Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το αργό πετρέλαιο πετυχαίνει στη διατήρηση της ανοδικής προκατάληψης της προηγούμενης περιόδου – Μια θεμελιώδης προοπτική!

Κατά τις πρώτες ασιατικές συνεδρίες της Παρασκευής, οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI κατάφεραν να επεκτείνουν τα κέρδη τους την προηγούμενη ημέρα, παραμένοντας ανοδικές πολύ πάνω από το επίπεδο των 40,00 δολαρίων, καθώς τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ τροφοδότησαν τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ. Αυτό τείνει να στηρίζει τη ζήτηση καυσίμων και να συμβάλλει στην αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου. Επιπλέον, το κλίμα γύρω από το αργό πετρέλαιο βελτιώθηκε περαιτέρω την Πέμπτη, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε μείωση του αποθέματος αργού πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Οκτωβρίου. Από την άλλη πλευρά, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να αποδοθούν στην αισιοδοξία για το αμερικανικό φορολογικό πακέτο, το οποίο διατηρεί το συναίσθημα των συναλλαγών στην αγορά θετικό και επεκτείνει τη στήριξη στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Αντίθετα, η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ ευρείας βάσης, που υποστηρίζεται από τα αισιόδοξα δεδομένα των ΗΠΑ, έχει γίνει ο βασικός παράγοντας που περιορίζει την περαιτέρω ανοδική δυναμική των τιμών του αργού πετρελαίου. Εκτός αυτού, τα κέρδη αργού πετρελαίου περιορίστηκαν περαιτέρω από τη συνεχή αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη, η οποία αναμένεται τώρα να παράγει πάνω από 500.000 βαρέλια την ημέρα, από μόλις 100.000 βαρέλια την ημέρα. Σε όλη τη λίμνη, οι φόβοι για τη γεωπολιτική ένταση μεταξύ των ΗΠΑ, και της Ρωσίας και του Ιράν, συνεχίζουν να προκαλούν ταύρους αργού πετρελαίου. Επιπλέον, ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού αυξάνεται εκτός του επίκεντρου της Ευρώπης, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων. Αυτό έχει γίνει βασικός παράγοντας που διατηρεί το καπάκι για τυχόν επιπλέον κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Το WTI Crude Oil διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 40,64 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 39,71 και 41,01.

Παρά τους φόβους του Brexit χωρίς συμφωνία και τη γεωπολιτική ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για να μην ξεχνάμε τη μηνιαία ρεκόρ αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, το εμπορικό συναίσθημα επέκτεινε τον θετικό του τόνο νωρίτερα την ημέρα, ευχαριστώ έως την Πέμπτη για την κυκλοφορία καλύτερων από το αναμενόμενο αρχικών εβδομαδιαίων αξιώσεων ανεργίας των ΗΠΑ, οι οποίες έθεσαν ελπίδες για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ και στήριξαν τις τιμές του αργού πετρελαίου. Από την άποψη των δεδομένων, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για ασφάλιση ανεργίας, για πρώτη φορά, μειώθηκε σε 787 χιλ. Την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ (DOL). Ωστόσο, τα νούμερα ήταν πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα 860 χιλ. Και οι αριθμοί του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκαν επίσης στα 842 χιλ. Από τα 898 χιλ. Που αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Εκτός από αυτό, οι λόγοι για το συναίσθημα της αγοράς με κίνδυνο για την αγορά θα μπορούσαν να αποδοθούν στις εξελίξεις σχετικά με το δημοσιονομικό κίνητρο των ΗΠΑ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι λέει ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί συμφωνία. Εν τω μεταξύ, ο Δημοκρατικός ηγέτης είπε επίσης ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε ένα πακέτο τόνωσης. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν για ένα πακέτο αξίας περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προορίζεται να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του κοροναϊού. Ωστόσο, οι θετικές εξελίξεις γύρω από το δημοσιονομικό κίνητρο των ΗΠΑ τείνουν να στηρίζουν το συναίσθημα σχετικά με τις τιμές του αργού πετρελαίου.

Παρά το συναισθηματικό ρίσκο, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης κατάφερε να επεκτείνει τα κέρδη του από την προηγούμενη συνεδρία, λαμβάνοντας περαιτέρω προσφορές κατά τη διάρκεια της πρώτης ασιατικής περιόδου, λόγω ισχυρών στοιχείων από την οικονομία των ΗΠΑ. Αυτό τροφοδότησε τις ελπίδες σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ και στήριξε το αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ έχουν γίνει ο βασικός παράγοντας που διατηρεί το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο Δείκτης Δολάριο, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων, αυξήθηκε κατά 0,4%, στα 92,97, αφού έφτασε στο χαμηλό 7 εβδομάδων των 92,46 την Τετάρτη.

Αλλού, τα κέρδη του αργού πετρελαίου περιορίστηκαν από τις συνεχιζόμενες διαφορές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σχετικά με ακανθώδη ζητήματα όπως η αλιεία και οι ίσοι όροι ανταγωνισμού. Εκτός αυτού, οι φόβοι για τη γεωπολιτική ένταση μεταξύ των ΗΠΑ, και της Ρωσίας και του Ιράν, έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των αυξήσεων των τιμών του πετρελαίου.

Επιπλέον, το μικτό συναίσθημα που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να συσχετιστεί με τους ανανεωμένους περιορισμούς κλειδώματος, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το δεύτερο κύμα του κοροναϊού, το οποίο τελικά πυροδότησε ανησυχίες για την βραδύτερη ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, περιορίζοντας έτσι τα κέρδη τιμές πετρελαίου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση δεδομένων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, περίπου οι μισές από τις πολιτείες των ΗΠΑ καταγράφουν μηνιαία αρχεία σε σχέση με νέες περιπτώσεις. Εν τω μεταξύ, η Αυστραλιανή πολιτεία Βικτώριας κατέγραψε επίσης υψηλό αριθμό νέων λοιμώξεων, έχοντας σπάσει τον μέσο όρο των 14 ημερών.

Κοιτώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν την κίνηση του USD, λόγω της έλλειψης σημαντικών δεδομένων / γεγονότων την ημέρα. Ωστόσο, η τελική προεδρική συζήτηση μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, θα είναι καθοριστική. Επιπλέον, οι καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και τα δεινά του κοροναϊού, για να μην ξεχνάμε το Brexit, δεν έχουν χάσει καμία σημασία. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me