Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το αργό πετρέλαιο τοποθετεί το υψηλότερο επίπεδο σε ένα χρόνο – Εντάσεις στη Μέση Ανατολή!

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Δευτέρας, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατάφεραν να επεκταθούν στη νίκη της περασμένης εβδομάδας, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο, πολύ πάνω από το επίπεδο των 60,00 δολαρίων, κυρίως λόγω των φόβων για αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Αυτοί οι φόβοι πυροδοτήθηκαν μετά τη μάχη του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, δήλωσε ότι είχε αναχαιτίσει ένα εκρηκτικό φορτίο που πυροβολήθηκε από την ομάδα Houthi που ευθυγραμμίστηκε με το Ιράν.

Εν τω μεταξύ, η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στις ελπίδες για περαιτέρω τόνωση των ΗΠΑ και χαλάρωση των κλειδαριών ιών κορανοϊών, οι οποίες βοήθησαν τη διάθεση των συναλλαγών στην αγορά να παραμείνει προσφορά και συνέβαλαν στα κέρδη του αργού πετρελαίου. Οι τιμές του αργού πετρελαίου έλαβαν κάποια επιπλέον υποστήριξη από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε επίσης να υποστηρίζει το συναίσθημα του πετρελαίου θα μπορούσε να είναι οι περικοπές παραγωγής που συμφωνήθηκαν πρόσφατα από άλλα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους.

Από την άλλη πλευρά, οι νέες κλειδαριές στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και η μετάδοση φόβων επανεμφάνισης που εξέφρασε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένας σημαντικός πτωτικός παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στο τιμές αργού πετρελαίου. Τη στιγμή της γραφής, το WTI Crude Oil διαπραγματεύτηκε στα 60,88 και ενοποιήθηκε σε εύρος μεταξύ 60,01 και 60,95. Ανυπομονώ, οι έμποροι φαίνονται προσεκτικοί για να τοποθετήσουν ισχυρές θέσεις εν μέσω διακοπών στην Κίνα και τις ΗΠΑ και την απουσία σημαντικών δεδομένων / εκδηλώσεων.

Το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς διατήρησε τη θετική του απόδοση την περασμένη εβδομάδα και παραμένει θετικό την ημέρα, εν μέσω της πρόσφατης αισιοδοξίας σχετικά με το πακέτο βοήθειας και τα εμβόλια coronavirus (COVID-19). Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να δώσει ένα κίνητρο ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, παρόλο που οι Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν να ενοχλούν το δρόμο προς την πολυαναμενόμενη ανακούφιση. Τα πρόσφατα χαμηλά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με φόβους για περαιτέρω αδυναμία στην αγορά εργασίας, αύξησαν τη ζήτηση για το πολυαναμενόμενο πακέτο βοήθειας. Εκτός από αυτό, ο επιτυχημένος εμβολιασμός άνω των 15 εκατομμυρίων Βρετανών και οι ανανεωμένες εκκλήσεις για χαλάρωση των κλειδαριών που προκαλούνται από ιούς, διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του συναισθήματος της αγοράς. Εκτός από αυτό, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν επίσης υποχωρήσει αριθμούς κρουσμάτων ιών, μετά το άλμα στη χορήγηση εμβολίων.

Εκτός από αυτό, οι θετικές επιδόσεις της αγοράς θα μπορούσαν επίσης να αποδοθούν στο αισιόδοξο ιαπωνικό ΑΕΠ, το οποίο δημιουργούσε ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη. Στο μέτωπο των δεδομένων, τα ποσοστά QoQ υπερέβησαν την πρόβλεψη 2,3%, φτάνοντας στο 3,0%. Τα δεδομένα υστερούν από την πρόβλεψη της συναίνεσης της αγοράς για 1,0% σε ετήσια βάση, φτάνοντας μόλις στο 0,2%.

Ως αποτέλεσμα μιας πιο φωτεινής διάθεσης στην αγορά, το δολάριο ΗΠΑ με ευρεία βάση απέτυχε να σταματήσει το χαμένο σερί της προηγούμενης περιόδου, παραμένοντας ξινό την ημέρα, καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγής είναι ακόμα χαμηλή εν μέσω ελπίδων για ταχύτερη Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από την πανδημία COVID-19 και η πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ βοήθησαν το αργό πετρέλαιο να παραμείνει προσφορά, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Ο Δείκτης Δολάριο ΗΠΑ, που παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, ήταν στο 90,427 – κοντά στο χαμηλό της περασμένης εβδομάδας στα 90,249, ένα επίπεδο που δεν έχει δει από τις 27 Ιανουαρίου..

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν επιπλέον άνοδο στον ωκεανό, αφού οι μεγάλοι παραγωγοί αργού πετρελαίου όπως η Σαουδική Αραβία, υποσχέθηκαν να μειώσουν την παραγωγή αργού σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν ανακάμψει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι προμήθειες συσφίγγονται, κυρίως λόγω των περικοπών της παραγωγής από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συναφών παραγωγών του ομίλου ΟΠΕΚ+.

Επιπλέον, οι αυξήσεις των τιμών του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά τον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας που αγωνίστηκε στην Υεμένη, ισχυρίστηκε ότι είχε αναχαιτίσει ένα drone που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, πυροβολήθηκε από την ομάδα Houthi που ευθυγραμμίστηκε με το Ιράν, η οποία τελικά αύξησε τους φόβους για νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή , που συνέβαλε στα κέρδη αργού πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, τα ανανεωμένα μέτρα κλειδώματος στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, σε συνδυασμό με τη χαμηλή δήλωση της ΠΟΥ, αναφέροντας τους φόβους για επανεμφάνιση των στελεχών του ιού, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένας σημαντικός πτωτικός παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τυχόν επιπλέον κέρδη τις τιμές του αργού πετρελαίου. Οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ της Κίνας και του δυτικού κόσμου θα μπορούσαν επίσης να περιορίσουν τυχόν περαιτέρω αυξήσεις στο πετρέλαιο.

Ελλείψει σημαντικών δεδομένων / γεγονότων την ημέρα, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας του coronavirus. Οι διακοπές στην Κίνα και τις ΗΠΑ και η απουσία σημαντικών δεδομένων / εκδηλώσεων, θα περιορίσει τυχόν άμεσες κινήσεις στο εμπόρευμα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me