Η πτωτική μεροληψία στο αργό πετρέλαιο συνεχίζεται – Κυριαρχεί το ισχυρότερο δολάριο!

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ασίας, WTI Το αργό πετρέλαιο απέτυχε να σταματήσει το χαμένο σερί νωρίς την ημέρα, παραμένοντας σε ύφεση γύρω από το επίπεδο των 52,50 δολαρίων, καθώς ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός υποθέσεων COVID-19 προκάλεσε ανησυχίες για την εξασθενημένη ζήτηση καυσίμων, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε περιορισμούς ταξιδιού. Εν τω μεταξύ, η Κίνα (ο 2ος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο) αποφάσισε επίσης να περιορίσει τα ταξίδια σεληνιακό νέο έτος, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αύξηση των περιπτώσεων COVID-19, οι οποίες άσκησαν επιπλέον πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Επιπλέον, το πτωτικό συναίσθημα που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην πικρή διάθεση της αγοράς, η οποία ευνόησε το ασφαλές καταφύγιο δολαρίου ΗΠΑ και ζύγιζε το αργό πετρέλαιο, καθώς το δολάριο ΗΠΑ συνήθως κινείται αντίστροφα στο αργό πετρέλαιο. Το αδιέξοδο των ΗΠΑ και η αντιπαράθεση ΕΕ-ΗΒ για την έλλειψη εμβολίων στην Ένωση έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση των τιμών του αργού πετρελαίου. Σε αντίθεση με αυτό, τα αισιόδοξα στοιχεία της ΕΠΕ που κυκλοφόρησαν χθες, τα οποία έδειξαν μεγαλύτερη αύξηση από το αναμενόμενο στο αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ, συνεχίζουν να αμφισβητούν την πτωτική μεροληψία στο αργό πετρέλαιο. Η αισιοδοξία που συνδέεται με τη διάθεση των εμβολίων COVID-19 συμβάλλει επίσης στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών στις τιμές του αργού πετρελαίου. Προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 52,61 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 52,31 και 52,80.

 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το αργό πετρέλαιο έλαβε μια ώθηση από τα αισιόδοξα στοιχεία ΕΠΕ, τα οποία έδειξαν μεγαλύτερη αύξηση των προμηθειών αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το αναμενόμενο, το οποίο οι επενδυτές αναγνώρισαν σε αύξηση των εξαγωγών αργού ΗΠΑ και μείωση των εισαγωγών. Στο μέτωπο των δεδομένων, η έκθεση ΕΠΕ έδειξε ισοπαλία 9,910 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την ισοπαλία 430.000 βαρελιών στις προβλέψεις και την κλήρωση 4,351 εκατομμυρίων βαρελιών που αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι αυτή η κλήρωση ήταν η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από τον Ιούλιο του 2020.

Παρά τα υποστηρικτικά δεδομένα, ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός υποθέσεων COVID-19 παγκοσμίως έχει ωθήσει περισσότερες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα, σε βαθιά μέτρα κλειδώματος, με αποτέλεσμα αυξημένες ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων, οι οποίες συνέβαλαν στις απώλειες αργού πετρελαίου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει καταστολή για ταξιδιώτες από 22 χώρες υψηλού κινδύνου που έχουν αναφέρει παραλλαγές του ιού, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής. Οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα για δέκα ημέρες και απαγορεύονται από εξερχόμενα ταξίδια, εκτός εάν υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε κλειδαριά από τον Ιανουάριο, με σχολεία, εστιατόρια και παμπ κλειστά, και οι άνθρωποι συμβούλευαν να μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία, των οποίων οι κυβερνήσεις λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα κατά του κορανοϊού, αντιμετωπίζουν επίσης πολλούς περιορισμούς.

 

Από την άλλη πλευρά του πλανήτη, οι ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων στην Κίνα (ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο) κερδίζουν περισσότερη προσοχή, καθώς το πρόσφατο ξέσπασμα των περιπτώσεων COVID-19 αναμένεται να βάλει τέντωμα στην σεζόν σεζόν το νέο έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτήσεις από τη Σαγκάη έχουν ήδη ακυρωθεί. Επομένως, τα δεινά του COVID διατηρούν την ενεργειακή βιομηχανία υπό πίεση, η οποία με τη σειρά της ασκεί πίεση στο αργό πετρέλαιο με υψηλότερη απόδοση.

 

Η παγκόσμια αγορά μετοχών απέτυχε να σταματήσει την αρνητική της απόδοση της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας ξινή την ημέρα, εν μέσω της έλλειψης σημαντικών δεδομένων / γεγονότων. Εν τω μεταξύ, το αδιέξοδο των ΗΠΑ και η αντιπαράθεση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου για την έλλειψη εμβολίων στην περιοχή, άσκησαν επίσης καθοδική πίεση στο κλίμα της αγοράς. Εκτός από αυτό, ένας άλλος λόγος για το συναίσθημα της αγοράς κινδύνου θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με τα δεινά και τις αμφιβολίες του coronavirus (COVID-19) για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

 

Ως αποτέλεσμα, το ευρείας βάσης αμερικανικό δολάριο κατάφερε να επεκτείνει τη νίκη νωρίς το πρωί, παραμένοντας ανοδικό κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιόδου, καθώς οι επενδυτές προτιμούν να επενδύουν στα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου μετά το συναίσθημα της αγοράς κινδύνου. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση 1 ημέρας σε 3 μήνες κατά την προηγούμενη συνεδρία, με τις ασιατικές μετοχές κυρίως σε πτωτική τάση την Πέμπτη. Ωστόσο, τα κέρδη στο greenback θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που κράτησαν τις τιμές του πετρελαίου υπό πίεση, καθώς το ασθενέστερο δολάριο τείνει να το κάνει φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων να αγοράζουν αργό πετρέλαιο. Εν τω μεταξύ, έως τις 8:54 μ.μ. ET (1:54 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε αυξηθεί κατά 0,06%, σε 90,642.

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθήσουν την προκαταρκτική ανάγνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο (Q4), το οποίο αναμένεται να φτάσει στο 3,9% QoQ, έναντι του προηγούμενου 33,4%. Εν τω μεταξύ, οι γνωστοί καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και τα δεινά του ιού, θα είναι επίσης καθοριστικά. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map