Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ημερήσια πρόβλεψη χρυσού – Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο πλάι, στηρίξτε για ένα ξεμπλοκάρισμα

Καλημέρα, έμποροι.

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Δευτέρας, οι τιμές των κίτρινων μετάλλων απέτυχαν να επεκτείνουν τη νίκη νωρίς την ημέρα τους. ΧΡΥΣΟΣ σημείωσε άνοδο χαμηλότερα στα επίπεδα των 1.724 δολαρίων, κυρίως λόγω του αισιόδοξου συναισθήματος της αγοράς που προκλήθηκε από τη μετάβαση των τελευταίων μέτρων τόνωσης των ΗΠΑ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το πακέτο τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, το οποίο προωθούσε τις αποδόσεις σε 10ετή σημείωμα αναφοράς προς τα πάνω. Οι ανοδικές αποδόσεις του Δημοσίου θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που υπονόμευαν τις τιμές του χρυσού.

Εν τω μεταξύ, η συνεχιζόμενη αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από το COVID-19 καθώς και οι αισιόδοξες λεπτομέρειες λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, οι οποίες υποδηλώνουν την αξιοσημείωτη ανάκαμψη στη 2η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, διατηρούν το συναίσθημα των εμπορικών συναλλαγών στην αγορά, το οποίο με τη σειρά του μειώνεται η ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου στην αγορά και συμβάλλει στις απώλειες του κίτρινου μετάλλου.

Σε αντίθεση με αυτό, η μακροχρόνια ανατροπή ΗΠΑ-Κίνας διερευνά τη διάθεση κινδύνου, η οποία μπορεί να προσφέρει κάποια υποστήριξη στον χρυσό ασφαλούς καταφυγίου. Από την αρχή, οι τιμές του κίτρινου μετάλλου διαπραγματεύονται σήμερα στα 1.726,88 και ενοποιούνται στο εύρος μεταξύ 1.724.33 και 1.734.08.

Το συναίσθημα διαπραγμάτευσης στην αγορά κατάφερε να επεκτείνει τη θετική του απόδοση στις αρχές της ημέρας και εξακολουθεί να αναβοσβήνει πράσινο την ημέρα ως η θετική εμφάνιση του S&Το P 500 Futures τείνει να τονίζει το συναίσθημα κινδύνου. Ο λόγος θα μπορούσε να συνδεθεί με τα αισιόδοξα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και την απόρριψη της AstraZeneca από τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο προκαλεί πήξη του αίματος.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τις λιανικές πωλήσεις YoY Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου της Κίνας, ο αριθμός ανήλθε στο 33,8% έναντι + 32,0% αναμενόμενο και + 4,6% προηγούμενο, με Βιομηχανική παραγωγή YoY στο + 35,1% και + 30,0% αναμενόμενο και + 7,3% προηγούμενο . Εν τω μεταξύ, το Fixed Asset Investment YoY παρέμεινε αμετάβλητο στο 35,0% έναντι + 40,0% αναμενόμενο και + 2,9% προηγούμενο. Σε ολόκληρο τον ωκεανό, το κίνητρο των ΗΠΑ και οι ελπίδες για περισσότερη φορολογική ανακούφιση έπαιξαν επίσης τον κύριο ρόλο τους στη στήριξη του εμπορικού κλίματος. Επίσης, η υποστήριξη της διάθεσης θα μπορούσε να είναι οι συζητήσεις που το Τόκιο δεν ψάχνει για επέκταση της έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από τον ιό. Με αυτόν τον τρόπο, ο θετικός τόνος γύρω από το συναίσθημα της αγοράς περιορίζει τα κέρδη στις τιμές του χρυσού.

Παρά την επικίνδυνη διάθεση, το ευρείας βάσης δολάριο ΗΠΑ επέκτεινε τη σειρά νίκης της προηγούμενης περιόδου και έλαβε μερικές επιπλέον προσφορές την ημέρα, πιθανώς λόγω των αισιόδοξων δεδομένων των ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή – ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) αυξήθηκε 0,5% από μήνα σε μήνα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Αυξήθηκε 2,8% από έτος σε έτος, έναντι της πρόβλεψης του 2,7%. Ο βασικός ΔΤΙ αυξήθηκε 0,2% από μήνα σε μήνα και 2,5% από έτος σε έτος. Αυτό θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που υποστηρίζουν το δολάριο ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, τα αυξανόμενα στοιχήματα στην αγορά σχετικά με την ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από την πανδημία προσφέρουν επίσης επιπλέον υποστήριξη στο δολάριο ΗΠΑ. Τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που κράτησαν το καπάκι για τυχόν επιπλέον κέρδη στις τιμές του χρυσού, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του γιεν στα 109,125 γιεν, πλησιάζοντας κοντά στο υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2020.

Αλλού, οι απώλειες των τιμών του χρυσού θα μπορούσαν να είναι βραχύβιες ή προσωρινές, καθώς οι μακροχρόνιες ανησυχίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας διερευνούν τη διάθεση κινδύνου, με την επερχόμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Ασία, εν μέσω της Σινο-αμερικανική μάχη.

Ελλείψει σημαντικών δεδομένων / γεγονότων την ημέρα, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα ευρύτερα συναισθήματα κινδύνου αγοράς και τη δυναμική των τιμών του USD, η οποία μπορεί να προσφέρει μερικές ευκαιρίες συναλλαγών μπροστά.

Καθημερινή πρόβλεψη χρυσού - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο πλάι, στηρίξτε για ένα ξεμπλοκάρισμα

Καθημερινή Υποστήριξη και Αντίσταση 1 1658,18

S2 1688.49

S3 1708

Pivot Point 1718.8

R1 1738.31

R2 1749.11

R3 1779,42

ΧΡΥΣΟΣ συνεχίζει να διαπραγματεύεται με ουδέτερη μεροληψία στα 1.723, παρουσιάζοντας μια ισχυρή ανοδική πορεία πάνω από το επίπεδο στήριξης των 1.722. Στην υψηλότερη πλευρά, το bullish crossover του 1.739 μπορεί να επεκτείνει περαιτέρω την τάση αγοράς έως το 1.754 επίπεδο. Ο πολύτιμος μεταλλικός χρυσός έχει περάσει πρόσφατα τις 50 περιόδους EMA υποδηλώνοντας μια ανοδική τάση. Σήμερα, οι αγορές είναι ορατές από το 1.723 έως το 1.739 επίπεδο. Οι MACD και RSI ουδέτερες είναι οι τάσεις αγοράς σήμερα. Ως εκ τούτου, το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να κατευθυνθεί περαιτέρω υψηλότερα μέχρι το 1.739. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me