Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να υποχωρεί εν μέσω ισχυρότερου δολαρίου – Γρήγορη θεμελιώδης προοπτική!

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ασιατικής συνεδρίασης της Πέμπτης, το WTI Η τιμή του αργού πετρελαίου απέτυχε να σταματήσει τη φθίνουσα σειρά της προηγούμενης ημέρας. Μειώθηκε από το υψηλό των 40 $ στα 36,98 $, κυρίως μετά από μια εκπληκτικά μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, η οποία ενίσχυσε τελικά τους φόβους για μείωση της ζήτησης καυσίμων, εν μέσω της επιδεινούμενης παγκόσμιας πανδημίας κοροναϊού. Εκτός από αυτό, οι αριθμοί χαμηλών απογραφών από το American Petroleum Institute (API), που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, άσκησαν επίσης πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Επιπλέον, οι ανησυχίες από την πλευρά της προσφοράς, μετά την συνεχή αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη, θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν ένας από τους βασικούς παράγοντες που κράτησαν τις τιμές του πετρελαίου υπό πίεση. Η έλλειψη προόδου όσον αφορά μια συμφωνία σχετικά με ένα πακέτο αρωγής για κοροναϊκούς των ΗΠΑ πρόσθεσε περαιτέρω απαισιοδοξία, η οποία είχε αρνητική επίδραση στις τιμές του αργού πετρελαίου. Εν τω μεταξύ, οι φόβοι των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, συνεχίζουν επίσης να προκαλούν ταύρους αργού πετρελαίου. Η ευρεία βάση του δολαρίου ΗΠΑ, που υποστηρίζεται από τη διάθεση κινδύνου αγοράς, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση των τιμών του πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 37,45 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 36,98 και 39,00.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η τελευταία απροσδόκητα μεγάλη αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, που αναφέρθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, ενίσχυσε τις ανησυχίες για τη μείωση της ζήτησης καυσίμων, εν μέσω της επιδεινούμενης παγκόσμιας επιδημίας του COVID-19, η οποία με τη σειρά της υπονόμευσε το συναίσθημα που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου. Από την άποψη των δεδομένων, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 1,23 εκατομμυρίων βαρελιών. Αυτό έρχεται μια εβδομάδα μετά την πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 5% τη νύχτα, πέφτοντας κάτω από το βασικό στήριγμα των 40 $ ανά βαρέλι.

Εκτός από τα δεδομένα, το συναίσθημα του κινδύνου αγοράς ήταν υπό πίεση από τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη συνεχή αύξηση σε νέες περιπτώσεις κοροναϊού. Εν τω μεταξύ, η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και η έλλειψη προόδου στις συνομιλίες τόνωσης των ΗΠΑ μείωσαν περαιτέρω το συναίσθημα της αγοράς, το οποίο έχει κρατήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου υπό πίεση, καθώς γνωρίζουμε ότι το δεύτερο κύμα μολύνσεων από κοροναϊούς εντείνεται σε ολόκληρη την Ενωμένη Κράτη, η Ρωσία, η Γαλλία και πολλές άλλες χώρες, η οποία απειλεί την παγκόσμια οικονομική προοπτική. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν περίπου 74.300 νέες περιπτώσεις κοροναϊού, αυξάνοντας τον ημερήσιο μέσο όρο της χώρας την τελευταία εβδομάδα πάνω από 71.000.

Στην Ευρώπη, ο αριθμός των περιπτώσεων ιών κορανοϊού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο ποτέ, με περισσότερες από 52.000 νέες λοιμώξεις την Κυριακή, με αποτέλεσμα η Γαλλία να προετοιμάζεται για ένα νέο κλείδωμα. Αλλού, η Ισπανία έχει επίσης κηρύξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Εκτός από τα δεινά του ιού, ένας άλλος λόγος πίσω από το προσεκτικό συναίσθημα των επενδυτών θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με τη μακροχρόνια αναμέτρηση ΗΠΑ-Κίνας, σχετικά με την πιθανή πώληση αμερικανικών πυραύλων στην Ταϊβάν, η οποία αυξάνεται συνεχώς. Από την άλλη πλευρά, η επικρατούσα αβεβαιότητα σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ μείωσε επίσης τη διάθεση της αγοράς. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, οι εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αντίπαλος των Δημοκρατών Joe Biden έχει το προβάδισμα έναντι του προεδρεύοντος Ρεπουμπλικανικού προέδρου Donald Trump.

Στο μέτωπο του δολαρίου, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του καθ ‘όλη την προηγούμενη περίοδο, καθώς οι έμποροι εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τη διάθεση κινδύνου. Ωστόσο, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται να μην επηρεάζονται από την εντεινόμενη πολιτική αβεβαιότητα, ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου. Ωστόσο, τα κέρδη στο δολάριο θα μπορούσαν να είναι βραχύβια ή προσωρινά, λόγω των ανησυχιών ότι η οικονομική Η ανάκαμψη στις ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει λόγω της επανεμφάνισης περιπτώσεων κοροναϊού. Εκτός από αυτό, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ ενισχύθηκαν περαιτέρω από την έλλειψη προόδου όσον αφορά το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ, το οποίο έθεσε τους εμπόρους σε μια προσεκτική διάθεση. Έτσι, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ έχουν γίνει ο βασικός παράγοντας που έχει κρατήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου υπό πίεση, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Ωστόσο, τα κέρδη στο greenback έχουν κρατήσει το ζεύγος νομισμάτων υπό πίεση. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος αντιστοιχεί στο δολάριο έναντι ενός καλαθιού 6 μεγάλων νομισμάτων, ανέρχεται σε 93.472.

Σε όλη τη λίμνη, ο λόγος για τις απώλειες αργού θα μπορούσε επίσης να συσχετιστεί με τις εκθέσεις που υποδηλώνουν ότι η παραγωγή στη Λιβύη, ένα από τα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, αναμένεται να επιστρέψει σε πλήρη ικανότητα, μετά την ανωτέρα βία ανυψώθηκε στο πεδίο Sharara.

Αντιθέτως, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έδειξαν την προθυμία τους να επεκτείνουν τις περικοπές τους στην παραγωγή πετρελαίου και να αναβάλουν τις προγραμματισμένες αυξήσεις όταν συναντηθούν για συνομιλίες με τους εταίρους του ΟΠΕΚ + στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών στις τιμές του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι μειώσεις των τιμών του αργού πετρελαίου περιορίστηκαν από την πιθανή πτώση της παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου άρχισαν να κλείνουν τις υπεράκτιες εξέδρες, λόγω ενός τυφώνα που πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Λουιζιάνα πρόκειται να αντιμετωπίσει το 6ο χτύπημα από ένα σύστημα Gulf Coast φέτος, καθώς το Tropical Storm Zeta επιταχύνει τη χερσόνησο Γιουκατάν, φέρνοντας ισχυρούς ανέμους και βροχή σε μια περιοχή που εξακολουθεί να ξεχειλίζει από μια σειρά καταιγίδων.

Κοιτώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν την κίνηση του USD, λόγω της έλλειψης σημαντικών δεδομένων / γεγονότων την ημέρα. Επιπλέον, οι καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και τα δεινά του ιού, για να μην ξεχνάμε το Brexit, θα είναι επίσης το κλειδί για να παρακολουθήσουμε νέα κατεύθυνση. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me