Τα νομίσματα εμπορευμάτων οδηγούν το πακέτο στην επόμενη εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα το καναδικό δολάριο αντέδρασε και ανέκαμψε μερικές από τις πρόσφατες απώλειές του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Το δολάριο ΗΠΑ ήταν πολύ ισχυρό τον τελευταίο καιρό, και αν κοιτάξετε την απόδοσή του την περασμένη εβδομάδα, είναι αρκετά εντυπωσιακό το ότι το καναδικό δολάριο κατάφερε να κερδίσει περίπου 55 pips έναντι του Buck. Αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι σημαντικό, αλλά αν λάβετε υπόψη τις απώλειες ορισμένων από τα άλλα σημαντικά νομίσματα έναντι του δολαρίου, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, το ευρώ έχασε περίπου 210 pips έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και το ιαπωνικό γεν απέδωσε πάνω από 130 pips. Η λίρα έχασε περίπου 215 pips και το ελβετικό φράγκο περίπου 115 pips.

 

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε μέτρια την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που πιθανώς συνέβαλε στα κέρδη του καναδικού δολαρίου. Αυτή την εβδομάδα έχουμε κάποιους πολύ σημαντικούς κινδύνους γεγονότων που θα μπορούσαν να μετακινήσουν το καναδικό δολάριο, και ίσως οι παίκτες της αγοράς έχουν ήδη αρχίσει να τιμολογούν με κάποια περισσότερη δύναμη του καναδικού δολαρίου που θα μπορούσε να προκύψει από αυτά τα γεγονότα την επόμενη εβδομάδα. Θα καλύψουμε όλα αυτά τα γεγονότα, αλλά πριν πάμε εκεί ας δούμε πρώτα μερικές τεχνικές πτυχές του USD / CAD:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

Εάν ρίξετε μια προσεκτική ματιά σε αυτό το γράφημα, θα παρατηρήσετε ότι το ζεύγος διαπραγματεύτηκε πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών για μερικές ημέρες, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει έλξη πάνω από αυτόν τον πολύ σημαντικό τεχνικό δείκτη. Την Παρασκευή το ζεύγος έκλεισε σταθερά κάτω από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο ξανά, και επίσης κάτω από τον αγαπημένο μου βραχυπρόθεσμο μέσο όρο κινήσεων, τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών. Αυτή η εταιρεία που βρίσκεται κάτω από το 20-EMA εκφράζει την ιδέα ότι θα απαιτούσε πιθανώς πολλή δύναμη από τους ταύρους για να κερδίσει και πάλι το πλεονέκτημα, βραχυπρόθεσμα. Αν το θυμάστε αυτό, φαίνεται ότι η πορεία της μικρότερης αντίστασης μπορεί στην πραγματικότητα να είναι προς τα κάτω όταν κοιτάζουμε την επόμενη εβδομάδα. Ας δούμε ένα ωριαίο γράφημα του USD / CAD:

 

Ωριαίο διάγραμμα USD / CAD

Είναι εύκολο να δούμε την πτωτική ορμή σε αυτό το βραχυπρόθεσμο γράφημα. Ας δούμε το ίδιο γράφημα με μόνο το 20-EMA σε αυτό:

 


Ωριαίο διάγραμμα USD / CAD

Εδώ το 20-EMA έχει μετατραπεί σε αντίσταση και η τιμή έχει απορριφθεί πολλές φορές τις τελευταίες δύο ημέρες διαπραγμάτευσης. Παρατηρήστε πώς αυτές οι επαναπροσαρμογές στο 20-EMA έχουν προσφέρει μερικές εξαιρετικές ευκαιρίες για να πωλήσετε το ζεύγος. Μου αρέσουν τα retracements όπως αυτά, επειδή προσφέρουν ρυθμίσεις εμπορικών συναλλαγών υψηλής πιθανότητας και μπορούν να ανταλλαχθούν χρησιμοποιώντας πολύ στενές απώλειες διακοπής.

 

Την Τετάρτη, η BOC (Τράπεζα του Καναδά) έλαβε την απόφαση για τα επιτόκια και την έκθεση νομισματικής πολιτικής στις 14:00 GMT. Την Παρασκευή στις 12:30 GMT έχουμε καναδικές λιανικές πωλήσεις και αριθμούς CPI (δείκτης τιμών καταναλωτή). Οι συντελεστές της αγοράς θα παρακολουθούν όλα αυτά τα γεγονότα, αλλά ειδικά την απόφαση για τα επιτόκια και την έκθεση νομισματικής πολιτικής. Αυτό μπορεί να μας δώσει κάποιες συμβουλές για το πόσο καλά είναι η οικονομία του Καναδά και τι να περιμένουμε από την άποψη των μελλοντικών επιτοκίων. Το BOC αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,5%. Είμαι βέβαιος ότι η καναδική οικονομία αισθάνεται την ανακούφιση από την πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Να θυμάστε ότι ο Καναδάς είναι ένας πολύ μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και η χαμηλή τιμή του πετρελαίου μπορεί πραγματικά να βλάψει την καναδική οικονομία. Ας δούμε ένα γράφημα λαδιού:

 

Εβδομαδιαίο διάγραμμα πετρελαίου ΗΠΑ

 

Αυτό ονομάζουμε ένα αντίστροφο μοτίβο κεφαλής και ώμων που είναι ένα μοτίβο αντιστροφής. Η ιδέα είναι, ότι ένα σπάσιμο του ντεκολτέ θα προκαλούσε το μοτίβο που σημαίνει ότι η τιμή του λαδιού θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Το καναδικό δολάριο συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την τιμή του πετρελαίου και η αύξηση της τιμής αυτού του σκληρού εμπορεύματος θα ήταν σίγουρα υποστηρικτική του καναδικού δολαρίου.

 

Οι έμποροι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αρνητικές θέσεις στο USD / CAD ίσως θέλουν να περιμένουν την τιμή για να σχηματίσουν πρώτα μια αναδρομή. Όταν εξετάζουμε την πρόσφατη πτώση σε ένα μικρό χρονικό πλαίσιο σαν ένα ωριαίο διάγραμμα, είναι προφανές ότι αυτή η πρόσφατη πτωτική κίνηση είναι κάπως εκτεταμένη. Δεν μου αρέσει να πουλάω ένα χρηματοοικονομικό μέσο όταν η τιμή του είναι πολύ κάτω από το 20-EMA όπως είναι στο USD / CAD αυτή τη στιγμή (σε ωριαίο γράφημα).

 

AUD / USD

 

Το καναδικό δολάριο δεν ήταν το μόνο σημαντικό νόμισμα που κέρδισε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Το δολάριο Αυστραλίας κατάφερε να κλείσει την εβδομάδα με κέρδος περίπου 14 pips έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Τώρα όπως ανέφερα νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, το δολάριο ΗΠΑ ήταν αρκετά ισχυρό την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, για να είμαστε ισχυρότεροι από το δολάριο ΗΠΑ, πήρε πολλά από την Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που ήταν ελαφρώς ισχυρότερο από το δολάριο ΗΠΑ. Ας δούμε ένα καθημερινό γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

 

Εδώ μπορείτε να δείτε ότι ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών είναι κάτω από την τρέχουσα τιμή, πράγμα που σημαίνει ότι το ζεύγος μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε ανοδική τάση. Προς το παρόν αυτό το ζεύγος δεν είναι εύκολο να διαπραγματευτεί επειδή κινείται προς τα πλάγια. Ωστόσο, οι έμποροι που τους αρέσει η διαπραγμάτευση θέσεων (μακροπρόθεσμη διαπραγμάτευση) θα μπορούσαν να βρουν κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν μεγάλες συναλλαγές την επόμενη εβδομάδα ή δύο. Υπάρχει μια όμορφη γραμμή τάσεων από την αρχή του έτους που υποστηρίζει την τιμή πολύ καλά. Εάν διατηρηθεί αυτή η υποστήριξη, θα μπορούσαμε να περιμένουμε περαιτέρω ανοδική πορεία σε αυτό το ζεύγος, ειδικά εάν οι βασικές αρχές αρχίσουν να φαίνονται πιο θετικές για την περιοχή. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

 

Αυτό που μου αρέσει σε αυτά τα τεχνικά είναι ότι ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών και η πράσινη γραμμή τάσης είναι ευθυγραμμισμένες. Αυτό θα μπορούσε να προσθέσει την σταθερότητα αυτής της ζώνης υποστήριξης.

 

Προς το παρόν, το λιανικό συναίσθημα σε αυτό το ζεύγος είναι αρκετά επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως θα μπορούσαμε να δούμε κάποια πιο περιορισμένη δράση τιμών σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά, η αγορά συναλλάγματος μπορεί να αλλάξει στο μάτι. Υπάρχουν μερικά σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετακινήσουν τον Αυστραλό αυτήν την εβδομάδα. Το πρώτο είναι μια ομιλία του νέου κυβερνήτη της RBA κ. Philip Lowe το απόγευμα της Δευτέρας στις 21:10 GMT. Στη συνέχεια, τα πρακτικά της συνάντησης RBA θα εστιάζονται νωρίς την Τρίτη το πρωί στις 00:30. Κάποια άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να μετακινήσουν την Αυστραλία αυτή την εβδομάδα είναι η αλλαγή της απασχόλησης στην Αυστραλία και το ποσοστό ανεργίας τους που πρόκειται να απελευθερωθεί την Πέμπτη το πρωί στις 00:30.

 

EUR / USD

 

Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

 

Αυτό το ζευγάρι έχει ξεπουλήσει αρκετά επιθετικά την τελευταία εβδομάδα. Η κίνηση είναι κάπως υπερβολική αυτή τη στιγμή, οπότε αν και μου αρέσει η μικρή πλευρά αυτού του ζεύγους, θα ήθελα να δω μια αξιοπρεπή πτώση πρώτα προτού εισέλθω σε νέες θετικές θέσεις. Προειδοποιήστε ότι η Πέμπτη θα μπορούσε να είναι μια πολύ ασταθή ημέρα για το ευρώ. Η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) έχει την απόφαση επιτοκίου στις 11:45 GMT καθώς και συνέντευξη τύπου στις 12:30 GMT.

 

GBP / USD

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

 

Έχουμε δει κάποια ενέργεια εντός της τιμής αυτές τις τελευταίες ημέρες. Προς το παρόν μπορούμε να είμαστε πτωτικοί σε αυτό το ζευγάρι μόνο αν κοιτάξουμε τα τεχνικά. Ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα είδος υποχώρησης τις επόμενες ημέρες που θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο για να πουλήσουμε το ζεύγος. Αυτό το ζεύγος ήταν εξαιρετικά ασταθές αυτές τις τελευταίες δύο μέρες, οπότε να είστε προσεκτικοί κατά την διαπραγμάτευσή του ή οποιοδήποτε ζευγάρι που περιλαμβάνει τη βρετανική λίρα.

 

Το BOE (Τράπεζα της Αγγλίας) πρόσφατα ανησυχούσε για πιθανή υπέρβαση του στόχου για τον πληθωρισμό. Η ανησυχία τους είναι αποτέλεσμα της επιθετικής υποτίμησης της λίρας. Λόγω αυτής της ανησυχίας, το BOE μπορεί να είναι προσεκτικό να μειώσει περαιτέρω το επιτόκιο αναφοράς και να αυξήσει τα μέτρα οικονομικής τόνωσης. Αυτό θα μπορούσε να είναι θετικό σε λίρες, αλλά οι οικονομικοί κίνδυνοι που περιβάλλουν το Brexit πιθανότατα θα υπερέβαιναν την επίδρασή του στη λίρα. Ως εκ τούτου, η θεμελιώδης εικόνα της λίρας παραμένει πτωτική, και παρόλο που η τιμή μπορεί να είναι υπερβολικά υπερτιμημένη αυτή τη στιγμή, το νόμισμα θα μπορούσε ακόμη να χάσει πολύ την αξία του βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα.

 

Την Τρίτη έχουμε αριθμούς CPI στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 08:30 GMT.

Την Τετάρτη υπάρχουν αριθμοί απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα κυκλοφορήσουν στις 08:30.

Η Πέμπτη μας φέρνει αριθμούς λιανικών πωλήσεων εκτός της περιοχής που κυκλοφορεί επίσης στις 08:30.

Όλα αυτά είναι σημαντικά γεγονότα για παρακολούθηση, καθώς μπορούν να μας δώσουν μια ματιά στην υγεία της βρετανικής οικονομίας.

 

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές ομιλίες από μέλη της FOMC αυτήν την εβδομάδα.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνήτης του BOJ Kuroda θα κάνει επίσης ομιλία.

Έχετε μια εξαιρετική εβδομάδα συναλλαγών!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map