Το αργό πετρέλαιο καταφέρνει να κερδίσει θετική έλξη – ΟΠΕΚ περιορίζει την προσφορά!

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Παρασκευής, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατάφεραν να επεκτείνουν τη βραδεία ανοδική τους προκατάληψη. Ανανέωσαν το υψηλό 9 μηνών πάνω από το επίπεδο των 46,00 δολαρίων, κυρίως λόγω της συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου, να συνεχίσουν τις περικοπές παραγωγής που οφείλονται στο COVID-19 έως το 2021, προκειμένου να καλύψουν τη μειωμένη ζήτηση λόγω της πανδημία κορωνοϊού. Αυτό έχει μειώσει τους φόβους της υπερπροσφοράς και συνέβαλε στα κέρδη των τιμών του αργού πετρελαίου. Επιπλέον, οι ελπίδες για τα εμβόλια κοροναϊού (COVID-19), σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ενός πακέτου ερεθίσματος COVID-19 των ΗΠΑ, συνεχίζουν να ζυγίζουν το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο θεωρείται ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που έχουν ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερες , καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

Το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη των υψηλότερων αποδόσεων του αργού πετρελαίου. Ως αποτέλεσμα, η αισιόδοξη διάθεση της αγοράς υποστηρίχθηκε από τις ελπίδες γύρω από τα εμβόλια κορανοϊού, όπως έχουμε ήδη αναφέρει. Εν τω μεταξύ, ο λόγος για τα κέρδη του αργού θα μπορούσε να σχετίζεται με νέες αναφορές που υποδηλώνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου πιέζουν για ένα πακέτο 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είχε απορριφθεί προηγουμένως από τους Δημοκρατικούς, καθώς υποστήριξαν την υπόθεση για μεγαλύτερη τιμή . Από την πτωτική πλευρά, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν να είναι βραχύβια, καθώς οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της πανδημίας COVID-19 συνεχίζουν να τροφοδοτούν φόβους για ανανέωση κλειδώματος σε πολλές χώρες, οι οποίες υπονομεύουν τη ζήτηση καυσίμων. WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται σήμερα στα 46,46 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 45,62 και 46,56.

Το συναίσθημα διαπραγμάτευσης στην αγορά αντιπροσωπεύει μια θετική απόδοση την ημέρα, καθώς η ανοδική εμφάνιση των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού, και τα κέρδη στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ τείνουν να τονίζουν τη διάθεση κινδύνου. Ωστόσο, ο λόγος πίσω από το συναίσθημα της αγοράς για κινδύνους θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην ανανεωμένη αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό. Αυτό έγινε μάρτυρα μετά το S&Το P 500 Futures πλησίασε το υψηλό των πολυετών, ενώ οι μετοχές στο εμπόριο Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές. Ως αποτέλεσμα, το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των υψηλότερων αποδόσεων του αργού πετρελαίου.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα νέα του εμβολίου υποδηλώνουν ότι ο κόσμος σύντομα θα θεραπεύσει την πανδημία του κοροναϊού. Στο μεταξύ, η Moderna και η Pfizer κερδίζουν μεγάλη προσοχή και οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer. Εκτός από αυτό, ο λόγος για τα κέρδη στις αγορές μετοχών θα μπορούσε επίσης να συσχετιστεί με νέες αναφορές που υποδηλώνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσαν έναν πιο αισιόδοξο τόνο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών βοήθειας για κοροναϊκούς την Πέμπτη, καθώς πιέζουν για ένα λεπτό κίνητρο 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων πακέτο. Με αυτόν τον τρόπο, το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη στήριξη των υψηλότερων αποδόσεων του αργού πετρελαίου, υπονομεύοντας το δολάριο ΗΠΑ.

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να κερδίσει θετική έλξη, παραμένοντας πτωτικό την ημέρα, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19. Εκτός αυτού, το συναισθηματικό ρίσκο στην αγορά, υποστηριζόμενο από την αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μεταδοτικό κοροναϊό, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση του δολαρίου ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες στις ΗΠΑ έχουν γίνει βασικός παράγοντας που διατηρεί το καπάκι για τυχόν πρόσθετες απώλειες αργού, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, έχει μειωθεί στα 90,703. Σε όλη τη θάλασσα, το κλίμα γύρω από το αργό πετρέλαιο βελτιώθηκε περαιτέρω μετά την υπουργική συνάντηση της Πέμπτης, όταν ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και του οι σύμμαχοι (ΟΠΕΚ +) συμφώνησαν να μειώσουν τις περικοπές παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (BPD) από τον Ιανουάριο του 2021. Αυτή η αύξηση της παραγωγής σημαίνει ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και η Ρωσία, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, θα μειώσουν την παραγωγή κατά 7,2 εκατομμύρια BPD, ή 7% της παγκόσμιας ζήτησης, από τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τις τρέχουσες περικοπές 7,7 εκατομμυρίων BPD.

Από την πτωτική πλευρά, τα κέρδη από το αργό πετρέλαιο θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους συνεχιζόμενους φόβους για αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και ορισμένα από τα αξιοσημείωτα ασιατικά έθνη, τα οποία τροφοδοτούν συνεχώς τους φόβους για ανανέωση κλειδώματος σε πολλά χώρες, και έχει γίνει ο βασικός παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τυχόν επιπλέον κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Εν τω μεταξύ, οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις ΗΠΑ για τα μέλη του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τις οικογένειές τους και η απαγόρευση των εισαγωγών βαμβακιού Xinjiang συνεχίζει να προκαλεί τη διάθεση κινδύνου για την αγορά, η οποία είναι πιθανό να περιορίσει την ανοδική δυναμική των τιμών του αργού πετρελαίου.

Κοιτώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα δεδομένα απασχόλησης των ΗΠΑ για το Νοέμβριο, τα οποία είναι πιθανό να διασκεδάσουν τους παίκτες της αγοράς εν μέσω ενός ελαφρού ημερολογίου. Συνολικά, οι ενημερώσεις που περιβάλλουν το Brexit, το coronavirus και το πακέτο stimulus των ΗΠΑ δεν θα χάσουν τη σημασία τους. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map