Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ας δούμε την κρέμα… Και ανταλλάξτε τα πιο καυτά όργανα για τα καλύτερα αποτελέσματα!

Απλώς είχα μια ματιά σε καθημερινά γραφήματα τουλάχιστον 39 ζεύγη νομισμάτων. Από όλα αυτά τα ζευγάρια, μόνο λίγα πραγματικά ελκύουν αυτήν τη στιγμή. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά συναλλάγματος αυτήν τη στιγμή, αλλά προς το παρόν υπάρχει έλλειψη πραγματικά εκρηκτικών τάσεων.

Τα GBP / USD, EUR / USD, USD / CAD, USD / CHF και AUD / USD έχουν κολλήσει σε ευρεία κλίμακα. Αν κοιτάξουμε τη μεγαλύτερη εικόνα του USD / JPY, είναι επίσης δεσμευμένο στο εύρος και διαπραγματεύεται στο πλάι. Ναι, ξέσπασε από μια σφιχτή ενοποίηση πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.

Παρόλο που υπάρχουν καλές ευκαιρίες διαπραγμάτευσης σε διάφορες αγορές, ο ευκολότερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα είναι μέσω διαπραγμάτευσης μέσων που έχουν τάση με ισχυρό τρόπο. Έχουμε έναν φοβερό φίλο στις αγορές – τον κ. «Trend». Προς το παρόν, ο μεγάλος φίλος μας δεν είναι πολύ ενεργός στην αγορά συναλλάγματος, δυστυχώς.

Η αγορά συναλλάγματος είναι μια μεγάλη παιδική χαρά για επενδυτές και κερδοσκόπους λόγω της τεράστιας ρευστότητας που προσφέρει. Το κόστος συναλλαγής είναι επίσης πολύ χαμηλό σε σύγκριση με άλλες αγορές και τα νομίσματα μπορούν να ανταλλάσσονται όλο το 24ωρο, 5 ημέρες την εβδομάδα. Αλλά όταν η αγορά δεν πηγαίνει πουθενά, τα λεπτά spread και η ανώτερη ρευστότητα δεν θα σας ωφελήσουν πολύ, έτσι θα ήταν?

 

Διαχωρισμός του σίτου από το Chaff

Προτού εξετάσουμε εναλλακτικά μέσα στην αγορά συναλλάγματος, επιτρέψτε μου να σας καθοδηγήσω σε μια σύντομη πορεία σφαλμάτων για να σας δείξω πώς να εντοπίσετε ισχυρές τάσεις.

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να προσδιορίσετε αν μια αγορά είναι τάση ή ενοποίηση. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

 

Ανάλυση Swing Point

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας τάσης είναι ο σχηματισμός υψηλότερων υψηλών και υψηλότερων χαμηλών (σε περίπτωση ανοδικής τάσης) ή χαμηλότερων χαμηλών και χαμηλότερων υψηλών όταν υπάρχει καθοδική τάση. Εδώ είναι ένα γράφημα που εξηγεί αυτό:

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 1Ημερήσιο Διάγραμμα USD / CAD (2009)

Τα σημεία ταλάντευσης είναι φυσικά σημεία καμπής στις αγορές. Το παραπάνω διάγραμμα εμφανίζει τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς πτωτικής τάσης: χαμηλότερα ψηλά swing και χαμηλότερα swing swing. Αυτό είναι πολύ λογικό, αλλά πολλοί έμποροι δεν είναι πολύ προσεκτικοί σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Όταν η τιμή παραβιάζει το υπάρχον χαμηλό swing, στην πραγματικότητα διαπερνά ένα προηγούμενο επίπεδο υποστήριξης. Αυτό ψάχνουμε κατά την πώληση σε πτωτική τάση: τα επίπεδα υποστήριξης πρέπει να σπάνε όσο το δυνατόν συχνότερα. Τώρα δείτε το παρακάτω γράφημα:

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 2Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο γράφημα του USD / CAD. Παρατηρήστε πώς η τιμή δεν είναι ούτε σπάζοντας υποστήριξη ή αντίσταση. Αυτή είναι μια επικίνδυνη αγορά για διαπραγμάτευση εάν ψάχνετε συγκεκριμένες ευκαιρίες τάσεων στο ημερήσιο γράφημα συγκεκριμένα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρακολουθούμε αυτό το ζευγάρι. Εάν η τιμή διαπερνά αυτό το επίπεδο αντίστασης, για παράδειγμα, θα μπορούσε να μετατραπεί σε ισχυρή τάση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι έμποροι της σειράς θα ενδιαφέρονται επίσης να παίξουν αυτό το εύρος μέχρι να σπάσει.

 

Τιμή σε σχέση με τους κινούμενους μέσους όρους

Οι κινούμενοι μέσοι όροι είναι εύχρηστα εργαλεία που καθιστούν την αναγνώριση τάσεων πολύ εύκολη αν ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιώ διαφορετικούς τύπους κινητών μέσων όρων, αλλά το ακόλουθο παράδειγμα χρησιμοποιεί εκθετικούς κινούμενους μέσους όρους:

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 3Ημερήσιο Διάγραμμα USD / JPY (2014-2015)

Αυτοί οι τέσσερις εκθετικοί κινούμενοι μέσοι όροι μου δίνουν αμέσως μια καλή ιδέα για το τι κάνει ένα συγκεκριμένο όργανο. Όταν η τιμή είναι πάνω από αυτούς τους κινούμενους μέσους όρους και κινούνται πιο μακριά μεταξύ τους, υποδηλώνει ισχυρή δυναμική. Φυσικά, δεν χρειάζεστε όλους αυτούς τους κινητούς μέσους όρους για να διακρίνετε τη βραχυπρόθεσμη ορμή. το 20-EMA και μόνο θα έκανε καλή δουλειά. Στην πραγματικότητα, ένας έμπειρος έμπορος δεν θα χρειαζόταν κανένα μέσο όρο κίνησης για να προσδιορίσει την ορμή. Αυτό που κάνει τον συνδυασμό αυτών των EMA τόσο βολικό, είναι ότι μπορείτε να μετρήσετε όχι μόνο τη βραχυπρόθεσμη ορμή, αλλά και τη μεσοπρόθεσμη και πιο μακροπρόθεσμη ορμή με μια ματιά.

Τώρα κοιτάξτε αυτό το ακατάστατο γράφημα:

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 4Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY (2015)

Σε αυτό το γράφημα, μπορείτε να δείτε πώς ανακαλύπτονται οι τέσσερις κινητές μέσες τιμές και βασικά κινούνται προς τα πλάγια. Σε ένα στάδιο η τιμή είναι πάνω από τους κινούμενους μέσους όρους, και μετά λίγες μέρες αργότερα είναι κάτω από αυτούς. Δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση στην αγορά, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο για τους εμπόρους τάσεων να το κυριαρχήσουν. Όταν εξετάζετε διάφορα μέσα για να κάνετε συναλλαγές, θα πρέπει να αποφύγετε ρυθμίσεις όπως στο παραπάνω γράφημα. Θυμηθείτε, αναζητούμε όργανα και ρυθμίσεις που θα μας δώσουν ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Ψάχνουμε μόνο για την κρέμα και όχι για το γάλα!

Τώρα που εξετάσαμε δύο απλούς τρόπους για να μας βοηθήσετε να εντοπίσουμε μέσα με υψηλές δυνατότητες, ας δούμε λίγο πιο μακριά και ευρύτερα από την αγορά συναλλάγματος:

 

Dax – Home Run!

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 5

Ημερήσιο γράφημα Dax

Εδώ στο Dax (GER30), υπάρχει άψογη ανοδική δυναμική αυτή τη στιγμή. Παρατηρήστε πώς οι τέσσερις εκθετικοί κινούμενοι μέσοι όροι αποκλίνουν ο ένας από τον άλλο, με την τιμή να κυμαίνεται πολύ πάνω από αυτούς. Αυτά είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται στα άλλα παραδείγματα – τα 20, 50, 100 και 200.

Σε αυτό το ημερήσιο γράφημα του Dax, βλέπουμε επίσης ότι σχηματίστηκε πρόσφατα μια σειρά από υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά. Τόσο η ανάλυση του swing point όσο και η κινούμενη μέση τεχνική μαρτυρούν μια ισχυρή και υγιή ανοδική τάση. Αυτό είναι σίγουρα ένα όργανο που αξίζει να παρακολουθείτε.  

Γρήγορη συμβουλή: Σε μια ισχυρή ανοδική τάση, η τιμή αναπηδά συχνά από ορισμένους κινούμενους μέσους όρους, όπως για παράδειγμα το 20-EMA. Παρατηρώντας προσεκτικά πώς αντιδρά η τιμή σε ένα ορισμένο επίπεδο δυναμικής υποστήριξης (όπως το 20-EMA είναι τόσο συχνά), μπορείτε να τραβήξετε τη σκανδάλη σε μερικές πραγματικά κερδοφόρες κινήσεις.

Εδώ είναι το ίδιο γράφημα όπου επισημαίνονται οι πιο πρόσφατες πινελιές στο 20-EMA:

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 6

Ημερήσιο γράφημα Dax

Βλέπετε πώς το 20-EMA έκανε αρκετά καλή δουλειά στηρίζοντας την τιμή τις τελευταίες 80 ημέρες διαπραγμάτευσης?

Φυσικά, το 20-EMA δεν είναι ο μόνος κινητός μέσος όρος που απογειώνει τις καταχωρήσεις. Ας προσθέσουμε τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο 35 ημερών στο ίδιο γράφημα:

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 7

Ημερήσιο γράφημα Dax

Μερικές φορές βοηθάει να παίζεις με τους κινούμενους μέσους όρους για να βρεις αυτούς που λειτουργούν καλύτερα. Επειδή οι συνθήκες της αγοράς μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και τα χρηματοοικονομικά μέσα συχνά διαφέρουν πολύ, είναι υψίστης σημασίας να προσαρμοστούμε στη δομή της τάσης των μέσων που διαπραγματεύεστε. Μερικοί θα σεβαστούν το 20-EMA. Άλλοι μπορεί να μην αγγίζουν καν το 20-EMA σε αρκετές εβδομάδες, όπως έκανε ο Nasdaq μεταξύ 2017/01/03 και 2017/03/21. Κοιτάξτε αυτό το γράφημα:

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 8Καθημερινό γράφημα Nasdaq 100

Το Nasdaq είναι ένα αμερικανικό χρηματιστήριο το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Μόνο το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι μεγαλύτερο. Το Nasdaq 100 είναι ένας δείκτης 107 τίτλων που απαριθμούνται από 100 από τις μεγαλύτερες μη χρηματοοικονομικές εταιρείες Nasdaq.

Εάν περιμένατε μια επιστροφή στο 20-EMA, θα περιμένατε για αιώνες. Πρέπει να ασκήσουμε μεγάλη διακριτικότητα κατά την εμπορία των αγορών. Σε μια εξαιρετικά ανοδική αγορά με αδύναμα μειονεκτήματα όπως αυτό, θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί ωραίες εγγραφές σε μικρότερα χρονικά διαστήματα όπως τα 4ωρα και ωριαία γραφήματα.

Απλώς μια τελική σκέψη σχετικά με τη χρήση των κινούμενων μέσων όρων – εάν χρησιμοποιείτε επιβεβαίωση κηροπηγίων (π.χ. ένα ανοδικό κερί απόρριψης σε ανοδική τάση) σε συνδυασμό με τις επιστροφές σε συγκεκριμένους κινούμενους μέσους όρους, θα εξαλείψετε πολλές απώλειες συναλλαγών και θα βελτιώσετε σημαντικά το ποσοστό νίκης σας. Ωστόσο, θα συζητήσουμε περισσότερα για μια άλλη μέρα. Προς το παρόν, ας ρίξουμε μια ματιά σε περισσότερα παραδείγματα οργάνων που εμφανίζουν ισχυρή τάση.

 

Apple Inc. – Τι ισχυρή ανάβαση!

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 9

Ημερήσιο γράφημα της Apple Inc.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο εμπόριο αυτού του μεριδίου αυτήν τη στιγμή, μην ξεφλουδίζετε. Μερικοί από τους αμερικανικούς δείκτες μετοχών (όπως το Nasdaq) κινούνται με παρόμοιο τρόπο και θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε τουλάχιστον μερικούς από αυτούς στην πλατφόρμα FX σας. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε κάτι από την ανάλυσή μας για αυτά τα συγκεκριμένα σενάρια. Σε τελική ανάλυση, θα συναντήσετε περισσότερες ευκαιρίες όπως αυτή σε κάποιο στάδιο, ανεξάρτητα από τις αγορές που πραγματοποιείτε συναλλαγές. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διακρίνετε μεταξύ των μέσων ρυθμίσεων και της υπέροχης τάσης στην οποία μπορείτε να κερδίσετε σοβαρά χρήματα.

Η Apple είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ενός οργάνου που έχει τεράστια δύναμη πίσω από αυτό. Αυτός είναι ο τύπος της ορμής που θα γεμίσει τις τσέπες σας εάν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε.

Για άλλη μια φορά, έχουμε μια κατάσταση όπου οι τέσσερις εκθετικοί κινούμενοι μέσοι όροι αποκλίνουν σημαντικά. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι αυτή η απόκλιση άρχισε να συμβαίνει πριν από περίπου 72 ημέρες διαπραγμάτευσης. Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες για να μπείτε σε μερικές πολύ μεγάλες συναλλαγές αγοράς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Ferrari – Πλήρης ταχύτητα μπροστά!

Ας ξεφλουδίσουμε την κρέμα 10Ferrari, ημερήσιο γράφημα

Βλέπετε τις δυνατότητες σε αυτόν τον τύπο ρυθμίσεων; Μερικοί έμποροι λένε: «Εμπορεύομαι μόνο μεγάλα ζεύγη νομισμάτων». Άλλοι ανταλλάσσουν μόνο ένα ή δύο ζεύγη. Τότε παίρνετε τα παιδιά που εμπορεύονται μόνο αποθέματα ή εμπορεύματα. Έχω έναν φίλο που εμπορεύεται μόνο Bitcoin.

Δεν μου αρέσει να περιορίζω τον εαυτό μου. Μου αρέσει να ασχολούμαι με ισχυρές τάσεις στις αγορές όπου οι πιθανότητες λειτουργούν για μένα. Ναι, είμαι ακόμα ενεργός στην αγορά συναλλάγματος αυτήν τη στιγμή, αλλά κοιτάζω γύρω μου και παίζω τις μεγάλες κινήσεις και σε άλλες αγορές. Ακριβώς όπως στην οικογενειακή μας επιχείρηση υλικού άνω των 40 ετών, όπου παίρνουμε το μερίδιο των κερδών μας από διαφορετικούς τομείς της αγοράς, σε διαφορετικές εποχές. Το χειμώνα πουλάμε τόνους αερίου LP, ξύλου και παραφίνης για θέρμανση. Την άνοιξη πουλάμε φορτηγά φορτηγού, λιπάσματος και λιπασμάτων στους κηπουρούς. Το καλοκαίρι ταιριάζουμε γυαλί που έχουν υποστεί ζημιές από χαλάζι και πουλάμε προμήθειες πισίνας. Και το φθινόπωρο πουλάμε τα λαχανικά που μεγαλώνουμε στη μικρή μας εκμετάλλευση και κόβουμε ξύλο με τον υδραυλικό διαχωριστή ξύλου για την υψηλή ζήτηση το χειμώνα.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα τα σήματα δωρεάν συναλλαγών μας, θα ήθελα να σας προσκαλέσω να το δοκιμάσετε. Γνωρίζουμε τη δύναμη της διαφοροποίησης και επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας σε διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Εκτός από τα σήματα συναλλάγματος, διερευνούμε επίσης ενέργειες, εμπορεύματα και δείκτες μετοχών. Μερικά από τα νέα μέσα που εμπορευόμαστε είναι ο χρυσός, το αργό πετρέλαιο και ο δείκτης μετοχών Nikkei 225.

Εάν είστε νέοι στο εμπόριο και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στον ιστότοπο του FX Leaders: προτεινόμενοι μεσίτες forex, στρατηγικές συναλλαγών forex, ενημερώσεις ζωντανών αγορών από έμπειρους αναλυτές και πολλά άλλα!

Κερδοφόρες συναλλαγές!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me