Η Μεγάλη Βρετανική Λίρα δεν είναι πολύ μεγάλη τη στιγμή

Γεια σας, συνάδελφοι έμποροι! Ελπίζω ότι όλοι βιώνετε μια κερδοφόρα εβδομάδα μέχρι τώρα.  

 

Η αγορά συναλλάγματος ξεκίνησε την εβδομάδα με ένα χτύπημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το GBP / USD, το οποίο σημείωσε πτώση και επίσης διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η τρέχουσα τιμή είναι περίπου 118 κουκούτσια κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής.

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

Δεν είναι μυστικό ότι η λίρα είναι ένα από τα πιο αδύναμα μεγάλα νομίσματα αυτή τη στιγμή. Έπαιξα τη λίρα στη μικρή πλευρά σήμερα, από τις οποίες οι περισσότερες συναλλαγές ήταν ενδοημερήσιες. Πώλησα GBP / USD, GBP / CHF, GBP / JPY, GBP / CAD και αγόρασα EUR / GBP. Κρατώ ακόμη δύο θέσεις, αλλά οι άλλες έχουν ήδη πετύχει τους στόχους τους. Το εμπόριο δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, αλλά όταν έρχονται τα εύκολα χρήματα, πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία.

 

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η λίρα χτυπάει αυτή τη στιγμή. Αυτή η αδυναμία είναι πιθανό να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, ακόμα κι αν συναντήσουμε κάποια αναδρομή. Φυσικά, το Δολάριο ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο νόμισμα προς το παρόν έναντι της λίρας. Το Δολάριο Αυστραλίας ήταν σημαντικά ισχυρότερο από το Δολάριο ΗΠΑ σήμερα. Πολλά άλλα νομίσματα διαπραγματεύθηκαν επίσης υψηλότερα έναντι του Buck σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του ιαπωνικού γεν.

 

Ας δούμε ένα γράφημα 4 ωρών του GBP / USD:

 

Διάγραμμα 4 ωρών GBP / USD

Αυτή η μείωση ήταν πραγματικά επιθετική. Απλώς κοιτάξτε την αιχμηρή γωνία αυτού του τελευταίου ποδιού κάτω. Δεν μου αρέσει να κυνηγώ την τιμή ενός οργάνου όταν είναι ήδη σε κατάσταση υπερπώλησης ή υπερπροσφοράς. Για παράδειγμα, είναι καλύτερα να περιμένετε μια υποχώρηση στον 20-εκθετικό μέσο όρο κίνησης, για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επίπεδα αντιστροφής ρόλων ή επίπεδα swing για να αναζητήσετε καλά επίπεδα προς πώληση.


 

Ένα παράδειγμα επιπέδου αντιστροφής ρόλων είναι όταν η συναλλαγματική ισοτιμία διαπερνά μια προηγούμενη ζώνη υποστήριξης, μετά την οποία αυτή η ίδια ζώνη μετατρέπεται σε ζώνη αντίστασης.

 

Στο παραπάνω γράφημα, μπορείτε να δείτε ότι ο κόκκινος κύκλος δείχνει μια περιοχή όπου θα μπορούσαμε ενδεχομένως να βρούμε καλές ευκαιρίες να πουλήσουμε το GBP / USD.

 

USD / CAD – Πού θα πάει αυτό το Crazy Pair?

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

Όπως ανέφερα σε ένα προηγούμενο άρθρο, έχω μια ύπουλη υποψία ότι αυτό το ζευγάρι μπορεί να παγιδευτεί σε κάποια συμπεριφορά σύντομα. Τα τρία τελευταία καθημερινά κεριά δείχνουν τα σημάδια της μαλακής υποστήριξης που μπαίνουν. Επιτρέψτε μου να κάνω λίγο μεγέθυνση σε αυτό το γράφημα, ώστε να μπορείτε να δείτε αυτά τα κεριά με περισσότερες λεπτομέρειες:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

Όπως μπορείτε να δείτε, και τα τρία αυτά κεριά έχουν πτερύγια που μας λένε ότι υπήρχαν ορισμένοι αγοραστές που υπερασπίζονταν αυτήν τη ζώνη. Ονομάζω αυτήν τη συγκεκριμένη περιοχή υποστήριξης σε αυτό το γράφημα ως «ζώνη μαλακής υποστήριξης» επειδή αυτά τα κεριά είναι σχετικά μικρά και ίσως αυτή δεν είναι η πιο τέλεια ρύθμιση για χρήση σε μεγάλες εγγραφές. Θα μπορούσαμε να το παίξουμε σωστά, ωστόσο, αν περιμένουμε ένα σωστό σήμα εισόδου, όπως το διάλειμμα του τελευταίου ημερήσιου κεριού, ή κάτι τέτοιο.

 

Ίσως το ζεύγος να δημιουργήσει μια σταθερή βάση υποστήριξης σε αυτόν τον τομέα τις επόμενες ημέρες, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει την υπόθεση για ένα bullish παιχνίδι και να προσφέρει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους μελλοντικούς αγοραστές να κάνουν συναλλαγές.

 

AUD / USD – Το Δολάριο Αυστραλίας ΔΕΝ υποχωρεί

 

Το Δολάριο Αυστραλίας υπήρξε σκληρός αντίπαλος τις τελευταίες ημέρες. Μου θυμίζει τις σαύρες που κατοικούν στον ποταμό όπου μένω (στην Πραιτώρια της Νότιας Αφρικής). Μερικές φορές τα μεγάλα σκυλιά της περιοχής προσπαθούν να κυνηγήσουν αυτά τα σκληρά παιδιά, μόνο για να χτυπηθούν στο τέλος.

 

Ας δούμε ένα ημερήσιο γράφημα του ζεύγους:

 

Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

Εάν διαβάσατε το προηγούμενο άρθρο μου, ίσως να θυμάστε ότι προειδοποίησα να μην μπω σε αυτό το ζευγάρι πολύ νωρίς. Δεν έχουμε συναντήσει ακόμη ένα σωστό σήμα πώλησης, αλλά ίσως να υπάρχει ένα στις επόμενες μέρες.

 

Θα ήθελα να δω κάτι σαν ένα μακρύ ανοδικό φυτίλι να εμφανίζεται σε ένα ημερήσιο γράφημα, ή ίσως μια πτωτική καταπραϋντική μπάρα.

 

Φαίνεται ότι η αγορά μπορεί να μην δείχνει μεγάλο σεβασμό σε αυτό το συγκεκριμένο επίπεδο αντιστροφής ρόλων και ότι ίσως μια βαθύτερη από την αναμενόμενη διόρθωση μπορεί να γίνει στα χαρτιά τις επόμενες ημέρες. Υποθέτω ότι αυτό μπορεί επίσης να εξαρτάται από τον αριθμό των λιανικών πωλήσεων της Αυστραλίας που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ώρες στις 00:30 GMT (την Τρίτη). Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μετακινήσει τον Άσσο, οπότε προσέξτε τους κινδύνους (και την πιθανή ανταμοιβή) εδώ.

Κερδίστε όλα τα χρήματα που μπορείτε, καλή τύχη αγορών!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map