Συνεχίζεται η Συνεδρία Ακατέργαστου Πετρελαίου – Αναμένεται διάλειμμα!

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Δευτέρας, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου απέτυχαν να σταματήσουν την πτωτική μεροληψία της περασμένης εβδομάδας, παραμένοντας σε ύφεση στο επίπεδο των 48,00 δολαρίων. Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν την πρώτη εβδομαδιαία απώλεια τους από τον Οκτώβριο, καθώς το στέλεχος B.1.1.7 του COVID-19, παράλληλα με την ανακάλυψη ενός δεύτερου μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, προκάλεσε φόβους ότι περισσότερες χώρες θα μπορούσαν να επιβάλουν κλειδώματα , η οποία με τη σειρά της ασκούσε πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Το αργό πετρέλαιο θα τελειώσει φέτος με έναν ξινό τόνο, καθώς ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος ζήτησης για περισσότερες κλειδαριές και περιορισμούς ταξιδιού επισκιάζει την αισιοδοξία για τα νέα των ερεθισμάτων και τα εμβόλια COVID-19. Επιπλέον, οι τελευταίες δυνατότητες αύξησης της παραγωγής από μεγάλους παραγωγούς το 2021 θα μπορούσαν επίσης να προσθέσουν πτωτική πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου. Σε αντίθεση με αυτό, το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς συνέβαλε στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών στις τιμές του αργού πετρελαίου με υψηλότερες αποδόσεις. Η αισιόδοξη διάθεση της αγοράς υποστηρίχθηκε από τις ειδήσεις που υποδηλώνουν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υπογράψει τα πιο πρόσφατα μέτρα τόνωσης. Εν τω μεταξύ, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης απέτυχε να κερδίσει θετική έλξη, άνοδο χαμηλότερα την ημέρα, το οποίο επίσης υποστήριξε τις τιμές του αργού πετρελαίου, περιορίζοντας τις βαθύτερες απώλειες, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 48,17 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 47,51 και 48,28.

Το στέλεχος B.1.1.7 του coronavirus οδήγησε σε νέα μέτρα κλειδώματος παγκοσμίως, τα οποία απειλούν συνεχώς την ανάκαμψη της ζήτησης αργού πετρελαίου. Η επανεμφάνιση του κοροναϊού (COVID-19) στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται αυστηρότεροι περιορισμοί στο μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης και των δύο στελεχών, ενώ ο Δράκος Το Nation έχει προσθέσει το όνομά του στη λίστα των χωρών που έχουν αναστείλει επιβατικές πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πέρα από αυτό, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται επίσης για μια αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 μετά τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ο αριθμός των παγκόσμιων περιπτώσεων COVID-19 ξεπέρασε τα 80,7 εκατομμύρια από τις 28 Δεκεμβρίου. Ο λόγος για τις πτωτικές τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με τις τελευταίες ελπίδες για αύξηση της παραγωγής από τους μεγάλους παραγωγούς το 2021. Όπως Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλέξανδρος Νοβάκ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από μια ομάδα μεγάλων παραγωγών, γνωστή ως ΟΠΕΚ +, κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως (BPD), ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, στη σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα κορυφαίοι παγκόσμιοι παραγωγοί πετρελαίου. Το καρτέλ ανακοίνωσε μείωση ρεκόρ παραγωγής 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως τον Απρίλιο μετά την πτώση των τιμών που προκαλούσαν οι κορανοϊοί. Ωστόσο, αυτά τα μικτά πρωτοσέλιδα έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση των τιμών του αργού πετρελαίου. Παρά όλες αυτές τις ανησυχίες, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς κατάφερε να επεκτείνει τη θετική του απόδοση κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρέμεινε υποστηριζόμενο από την αισιοδοξία για τα τελευταία μέτρα τόνωσης και πιθανά εμβόλια / θεραπεία για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε το πακέτο πανδημίας βοήθειας και δαπανών ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα την ημέρα, το οποίο ενίσχυσε το συναίσθημα των επενδυτών και έδωσε κάποια υποστήριξη στις τιμές του αργού πετρελαίου με υψηλότερες αποδόσεις, περιορίζοντας έτσι τυχόν περαιτέρω απώλειες. Όπως γνωρίζουμε, ο Τραμπ προειδοποίησε προηγουμένως ότι δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο μέχρι να αυξηθεί το ποσό των επιταγών ερεθίσματος στα 2.000 $ από τα τρέχοντα 600 $. Το Κογκρέσο θα ψηφίσει για αυτό το αυξημένο ποσό αργότερα μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, οι θετικές εξελίξεις στο πακέτο COVID-19 συνεχίζουν να ευνοούν τη διάθεση κινδύνου στην αγορά, συμβάλλοντας στον περιορισμό τυχόν βαθύτερων απωλειών στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να συσχετιστούν με τα τελευταία χαμηλά κινεζικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι οι κινεζικές εισαγωγές συμπυκνωμένου χαλκού στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 34% σε 26.717 τόνους το Νοέμβριο, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων. Οι εισαγωγές μειώθηκαν όταν η κινεζική κυβέρνηση είπε στις εταιρείες να μην αγοράσουν μεταλλεύματα χαλκού και να συγκεντρωθούν από την Αυστραλία, λόγω της συνεχούς επίδρασης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Εκτός από αυτό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ έχει επίσης εγείρει γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, κατηγορώντας το Ιράν για την επίθεση πυραύλων της Κυριακής κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Ωστόσο, το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την κατηγορία. Ελλείψει σημαντικών δεδομένων / γεγονότων την ημέρα, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τους καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και τα δεινά του ιού, για να μην ξεχάσουν το Brexit. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map