Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Μεροληψία πώλησης της προηγούμενης συνόδου σε περιπτώσεις αργού πετρελαίου – μια γρήγορη θεμελιώδης προοπτική!

Κατά τις ασιατικές ώρες συναλλαγών της Πέμπτης, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατάφεραν να σταματήσουν την πτωτική πορεία της προηγούμενης ημέρας, αντλώντας μερικές νέες προσφορές γύρω στα $ 45,00, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αισιοδοξίας για την κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αναμενόμενη έγκριση ενός εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο τελικά τροφοδότησε ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων και συνέβαλε στην αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου. Εκτός από αυτό, ένας άλλος λόγος για τα κέρδη του αργού θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην έντονη νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης σε δύο πηγάδια που πυρπολήθηκαν σε μια μικρή πετρελαιοπηγή στο βόρειο Ιράκ.

Σε όλη τη λίμνη, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να αποκτήσει θετική έλξη, παρέμεινε κατάθλιψη πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο, η οποία επίσης έδωσε κάποια υποστήριξη στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ . Αντίθετα, οι μειωμένες εκθέσεις ΕΠΕ, οι οποίες έδειξαν μεγάλη αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, απέτυχαν επίσης να ασκήσουν πτωτική πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου. Οι περισσότεροι από τους αναλυτές εξέπληξαν το πώς η αγορά δεν επηρεάστηκε από αυτήν την απροσδόκητα μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, το χαμηλό κλίμα της αγοράς έπαιξε σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των υψηλότερων αποδόσεων του αργού πετρελαίου. Από την άλλη πλευρά, τα κέρδη του αργού περιορίστηκαν επίσης από το Brexit, την αβεβαιότητα σχετικά με το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ και τις εντάσεις Σινο-ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή, WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 45,59 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 45,55 και 45,88.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, λόγω της πτώσης των εξαγωγών αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018, σε συνδυασμό με περιορισμούς κλειδώματος σε πολλά μέρη των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια ελέγχου του κοροναϊού, ο οποίος κράτησε ένα καπάκι για την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων. Στο μέτωπο των δεδομένων, τα δεδομένα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφορίας Ενέργειας (EIA) έδειξαν αύξηση 15,189 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, η οποία ήταν πολύ υψηλότερη από την προβλεπόμενη κλήρωση 1.424 εκατομμυρίων βαρελιών και 679.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα σχεδιάζω. Ωστόσο, οι έμποροι δεν έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα δεδομένα και συνέχισαν να ενθαρρύνουν την αισιοδοξία για την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επικείμενη έναρξη εμβολιασμών στις ΗΠΑ..

Από την άλλη πλευρά, το αργό πετρέλαιο κατάφερε να σταματήσει τις απώλειές του κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι έμποροι πετρελαίου άρχισαν να επικεντρώνονται στις ειδήσεις ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση όπλων υψηλής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), για πόλεμος μεταξύ των ΗΑΕ και του Ιράν. Εκτός από αυτό, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου τροφοδοτήθηκαν περαιτέρω από αναφορές που υποδηλώνουν ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα συναντηθεί αργότερα την ημέρα για να μιλήσει για το BNT162b2, το εμβόλιο COVID-19, το οποίο συν-αναπτύχθηκε από Pfizer (NYSE: PFE) και BioNTech SE (F: 22UAy). Ο Καναδάς ενέκρινε επίσης το πρώτο εμβόλιο COVID-19 την Τετάρτη και είπε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, το οποίο είχε περαιτέρω θετικό αντίκτυπο στις τιμές του αργού πετρελαίου..

Αντίθετα, το συναίσθημα των συναλλαγών στην αγορά αντιπροσώπευε μια αρνητική επίδοση την ημέρα, καθώς η πτωτική εμφάνιση των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού και οι απώλειες στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ τείνουν να τονίζουν τη διάθεση κινδύνου. Ωστόσο, ο λόγος πίσω από το συναίσθημα της αγοράς κινδύνου θα μπορούσε να αποδοθεί στην είδηση ​​ότι οι ΗΠΑ έχουν συμπεριλάβει μαύρες λίστες κινεζικών αφεντικών εγκλήματος και ορισμένων άλλων διπλωματών από την Κίνα, σε κυρώσεις κατά της διαφθοράς. Εν τω μεταξύ, η αβεβαιότητα σχετικά με τις συνομιλίες για το Brexit και ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων κοροναϊού σε όλο τον κόσμο ασκούν περαιτέρω πίεση στην αγορά μετοχών. Αυτοί οι αρνητικοί τίτλοι θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που διατηρούσαν το καπάκι για τυχόν πρόσθετα gais στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Παρά τη διάθεση ρίσκου, το ευρύ δολάριο ΗΠΑ απέτυχε να σταματήσει τη φθίνουσα πορεία της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας πτωτικό, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19, όπως μαρτυρούν τα χαμηλά δεδομένα των ΗΠΑ . Ωστόσο, οι απώλειες στο greenback έχουν γίνει βασικός παράγοντας που βοηθά τις τιμές του αργού πετρελαίου να παραμείνουν σε προσφορά, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, έπεσε στο 91,043.

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τους τίτλους τόνωσης των ΗΠΑ και τις ειδήσεις για τα εμβόλια. Εν τω μεταξύ, οι ενημερώσεις σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες για το Brexit και την αναμέτρηση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν έχουν χάσει καμία σημασία την ημέρα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me