Το αργό πετρέλαιο πετυχαίνει να διατηρήσει την ανοδική του προκατάληψη την προηγούμενη ημέρα – μια θεμελιώδης προοπτική!

Κατά τη διάρκεια της Ασιατικής συνεδρίασης της Τρίτης, το WTI Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατάφεραν να επεκτείνουν την ανοδική πορεία τους της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας θετικές, πολύ πάνω από το επίπεδο των 60,00 δολαρίων, κυρίως λόγω των τελευταίων αναφορών που υποδηλώνουν ότι τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική κλείνουν εν μέσω των συνθηκών της Αρκτικής που έχουν διαταράξει την ισχύ, προμήθειες νερού και καυσίμων σε ολόκληρο το Τέξας. Εν τω μεταξύ, οι διαμάχες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης άσκησαν περαιτέρω θετικό αντίκτυπο στο ράλι πετρελαίου, εν μέσω φόβων διακοπής του εφοδιασμού. Εκτός από αυτό, η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην αισιόδοξη φλυαρία σχετικά με το πακέτο ανακούφισης των ΗΠΑ COVID-19.

Εν τω μεταξύ, η τρέχουσα βελτίωση των συνθηκών του κοροναϊού (COVID-19) και η πρόοδος στο μέτωπο του εμβολίου προσφέρουν επιπλέον δύναμη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Σε ολόκληρο τον ωκεανό, οι περικοπές παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας παραμένουν ενεργές κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, οι οποίες με τη σειρά τους προσέφεραν ακόμη περισσότερη δύναμη στο ανοδικά ράλι στο πετρέλαιο. Εκτός από αυτό, οι τιμές του αργού πετρελαίου έλαβαν κάποια επιπλέον υποστήριξη από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει τις τιμές του πετρελαίου είναι η φωτεινότερη διάθεση της αγοράς, η οποία προκλήθηκε από την αισιοδοξία σχετικά με το πακέτο βοήθειας για τον κοραναϊό και την πρόοδο στο μέτωπο του εμβολίου. Από την bearish πλευρά, οι μακροχρόνιοι φόβοι που οφείλονται στον coronavirus και στους νέους περιορισμούς κλειδαριάς στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν ως ένας σημαντικός bearish παράγοντας που έχει διατηρήσει το κέρδος για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Τη στιγμή της γραφής, το WTI Crude Oil διαπραγματεύτηκε στα 60,14 και ενοποιήθηκε στο εύρος μεταξύ 60,02 και 60,33.

Ωστόσο, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς κατάφερε να διατηρήσει τις θετικές επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας, εξακολουθώντας να αναβοσβήνει πράσινη την ημέρα, εν μέσω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης στην κατάσταση του κοροναϊού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 συνεχίζει να μειώνεται στην Αμερική και το ποσοστό επτά ημερών των νέων ημερήσιων λοιμώξεων της χώρας έχει μειωθεί κάτω από τα 100K για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο και η χώρα συνεχίζει να κινείται προς το άνοιγμα. Εκτός από αυτό, το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε ένα βασικό ορόσημο εμβολιασμού (15 εκατομμύρια από τις πιο ευάλωτες τέσσερις κατηγορίες του πληθυσμού που έχουν λάβει τα πρώτα τους τρυπήματα), κάτι που βοηθά στο άνοιγμα της πόρτας για χαλάρωση των περιορισμών. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένει ότι ο αριθμός των νοσηλείας που σχετίζονται με ιούς θα μειωθεί τον επόμενο μήνα.

Εκτός από αυτό, ένας άλλος λόγος πίσω από τη θετική απόδοση της αγοράς θα μπορούσε να αποδοθεί στη φλυαρία που αφορούσε το πακέτο ανακούφισης των ΗΠΑ COVID-19. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση των ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν και οι φόβοι για περαιτέρω αδυναμία στην αγορά εργασίας αυξάνουν την ανάγκη για το πολυαναμενόμενο πακέτο τόνωσης του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αισιόδοξη διάθεση της αγοράς έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των υψηλότερων αποδόσεων του αργού πετρελαίου.

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να σταματήσει τη φθίνουσα σειρά του της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας ξινό καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγής παραμένει χαμηλή, εν μέσω ελπίδων για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από το COVID-19 και πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας για τον επόμενο γύρο δημοσιονομικών κινήτρων των ΗΠΑ Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ βοήθησαν το αργό πετρέλαιο να παραμείνει προσφορά, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, έως τις 8:31 μ.μ. ET (1:31 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,06%, σε 90,267.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου πέρα ​​από τον ωκεανό έλαβαν κάποια πρόσθετη υποστήριξη από την εντατική αναταραχή μεταξύ των ΗΠΑ και της Τεχεράνης, η οποία επιταχύνθηκε μετά το θάνατο ενός μέλους υπηρεσίας των ΗΠΑ. Υπήρξαν επίσης αναφορές για τραυματισμό ενός μέλους υπηρεσίας των ΗΠΑ και πέντε πολιτικών εργολάβων. Η ομάδα ήταν μέρος των δυνάμεων συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ερμπίλ του Ιράκ. Αυτό, με τη σειρά του, αύξησε την υποψία ότι το Ιράν θα μπορούσε ενδεχομένως να βρίσκεται πίσω από την κίνηση. Οι αναμενόμενες διαμάχες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης είναι επίσης πιθανό να ενισχύσουν το ράλι στο πετρέλαιο, εν μέσω φόβων διακοπής του εφοδιασμού.

Εκτός από την αναταραχή μεταξύ των ΗΠΑ και της Τεχεράνης, το κρύο χτύπημα στις ΗΠΑ έκλεισε τα φρεάτια πετρελαίου και τα διυλιστήρια, ενώ οι φορείς εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και αργού αγωγού αντιμετωπίζουν επίσης περιορισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους, προσέφεραν μια άλλη βραχυπρόθεσμη γέφυρα ανάκαμψης των τιμών, που πιθανότατα ήταν υπεύθυνη για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα επίπεδα που κατευθύνονταν οι αγορές. Τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική κλείνουν επίσης, κυρίως λόγω των συνθηκών της Αρκτικής που έχουν διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και καυσίμων σε ολόκληρο το Τέξας.

Από την πτωτική πλευρά, τα στελέχη του ιού στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία εξακολουθούν να μην δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης και, ως αποτέλεσμα, οι αρχές προτρέπουν νέους περιορισμούς κλειδώματος. Η χαμηλή δήλωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), αναφέροντας τους φόβους για επανεμφάνιση με τα νέα στελέχη του ιού, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας σημαντικός πτωτικός παράγοντας που έχει κρατήσει το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε επίσης να καλύψει τα ανοδικά είναι οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ της Κίνας και του δυτικού κόσμου.

Ανυπομονούμε, τα δεδομένα των λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη στις 13: 30GMT και θα παρακολουθούνται προσεκτικά για την εικόνα της κατάστασης των καταναλωτών στις ΗΠΑ για τον περασμένο μήνα. Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά της FOMC από τη συνάντηση του Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν στις 19: 00GMT, και αυτό θα δημιουργήσει ενδιαφέρον για τις αγορές, καθώς θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τη συζήτηση της FOMC σχετικά με τη μείωση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων. Εκτός από αυτό, τα νέα σχετικά με το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ, τα εμβόλια κοροναϊού και οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα κατεύθυνση για το εμπόρευμα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map