Προσέξτε για τη συνεχιζόμενη λίρα και τη δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα ήταν γεμάτη αναταραχές και αβεβαιότητα. Είδαμε εντυπωσιακές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος που τροφοδοτήθηκαν κυρίως από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και η έκπληξη κέρδισε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, κ. Donald Trump. Σε ένα στάδιο, η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον έμοιαζε να παίρνει τη νίκη. Οι αγορές περίμεναν επίσης να νικήσει τον Τραμπ. Όταν έγινε εμφανές ότι ο Τραμπ θα ήταν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, οι αγορές αντέδρασαν βίαια στην έκπληξη. Έπειτα από μια μεγάλη δράση ως προς τις τιμές, οι αγορές πήγαν σε μια κατεύθυνση που ευνοούσαν τα μετοχικά κεφάλαια, το δολάριο ΗΠΑ και τη δύναμη της λίρας, καθώς και την αδυναμία του νομίσματος των εμπορευμάτων.

 

GBP / USD

 

Η λίρα ήταν ευεργέτης της νίκης του Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να μην διαπραγματευτεί διμερή εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο εάν αποφασίσει να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η πολιτική σίγουρα θα αλλάξει υπό την ηγεσία του Τραμπ, που είναι ένας λόγος για την προσφορά σε ζεύγη καλωδίων και άλλων λιρών. Εκτός από αυτό, ο Τραμπ είναι πιθανό να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαπραγματευτεί με το Ηνωμένο Βασίλειο για τους προτεινόμενους όρους της πρωθυπουργού Τερέζα Μάι. Αυτό είναι επίσης σαφώς θετικό στη λίρα. Η ηγεσία του Trump είναι πιθανό να εξαλείψει πολλούς από τους κινδύνους που θέτει το Brexit στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα από τα πιο ρευστά ζεύγη νομισμάτων, το GBP / USD:

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

 

Το ζεύγος έχει αποκτήσει σταθερή πρόσφυση πάνω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών. Αυτό μας λέει ότι η δυναμική είναι ανοδική, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Εάν εξετάσουμε τα τεχνικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η μεγαλύτερη τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική. Ωστόσο, οι πρόσφατες θεμελιώδεις μεταβολές σχετικά με την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι συναρπαστικές, και θα ήταν ανόητο να προσπαθήσουμε να εξασθενήσουμε αυτήν την πρόσφατη ανοδική δυναμική στο GBP / USD. Αν κοιτάξουμε μικρότερα χρονικά διαστήματα, είναι σαφές ότι οι bullish παίκτες της αγοράς έχουν τον έλεγχο αυτή τη στιγμή. Κοιτάξτε αυτό το ωριαίο γράφημα:

 

Ωριαίο διάγραμμα GBP / USD

 

Παρατηρήστε την απόσταση μεταξύ των τεσσάρων εκθετικών κινητών μέσων όρων σε αυτό το γράφημα. Αυτό καθιστά την ανοδική ορμή ακόμη πιο ορατή. Εφόσον αυτά τα EMA είναι ευθυγραμμισμένα και επικλίνουν προς τα πάνω, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείτε να μειώσετε το GBP / USD. Θα ψάχνω για ευκαιρίες αγοράς σε αυτό το ζεύγος, αν και μπορεί να είναι πιο επικερδές να παίξουμε τη δύναμη της λίρας έναντι άλλων νομισμάτων που είναι σημαντικά ασθενέστερα από το δολάριο ΗΠΑ σε αυτό το στάδιο. Είναι καλύτερα να συνδυάσετε ένα ισχυρό νόμισμα με ένα αδύναμο. Το δολάριο ΗΠΑ σίγουρα δεν ήταν ένα από τα πιο αδύναμα νομίσματα τις τελευταίες δύο ημέρες. Κοιτάξτε αυτό το γράφημα του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ:

 

Ημερήσιο γράφημα Δολάριο ΗΠΑ

 


Όπως μπορείτε να δείτε, η τιμή σε αυτό το γράφημα διατηρείται σταθερά πάνω από το 20-EMA, το οποίο είναι ένα καλό σημάδι ανοδικής δυναμικής.

 

Λοιπόν, σε ποια νομίσματα μπορούμε να αγοράσουμε τη λίρα, εκτός από το δολάριο ΗΠΑ; Συνήθως συζητάμε μόνο μεγάλα ζεύγη νομισμάτων σε αυτόν τον χώρο, αλλά θα κάνουμε μια εξαίρεση αυτήν την εβδομάδα λόγω του μεγάλου δυναμικού που υπάρχει αλλού. Ας δούμε πρώτα το GBP / CAD:

 

GBP / CAD

  

Ημερήσιο γράφημα GBP / CAD

 

Από την Τρίτη κοντά στο κλείσιμο της Παρασκευής, η λίρα κέρδισε 3,67% έναντι του καναδικού δολαρίου. Αυτό είναι 604,1 κουκούτσια. Κατά την ίδια περίοδο, το GBP / USD αυξήθηκε μόνο κατά 220,6 κουκούτσια, το οποίο είναι κέρδος 1,78%. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά! Αν κοιτάξουμε ένα ημερήσιο γράφημα του USD / CAD, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί αυτή η διαφορά είναι τόσο μεγάλη:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

 

Όπως μπορείτε να δείτε, το δολάριο Καναδά έχει αποδυναμωθεί σημαντικά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης.

 

Για να επιστρέψετε στο GBP / CAD, το ζεύγος μοιάζει να έχει πολλές ανοδικές δυνατότητες. Ας δούμε ένα ωριαίο γράφημα αυτού του ζεύγους:

 

Ωριαίο διάγραμμα GBP / CAD

 

Με μπλε χρώμα, έχουμε τον 20-εκθετικό κινούμενο μέσο όρο. Όπως μπορείτε να δείτε, η τιμή δεν έχει αγγίξει αυτό το EMA στα 34 τελευταία κεριά. Η μαύρη γραμμή είναι ο κινητός μέσος όρος των 200 περιόδων. Αυτοί οι δύο κινούμενοι μέσοι όροι (ειδικά το 20-EMA) μας δείχνουν πόσο ισχυρή είναι η τρέχουσα ανοδική δυναμική.

 

Λοιπόν, πώς μπορούμε να πιάσουμε μερικά pips σε αυτό το ζευγάρι την επόμενη εβδομάδα; Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να δω είναι η συνέχεια της τρέχουσας ανοδικής δυναμικής και το σπάσιμο του υψηλού της Παρασκευής. Στη συνέχεια, μπορούμε να αναζητήσουμε επιστροφές στο 20-EMA σε ένα ωριαίο γράφημα για να τελειοποιήσουμε τις μεγάλες εγγραφές μας.

 

Αν κοιτάξετε το ημερήσιο γράφημα του GBP / CAD, ίσως παρατηρήσετε ότι η ανοδική κίνηση φαίνεται να έχει ήδη επεκταθεί πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η τιμή ξαφνικά διαπραγματεύεται χαμηλότερη, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην παγιδευτούμε.

 

Εάν έχουμε μια άλλη επιθετική επιτάχυνση των τιμών, όπως την Πέμπτη και την Παρασκευή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο χρονικό πλαίσιο για να περιορίσετε τις καταχωρίσεις σας. Εάν περιμένατε μια επιστροφή στο 20-EMA σε ένα ωριαίο γράφημα, θα έχετε χάσει εντελώς αυτές τις υπέροχες κινήσεις. Εάν είχατε χρησιμοποιήσει το 20-EMA σε ένα γράφημα 15 λεπτών, θα μπορούσατε να πηδήξετε στο κύμα με μια επαναφορά. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Διάγραμμα 15 λεπτών GBP / CAD

 

Η απότομη πτώση της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες συνέβαλε στην αδυναμία του καναδικού δολαρίου. Εάν η τιμή του πετρελαίου συνεχίσει να μειώνεται, θα μπορούσε να αυξήσει την ανοδική δυναμική του GBP / CAD.

  

GBP / AUD

 

Αυτό το ζεύγος έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο από το GBP / CAD τις τελευταίες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης, με κέρδος 4,69%. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ωριαίο διάγραμμα GBP / AUD

 

Αυτό το ζεύγος μπορεί να διαπραγματευτεί με τον ίδιο τρόπο όπως το GBP / CAD την επόμενη εβδομάδα. Τόσο το δολάριο Καναδά όσο και το δολάριο Αυστραλίας είναι βασικά νομίσματα. Επίσης, συσχετίζονται θετικά και πολλές φορές κάνουν παρόμοιες κινήσεις τιμών.

 

Το ευρώ και το ιαπωνικό γεν είναι επίσης δύο σχετικά αδύναμα νομίσματα αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσαν επίσης να είναι μεγάλα νομίσματα για πώληση έναντι της λίρας.

 

Η βρετανική λίρα αντιμετωπίζει μια σειρά σημαντικών εκδόσεων οικονομικών δεδομένων αυτήν την εβδομάδα, και στη συνέχεια μπορούμε να περιμένουμε μεγάλη αστάθεια στα ζεύγη λιβρών. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις οικονομικές ειδήσεις αυτής της εβδομάδας στο τέλος του άρθρου.

 

AUD / USD

 

Το αυστραλιανό δολάριο διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό μοιάζει με ένα καυτό ζεύγος που θα πουληθεί την επόμενη εβδομάδα, ειδικά αν συναντήσουμε κάποια μεγαλύτερη δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

 

Μπορεί να υποστηρίξετε ότι το ζευγάρι δεν φαίνεται να βρίσκεται σε μια πτωτική τάση αυτή τη στιγμή. Λοιπόν, έχει διαπραγματευτεί αρκετά πλαγίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά αν κοιτάξουμε τη μεγαλύτερη εικόνα σε ένα εβδομαδιαίο γράφημα, μας θυμίζει ότι το ζεύγος βρίσκεται στην πραγματικότητα σε μια πτωτική τάση. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

 Εβδομαδιαίο διάγραμμα AUD / USD

 

Το ζεύγος έκλεισε κάτω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 εβδομάδων την Παρασκευή και φαίνεται ότι ενδέχεται να δούμε περαιτέρω αδυναμία την επόμενη εβδομάδα.

 

EUR / USD

 

Το δολάριο ΗΠΑ υπερέβη εντελώς το ευρώ τις τελευταίες δύο ημέρες. Παρόλο που το ευρώ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε πολύ μεγάλο εύρος, ενδέχεται να υπάρξει διαρροή της πτωτικής δυναμικής της προηγούμενης εβδομάδας στην επόμενη εβδομάδα. Κοιτάξτε αυτό το καθημερινό γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

 

Τώρα μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να εισαγάγετε θέσεις αρνητικών από ένα ημερήσιο γράφημα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες πιο κοντά στον εκθετικό κινητικό μέσο όρο των 20 ημερών. Εάν είμαστε αρκετά υπομονετικοί για να περιμένουμε να σχηματιστεί μια αναδρομή, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε μια τέτοια κατάσταση. Φυσικά, θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες σε μικρότερα χρονικά διαστήματα.

 

USD / CAD

 

Αυτό είναι ένα ζευγάρι για το οποίο είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Η μακροπρόθεσμη τάση και οι βραχυπρόθεσμες τάσεις είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες. Ας δούμε ένα εβδομαδιαίο γράφημα:

 

Εβδομαδιαίο διάγραμμα USD / CAD

 

Παρόλο που πρόσφατα υπήρξε μια απότομη διόρθωση στην τάση του bull, οι ταύροι έχουν ανακάμψει αρκετά καλά τους τελευταίους δύο μήνες. Μου αρέσει πολύ το δυνατό κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας. Η καθημερινή ρύθμιση φαίνεται εξίσου ελκυστική με την εβδομαδιαία. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

 

Οι ταύροι κυριαρχούν σαφώς σε αυτήν τη σκηνή. Αν και μπορεί να βρείτε καλές ευκαιρίες σε μικρότερα χρονικά διαστήματα τη Δευτέρα, δεν θα με ενδιέφερε να διαπραγματευτώ αυτό το ζεύγος σε καθημερινό γράφημα αυτήν τη στιγμή. Είμαι βέβαιος ότι θα λάβουμε μερικές υπέροχες ρυθμίσεις αγοράς όταν το ζεύγος υποχωρήσει κάπως.

 

USD / JPY

 

Αυτό το ζευγάρι μόλις σημείωσε άνοδο στην περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα έφτασε ψηλότερα και ολοκλήρωσε την εβδομάδα περίπου 350 pips από το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας. Το ζευγάρι έρχεται σε μια σημαντική ζώνη αντίστασης. Εάν καταφέρει να ξεκαθαρίσει αυτήν την αντίσταση, μπορεί να συνεχίσει σταθερά στην ανοδική πορεία της. Την Πέμπτη το ζεύγος έκλεισε πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά σε 234 ημέρες διαπραγμάτευσης, κάτι που είναι εξαιρετικό επίτευγμα για τους ταύρους. Κοιτάξτε αυτό το καθημερινό γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

 

Θα αναζητήσω ευκαιρίες αγοράς σε αυτό το ζευγάρι την επόμενη εβδομάδα. Είναι σημαντικό για μένα να καθαρίσουμε πρώτα αυτήν την κόκκινη ζώνη αντίστασης.

 

Σημαντικά οικονομικά νέα

 

Αυστραλία

 

Λεπτά RBA – Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 00:30 GMT

Αλλαγή απασχόλησης και ποσοστό ανεργίας – Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, 00:30 GMT

 

ΗΠΑ

 

Βασικοί αριθμοί λιανικής και λιανικής πώλησης – Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 13:30 GMT

 

Αριθμοί PPI Οκτωβρίου – Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 13:30 GMT

 

Ηνωμένο Βασίλειο

 

Αριθμοί CPI και PPI – Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 09:30 GMT

 

Ακροάσεις για έκθεση πληθωρισμού – Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 10:00 GMT

 

Αριθμοί απασχόλησης (Αριθμός αιτούντων), Μέσος όρος αποδοχών και ποσοστό ανεργίας – Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 09:30 GMT

 

Λιανικές πωλήσεις και βασικοί αριθμοί λιανικών πωλήσεων – Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 09:30 GMT

 

Ευρώπη

 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi μιλά – Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, 15:00 GMT και Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 08:00 GMT

 

Γερμανικοί αριθμοί ΑΕΠ – Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 07:00 GMT

 

Αριθμοί CPI της ευρωζώνης Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 10:00 GMT

 

Καναδάς

 

Βασικοί αριθμοί CPI Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 15:30 GMT

 

Ιαπωνία

 

Αριθμοί ΑΕΠ τρίτου τριμήνου – Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 23:50 GMT

 

Ο Διοικητής του BOJ Kuroda μιλά – Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, 01:30 GMT

 

Κίνα

 

Αριθμοί βιομηχανικής παραγωγής – Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, 02:00 GMT

 

Έχετε μια ευημερούσα εβδομάδα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map