά αργότερα, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας COVID-19 κάλυψε περαιτέρω κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Εκτός από αυτό, το δεύτερο κύμα περιπτώσεων ιών κοραναϊού οδήγησε σε χαμηλή ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως, η οποία επηρέασε τις τιμές του πετρελαίου και παρότρυνε τους επενδυτές να αποφύγουν να τοποθετήσουν ισχυρές θέσεις. Εν τω μεταξύ, η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου ευρείας βάσης, που προκλήθηκε από την πτωτική μεροληψία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στην τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής, έγινε ο βασικός παράγοντας που περιόρισε τις τιμές του πετρελαίου προς τα κάτω, προσφέροντας κάποια υποστήριξη σε αυτό . Τη στιγμή του τύπου, το WTI Crude Oil διαπραγματεύεται στα 41,16 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 41,15 και 41,39.

 

Παρά την τεράστια αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, οι επενδυτές δεν κατάφεραν να υποβάλουν σημαντικές προσφορές στο αργό πετρέλαιο την ημέρα, πιθανώς λόγω της επανεμφάνισης περιπτώσεων κοροναϊού. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας άφησε επίσης αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου, περιορίζοντας επιπλέον κέρδη. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση των μολύνσεων από κοροναϊούς σε όλο τον κόσμο προκάλεσε φόβους για αρνητική ανάκαμψη όσον αφορά τη ζήτηση καυσίμων. 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν παγκοσμίως υπερβαίνει σχεδόν τα 17 εκατομμύρια, ενώ 4,4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και περισσότεροι από 150.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί μόνο από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Εν τω μεταξύ, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία ανέφεραν επίσης απότομη αύξηση των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, από τις αρχές της εβδομάδας. Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 365 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στο Τόκιο την Πέμπτη. Ο αριθμός των κρουσμάτων ιών στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς, με μέσο όρο περίπου 65.000 νέες περιπτώσεις κάθε μέρα, οι οποίες τελικά έσπασαν την ανάκαμψη των οικονομικών δραστηριοτήτων και έσπασαν τις ελπίδες για ανάκαμψη σε σχήμα V. 

Εκτός από τα δεινά του ιού, η αποτυχία του αργού πετρελαίου να ευθυγραμμίσει τα θετικά δεδομένα αποθέματος θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας. Το κλείσιμο των γραφείων προξενείων στο Χιούστον και το Τσενγκντού προκάλεσαν τη σοβαρότερη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας μέχρι στιγμής. Ως αποτέλεσμα, τα δύο έθνη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ολοκληρωτική κατάρρευση των σχέσεων εντός των προσεχών μηνών, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει την εμπορική συμφωνία που υπάρχει σήμερα μεταξύ των δύο χωρών. 

 

Επιπλέον, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από το δημοσιονομικό πακέτο των ΗΠΑ, που προκλήθηκε από τις διαφορές μεταξύ των μελών της Γερουσίας των ΗΠΑ, επηρέασε επίσης το κλίμα κινδύνου και συνέβαλε στις απώλειες του αργού πετρελαίου. Σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι Δημοκρατικοί εξακολουθούσαν να απομακρύνονται σε μεγάλο βαθμό κατά τον επόμενο γύρο των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ και αυτό έπαιξε επίσης ρόλο στην υπονόμευση του εμπορικού αισθήματος.

 

Στο μέτωπο του δολαρίου, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης ανέφερε απώλειες την ημέρα, πέφτοντας κάτω από το χαμηλό των δύο ετών, καθώς η Fed υποσχέθηκε να περιορίσει τις ζημιές από τον κοραναϊό, διατηρώντας τα επιτόκια κοντά στο μηδέν, στο πίσω μέρος του χωρίς διακοπή αναφορές για νέες μολύνσεις που παρεμποδίζουν την οικονομία. Ως αποτέλεσμα, τα χαμηλά επιτόκια ασκούν πίεση στο δολάριο ΗΠΑ, προκαλώντας την αποδυνάμωση και αυτό βοήθησε τις τιμές του πετρελαίου, καθιστώντας τον μαύρο χρυσό πολύ πιο προσιτό παγκοσμίως. Αλλού, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να συσχετιστούν με το αδιέξοδο των πολιτικών για τη φάση 4 του πακέτου τόνωσης. Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ συνέβαλαν στη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου υψηλότερες, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,52% την Τετάρτη, σταθεροποιώντας περίπου στα 93.275, το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια.

 

Οι παράγοντες της αγοράς θα κρατήσουν τα μάτια τους στην κριτική προκαταρκτική έκθεση του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο των ΗΠΑ για νέα ώθηση στο εμπόριο αργού πετρελαίου. Οι έμποροι θα παρακολουθήσουν επίσης τη δυναμική των τιμών του USD και τους τίτλους των κορωνών, οι οποίοι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην επιρροή της δυναμικής εντός της ημέρας. Καλή τύχη! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me